X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu dzięki ze pytasz 😊 ja miałam wir pracy w ostatnim tyg a w tym tyg zamykam tematy i jutro jestem ostatni dzień w pracy 🥳
    Czuje się ok ale już ciężko muszę zmienić lekarza bo teraz co jestem to nie za bardzo jestem zadowolona podejściem już na takim etapie ciąży..
    dzisiaj mija 1,5 tyg jak odpieluchowujemy i juz jest super 😁 od 4 dni nie miał wpadek 💪 ale na noc i na drzemkę jak jest w domu ma pieluchę i jest przemoczona.. i teraz pytanie co z tym mam zrobić? Jak to było u Was na odpieluchowanie nocne?
    Motylku ja się nie znam kompletnie na cukrach raz tylko miałam problem ale wystarczyła zmiana nawyków żywieniowych i wszystko wróciło na dobre tory 😊 teraz cukry tez w normie 💪 ale widać ze u Ciebie jest jakiś problem.. byc może tak jak pisze Enigma wystarczy zmiana lekow?

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocne dopiero w jakis czas po dziennym, a i tak ostatnio byl regres i teraz na noc od paru tygodni zakladam Gutkowi pieluchomajtki. O dziwo odkad zakladam pieluche znowu to zazwyczaj jest sucha 😅 Na drzemke juz nie zakladam. W dzien odpieluchowal sie w listopadzie, a na na drzemke/na noc dopiero po kilku miesiacach (tylko byl mlodszy, moze u starszego bedzie latwiej). Wiem, ze niektore dzieci w zlobku od razu odpieluchowaly sie w dzien i na drzemki/na noc, takze chyba nie ma reguly
    Patrycja, a kto u Ciebie bedzie, synek czy coreczka? Trzymam kciuki za domkniecie spraw w pracy

Co do lekarza, to ja jestem tez niepocieszona, bo sie okazalo, ze na ponad dwa tygodnie przed moim terminem porodu moj lekarz wyjezdza na urlop , takze w tym kluczowym momencie na koncowce go nie bedzie. Troche mnie to zaniepokoilo, bo jednak zawsze bezpieczniej jest miec poczucie, ze w razie czego lekarz bedzie dostepny
    To wlasnie minus porodu w sezonie urlopowym..

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dziewczyny 😘

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpieluchowanie stanęło w miejscu a nawet chyba się cofnęło...
    Byliśmy u moich rodziców i tam w ogóle nie ściągalam jej pieluchy, mimo że miałam taki plan, bo ogród itd. Ale po pierwsze nie było jakichś mega upałów, żeby latała z gołym tyłkiem, po drugie był taki chaos, dużo ludzi, że ciężko było ją pilnować, a po trzecie moja mama wspomniała, że ona to nie jest za taką metodą, aby dziecko sikało wszędzie, tylko za tą tradycyjną, czyli "posadź na nocnik, niech siedzi póki nie zrobi".. Więc stwierdziłam, że skoro nie będzie mnie w tym wspierać, to bez sensu. I nie chcę żeby obsikiwala jej kanapy itd.
    No i w sumie nie wiem dalej co robić. Bo w żłobku zdejmują tylko na tą godzinę. Chyba muszę zabrać ją ze żłobka i konkretnie się za to zabrać. Albo poczekać do początku sierpnia, wtedy ma 3 tyg wolnego.
    Tylko jak wtedy? W ogóle jej nie zakładać ani na drzemki ani na noc pieluchy?

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się ostatnio bardzo źle. Codziennie mam ogromne bóle głowy, jadę na tabsach. W nocy jak się budze to z bólem głowy i nie mogę już spać. Muszę zrobić sobie jakieś badania.
    Poza tym z mężem nam się bardzo nie układa. Bardzo dużo się kłócimy. Odkąd urodziła się Gabi jest coraz gorzej niestety... Bardzo się od siebie oddalamy. Jeszcze miałam siłę walczyć, a teraz staje mi się to wszystko pomału obojętne.. Muszą chcieć dwie strony.

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze te bole glowy to tez przez te klotnie i emocje z tym zwiazane Tajka :( sprobujcie pogadac na powaznie z mezem o tym, moze tez wizyta u psychologa by pomogla
    Co do odpieluchowania, to musisz znalezc swoj sposob, u nas zaczelismy od 3 dni w domu, bo akurat byl dlugi weekend, no i potem juz ze zlobkiem to laczylismy; u nas bylo takiej szkoly w zlobku, zeby zdejmowac na godzine dziennie, tylko po prostu szedl rano w pieluszce pod majtkami, w szatni zdejmowalam pieluszke i panie zakladaly tylko na drzemke
    I po zlobku w domu tylko majtki i byly na poczatku czeste wpadki, akurat nie na zadne meble tylko na podloge lub na dywan :P

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka jest jeszcze mala i nie jest powiedziane, ze to wyjdzie, mozecie zrobic probe w jeden caly weekend i jak uznasz, ze to nie ten moment, to najwyzej sprobujecie za jakis czas znowu

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, dużo stresu, nieprzespanych nocy, nerwy, zamartwianie się o zdrowie Gabi. To z pewnością wpłynęło obciążająco na Wasze samopoczucie i tym samym na związek. Oczywiście wszystko można poukładać, ale to prawda - muszą obie strony się zaangażować.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 07:32

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam się na zdjęcie dziewczyn , pięknie ❤️

Ja w sobotę ściągnęłam Bartusiowi pampersa i wolał pięknie . Ale chodził po domu bez majtek i bez pieluszki. Szukaliśmy się na spacer i chciałam mu założyć majtki to krzyczał „ chce pieluchę chce pieluchę”. Nic na sile wiec założyłam pieluszkę ale niestety już po przyjściu do domu nie dał sobie ściągnąć :(

emdar lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas np. super combo chorobowe. Iga od poniedziałku sucho kasłała, nie za często, tak z raz na godzinę, ale ze był ten charakterystyczny dźwięk szczekania to ogarnęłam receptę na steryd do inhalacji. I wydawało się że idzie już ku lepszemu, gdy wczoraj wieczorem zrobiła gigantyczną biegunkową kupę. Później temperatura 38.5. Nad ranem przez sen zwymitowala flegmą. Obudziła się o 6 rano i znowu mówiła że ją boli brzuszek, znów gigantyczna biegunkowa kupa. Dałam jej enterol powoli, to po chwili zwymiotowała wszystko co wypiła i całe mnóstwo flegmy. Zaczęła też mokro kaszleć. Przed chwilą znów akcja że ją boli brzuszek, i 15 min na toalecie. Byłyśmy u lekarza, flegma i katar się jej nie wydostaje na zewnątrz tylko spływa do żołądka i stąd taka reakcja organizmu z tą biegunką i wymiotami. Chodzi blada jak ściana, a w sumie to większość dnia się pokłada, nic praktycznie nie je ale na szczęście dużo pije. Mam dość, a jeszcze dziś jesteśmy same do wieczora 🥴

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, jak Mała ma po nocy zazwyczaj suchą pieluchę to zdejmuj od razu, jak nie to poczekaj. Ja bym zaczekała na sierpień i te 3 tygodnie w domu. U nas Iga miała suche pieluchy w 90% wypadków, wpadki w nocy miała od początku tylko dwie w tym jedną na wyjeździe. Nie budzi się na siku, trzyma do rana, czasem rano tyle wysika że się dziwię gdzie ona to mieści 🙈

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Inga, muszę Ci powiedzieć że z wielką przyjemnością czytam Twoje posty ❤️ taka radość z nich bije, spokój, spełnienie 💕 cieszę się bardzo, że jesteście już w domu 🥳

Kochana dziękuje 🥰

Trzymam bardzo kciuki za Twoją terapie, mam nadzieje, że będziesz czuła się tylko lepiej! Ta decyzja na pewno zaowocuje ❤️✊🏽

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam wczoraj zdjęcie! Dziewczyny piękne jesteście 🥰😍 to jest super, że tyle dziewczyn z tego forum spotyka się w realu!

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Gustawowi tez zakładaliśmy na noc cały czas pampersa, raz miał suchego raz mokrego. Aż 2 tygodnie temu nie chciał założyć i uznaliśmy że spróbujemy i zobaczymy. Od tego czasu tylko raz miał wpadkę. I znowu wychodzi na to, że sami mu nie daliśmy szansy i dziecko zdecydowało za nas 🤭

age.png

age.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik u mnie będzie kolejny syn 🙈 💙
    W pracy nie ma szans wszystkiego dopiąć bo za dużo rzeczy ogarniam i dużo jest na moich barkach a dziewczyna za mnie ma doświadczenie marne i jeszcze jest dopiero od tego tygodnia wiec liczę na to ze jakoś sobie poradzi bo nie bedzie miała wyjścia 🤷‍♀️
    Właśnie z tym odpieluchowaniem na noc to poczekam aż bedzie sucha pieluszka ale jak narazie jest codziennie mokra..
    Tajka każde chyba małżeństwo przechodzi kryzysy po jakimś czasie ja z mężem tez sie kłócę ale u nas kłótnia to taka wymiana zdań bo nie mamy nikogo do pomocy wiec musimy sie jakoś dogadywać i ciągnąć jakoś ten wózek razem 😊

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dziewczyny co teraz mamy za choroby na topie?🤡
    T w nocy zagoraczkowal, teraz ma stan podgoraczkowy. I nic poza tym , az do teraz , zauwazylam na brzuchu kropki. Od soboty jestesmy na działce także w żłobku był ostatni raz w piątek.

Czy któraś z Was nie pisała kiedyś (Ounai?), że wysypka po3dniowkowa była już pierwszego dnia? Chcę mieć nadzieję, że to nie pójdzie dalej😛
    Podwyzszona temp i wysypka = bostonka

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, jestem 9 lat po ślubie, 13 lat razem, mamy 2 dzieci i kilka poważnych kryzysów za sobą, 2 razy rozważaliśmy rozwód, teraz też nie jest idealnie i powiem jedno. Jak się w małżeństwie coś nie układa to ZAWSZE, z naciskiem na ZAWSZE winne są obydwie strony.
    Na męża nie masz wpływu. Możesz zmienić siebie. Reszta to szczera rozmowa. Najtrudniejsza część to właśnie ta że zmianą siebie i pogodzeniem soe z tym, że to właśnie ze mną może być coś nie tak, coś co tej drugiej osobie przeszkadza. Łatwiej wymagać, żeby nasz partner się zmienił. Problem polega na tym, że nie mamy prawa wymagać zmiany, to od tej drugiej osoby zależy czy będzie chciała się zmienić czy nie, a my albo możemy jej decyzję zaakceptować albo odejść.
    A kryzysy ma każdy związek, tylko nie wszyscy o tym otwarcie mówią.

Nowastaraczka, Suszarka, Wik89, Anet.kaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 07:32

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowe mdłości witajcie… musiałam chyba zajsc w trzecia ciąże żeby poczuć co to znaczy 🤮

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 5593 5594 5595 5596 5597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ