Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Mogłabym jej nie odkładać do łóżeczka przez cały dzień 😍
Fajnie, że starszy brat tak ciepło przywitał siostrę. U mnie też wszystkie dzieciaki pozytywnie zareagowały na nowego członka rodziny. Poniżej foto dwóch córek
https://zapodaj.net/plik-6pdeTbX9mv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2023, 21:21
MoTyLeK🦋, kiniusia270, Enigvaa, KarolinaMaria, Lalia, Annia, Ounai, Zulugula, Suszarka, asias86 lubią tę wiadomość
-
Karo, ja nie toleruję tabsów, bo mają dla mnie tak skuteczny efekt antykoncepcyjny, że seks mógłby nie istnieć, więc myślę o spirali z tą najmniejszą ilością hormonów. Nie boisz się zwiększenia miesiączek na tej bez hormonów? Ja po 1CC miałam o wiele obfitsze miesiączki niż przed porodem (chociaż za to zrobiły się bezbolesne), obstawiam, że teraz będzie podobnie i na pewno nie chciałabym ich "zwiększenia".Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Marta poszła pierwszy raz do przedszkola. Najpierw biegła z radością, do sali też poszła bez problemu ale potem wróciła do mnie. Pokazałam jej zabawki i poszła z powrotem do sali, ale czuję, że jednak adaptacja trochę zajmie. W żłobku jak zmieniała grupy było to samo.
-
Powodzenia dla Przedszkolanki Ounai
Gucio poszedl dzis pierwszy raz po miesiecznej przerwie do zlobka i mialam plan, zeby bylo rano wszystko powoli, na spokojnie, ale
Oczywiscie zaspalismy, wiec bieglismy (tzn Gucio na julajnodze jechal:p) spoznieni
Ale poszedl chetnie na szczescie
Inga, Edka, cudowne Wasze coreczki 🌸 z jednej strony boje sie porodu, a z drugiej juz sie nie moge doczekac az zobacze swoje bobo. Strasznie duzo sie teraz rusza, glownie nocami, ciekawe co bedzie po drugiej stronie :pOunai, Suszarka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, mój mąż dzisiaj w windzie mówi "Martusiu, Ty już jesteś przedszkolakiem" a Marta w ryk i że łzami w oczach "Ja nie jeśtem psiedśkojak, ja jeśtem Majta" 😂
Też miałam taki plan jak Ty a wczoraj wyciągnęłam dzieci na grilla do mojej przyjaciółki, całe popołudnie kazali się w takiej balii z wodą i bombelkami, ja popiłam i wszyscy z trudem wstaliśmy 😂😂😂 -
Annia wrote:Motylku, nic dziwnego, że nie masz czasu na forum przy czwórce dzieci, twoim zawirowaniu ze zdrowiem, pracy na pełen etat itp. Masz masę na głowie.
Inga, ja też coraz mocniej myślę o odstawieniu, przy jedzeniu z piersi wiecznie awantury (za szybko leci, za wolno leci, nałykał się powietrza... 😵💫) i to mnie frustruje. Właściwie tylko w nocy spokojnie zjada z piersi.
Dziewczyny czy któraś z Was ma/miała wkładkę jako antykoncepcję?
Ja miałam zakładać wkładkę Kyleena, z minimalną ilością hormonu, ale mąż coś zaczął mówić o wazektomii więc jeszcze się wstrzymuję ☺️
Kiedyś miałam nie hormonalną i czułam się super -
Dziewczyny, uważajcie na wkładkę
moja przyjaciółka ostatnio miała miesiąc przerwy między plastrami a założeniem wkładki bo czekała na miesiączkę i.... Zaszla w ten miesiąc w trzecią ciąże
Oczywiście żartujesz, to nie "wina" wkładkiale teraz już zawsze wkładka będzie mi się z tym kojarzyć
-
Czy Wasze dzieci mają lub niedawno miały etap mamozy?
U nas jest jakaś masakra. Od miesiąca problem ze żłobkiem, zostawieniem Poli z kimkolwiek bo ciągle tylko płacz za mamą. Rano jak jestem w biurze budzi się, widzi że mnie nie ma i prosi aby mąż zadzwonił i mi płacze.
Kocha nad życie Tatusia ale gdy wieczorem wychodzę biegac to jest płacz i prośby "Mamusiu nie idź biegac, bądź blisko, boję się". W nocy gdy się przebudzi i np chce iść po jej nocnik to rzuca mi się na szyję jak małpka i muszę wychodzić z nią, to samo gdy robię jej mleko. Mąż obok coś do niej mówi ale i tak jest płacz za mną i potrafi taka zaspana wylecieć za mną z sypialni po ciemku.
Dziś pół nocy wrzaski przeraźliwe i wołanie "mamo mamo" mimo że byłam obok i ją bujałam.
Na plac zabaw z babcią nie chce iść, gdy ostatnio pojechaliśmy do tesciowej to też nie chciała nam zejść z rąk tak się bała i wstydziła mimo że czuję się tam jak ryba w wodzie. Gdy ma gdzieś wyjść z mężem to też jest płacz, że ona chce z mamusią - oczywiście po wyjściu już jest super zabawa, ale dramat musi być.
Trochę zaczyna nas to martwić i nie wiemy co robić. -
Enigvaa wrote:Anetka to ten etap powinien kiedyś minąć ?! 🤪 Malwina jest bardzo mamusiowa i jej to nie mija 🤣
-
Zulugula lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Irysko, pytałaś o angielski. Ja korzystam z aplikacji fiszki. Generalnie raczej płynnie się porozumiewam, ale w obrębie słów które znam więc dla mnie problemem jest właśnie zasób słów. Już dawno nauczyłam się, że ludzie mają gdzieś Twoja gramatykę tak długo, jak długo potrafią Cię zrozumiecie. Aktualnie mój goal na ten rok to jedno słowo dziennie. W pracy na biurku mam taki planer-podkładkę i tam mam zakładkę goals. Co tydzień wpisuję tam 5 słów lub zwrotów i staram się ich nauczyć. O tyle łatwiej jest, że mam to na wierzchu i mogę często zaglądać.
Iryska lubi tę wiadomość