Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy znowu inny problem. Marta jest całkowicie odpieluchowana, ale nie ma czasu na takie przyziemne sprawy jak podcieranie się. No i niestety cały czas walczymy z odparzeniami. Na nic zdaję się tłumaczenie. Ona zapomina o tym, bo śpieszy się do zabawy. Szczerze mówiąc nie mam już pomysłu, chyba muszę poczekać aż do tego dojrzeje
-
Zulu, Matyldzia się chyba umawia z Tomsonem na bostonkowanie, bo znów mają w podobnym czasie 😒 Miała lekką gorączkę, trochę kataru i kaszlu, ja też byłam chora, teraz choruje moja mama. Dziś patrzę, a Mati ma krostki na stopach...'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:W temacie pieluchy, doradzcie co z takim przypadkiem jak T- czyli po kilku godzinach sikania pod siebie byl nagle płacz i wstrzymywanie siku bo ani na siebie ani na nocnik. Wołania zero. Wydaję mi się, że po prostu to jeszcze nie pora ale nie wiem czy nie jestem za miękka po prostu i powinnam cisnąć dalej? Trochę to nie w moim stylu. A Wy jakbyscie zrobiły gdyby u Was byla taka sytuacja? Próbowaliśmy w długi weekend czerwcowy, mamy niby zamiar teraz spróbować jeszcze raz ale T od razu mówi, że nie chce majtek. Dziś jak chcialam mu powietrzyc pupe to zaraz przyleciał z pampersem i kazał zakładać .
U nas to będzie cięższy kaliber 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 16:41
Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, wg mnie Tomek jeszcze nie jest gotowy, ale to, że nie jest gotowy dzisiaj nie znaczy, że nie będzie gotowy za 2 tygodnie. Teraz bym odpuściła i spróbowała za jakiś czas.
Iryska, veritaa, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, u nas próba odpieluchowania była na przełomie maja/czerwca i wyglądała tak, że pierwszego dnia prawie całe siusiu szło w gatki, a trzeciego dnia już pół na pół, tyle że Olek kompletnie nie wołał, tylko to była kwestia, że akurat w dobrym momencie mówiłam, żeby usiadł. Trzeciego dnia poszła na wieczór kupa w gatki i czwartego dnia już nie chciał nawet słyszeć o nocniku i odpuściliśmy.
Odpuściliśmy temat całkowicie na jakieś 3 tygodnie, a potem zaczęliśmy oswajanie z nocnikiem na nowo, czyli codziennie przed kąpielą mówimy, że jak chce zrobić siusiu to trzeba do nocnika, bo jak zrobi siusiu pod prysznicem (w brodziku) to mu zniknie piana 🤣 i tak od dwóch tygodni siusia nam na nocnik bez gadania przed wejściem pod prysznic 👍 to tak naprawdę pikuś, ale wydaje mi się, że nam się udało w ten sposób trochę "odczarować" nocnik.
Planuję od poniedziałku zrobić podejście nr 2, czyli schować pampersy, powiedzieć że się skończyły i założyć gatki. Spróbujemy cały dzień bez pampersa i zobaczymy jak się sprawy mają po tym 1,5 miesiąca.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:W temacie pieluchy, doradzcie co z takim przypadkiem jak T- czyli po kilku godzinach sikania pod siebie byl nagle płacz i wstrzymywanie siku bo ani na siebie ani na nocnik. Wołania zero. Wydaję mi się, że po prostu to jeszcze nie pora ale nie wiem czy nie jestem za miękka po prostu i powinnam cisnąć dalej? Trochę to nie w moim stylu. A Wy jakbyscie zrobiły gdyby u Was byla taka sytuacja? Próbowaliśmy w długi weekend czerwcowy, mamy niby zamiar teraz spróbować jeszcze raz ale T od razu mówi, że nie chce majtek. Dziś jak chcialam mu powietrzyc pupe to zaraz przyleciał z pampersem i kazał zakładać .
U nas to będzie cięższy kaliber 🙈
Ja bym zostawiła i podjęła próbę za miesiąc, dwa. Przez ten czas nic nie mówiła na ten temat. U mnie tak było z Ania . Nie jesteś zbyt miękka. Daj spokójjak przyjdzie czas to się odpieluchuje. U nas Ania się odpieluchowala w marcu jak Bartek miał 3 miesiące wbrew wszelkim sugestiom ze się cofnie w rozwoju bo młodsze rodzeństwo i bla bla bla
Bartek tez woli pieluchę na razie odpuszczam chociaż oczywiście wolałbym odpieluchowac go na starym mieszkaniu 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 17:26
Zulugula lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Widzę że masz podobnie uparty egzemplarz co ja.
Ja bym poczekała pewnie na lepszy moment, chyba tak na siłę to jeszcze gorzej .Może kupcie jakies tematyczne majtki które spodobają się Tomkowi? U nas wszystkie majtki są be poza majtkami w banany, ananasy i autka😃
Zulu, a może odpuśćcie te wszystkie książeczki, bajeczki i rozmowy, może on jest tym trochę przytłoczony i taka chwila przerwy od tego tematu też pomoże mu się odblokować? -
Z tego co opisujesz nie jest gotowy i konsekwencja pewnie jest ważna ( nie wiem wydaje mi się ze jednak nie aż tak bardzo 🤣) ale przecież na sile nie ubierzesz mu majtek
myśle ze takie zachowanie mogłoby więcej szkód wyrządzić.
Ja znam przypadek dziecka gdzie mama nie uczyła w ogole sikania na nocnik itp itd. W wieku 3,5 roku dziewczynka sama powiedziała ze nie chce już nosić pampersa i po prostu ściągnęła. Zero wpadki. To naprawdę przypadek który znam i znam mamęnie jest to żadna patologia
I dokładnie jak odpuszczasz temat to moim zdaniem
Odpuszczasz na 100 %. Nie czytacie książeczek na ten temat otp po prostu na ten czas temat nie istniejeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 19:28
Iryska, Suszarka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Dziewczyny jakie ciuchy dziecięce nie kurczą się w suszarce... Smyk skurczył mi się o 2 rozmiary. 🤬 CA też się kurczy (mniej niż Smyk). HM się niezbyt kurczy, a reszta?
Mi się wydaje, że Zara , Reserved i HM mi się nie kurcząi chyba NEXT tez nie zauważyłam. Z 51015 wydaje mi się, że się skurczyły w praniu ostatnio właśnie
-
Annia wrote:Dziewczyny jakie ciuchy dziecięce nie kurczą się w suszarce... Smyk skurczył mi się o 2 rozmiary. 🤬 CA też się kurczy (mniej niż Smyk). HM się niezbyt kurczy, a reszta?
Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziękuję, bo kupiłam w Smyku specjalnie 68 i mam znowu ubranka w rozmiarze 56...
A słyszałyście coś o tym, że HM ma się wycofać z Polski?
Co? Oby nieto już nie wiem gdzie kupować ubrania dla dzieci, w hm mają dużo fajnych, i jeszcze ceny w miarę rozsądne. W Zarze i na NEXT ostatnio coraz drożej.