Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Madzia, jak beta?
Mikołaj pojechał z tatą do Milówki, niby się cieszyłam, że odpocznę... A już tęsknię.
Anniu No przestań 🤣 ja tak mam zazwyczaj tylko pierwsze 10 minut a później oj bardzo się cieszę 😁😁
Tajka ja bym poszła porozmawiać na spokojnie z dyrektorka. Nie chciałabym aby opiekunka tak zwracała się do mojego dziecka…Annia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Czy Wasze dzieci w muszą mieć śpiworek do przedszkola? Jak śpią u Was? Zaskoczyly mnie te śpiworki, musialam wygooglować 🙈
Jednocześnie piszą o prześcieradle nieprzemakalnym. To gdzie to prześcieradło? W srodku śpiworka upchną? 🤔😄Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Madzia, jak beta?
Mikołaj pojechał z tatą do Milówki, niby się cieszyłam, że odpocznę... A już tęsknię. -
Zulugula wrote:Czy Wasze dzieci w muszą mieć śpiworek do przedszkola? Jak śpią u Was? Zaskoczyly mnie te śpiworki, musialam wygooglować 🙈
Jednocześnie piszą o prześcieradle nieprzemakalnym. To gdzie to prześcieradło? W srodku śpiworka upchną? 🤔😄 -
nick nieaktualny
-
Madziulix przykro mi.
Mąż / partner ma zbadane nasienie ? Często przyczyna pustego jaja jest „ wadliwy „ plemnik jeśli faktycznie byłoby to puste jajo.
W temacie przedszkoli my 28.08 idziemy na 2h adaptacji. Maja poznać swoje Panie , grupe . Jeśli będzie potrzeba ( przyznam ze nie przewiduje problemów ale wiadomo dzieci zaskakują ) to będziemy tak chodzić cały tydzień sierpnia. Wzięłam specjalnie urlop żeby ten proces był możliwie najprostszy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 19:46
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
U nas adaptacja to trzy ostatnie dni sierpnia i wtedy idziemy razem na 2h codziennie. Iga jest na razie podekscytowana. Ciekawa jestem jak to będzie w praktyce, ona jest dość wycofana, chociaż potrafi też zaskoczyć w drugą stronę. Zdaje mi się że Jagoda wejdzie w żłobek jak w masło a Iga gorzej zniesie zmiany, zwłaszcza że codziennie pyta czy Jagoda może iść z nią do przedszkola, albo czy ona może iść z nią do żłobka. Wychodzi na to że jedną trudną rzeczą będzie rozłąka ze mną, a drugą - rozłąka z siostrą. Natomiast powiem Wam że ja się mega obawiałam tego momentu a teraz jakoś czuję spokój. Myślę że w ostatecznym rozrachunku wszystkim nam to wyjdzie na dobre i mam generalnie dobre przeczucia.
veritaa lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, u nas w wyprawce są:
Kapcie z białą podeszwą
Piżamka
Komplet ubranek na zmianę
Chusteczki nawilżane
Chusteczki higieniczne w kartonowym opakowaniu
Pościel (poduszka plus kołdra 80 x200)
I z tego co się zorientowałam w Internetach, to chyba jest tak że tę kołdrę składają na pół i dziecko jakby połowę ma pod sobą jako prześcieradło, a drugą połową przykrywa się jak kołdrą , stąd ten dziwny wymiar.
Z tego co wiem, to u nas adaptacji ma być tylko jeden dzień, w sensie takie jakby zapoznanie dzieci z budynkiem, salą, paniami itd. Ponoć rok temu po prostu dzieci się bawiły w sali a rodzice sobie siedzieli na krzesełkach.
Przyznam Wam się, że o ile mega się cieszę, że Olek się dostał do przedszkola i uważam, że to super decyzja i będzie miał z tego mnóstwo korzyści , o tyle szanse powodzenia w adaptacji oceniam 50:50 🙈
Olek jest bardzo żywiołowy, szybki, ruchliwy, pogodny, głośny, taki poszukujący, ciekawski, ostatnio meeeega szukający kontaktu z innymi dziećmi i myślę że to mu bardzo pomoże, ALE z drugiej strony w pierwszym kontakcie nie lubi takiego nadskakiwania, ciućkania i robienia szumu wokół niego i boję się że jak trafi się jakaś woźna/pomoc/czy nawet pani z grupy która będzie trajkotać "jaki śliczny chłopczyk! A jak masz na imię? Powiesz mi jak się nazywasz? Oluś, chodź Oluś, dasz mi cześć? Daj mi cześć! A piątkę? Przybij piątkę!" to jedyne co Olek zrobi to wystawi rękę na znak "stop", drugą zakryje oczy i znacznie krzyczeć NIE!!! I albo ucieknie, albo się położy i będzie wyrywać i płakać.. Olek to jest dziecko, które w pierwszym kontakcie potrzebuje przestrzeni, takiego rozeznania terenu, to dziecko które "włącza się w aktywność", a "nie daje się wciągnąć". Tak naprawdę im mniej uwagi mu się w tym pierwszym kontakcie poświęci (potraktuje jakby nigdy nic), tym łatwiej i szybciej on się przekonuje bo jakby widzi "ok, jest bezpiecznie, jest normalnie, mogę tu być i się bawić". Mam nadzieję że jednak fakt kolegów i koleżanek oraz nowego miejsca i zabawek przechyli szale na jego korzyść 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 21:49
Anet.kaa lubi tę wiadomość
-
Irysko, to Olek właśnie też krzyczy NIE 😅
Tak, też zaczyna od września 🙈 nie mówiący, nie odpieluchowany, hiperaktywny 🤣 chyba zaczniemy go zostawiać godzinę dziennie żeby panie się za szybko nie zniechęciły 🤣🤣 -
Wy tu o wyprawkach a ja jutro jadę do przyjaciółki na babską imprezę. Będziemy korzystać z jaccuzi, grillować, pić i się bawić. Prawie wszyscy mężowie oprócz jednego zostają z dziećmi. Z dwoma dziewczynami nie widziałam się 10 lat! Od 2 tygodni na wspólnym chacie na messenger aż wrze z emocji 😂
Suszarka, Annia, Iryska lubią tę wiadomość