Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Wik u mnie dobrze generalnie, ostatnie dni mialam gorsze bo jakies bóle nogi mnie dopadły i spojenia ale odpoczęłam przez dlugi weekend i jest lepiej. Jedynie kość ogonowa bardzo mnie boli. Ale już cieszę się już na l4 od września;)
Lalia, nie chcę żeby wyszlo, że mam creepy pamięc jak Karo (😄😘) ale chyba u Olcia w pokoju macie zabudowany grzejnik? Ile ucieka cm na obudowę w stronę pokoju?
Uwielbiam ludzi z taką pamięcią 😁🖤
Wiesz co, my mamy mieszkanie w bloku z lat 80 więc u nas są te stare kaloryfery żeberkowe, te które mają chyba z 17 szerokości 🤣 wydaje mi się że u nas ta zabudowa to była kosztem 1/2 cm jeśli chodzi o pokój, bo my zrobiliśmy tak że blat był chyba 1/2 cm szerszy niż parapet a kaloryfer chował się już pod tym. U nas super wyszło bo sam kaloryfer był mniejszy niż całe okno (zajmował jakoś 2/3 długości po prawej stronie) więc to miejsce pod parapetem z lewej strony zagospodarowaliśmy na dwie półki 😁Zulugula lubi tę wiadomość
-
Tak Zulu, potwierdzam, Lalia ma zabudowany kaloryfer 😁 bardzo fajnie to wygląda, przynajmniej tak to pamiętam 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 13:41
Zulugula, Ladyo, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualny
-
Iryska wrote:A my zaczynamy kolejne starania. Ale tak na luzie, nie chce żeby mnie to tak pochłonęło jak starania o pierwszą ciążę 🙂 Stwierdziłam że młodsza nie będę, a chcemy żeby Michałek miał rodzeństwo. Za nami 1 CS, oczywiście nieudany.
Madzia, ja przy cp miałam przyrosty w normie.Iryska, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Irysko, zobaczysz że tym razem pójdzie o wiele szybciej. I znam to uczucie, że niby się nie nastawiasz... ale jednak rozczarowanie jest jak się nie uda. Mam nadzieję, że na urodziny Michasia będziecie już mieć dla niego prezent w postaci rodzeństwa w drodze. :*
Madzia, ja przy cp miałam przyrosty w normie.patrycja92 lubi tę wiadomość
-
Madziulix, przy cp moja beta naprzemiennie rosła i spadała. Do tego niewyjaśnione krwawienia. Na usg widać było rozdęty jajowod, mimo że beta była poniżej 200. Ostatecznie obyło się bez zabiegu, samoistne poronienie trąbkowe.
Verita, ja już machnęłam na to ręką. Córka mnie tylko informuje, że już zrobiła siku. Problem w tym, że nie do nocnika, ale na podłogę. Na pytanie, gdzie powinna sikać, to odpowie, że do nocnika, ale w praktyce tego nie robi. I nie przeszkadzają jej mokre gatki. Najwyżej ponosi jeszcze pieluchę, aż w końcu sama dojrzeje do decyzji, żeby ją zdjąć. -
Dziewczyny ja tez się mało udzielam bo przez tr upały ledwo żyje 😥
Kontroluje się ciagle z chloestaza.. dzisiaj byłam w labo a jutro mam wyniki i troche sie stresuje ze dieta leki i ograniczony ruch nie przyniosą efektu i mnie położą do szpitala. Na dokładkę za 3 tygodnie mamy wesele w rodzinie wcześniej nastawiłam sie ze idziemy ale teraz jesteśmy w kropce bo nie wiadomo jak będzie ze mną.
Madzia przepraszam ale niechcący polubiłam Twój post o co, mam nadzieje ze wszystko u Ciebie sie dobrze potoczy 🫶
Widziałam ze rozmawialiście o kolderkach, ja jeszcze łóżka nie kupiłam bo jesteśmy na „wakacjach” w rodzinnych stronach już od dobrego miesiąca i jak wrócimy do Wawy to zamowie dopiero ale właśnie tez sie zastanawiałam jaki rozmiar kołderki wybrać. 🤔
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Madzia trzymam kciuki.
My po wakacjach, było ciężko ale uśmiech dzieci w basenie wszystko wynagradzał. Super hotel dla dzieciaków.
Najgorszy powrót bo z hotelu wyjechaliśmy o 2 a w domu byliśmy o 11.
https://zapodaj.net/plik-QxrKsTmuDa
https://zapodaj.net/plik-Jt7GyRTv2Z
https://zapodaj.net/plik-Dvdu0P4qhS
https://zapodaj.net/plik-MIZsKzAE09KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, Ounai, Annia lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Verita, z przyjemnością się Ciebie czyta 🥰
Irysko, trzymam mocno kciuki!! 💪💪💪
Co do kołderki, to Olek jak większość ma 100x135. My kupiliśmy ją jako pierwszą i jedyną do łóżeczka ale też z myślą o większym łóżku. Na ten moment, mimo że ma łóżko 90x190 to taka kołdra jest w zupełności wystarczająca 😊 -
nick nieaktualnyedka85 wrote:Madziulix, przy cp moja beta naprzemiennie rosła i spadała. Do tego niewyjaśnione krwawienia. Na usg widać było rozdęty jajowod, mimo że beta była poniżej 200. Ostatecznie obyło się bez zabiegu, samoistne poronienie trąbkowe.
Verita, ja już machnęłam na to ręką. Córka mnie tylko informuje, że już zrobiła siku. Problem w tym, że nie do nocnika, ale na podłogę. Na pytanie, gdzie powinna sikać, to odpowie, że do nocnika, ale w praktyce tego nie robi. I nie przeszkadzają jej mokre gatki. Najwyżej ponosi jeszcze pieluchę, aż w końcu sama dojrzeje do decyzji, żeby ją zdjąć. -
Wiecie ja z kołdra wyszłam z takiego założenia ze lepiej większa bo jak się idzie do dziecka np w nocy bo wola czy cos , w większości się kładzie z nim na lozko to chce się przykryć i ta 100 X135 wtedy jest za mała 😁 a ja notorycznie chodze do moich i zasypiam , budzę się i mi było zimno a ze swoją kołdra nie chciało mi się chodzić 🤣 dlatego kupiłam im od razu kołdrę duza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:15
KarolinaMaria, Lalia, patrycja92 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Madzia, trzymam kciuki 🥰
Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantow 🎂🎉🥰madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Trochę mnie tu nie było, życie mnie pochłania całkiem 🤦♀️ nie ma czasu na nic
U nas całkiem dobrze. Maja ma już drugi tydzień wolnego w żłobku, zeszły tydzień spędziliśmy u moich rodziców, mój tata miał nagłą operacje i było trochę stresu...
W niedzielę mamy chrzciny Gabrysi 🥰
Maja już odpieluchowana w dzień, nie ma żadnych wpadek, w nocy jeszcze pielucha ale malo osikana albo w ogóle, rano robi.
Co do kowy, to trochę się rozgadała, zaczęła wszystko powtarzać 😊
Gabi rośnie jak na drożdżach, jest kochana, zaczęła lepiej spać, przeszła na dwie drzemki, zasypia bez smoczka, bez placzu, sama w łóżeczku 😊 Ale dalej nie umie spać w wózku i w aucie 😀 też się wciskam między dwa foteliki w bazie mam jakieś 20cm może, najdłuższa podróż w takiej pozycji to ostatnio 2h 🤦♀️ no i Gabi jeszcze nie siedzi, ale chodzi przy meblach 😀 jest coraz bardziej kontaktowa, chichocze się razem z Mają, naprawdę mają ekstra kontakt 🥰
Lalia współczuję z wędzidełkiem. Ja podcięłam Mai ok 4miesiaca. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, zaufałam wtedy cdl i stomatolog, która podcinała. Nie wglebilam się wtedy w temat, bylam w amoku kp i miałam nadzieję, że to pomoże... Ale nie widzę na razie żadnych negatywnych skutków.
Kołderki Maja nie ma, śpi dalej w śpiworku z nogawkami. Może na zimę, jak kupię łóżeczko (bo dalej ma te zwykle że szczebelki), to ogarnę kołderkę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 09:53
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak jak Verita. Normalna kołdrę bo mi potem zimno a czasami zasypiam 😅 Malwina najczęściej się odkrywa i śpi bez wiec zakładamy cieplejsza pidzame, teraz ma długie spodnie i krótka koszulkę (ale u nas jesień a nie lato, wszyscy jesteśmy przeziębieni) a zima pajacyk merino🔸28 lat
Słuchajcie, na końcówce żłobka spotkałam się z niemiłą sytuacja. W ostatni dzień odbierałam Maje wcześniej, bo już o 12,po obiedzie, przed drzemka. Akurat jak przyszłam, to drzwi od sali były otwarte, dzieci jadły. Ukryłam się, aby Maja mnie nie widziała, czekałam na korytarzu. Były dwie panie. Jedna karmiła w krzesełkach maluszki, druga ogarniała przy stolikach starsze dzieci. I słyszę "nie zachowuj się tak, bo nie dostaniesz drugiego dania", "nie brudz stołu" "jedz, czemu nie jesz", wszystko niestety z dosyć podniesionym głosem.
To była pani, która od początku mi się nie podoba. Często narzeka, jak mają ciężko, jak bardzo chorują, bo dzieci wszystko przynoszą...
Po tej sytuacji, pisałam z mamami, które znam i wszystkie mają podobny odbiór tej pani i nie za bardzo ją lubią. Często jest bardzo w chaosie, na pewno mniej ogarnia niż inne dwie. Jedna dziewczynka, starsza od Mai, która już fajnie mówi, nieraz w domu wspominała, że pani się zdenerwowała albo bawiąc się mówi do lalek "nie rób tak, przestań, bo...." "przestań bo pójdziesz do starszaków"
Chyba nie mogę tego tak zostawić. Co byście zrobiły? Poszły do dyrekcji?
Nie chcę skarżyć itd, ale chyba trzrba zasygnalizowac.