Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupuję głównie H&m i next właśnie ze względu na suszarkę. Ciuchy ze smyka mnie coraz bardziej rozczarowują jakością, Jagoda dostała na urodziny dwupak sukienek to po dwóch praniach wyglądają już mega słabo.
Annia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ja kupuję głównie H&m i next właśnie ze względu na suszarkę. Ciuchy ze smyka mnie coraz bardziej rozczarowują jakością, Jagoda dostała na urodziny dwupak sukienek to po dwóch praniach wyglądają już mega słabo.
-
Annia wrote:Jeszcze jedno pytanie, od kiedy mogę zacząć odkładać Adasia do Babybjorna? Wiadomo, nie na godzinę, ale na chwilę żeby coś ogarnąć.
Ja wszędzie czytam, że od 3 miesiąca. Ale uważam, że jak wsadzi się wcześniej na 20 minut to dziecku nic nie będzieszczególnie jak spędza tez czas na macie 😊 bo to chodzi chyba o to, że dziecko może nabawić się asymetrii jak go krzywo włożymy. Ale to tak samo może być w foteliku samochodowym. Trzeba pilnować żeby dziecko nie siedziało krzywo
Lalia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Jeszcze jedno pytanie, od kiedy mogę zacząć odkładać Adasia do Babybjorna? Wiadomo, nie na godzinę, ale na chwilę żeby coś ogarnąć.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
veritaa wrote:Ja znam przypadek dziecka gdzie mama nie uczyła w ogole sikania na nocnik itp itd. W wieku 3,5 roku dziewczynka sama powiedziała ze nie chce już nosić pampersa i po prostu ściągnęła. Zero wpadki. To naprawdę przypadek który znam i znam mamę
nie jest to żadna patologia
Iryska lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy bostonka musi być na dłoniach i stopach? Pola ma bardzo wysypane nogi, brzuch, części intymne, koło ust i w buzi ale nie ma tego na dłoniach ani stopach.
Wygląda to mniej więcej tak
https://zapodaj.net/plik-kOdhbPjYsk
Myślicie, że to to?
Widzę, że Tomuś i Matylda również w sam środek lata chorują.
Jak z tym postępować? U Polci pierwszy raz się przytafilo, dzis zrobiłam jej kąpiel we fiolecie i wyczytałam że gardlo jak boli można psikać tantum verde.
Ja mam od wczoraj gorączkę i ból gardła także szykuje się również na lipcowe upalne chorowanie... -
Anetka, tez mi się wydaje, że to bostonka. Matylda na teraz podobne kropki na twarzy, dosłownie klika. A tak to trochę na stopach, dłoniach i pupie. Gdyby nie doświadczenie z zeszloroczną bostonką, pomyślałabym, że to jakaś alergia. Swoją drogą Lucek od dziś też 38 st i bol gardła 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 20:37
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
To lato jest jakieś dziwne, wiele dorosłych osób dokoła mnie choruje. Najgorzej chyba ma moja przyjaciółka która dwa tygodnie temu miała ropne zapalenie zatok i antybiotyk, a w tę środę tak ją zmogło że dostała 40 stopniowej gorączki, diagnoza to ropna angina + znowu zapalenie zatok i znowu antybiotyk 🙈 na szczęście po antybiotyku była bardzo szybko poprawa. Mnie też gardło pobolewa i kręci mi w nosie 🙄Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy bostonka musi być na dłoniach i stopach? Pola ma bardzo wysypane nogi, brzuch, części intymne, koło ust i w buzi ale nie ma tego na dłoniach ani stopach.
Wygląda to mniej więcej tak
https://zapodaj.net/plik-kOdhbPjYsk
Myślicie, że to to?
Widzę, że Tomuś i Matylda również w sam środek lata chorują.
Jak z tym postępować? U Polci pierwszy raz się przytafilo, dzis zrobiłam jej kąpiel we fiolecie i wyczytałam że gardlo jak boli można psikać tantum verde.
Ja mam od wczoraj gorączkę i ból gardła także szykuje się również na lipcowe upalne chorowanie...
Ja nic nie robię, jedynie ibuprom na gorączkę. Ale Marta tylko raz miała pęcherze, tak to ma wysypkę podobną do uczuleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 22:53
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Mamuśki dzieci przedszkolnych, mam pytanie o wyprawkę dla przedszkolaka😃
Co koniecznie musi mieć? Dajecie dzieciom do przedszkola bidony na wodę ? Plecaczek jakiś chyba musi mieć też? Macie jakieś do polecenia w rozsądnej cenie?
Edit, u nas tez w wyprawce jest szczoteczka, kubek i pasta do zębów. A wiem, że w niektórych przedszkolach też wymagają ręczniczek.
Ja też Tymkowi zamawiałam na allegro naklejki z imieniem i nazwiskiem i naklejalam je na teczki, kubeczki i inne rzeczy. Zamawiałam mu też naklejki do butów, to jest jedba naklejka przecięta na pół i uczyłam go, że kotek musi być cały i wtedy są dobrze ubrane buciki. Można też zamówić naprasowanki z imieniem żeby ubrania nie ginęły (zwłaszcza w publicznych przedszkolach) ale u nas nie było tego problemu a nie chciałam niszczyć ubrań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 10:27
-
Iryska wrote:Mamuśki dzieci przedszkolnych, mam pytanie o wyprawkę dla przedszkolaka😃
Co koniecznie musi mieć? Dajecie dzieciom do przedszkola bidony na wodę ? Plecaczek jakiś chyba musi mieć też? Macie jakieś do polecenia w rozsądnej cenie?
Poczekaj na jakieś spotkanie / listę
U nas tylko ubrania na zmianę i kapcie i w pierwszej grupie kocyk do spania. To wszystko. Dziecko ma swoją szafkę i tam ma swoje rzeczy.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021