Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Ounai a woom 2? Sprawdź sobie czy nie będzie czasem ok.
Toms tez juz ma chętke na pedały ale my chcemy od razu kupic woom 3 żeby wystarczył na dłużej, więc pewnie na wiosnę kupimy.
Puky tez mają malutkie
Anetka właśnie ta waga mnie przeraża bo jednak co innego biegowy gdzie się odpychasz a co innego jak trzeba rower rozpędzić pedałując. Choć nie przeraża mnie aż tak żeby kupić woom 😂 -
Annia, czuję się zupełnie dobrze, dziękuję 😘 Gdyby nie to,że mam jeża na głowie i nie mam jednej piersi to bym zapomniała, że byłam chora🙄. Powiem Wam, że sama jestem w szoku,że tak dobrze można się czuć po chorobie nowotworowej.
Ounai, wstyd się przyznać,ale nie wiem jaki Julek ma rower( tak, walczę o miano madki roku😅). Pożyczyliśmy go od znajomych jako pierwszy rower z dwoma pedałami do nauki jazdy( na wiosnę chcemy mu kupic już jakiś większy). Wiem tylko,że jakiś BMW i ma 14 cali i jest dość ciężki,ale Julkowi to zupełnie nie przeszkadza popylać na nim tak że hej. Julek na niego wsiadł i po prostu pojechał. Zupełnie ominął nas temat czterech kółek czy kija z tyłu. Nawet nie musieliśmy go za bardzo asekurować, uczył się na nim jeździć dosłownie chwilę. Myślę że robotę "zrobił " tu rowerek biegowy,który Julek po prostu uwielbiał i jeździł na nim bardzo ochoczo.
Edit: doszukałam w necie. Ten nasz to jest BMW kidsbike 2w1. Tylko my go już dostaliśmy jako rower z pedałami,a nie jako jeździk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 00:04
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A jeszcze w temacie dbania o samą siebie. Ja za jeden ze swoich matczynych obowiązków, uważam dbanie o mój dobrostan( psychiczny i fizyczny)bo wiem ,że matka nie rzucająca ⚡️na wszystkie strony przekłada się na lepsze funkcjonowanie całej rodziny. Szkoda,że tak mało się o tym mówi, ale pocieszające jest że jednak coraz więcej kobiet daje sobie prawo do powiedzenia" stop. Nie jestem robotem od wszystkiego". Smutne jest natomiast to,że często pokolenie naszych matek, nie tylko nie dawało sobie takiego prawa, ale nadal uważa,że jak już kobieta została matką to nic innego poza macierzyństwem nie istnieje. Byłyśmy z bratową i ekipą na parę dni w Kazimierzu, bez dzieci; i zarówno moja jak i jej mama były mocno zdziwione tym pomysłem ("ale że bez dzieci? Co Wy będziecie tam robić?"). Powiem tak, nie nudziłyśmy się, a tęsknić zaczęłyśmy dopiero 3 dniach 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 00:28
Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszi, Amelka tez poszła do przedszkola jako najmłodsza w grupie, tzn to była grupa 2 latków a ona nie miala jeszcze dwóch lat, podczas gdy niektóre dzieci już były bliżej 3 lat
i poradziła sobie super. Ciocie mi opowiadały ze bardzo się o nią bały na początku, ze cały czas chciały jej pomagać i ją asekurować bo to takie maleństwo, a okazało się ze jest bardziej samodzielna niż niektóre 3latki. Przy starszych dzieciach, tak jak pisze Karolina, Amelka się bardzo szybko rozwinęła. Ona już mówiła ładnie jak szła do przedszkola ale to jak tam wszystko przyspieszyło to mnie zaskakuje każdego dnia. I zaczęła ładnie jeść! Myśle ze Iga z samodzielnością i charakterem jest taka jak Amelka wiec poradzi sobie super!
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Jak ktoś ma opcję to podejdźcie do H&M, ja upolowałam trojpak getrów 3/4 za 15.99 i komplet z psim patrolem cienka bluza + szorty za 12.99. Są też koszulki za 2.99-8.99, cienkie spodnie na lato za 2.99, tanie body na krótki rękaw i generalnie duuuuuzo okazji za grosze.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Jak ktoś ma opcję to podejdźcie do H&M, ja upolowałam trojpak getrów 3/4 za 15.99 i komplet z psim patrolem cienka bluza + szorty za 12.99. Są też koszulki za 2.99-8.99, cienkie spodnie na lato za 2.99, tanie body na krótki rękaw i generalnie duuuuuzo okazji za grosze.
-
Ladyo, zdrówka dla Melci❤️. Jak się w ogóle czujesz?
A jak reszta naszych przyszłych mamusiek🤰?
Wik, Ty chyba "pierwsza" w kolejce do porodu? Jak na ostatniej prostej?
Wik89, Ladyo lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was ma doświadczenie z leczeniem zatok klinowych?
Tak mnie poskładało, że biorę od dziś drugi antybiotyk bo inne zatoki czyste a klinowe rano wywołują taki ból głowy, że mam ochotę sobie ją urwać.
Naczytałam się o powikłaniach i o tym jakie to trudne co leczenia i zaczęłam się martwić
Nie wspomnę już, że mam mega dola bo przez te choroby ciagle leżą moje przygotowania do maratonu 😭42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka wrote:Były, jeden model był u nas z cienkich i kilka z tym meszkiem w środku. Niestety na Igę nie było rozmiaru już
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Emdar, tak, chyba faktycznie ja pierwsza do rozpakowania 😬 zostalo 5 tygodni do tp i zaczynam sie troche stresowac porodem, kiedy i jak sie zacznie, jak w trakcie i po to wszystko bedzie przebiegac. Nie znalazlam jeszcze z mezem jakiejs okazji na dluzsza rozmowe o tym, jak bedzie nasze zycie wygladalo po porodzie, co z Gucia pdzedszkolem, ktore sie wtedy zaczyna, kiedy konkretnie on wezmie urlop, jak to pogodzic wszystko
Musimy przegadac kilka kwestii, a jak ja nie zaczne tematu to on tez nie
A samopoczucie ok, choc juz czuje, ze to koncowka - mam zgage, bole plecow i zadyszke (sapię jak stary parowóz 😅🤪)emdar lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ounai wrote:Ale fajnie, na długo jedziecie? Macie jakieś wykupione wakacje?
Mamy wykupiony apartament „Villaggio Ai Pini”. Jedzenie w naszym zakresie, bo z dziećmi różnie.
Autem jedziemy naszym, tzn. Mój tato bierze busa z pracy 8 os. i jedziemy razem.
Taka wycieczka na własna rękę
W planach mamy na pewno jakiś Aquapark, wycieczkę statkiem do Wenecji i pewnie jeszcze coś wpadnie. A tak to plazing 🌴Wik89, Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Zulu, kupa jest tylko do pampersa na stojąco/biegająco...
Za Chiny ludowe nie chce usiąść na toaletę na kupę. Powiem szczerze, że nie mam teraz w sobie zasobów, żeby z tym walczyć.
Co do łóżka moim zdaniem wysokie boki nie są konieczne dla 3latka.
Motylku, ale super wyprawa. Monachium też będziecie zwiedzać? Podobno piekne miasto. Marzy mi się taki citybreak w Monachium właśnie. Długo będziecie we Włoszech?
-
Emdar dziękuje ze pytasz. Co do zasady czuje się dobrze, nie narzekam jakoś bardzo. Ws wtorek mam wizytę i już nie mogę się doczekać żeby podejrzeć co tam u malucha. Mam trochę stresu, bo moja mama dziś trafiła do szpitala z podejrzeniem niewydolności serca i boje się jak te nerwy wpłyną na maleństwo
ale musi być dobrze!
emdar lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny no jaja. Dostałam propozycję praca. Pan powiedział że od razu zdradzi mi widełki: proponują 33%-66% więcej niż obecnie 😱 czyli 85%-130% tego co w poprzedniej firmie 😱😱😱😱 to brzmi jak sen 😍 no chyba wezmę udział w tej rekrutacji
Iryska, Annia, Enigvaa, Suszarka, emdar, MoTyLeK🦋, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość