Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. My już po urlopie, włoskie wakacje udane w 100%
Jeśli będziecie szukać fajnego miejsca, dla dzieci, właściwie nad samym morzem - polecam Villaggio Ai Pini w Caorle ❤️
Baterie naładowane. Wenecja zwiedzona. Do końca tyg jestem w domu, a od pon znów praca 😅Ounai, Iryska, KarolinaMaria, emdar, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Lalia, ale masz super z tym nocowaniem starszaka u dziadków!
Tak, Adaś opanował już bujanie się samodzielne i zdarzyło mu się samemu się ululać. Tylko, że on często po prostu odłożony zasypia sam. Ostatnio w nocy śpi 8.5 h ciągiem od 20.00 do okolic 4/5 rano. Mam nadzieję, że z wiekiem się nie zepsuje. 😅 w jakim łóżeczku teraz śpi Kacperek?
Ounai, masz rację to ogromna zmiana dla dziecka. Mam nadzieję, że Miki też w końcu w pełni się zaadaptuje.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Moja trzylatka ma kołdrę 135x70, ale przymierzam się, żeby kupić taką normalną na 180cm. Starszak śpi już od dawna pod takową i jest zadowolony.
-
nick nieaktualny
-
Zulu, to super!!!
Ja dzisiaj za to spalam w lozku z Guciem, a zwykle nie spie tak calej nocy, i mnie znowu zaskoczylo, jak bardzo dziecko w nocy moze sie wiercic i obracac 😆
Jak sie czujesz?
Czytam Was, ale rzadko pisze, jestem ciagle w trybie wyjazdowym, wiecie jak to jest;)
Przygotowane mam juz w miare wszystko dla coreczki, jeszcze trzeba zlozyc lozeczko dostawne, kupic materac do lozeczka i w zasadzie to wszystko
Ubranek mam multum, bo mialam pelno pozyczonych od przyjaciolek, troche po Guciu, a juz ostatnio dostalam troche pieknych ciuszkow w prezencie, mam wrazenie, ze polowy nie zdaze uzyc - no chyba, ze juz zapomnialam jak to jest z noworodkiem 😅 to calkiem mozliwe
Szpitala nie wybralam, mam ciagle dylemat i cos czuje, ze jak zacznie sie akcja to bede jeszcze sie zastanawiac
Imie tez jeszcze niewybrane 😅
KarolinaMaria, Iryska, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Matylda nie miała pościeli do łóżeczka, nigdy w nim nie spała, więc się nie dorobiła 😂 Teraz ma kołdrę 150x200 i poduszkę 50×60. Kupiłam taki przyszłościowy zestaw, żeby za chwilę znów nie wymieniać pościeli. Pościele w tym rozmiarze są np. w Ikei i H&M. Zazwyczaj kołdra służy jej za dodatkową poduszkę lub wałek. Śpi pod kocykiem. Zimą pewnie też tak będzie, bo nie lubi być bardzi przykryta.
Wik, tak to jest jak się ma za duży wybór porodówek 😁 trzymam kciuki za dobry wybór, czuję, że podchodzisz do tego na spokojnie, to dobrzeWik89 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Cześć dziewczyny ,
Ja również Was podczytuje w miarę regularnie ale brak weny na napisanie czegokolwiek
Zazdroszcze wakacyjnych wyjazdów i spotkańja mam same pozytywne odczucia co do spotkań ludzi z internetu w tzw realu . Zreszta z 2 dziewczyn z tego forum utrzymujemy kontakt ciągły i ścisły, widujemy się, lubimy , wyjeżdżamy razem na krótkie wypady itp itd. Fajnie ze udało się Wam dziewczyny spotkać a miejscówkę która polecacie zapisałam na przyszłość 😁
Kołderkę mamy 140 x200 bo nie chce zaraz znowu kołdry wymieniaćłóżka maja 160 x 80 ale zaraz jednak będziemy wymieniać na już docelowe pojedyncze łóżka 90 na 200. Bartus kocha być przykryty , Ania nie znosi.
Lalia super ze Oluś bez problemu zostaje u dziadków. To duże ułatwienie. Moj Bartek niestety nie jest na to gotowy jeszcze ale cierpliwie czekamzreszta lubię momenty jak mam tylko jedno dziecko pod opieka wtedy staram się w 100 % być dla niego. Fajnie ze tak dobrze idzie Wam rozszerzanie diety
Madziulix kciuki za Ciebie ! Nie trać nadzieji
Ounai trzymaj się , bardzo niefajne zagranie w pracy ale trzymaj się myśli - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Edka cos pamietam żaliłas sie o odpieluchowanie. Ja jestem team Twoje podejście. Ja tez miałam na razie 2 próby z Bartkiem i nieudane. Jak raz siedział w kałuży sikow i sie nawet nie zorientował to poddałam sie. Mamy o tyle progres ze kupę robi do toalety. Na wszystko przyjdzie czas, to tylko Pielucha …
Suszarko załapałam się na zdjęcie Twoich dziewczyn - śliczne pannice jakby to moja babcia powiedziała 😁😁
Wik tez czuć z Twoich postów ze jesteś taka spokojna. To dobrzetrzymam kciuki
Pisaliście o plecakach ja tez jestem team plecakod dawna. Mam jakiś z Wittchen i jestem zadowolona . Czarny klasyczny ale nylonowy. Te z ekoskóry strasznie brzydkie robiły się po czasie.
U nas jest ok, mieszkamy na nowym i cieszymy się z tegopierwsze kilka dni czułam się jakbym była gdzieś na wakacjach i czułam się obco w okolicy .Dziś myśle ze czuje się już całkiem dobrze
dzieci od początku dobrze. Przez te 2 tygodnie Bartek 3 razy przespał calutką noc co wcześniej się nie zdarzyło. Spia razem w swojej sypialni, w drugim pokoju się bawia i sprawdza się to ekstra. My mamy w końcu sypialnie 😁😁😁
Ja do pracy jeżdżę rowerem 17 minut. Droga przez las i park.
Mieszkamy trochę jak na wiosce a mimo wszystko to miasto bo do centrum mamy 15 minut tramwajem. Jak na wiosce bo jest cisza, spokój, las i park w odległości około 15 minut. Za mieszkaniem wały i rzeka w ktorej codziennie moczymy obowiązkowo stopy
Ania przez 2 dni nauczyła się jeździć na rowerze bo w końcu mamy do tego terenypolecam naukę bez kija i bocznych kołek tylko na szal / chustę pod pachy. Wczoraj zrobiłyśmy razem ok 5 km na rowerze. Myśle ze jak na 5 latke i trzeci dzień nauki to super.
W przyszłym tygodniu montują nam taki mini plac zabaw na działce.
Czuje ze jestem w odpowiednim miejscu i mam wszystko co chciałam i nic więcej nam do życia nie potrzeba. Teraz tylko być zdrowym, trochę częściej wyjeżdżać i cieszyc się tu i teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 10:32
KarolinaMaria, Zulugula, Annia, Iryska, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita ❤️ uwielbiam czytać Twoje posty. I chyba muszę się uczyć od Ciebie spokoju. Bardzo się cieszę, że Wam się układa na nowym 😍 moja Iga też nie jest gotowa na nocowanki, wczoraj nawet byliśmy u teściow i kuzyn Igi w tym samym wieku zostawał na noc. Jak się spytali Igi czy też zostaje to się popłakała 🙈 nic na siłę, to jeszcze małe dzieci i jeszcze się wysiedzą u dziadków.
Kołdrę mamy 100x135 i jest wystarczająca i długo jeszcze posłuży.
Magda moim zdaniem nie ma za bardzo podstaw do tego aby sądzić że to pozamaciczna, jakby beta rosła i spadała w kółko to owszem. Nie lubię lekarzy którzy straszą pacjentki, wiadomo że trzeba zachować czujność w takiej sytuacji ale bez przesady. To i tak ogromny stres... Trzymam kciuki za Was ✊Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko bardzo mi miło chociaż chyba tylko na forum sprawiam takie wrażenie 🤣🤣 a tak całkiem poważnie to wymagało naprawdę czasu żeby zacząć cieszyc się i skupiać na teraźniejszości , nie porównywać się ciagle z innymi ( to była moja bolączka ) i nie przejmować się opinia innych - z tym jeszcze walczę.
Tez myśle ze dzieciaki maja czas na nocowanki u dziadków. Chociaż Ania nas rozpieściła w tym zakresie bo to jest dziecko Cygan i wszędzie się odnajduje 🤭
Bartek wprost mówi ze chce być w domu i nie chce nigdzie jechać.
W ogole we wtorek byliśmy z rodzicami moimi nad jeziorem i moj tato większość czasu spędził na kocu bo Ania się bawiła z babcia a Bartek standardowo mama i mama 🙄 i w końcu Bartus mowi do mnie „ mama a dlacZego dziadek leży w namiocie na kocu ? Jest ZNOWU zmęczony ? „ 😅😅 sorry za offtop ale strasznie mnie to rozbawiło hhahhaWik89, Iryska, Suszarka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Madzia a na jakiej podstawie?