Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:My tez bierzemy stałe, rata miesięczna w chwili obecnej prognozowana jest niższa niż przy zmiennym. Teraz wyszła rekomendacja KNF, ze nie można refinansować kredytu ze stałego za zmienne przez te 5 lat. Można refinansować na stałe w innym banku i liczyć na korzystniejsze oprocentowanie
-
Ale czym innym jest oprocentowanie stale lub zmienne, a czym innym wybor czy przy oprocentowaniu zmiennym chce sie miec raty rowne czy malejace. Wiec jak wezmiecie zmienne oprocentowanie Ounai, to tak, mozecie przeniesc sie z kredytem z czasem do innego banku i np zmienic z rat rownych na malejace, natomiast jak wybierzecie oprocentowanie stale na okres 5 lat (zwykle taki okres proponuja banki w Polsce), to w ciagu tych pieciu lat bedziecie mogli w innym banku refinansowac tylko pod warunkiem, ze tez tam wezmiecie oprocentowanie stale (zgodnie z ta rekomendacja KNF wspomniana przez Ladyo)
Inga, 105 m
Annia, to nic tylko kupowac zwierzaka, Miki by sie pewnie ucieszyl 😅
KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 06:38
KarolinaMaria, Zulugula, kiniusia270, Ladyo, Wik89, Suszarka, Ounai, Annia, Enigvaa, Nowastaraczka, patrycja92, dmg111, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jeśli chodzi o zaskakujące teksty dzieci, to Oliwka wczoraj ciągle z wagi kasy samoobsługowej wyciągała rzeczy, że nie mogłam zakończyć kupowania i płacenia. I po którymś razie w delikatnie mocniejszym tonem powiedziałam "Oliwka nie ruszaj bo kasa wariuje", ale na prawdę delikatnie wyższy ton, a Ona "Mamo nie krzycz na mnie, to nie jest miłe"... Nie muszę mówić jak ludzie obok na mnie się popatrzyli 🙈
Ladyo, Zulugula, Wik89, Nowastaraczka, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Hahaha teksty naszych dzieci są świetne, Tomcio, Oliwka, jesteście super 🥰 my ostatnio byliśmy na 17tce u mojego kuzyna, po obiedzie ciocia sprzątała zr stołu a Amelka do mnie oburzona „mamo dlaczego ta pani zabrała ci talerz?!” 😂 myślałam ze padnę! Suszi boziu rozpływam się nad Igusia! Widać po minie ze jest bardzo dzielna! Kochana, słodziutka, ciumeczki od cioci 🥰🥰😂
Zulugula, Wik89, Suszarka, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość
-
My za to w niedziele przy śniadaniu usłyszeliśmy od Stasia z całą powagą, że „nie mamy ze sobą rozmawiać w ten sposób” 🙈😂 Nie wiem skąd to wziął ale jakby co prowadziliśmy normalną konwersacje 😅
Wik89, Zulugula, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
No niezle sa te teksty dzieci, ja zapisywalam ale juz przestalam, musze chyba do tego wrocic…
Co do cioć ze żłobka, to Gucio pare miesiecy temu zainteresowal sie moją pachą i dotykając odrastających włosków zapytał co to jest i że ciocia Monia w żłobku też ma takie 🤪
Ciekawa tez jestem, co dzieci mowia w żłobku/przedszkolu np o nas - rodzicach 😀
Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:No niezle sa te teksty dzieci, ja zapisywalam ale juz przestalam, musze chyba do tego wrocic…
Co do cioć ze żłobka, to Gucio pare miesiecy temu zainteresowal sie moją pachą i dotykając odrastających włosków zapytał co to jest i że ciocia Monia w żłobku też ma takie 🤪
Ciekawa tez jestem, co dzieci mowia w żłobku/przedszkolu np o nas - rodzicach 😀
A co do tych rat to nie wiedziałam że tak jest. Muszę pogadać z moimi doradcami. -
Matylda dziś rano do mnie z pełnym zdziwieniem i lekką pogardą 'to Ty nie masz róziowych majtek?' 😂 (jest duży postęp w jej odpieluchowaniu, napiszę jak już będzie po wszystkim).
Przed chwilą wracałyśmy z krótkiego spaceru, nie podbiłam wózka przed krawężnikiem i musiałam powtórzyć manewr, mówię 'upsss', a Matylda odzywa się w wózku 'upsss, mama nie potlafi jeździć wózkiem, koniec świata!'. 'Koniec świata' podłapała od mojej mamy i często to powtarza co jest przekomiczne. Jak coś spsoci to macha rękami i mówi 'koniec świata z tą Latyndzią' 😁Ladyo, Iryska, Zulugula, Nowastaraczka, dmg111, Suszarka, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai, jest tak pisze Wik, jak weźmiesz oprocentowanie stałe to w ciągu najbliższych 5 lat nie refinansujesz tego kredytu do innego banku na oprocentowanie zmienne. KNF zmienił zasady w trakcie gry. Jak stopy zaczęły rosnąć to wiele osób uciekło ze zmiennego na stałe z myślą, że za 2-3 lata wrócą do zmiennego, a tu klops.
Raty malejące to co innego, tam z tego co wiem kapitał jest równy, a z miesiąca na miesiąc maleją odsetki, stąd rata co miesiąc jest ciut niższa. Polecam Ci na fb grupę o Kredytach hipotecznych. Tam jest m.in. doradca z Jaworzna, który obsługuje Śląsk. Konsultowałam z nim sens przenoszenia kredytu do innego banku, w końcu się nie zdecydowaliśmy, bo to by się nam aż tak nie opłacało, ale gość zna się na rzeczy. Moja koleżanka załatwiała u niego kredyt na budowę domu, też była zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 18:33
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulugula wrote:Hahaha Wik padłam😄
Tez jestem ciekawa co przemycają dzieci w rozmowie 🤭
Jak sikam jednocześnie z Tomciem to ten zawsze "Tomuś siusia siusiakiem, a mama siusia pupą" 😆 trochę go wyprowadzam z błędu ale narazie ne dociera😃
Malwina jak maluje tatę to zawsze mówi „i siusiaka, tata ma siusiaka” 🙈Annia, Ladyo, KarolinaMaria, dmg111, Zulugula, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ps swoją drogą tata drugiej Latyndzi to niezłe ciacho 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 18:32
Nowastaraczka, kiniusia270, Annia, Ladyo, dmg111, Zulugula, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
A dziś coś mąż do niej mówi, ze dobrze jej idzie chodzenie na kolankach a Malwi „na prawde, serio?” Takim poirytowany tonem jakby to było oczywiste ze dobrze jej idzie 🤣 już nas pare razy zagiela 🙈
Ladyo, KarolinaMaria, dmg111, Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
-
Ladyo wrote:Pewnie jakiś Latynos!!!
Ladyo, patrycja92, Iryska, dmg111, Suszarka, Annia, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulu jeszcze nie kupiliśmy ale do poniedziałku zarezerwowaliśmy ustnie, i w następnym tygodniu podpiszemy umowę rezerwacyjna. Zarezerwowaliśmy tylko dlatego ze sprawdzalam zdolność kredytowa w sierpniu gdzie nas fizycznie była „3” ale teraz wiemy ze mamy i kredyt weźmiemy chyba w PKO BP. Tam jest dla nas najkorzystniej.
Segment do oddania będzie na wiosnę wiec dopiero myśle ze pod koniec roku będziemy się wprowadzać.
Nam tak naprawdę nie jest potrzebne większe lokum na juz ale tak mniej więcej za rok czy dwa, niestety ceny ciagle rosna i szukanie za rok segmentu to już cenowo będzie pewnie +100-150 tys więcej jak nie lepiej.
Ja patrzyłam mieszkanie z antresola z bardzo fajne ustawne ale co z tego jak 75m za 1,3 mln 😅🤦♀️
Temat nieruchomości ciężki oj bardzo ciężki 😀
A wy Zulu ile teraz macie m2? Jak się rozglądałas to jaki metraż Ciebie interesuje?starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379