X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    My mamy nocleg w Białce w pensjonacie takim typowym 'pod dzieci', na termy wybieramy się też w Białce. To będzie długi weekend, więc wszędzie będzie pełno ludzi, duży ruch, nie będziemy raczej jeździć do innych miejscowości za wyjątkiem wypadu na Słowację. Nie lubię jeździć gdzieś na długie weekendy, ale mam mało urlopu, a potrzeba wyjazdu była silniejsza.

My też w Białce w pensjonacie pod dzieci 😄

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Mamasita, może się spotkamy 😁

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ale że to już?! Już 3 latka?! Kiedyyy... Wszystkiego najlepszego dla Martusi!

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 09:09

Suszarka, Ladyo, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 09:09

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Poznasz Karo po plecaku z zalando 😀

Taki wlasnie mam plan, szukac plecaka i małej Matyldzi 😃

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Poznasz Karo po plecaku z zalando 😀
    Dokładnie! Dodam, że nabitym po suwak 🤭

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu trzymam kciuki za betę ❤️

madziulix3, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny ma 25 sierpnia, ale w przedszkolu już robiliśmy bo przedszkole jest zamknięte do września, a we wrześniu przyjdzie cała grupa zapłakanych maluchów więc nie chciałam paniom wtedy robić zamieszania. Natomiast w domu będzie miała z tortem w ostatni week3nd wakacji.

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Madziu trzymam kciuki za betę ❤️
    Czekam, już mam takiego stresa że szok 🫣❤️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, i której mają być wyniki?

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Madzia, i której mają być wyniki?
    Nie mam pojęcia ale w alabie są zazwyczaj późno 🤦🏻‍♀️

Wszystkiego najlepszego dla Martusi 🥳

• Lalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki 😘

Nie odzywałam się, bo na urlopie nie mieliśmy praktycznie wcale zasięgu i to żadnego 🙈 był problem z dzwonieniem, Internetem a nawet TV naziemną, ale nie narzekamy, bo był to jakiegoś rodzaju detox dla nas 😁
    Urlop wbrew pozorom mega nam się udał, byliśmy w Okunince nad Jeziorem Białym, wróciliśmy dokładnie w to samo miejsce już trzeci raz, ale pierwszy raz mając dzieci i było fantastycznie! Pierwsze dwa dni pogoda nam bardzo dopisała, było upalnie więc z przyjemnością pluskalismy się w wodzie, trzeciego dnia było chłodniej i pochmurno więc zaliczyliśmy papugarnie, mini zoo i lunapark, a dwa kolejne dni znowu wróciło słońce więc było trochę opalania, trochę spacerów 😊 musieliśmy wracać dzień wcześniej wieczorem i wykorzystaliśmy patent z Internetow, tzn wykąpaliśmy chłopców, ubraliśmy w piżamy, zapakowaliśmy do auta i wyjechaliśmy o 18, tak że jak byliśmy w domu po 21 to zaliczyliśmy udany transfer prosto do łóżek 🤭 nawet nie spodziewaliśmy się, że z dwójką maluchów można tak odpocząć na urlopie,ale obaj padali nam o 19 więc na co tu narzekać 🥳
    IMG-20230806-093202.jpg IMG-20230806-095256.jpg IMG-20230806-104555.jpg IMG-20230806-110219.jpg IMG-20230806-101119.jpg IMG-20230806-093120.jpg

Wróciliśmy dzień wcześniej, bo Kacpi miał mieć kolejnego dnia podcinane wędzidełko i muszę Wam opowiedzieć jaka historia 😱 podczas jednej z wizyt Olka u jego neurologopedy miałam ze sobą Kacperka i poprosiłam żeby na niego zerknela, bo ma cofniętą żuchwę i nie wiedziałam jak sprawa z wedzidelkiem, stwierdziła że dolne ma trochę krótkie ale elastyczne, za to górne bardzo nisko przyczepione do dziąsła i ona nam radzi przyciąć je teraz, póki jest mały, że dzięki temu że karmię piersią to ominą nas masaże bo przy kp będzie to ćwiczyć, że to zabieg sekunda, że jest spora szansa że unikniemy dzięki temu diastemy i problemów z wymowa, a że przez tą żuchwę czeka nas pewnie i tak ortodonta, to i tak lepiej teraz bo to wędzidełko może być problematyczne przy zakładaniu ewentualnego aparatu i poleciła nam konkretną babeczkę. Podczas szczepienia wspomniałam o tym pediatrze, była trochę sceptyczna ale dała nam skierowanie i jakimś cudem udało się umówić wizytę do tej chirurg (dzwoniłam w maju i był jeden termin na sierpień a kolejny na październik). Wyobraźcie sobie, że przyjeżdżamy na wizytę a ta chirurg wielki zonk, że jak to podcięcie GÓRNEGO wędzidełka? Że u takich małych dzieci tego się nie robi, że to nie zabieg a OPERACJA, że to się robi jakieś głębokie cięcie od wędzidełka przez całe dziąsło w stronę podniebienia i powstaje rana okrągła na którą zakłada się szwy więc robią to u dzieci powyżej roku w narkozie o to tylko wtedy kiedy są jakieś bardzo poważne wskazania, ale zasadniczo czeka się aż wyrosną zęby stałe bo bardzo możliwe że jak będą wyrastać zęby to to wędzidełko samo się podniesie do góry 😱 zwróciła nam jednak uwagę, że warto rozważyć podcięcie dolnego wędzidełka póki jest malutki bo ma jakiś 2/3 stopień skrócenia i to że jest mały a ja karmię to faktycznie działa na korzyść. Tak się wkur*iłam na tą naszą logopedę, że zapytałam od razu tę chirurg czy ma jakiegoś rzetelnego neurologopede do polecenia i od razu dała mi listę, z którymi współpracując i okazało się że na tej liście jest Iweta Kozłowska, może część z Was kojarzy ją z IG, z #hejdwulatku, ona też prowadziła live z buba gada o logopedii i stwierdziłam, że pitole i zapisałam obu chłopców do niej na konsultację: Kacperka na konsultację wędzidełka a Olutka na konsultację wędzidełka i diagnozę mowy dwulatka i mamy wizytę 25 września 💪 prawdopodobnie zmarnowaliśmy te 4 miesiące wizyt Olka u logopedy, możliwe że zlekceważyła sprawę a w kwestii Kacperka wprowadziła nas w błąd 😤 najważniejsze jednak że teraz dostaniemy się naprawdę do kogoś wykwalifikowanego a chłopcy są w takim wieku, że jeszcze sporo nadrobimy 💙💙

kiniusia270, Iryska, Zulugula, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia nasza logo, której ufam powiedziała, że bardzo niewielki procent wysyła na górne wędzidełko, robi to bardzo bardzo rzadko przed stałymi zębami. A na pewno diastema nie jest powodem w tym wieku.... Ba nawet zalecane są przerwy między zębami, bo stałe są większe i jest ich więcej. Jeśli są zachowane funkcje, to nie rusza do stałych zębów górnego.
    Jeśli chodzi o cofnięta szczękę, to do roku moja logo czeka, później dziecko zaczyna gryźć i szczeka sie wyrównuje. Oliwka miała długo cofnięta, teraz juz jest ok. Ważne czy szczeka jest cofnięta fizjologiczne czy tez patologicznie.

Lalia, Iryska, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta tylko 56 😭 próg 27

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, współczuję Wam bardzo. Właśnie mnie yo trochę zastanawiało z tym górnym u Was, bo nam logopedzi mówili, że je sie podcina u małych dzieci tylko i wyłącznie wtedy, kiedy sprawia problemy w jedzeniu lub dziecko miałoby mocno opóźnioną mowę. Tymek ma mocno przerośnięte i 4 logopedów i 2 ortodontów powiedziało mi, że mamy je podciąć dopiero jak wyrosna minimum dwójki stałe, a najlepiej jakby już były trójki, co daje nam ok 10 rok życia. Może dlatego też Olek robi małe postępy? Ja Cię rozumiem bo mnie też tak jedna logopeda zbywała i byliśmy 2 lata terapii do tyłu, ale Tymek pięknie potem nadgonił.

Madziu, strasznie mi przykro 😞 nie tego sie spodziewałam 😞😞

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Marta zrzuciła sobie nóż na stopę, przecięła palec. Ja panikuję, a mąż mówi że nie potrzebnie. Na razie śpi więc jak wstanie to pewnie podejmiemy decyzję czy jedziemy na pogotowie

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli by policzyć ze w sobotę tydzień temu przy tym mega cieniu miałam wynik 4 to dziś beta byłaby w normie
    IMG-8749.png
    Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie wiem dlaczego ale ja czuje ze to zdrowa ciąża, po prostu bardzo szybko wykryta :) w poniedziałek jak zbadasz przyrost to wszyatko będzie wiadomo, a póki co bądź dobrej myśli ❤️

madziulix3 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Madzia, nie wiem dlaczego ale ja czuje ze to zdrowa ciąża, po prostu bardzo szybko wykryta :) w poniedziałek jak zbadasz przyrost to wszyatko będzie wiadomo, a póki co bądź dobrej myśli ❤️
    Ja już się wyplakalam do męża. Już jestem bezsilna 😢

‹‹ 5621 5622 5623 5624 5625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ