Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Irysko sto lat dla Michałka!
Dmg, Meggi ciągle trzymam kciuki za to, żeby wasze marzenia o drugim Bobo się spełniły.
Ladyo, gratuluję córeczki!
Inga, już pisałam, ale i tak się powtórzę. MARZYŁAM o takim mieszkaniu, jest idealne. Nam dokładnie tych 20m2 brakuje. Zazdro tysiąc! Takie pozytywne oczywiście.
Ja mam doła, znowu mamy w mieszkaniu mysz. Jedną złapaliśmy w poniedziałek a dziś kolejna.Ladyo, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga, my tez tak mamy, bralismy kredyt na poczatku wrzesnia tuz przed tą dużą obnzika stop 😅 ale i tak poki co nie zaluje tej decyzji
My rowniez zdecydowalismy sie na duze mieszkanie, tylko u nas dopiero w budowie, bedziemy sie przeprowadzac w 2025 roku
Fajnie, ze juz ruszacie z wykanczaniem powodzenia! Ja sie zastanawiam czy brac architekta, nie jestem przekonanaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 08:33
Inga28 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Annia wrote:Irysko, mieszkamy na drugim piętrze ale na wprost pól. Dla myszy piętro to nie problem. A wokół nas wszyscy mają koty i psy, tylko my nie, więc podejrzewam, że dlatego nas "wybierają".
Ania współczuje chociaż ja przyzwyczajona powinnam być bo w moim rodzinnym domu na jesień zawsze tez myszy były, bo rodzice mają dom na wsi a dookoła same pola. Ale bardziej od myszy brzydzą mnie wszystkie robaki. Teraz mają plagę takich czarnych w twardą skorupą. Ostatnio jak spaliśmy u nich to w nocy spadł mi taki na poduszkę, miałam zawał 🤡 dlatego wole jednak miasto 😅 Chociaż Wrocław to znowu miasto szczurów…Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 09:43
-
Inga28 wrote:Mamy stałe raty na 5 lat, nie wiem czy dobrze czy nie 😅 ale tak zdecydowaliśmy
Wik, ja myślę że stopy są teraz sztucznie zanizone pod wybory i skoczą w górę po nowym roku. -
Miałam dwa kredytu w santander. Na mieszkanie, potem na budowę domu. Trzeci gdybyśmy brali to tez w santander, byliśmy zadowoleni z całej obsługi, nie było żadnych problemów z wypłacaniem transzy przy budowie czy ze sprzedażą i wcześniejsza spłata kredytu🔸28 lat
Ounai wrote:Nam też mówili żeby wziąć stałe bo sytuacja jest niestabilna. Stałe wychodzą chyba 500zl więcej niż malejące, ale powiedzieli nam, że jeśli nie stracimy pracy to możemy np za 2 lata przenieść kredyt do innego banku i wybrać raty malejące jeśli sytuacja na rynku pokaże że stałe się nie opłacają. I chyba tak właśnie zrobimy.
Wik, ja myślę że stopy są teraz sztucznie zanizone pod wybory i skoczą w górę po nowym roku.
U nas chyba ta różnica przy stałym oprocentowaniu była mniejsza, ale to pewnie zależy od wielkości kredytu -
Annia, no nic tylko musicie kupić chłopcom kotka teraz 😂
Inga, to całkiem możliwe, bo my robiliśmy kalkulacje na bardzo dużą kwotę więc pewnie dlatego duże różnice. No i też to była taka pierwsza kalkulacja, żeby w ogóle sprawdzić czy stać nas na ten kredyt i przede wszystkim na spłacanie go. -
Ounai wrote:Enigva, ile płacicie za rekuperację? Nam powiedzieli 25tys netto dopłaty
Nam tez tyle wyszło. 25 tys, z projektem. W poprzednim domu mieliśmy za 15tys ale bez projektu i nie do końca działało to tak jak powinno, nie wspominając o tym ze hydraulik zamontował kominki do reku na dachu, o za małej średnicy (zbyt duży silnik, reku nie działała na 100% możliwości i wydajności) a te kominki raz w roku trzeba czyścić 🫣
Dlatego teraz wzięliśmy firmę do hydrauliki od a-z, która zrobi wszystko z projektami. I tak np. Na pompie ciepła wg wyliczeń wyszło 40mb odwiertu więcej, bez projektu byłaby to spora strata na kosztach ogrzewania rocznie…🔸28 lat
Ounai wrote:Nam też mówili żeby wziąć stałe bo sytuacja jest niestabilna. Stałe wychodzą chyba 500zl więcej niż malejące, ale powiedzieli nam, że jeśli nie stracimy pracy to możemy np za 2 lata przenieść kredyt do innego banku i wybrać raty malejące jeśli sytuacja na rynku pokaże że stałe się nie opłacają. I chyba tak właśnie zrobimy.
Wik, ja myślę że stopy są teraz sztucznie zanizone pod wybory i skoczą w górę po nowym roku.Wik89 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś było pasowanie na przedszkolaka. Jestem z niej taka dumna ❤️
Widzę w niej ogromną zmianę na plus, co prawda płakała przed występem, ale w trakcie się bardzo dzielnie trzymała, nie uciekała do mnie tylko stała z dziećmi. Naprawdę kilka miesięcy temu to byłoby nie do pomyślenia. Ona nie jest typem przebojowego dziecka któremu się łatwo odnaleźć, a zrobiła w przedszkolu ogromne postępy. Aż ciężko mi w to uwierzyć. Moja mała dziewczynka, dopiero ją przyniosłam ze szpitala, a dziś jest prawdziwym przedszkolakiem i występuje 😭
https://zapodaj.net/plik-A7aOfpSeqrWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 12:38
KarolinaMaria, kiniusia270, Enigvaa, emdar, Wik89, Zulugula, Ladyo, Annia, patrycja92, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022