Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam serdecznie za wszystkie słowa, naprawdę jestem wzruszona 🥺💙😘
Anniu, wszystko zależy co nam będą zgłaszać i w jaki sposób. Jeśli będą wyrozumiałe i wyrażały jakieś uwagi w trosce o Olcia, to na pewno poszukamy pomocy u psychologa. Jeśli się okaże, że problemem nie jest ani Olek ani ta młodsza wychowawczyni, tylko ta starsza będzie walić dziwne teksty i mieć dziwne uwagi, to myślę że wtedy postawie sprawę jasno do niej, a jak to nie pomoże, to zgłoszę sprawę Dyrekcji. Widziałam że nie tylko ja byłam zmieszana tymi słowami o "księciuniach" i "wynoszeniu z domu" więc możliwe że więcej rodziców ma wątpliwości co do aktualnych kompetencji tej kobiety.
Jeszcze teraz mi się przypomniało jak na adaptacji powiedziała mi że pampers Olka to absolutnie nie, bo "mają odgórny zakaz", a tydzień później okazało się że na 23 dzieci 12 ma pampersa, bo jedne robią kupę tylko do pampersa, drugie potrzebują go na drzemkę a trzecie całkiem (jak Olcio). I ja jej dokładnie wytłumaczyłam nasz przypadek. Na zebraniu naciskała żeby "rodzice uczyli odpieluchowania bo dla nich to straszny problem", to jeden tata (tata trojaczków 😁) powiedział że w dzień to można nauczyć, ale na drzemkę to niby jak? Jedna mama też mówiła że nie jest w stanie na razie przekonać syna do robienia kupy do toalety. Nie wiem czego one się spodziewały, skoro utworzyli im grupę dzieci urodzonych od sierpnia do grudnia, tam na ten moment to może 1/5 grupy ma skończone 3 lata.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Gdybyście się zastanawiały o czym mogą rozmawiać 3 latki w przedszkolu, to Gustaw właśnie mówi „rozmawiałem w przedszkolu z Robertem o Panu Jezusie” 🤣
Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, kiniusia270, Wik89, Ladyo, Ounai, emdar, patrycja92, Ewa88 , Nowastaraczka, Suszarka, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Irysko, gratulacje! 😍
Lalia, jak najbardziej mozesz zainterweniowac w zwiazku z takimi uwagami i nastawieniem tej przedszkolanki. Tez mi sie nie podoba to co opisujesz, przeciez niektore z dzieci dopiero co skonczuly 2,5 roku
Plus mowienie, ze sie czegos nie chce robic czy bicie to tez typowe zachowania czesci dzieci w tym wieku
Podejrzewam, ze faktycznie ta druga wychowawczyni musi byc fajna, skoro generalnie Olek tam chetnie chodzi (niechec po przerwie weekendowej/chorobowej jest normalna na poczatku)
U mnie wszystko dobrze, wyszlismy wczoraj po poludniu do domu, wiec duzo sie dzieje/duzo emocji we mnie - pierwsze spotkanie Łucji z bratem, pierwsza noc w domu, dzisiejszy poranek, jak Gucio do mnie do lozka przyszedł, a Łucja obok… wszystko mi sie wydaje jeszcze nierealne jakies, przeciez dopiero co bylam w ciazy i czekalismy na ten porod, a teraz „juz po wszystkim”… no i Gucio juz nie bedzie mnie mial na wylacznosc, smutno mi jakos jak sobie to uswiadomie… takie mi mysli chodza po glowie, chyba baby blues zlapalam
Ale z przyziemnych rzeczy to Łucja poki co bez problemu je i śpi, wiem ze to nic niezwyklego w 3 dobie zycia 😅 ale tak czy siak fajnie, moge odpoczywac troche
A czuje zmeczenie
Lalia, emdar, Inga28, Annia, Nowastaraczka, Suszarka, Iryska, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu piąte zka, Tymkowi ścieka z nosa, podciąga coraz konkretniej i obydwoje luźna kupa. Mąż w delegacji od poniedziałku, mój kolega na ojcowskim więc ja jie mam jak sobie pozwolić na L4 a w dodatku w środę zwalniamy design i mam wielkie spotkanie z wszystkimi wysokopostawionymi i tymi niżej postawionymi i będą nas punktować za wszystkie błędy więc nie ma opcji na wolne. Liczę na to że na poniedziałek im przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 15:25
-
Zulugula wrote:Tomuś przyniosl sobie poduszke i kołdrę do salonu, kazał czytac książkę (o przedszkolu, feluś i gucio), powiedział że "budujemy ciszę", przykryl się cały i zasnął 😳 przedszkole weszlo na grubo. Ponoć tam sam się gramoli do śpiworka, dupka do góry i śpi. A kupilam mu taki w autka więc jest na maksa nim podjarany.
Hahah boskieze zlobka Gucia tez pamietam piosenke o budowaniu ciszy, ale niestety do tej pory nie zechcial jej budowac w domu 😆
No tak, Zulu, to taki koktajl emocji, ze szok! Gucio super zareagowal. Na razie zadnej zazdrosci nie okazuje, ale widze po nim, ze sporo przezywa w srodku, pewnie i zazdrosc juz tam gdzies sie pojawia albo zaraz pojawi
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Laila a ja Ciebie doskonale rozumiem i również uważam ze Panie trochę przeginają.. tez miałam podobna Pania w żłobku u synka która wymagała u niego nie wiadomo jakich umiejętności.. co nie poszłam to ciagle wytykała mi ze mały jest daleko w tyle co do innych dzieci. Nie powiedziała nigdy mi nic dobrego/ czy nie pochwaliła.
Także wiem ze nic miłego sluchac jak Twoje dziecko odstaje od innych dzieci.
Jesteś naprawdę bardzo mądra mama ❤️Lalia lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Wik te emocje są normalne ❤️ właśnie najciężej jest jak potrzebuje Cię akurat dwoje dzieci na raz i zawsze któreś musi poczekać. Ale mój Gucio akurat siostrę chyba na prawdę kocha 😅 ja nigdy go „nie zmuszam” i nie mówię daj siostrze buziaka, przytul Gaje. Ona zawsze robi to sam, przychodzi tylko i się pyta czy może ją przytulić czy właśnie dać buziaka.
Ostatnio dostał od prababci 100 zł i mówię mu, że jak będziemy w górach to będzie mógł sobie sam coś wybrać i kupić. Więc oglądał i wybrał sobie jakiegoś pluszaka i już chce z nim iść zapłacić a on się wraca i mówi że jeszcze drugiego takiego samego chce kupić Gai🥺 A dzisiaj mówi że nie może się już doczekać, aż będą się razem bawić na placu zabaw. Więc niekiedy bywa ciężko ale warto ❤️🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 19:17
Wik89, KarolinaMaria, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ounai, Suszarka, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Oj, Laila, niezłą wiedźme trafiłaś 😶 Ale te stare to mają takie dziwne zagrywki. Pamiętam jak w klubie malucha (coś na kształt żłobka) w grupie syna była właśnie taką starsza opiekunka. I ona też się czepiała mojego M. Mówiła do mnie jakieś teksty, że "M czynił dziś zło". Tym złem okazywało się wyglupianie przy stole podczas obiadu... No ale dziecko słyszało, że "czyni zło" zawsze jak było w jej mniemaniu niegrzeczne.
-
Lalia ja dodam tylko że od zeszłego roku przedszkola mają obowiązek zatrudniać psychologa na kilka godzin w tygodniu jeśli uczęszcza więcej niż 50 dzieci. Jeśli u Was w pkolu tego nie ma to jako rodzice macie prawo tego wymagać.
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja tak wskazuję jak filip z konopi. Rzadko tutaj byłam, niestety ciążę i nowe kreski nie działają na mnie dobrze... Ale mimo to gratulacje kresek i życzę bezproblemowych ciąż ❤️
Lalia a nie myślałaś o przedszkolu integracyjnym?
Ja sama brałam takie pod uwagę, ze względu na opóźnienie mowy Oliwki, teraz już poszła mowa, ale tez miałam obawy. Oliwka też ma dietę SI, więc pracujemy w domu.
Co prawda bez problemu przeszła ze żłobka do przedszkola, a jest to nowa placówka, ale do końca się martwiłam.
U mnie w okolicy na 6 przedszkoli jest 3 integracyjnych i na prawdę pojedyncze dzieci maja orzeczenia, głównie przez ORM cxy SI. A w takim przedszkolu ( przynajmniej te co ja patrzyłam) jest ciągle psycholog, fizjoterapeuta, SI, logopeda. Panie wychowawczyni też inaczej do dzieci podchodzą, dieta też dobierania jest do dzieci. Tez nie było obowiązku chodzenia bez pieluch.Annia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Minęły dwa tygodnie, daję nam jeszcze dwa, poczekam na informacje zwrotną z przedszkola i zobaczymy 😊 na ten moment, w całej tej sytuacji, Olek wydaje się być najbardziej zadowolony ze wszystkich 😅
-
Ja myśle ze trzeba do tego podejść na spokojnie tak jak właśnie Lalia podchodzi. Przecież to dopiero 2 tygodnie
Pamietam ze tez jak Ania zaczynała to po tygodniu panikowałam bo Pani mi się nie spodobała i pierwsze wrazenie było dość kiepskie. Tez już szukałam innego przedszkola no po prostu panikowalam mimo ze Ania była zadowolona i jej się podobało. Na szczęście moj mąż jest oaza spokoju i właśnie on kazał mi wyluzować i po prostu poczekaćCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu pewnie nie pamiętasz, ale ja w ciazy z Mela miałam takie problemy. Na ktg w 36 tygodniu tetno nie spadało jej poniżej 180, a momentami było 200. Skierowali mnie na kilka dni do szpitala z podejrzeniem tachykardii, ale w szpitalu na ktg wszystko pisało się Ok wiec wróciłam do domu. Później przy porodzie Meli znów tetno zaczęło wariować i było to powodem decyzji i cc. Ostatecznie Melcia jest zdrowa. Trzymam kciuki aby u Was tez tak było ❤️
Lalia, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 , Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
-
Zulu, musisz się namaganezować i zobaczysz jak będzie. Moja koleżanka z takim samym objawem oprócz brania asmagu piła dużo Muszynianki. Córeczka ofc urodziła się zdrowa.
Edit oczywiście rozumiem, że się martwisz 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 22:30
Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm