Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Annia, tak, obawiam się mocniejszych krwawień, ale bardziej boję się braku libido przy hormonalnej🙈
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Jeny, ja miałam nadzieję, że taka mała ilość hormonów jak Kyleenie nie będzie na to wpływać. 🫣 Bo dla mnie hormonalna antykoncepcja to killer libido...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 12:09
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
MoTyLeK🦋 wrote:Cukier na czczo : 112,28
Cukier po 2h : 84,9
Jestem na Metforminie 3x850 SR
Macie jakieś pomysły? Bo ja już świruje…
My Ci tu za bardzo nie pomożemy, musisz iść do diabetologa. Ale masz na pewno albo stan przedcukrzycowy albo już cukrzycę 😞
Warto przyjrzeć się swoim nawykom żywieniowym. Pomocna może byc dieta o niskim ŁG.
A jak Ty w ogóle się czujesz? W znaczeniu jak nie zjesz sniadania, jak zjesz za późno, jak masz długie przerwy albo w drugą stronę- jeśli podjadasz, zjesz za dużo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 14:02
-
Ounai wrote:A czemu nie masz po godzinie? Najnowsze wytyczne mówią, że robi się już trzypunktowa krzywą wszystkim jak leci, bo pomiar po godzinie jest ważną informacją dla lekarza.
My Ci tu za bardzo nie pomożemy, musisz iść do diabetologa. Ale masz na pewno albo stan przedcukrzycowy albo już cukrzycę 😞
Warto przyjrzeć się swoim nawykom żywieniowym. Pomocna może byc dieta o niskim ŁG.
A jak Ty w ogóle się czujesz? W znaczeniu jak nie zjesz sniadania, jak zjesz za późno, jak masz długie przerwy albo w drugą stronę- jeśli podjadasz, zjesz za dużo?
Dziwie się tylko, ze mimo wysokiej dawki metforminy ten cukier jest wysoki.
Mam dietę o niskim IG. Cały czas się trzymam, jem regularnie, nie podjadam, pije dużo wody. No i do tego waga leci w górę zamiast w dół.
Nie odczuwam głodu wcale, zmuszam się do jedzenia. Jedyne to tylko ostatnio jestem bardziej senna, dużo bardziej niż zwykle. I pije ogromne ilości wody , cały czas mi się chce pic. Dlatego tez zaczęłam te cukry mierzyć. -
Musisz najwidoczniej przekraczać swoje zapotrzebowanie kaloryczne, bo gdybyś była w zerze albo jadła mniej to waga musialaby spadać. Resztę trudno mi doradzić. U mnie wyniki się poprawiają jak jestem co najmniej w zerze, a jak zaczynam tyć to wyniki się pogarszają
Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
E to ja jestem team tabsy 😂 w sumie gdyby nie fakt że mam przy nich bardzo często infekcje, to byłoby idealnie. Mam takie które są zarejestrowane do leczenia trądziku, to była moja główna motywacja do brania anty, i cerę mam idealną. Do tego przyhamowany pms, nie mówię że nie mam go wcale bo pod koniec opakowania już mi trudno wytrzymać z samą sobą, ale jest o niebo lepiej niż na naturalnym cyklu. Krwawienie między opakowaniami kompletnie bez bólu, trzy dni łagodnego plamienia zamiast tygodnia krwawej masakry. Libido mam w normie, może mniejsze niż na normalnych cyklach ale to chyba lepiej dla wszystkich 😂😂
W ogóle muszę się pochwalić! po ponad dwóch latach męczarni wykonałam TEN telefon, i 9 sierpnia nareszcie idę do psychiatry 💪problemy mam odkąd się Iga urodziła, w ostatnim czasie znów się gorzej czuję, a czeka nas w tym roku tyle zmian, że muszę zrobić z tym wreszcie porządek bo inaczej nie dam sobie z tym rady.Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Najlepsza kawa tylko w Warszawie ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 20:47
Ewa88 , Lalia, emdar, Iryska, Suszarka, kiniusia270, Ladyo, asias86, Wik89, Ounai, Enigvaa, patrycja92, Tajka, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:
Najlepsza kawa tylko w Warszawie ❤
A co to za piękne Panie 😍😍😍emdar, KarolinaMaria lubią tę wiadomość