Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszi, jak się patrzy na Twoją Igę to ona ma taką dumę w oczach. Nie wiem jak to ubrać w słowa, ale jestem pewna, że wyrośnie na silną kobietę. Nie masz w rodzinie jakichś korzeni szlacheckich? 🤪 ona wygląda jak taka mała szlachcianka z czarnobiałych zdjęć.
Ladyo, patrycja92, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Ounai, jest tak pisze Wik, jak weźmiesz oprocentowanie stałe to w ciągu najbliższych 5 lat nie refinansujesz tego kredytu do innego banku na oprocentowanie zmienne. KNF zmienił zasady w trakcie gry. Jak stopy zaczęły rosnąć to wiele osób uciekło ze zmiennego na stałe z myślą, że za 2-3 lata wrócą do zmiennego, a tu klops.
Raty malejące to co innego, tam z tego co wiem kapitał jest równy, a z miesiąca na miesiąc maleją odsetki, stąd rata co miesiąc jest ciut niższa. Polecam Ci na fb grupę o Kredytach hipotecznych. Tam jest m.in. doradca z Jaworzna, który obsługuje Śląsk. Konsultowałam z nim sens przenoszenia kredytu do innego banku, w końcu się nie zdecydowaliśmy, bo to by się nam aż tak nie opłacało, ale gość zna się na rzeczy. Moja koleżanka załatwiała u niego kredyt na budowę domu, też była zadowolona. -
Co do tekstów dzieci. Jak Tymek miał 4 lata zorientował sie (dopiero), że matka ma inną budowę anatomiczną niż on i tata. Jak to zobaczył był strasznie zaskoczony i pyta "Mama, a gdzie Ty masz siuraka?" Ja mu odpowiedziałam "nie mam synku, dziewczynki nie mają siuraka". A on z pełna powagą "nie martw się, jeszcze Ci urośnie". I przez 2 tygodnie codziennie przychodził sprawdzić czy już mi wyrósł 😂
KarolinaMaria, Enigvaa, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
My mamy pierwsza małżeńska wykończeniowa sprzeczkę za sobą 😂 zamawialiśmy wczoraj kuchnie i stolarz mnie wyśmiał jak mu powiedziałam ze chcemy się wprowadzić w grudniu, i to nawet nie przez to ze on nie zdąży tylko ze my nie zdążymy…i mój mąż na to „tak, ja jej cały czas powtarzam ze nie zdążymy” podczas gdy dzień wcześnie z majstrem wspólnie dyskutowali ze do grudnia to bez problemu zdążą… tak mnie zdenerwował, ze do dziś z nim nie gadam. O dziwo przy wyborze schodów czy płytek do łazienek byliśmy w miarę zgodni…
-
Ladyo, to i tak późno ta sprzeczka! 😁 mam nadzieję, że mąż się szybko zreflektuje i stanie na głowie, żeby grudzień był realnym terminem przeprowadzki.
Ounai, ważne, że macie zdolność, teraz sobie na spokojnie wszystko dogracie.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma kontakt z Tajką? Myślę co u niej. Dawno jej nie było.
Clover, Ciebie też ściągam myślami!Ounai lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karo segment akurat pod Wawa ale bardzo blisko Wawy i z bardzo dobra komunikacja bo i autobus jest blisko i PKP i obwodnica.
Wiesz ja już nie patrzę na Wawe tak jak kiedyś za czasów studenckich ze wyjścia na miasto były co weekend 🙈 teraz jak się spotykam ze znajomymi to raczej domoweczka bo tak nam wygodniej a jak wychodzę to raczej babski wieczór bo ktoś musi się opiekować małym.starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Dziewczyny przepraszam ze wbijam tak z przysłowiowej d… ale mam pytanie .
Czy któraś z Was była w te wakacje w Turcji ? Czy jest ok ? Czy jest bezpiecznie ?
Zarezerwowalam nam dzisiaj do godziny 17.30 mega wakacje w Turcji . All , wylot z Wrocławia , fajne godziny ostatnie miejsca i za cała nasza 4 cena super. Ja już podjadana strasznie a moj mąż na to ze on się boi patrząc na to ze Turcja graniczy z Syria, ze w hotelu są pewnie sami ruscy itp. I ze jedzmy sobie jednak do Kołobrzegu 🙈🙈
Ze mam sobie spojrzeć na sytuacje w Izraelu co się dzieje . I ze w ogole on się bezpiecznie tylko w Europie czuje.
Musze zdecydować do 17.30 co robimy. Chcieli jechać znajomi z nami ale niestety były to ostatnie miejsca
Ma któraś z Was doświadczenia z tym krajem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2023, 13:43
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Vwrita, byliśmy dwukrotnie. Trzeba pamiętać żeby wykupić dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne bo tam opieka jest niesamowicie droga (za przepisanie leków na biegunke 500$). I jeśli coś się dzieje nie idziesz do hotelowego lekarA tylko dzwonisz do ubezpieczyciela i on Cię poinformuje co dalej. No chyba że zagrożenie życia jest to wtedy wiadomo że karetka. Jeśli chcesz zwiedzać meczety musicie mieć coś czy zasłonisz włosy, ręce i nogi, dla męża tez tylko mąż może mieć krotki rękaw ale kolana zasłonięte. Plaże są zwykle kamieniste żwirowe więc trzeba mieć buty. Piasek bardzo mocno się nagrzewa, na boso nie przejdziesz. W lecie dla mnie temp nie do wytrzymania. Bardzo dobre jakosciowo ubrania, walizki, reczniki, warto sobie kupić. Pieniądze muszą być drukowane po roku 2015 o ile dobrze pamiętam, innych nie przyjmują. Ceny w dolarach = cena w euro. Trzeba się targować, mocno zawyżają cene (np koszulkę wystawiają za 20$ a sprzedają za 5$. Na wycieczki najlepiej jeździć z lokalnymi biurami, są tańsze niż u rezydentów. Hotele musisz wybierać min 4* i sprawdzać opinie na trip advisorze.
-
Ounai nie chcemy nigdzie jeździć , zwiedzać. Jedziemy typowo na wypoczynek i poza hotel się nie ruszymy .
Dodatkowe ubezpieczenie wykupie jeśli się zdecydujemy na pewno.
Hotel ma bardzo dobre opinie 4,7 na trip advisorze , i ma 5 gwiazdek.
Bardziej mi chodzi o kwestie bezpieczeństwaCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Ounai nie chcemy nigdzie jeździć , zwiedzać. Jedziemy typowo na wypoczynek i poza hotel się nie ruszymy .
Bardziej mi chodzi o kwestie bezpieczeństwa
Bylo ok w kwestiach bezpieczeństwaveritaa lubi tę wiadomość
-
veritaa wrote:Ounai nie chcemy nigdzie jeździć , zwiedzać. Jedziemy typowo na wypoczynek i poza hotel się nie ruszymy .
Bardziej mi chodzi o kwestie bezpieczeństwa
My byliśmy w Turcji ale 2 lata temu, było normalnie 😊 wychodziliśmy na miasto, nikt nas nie zaczepiał, w hotelu różne narodowości, Rosjanie również ale zachowywali się normalnie i mi w niczym nie przeszkadzaliveritaa lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:My dziś byliśmy oglądać te domy jeszcze raz i chyba zmienimy na mniejszą działkę ale z lepszym widokiem. Mąż chce lepszy widok, ja czuję lekki żal ze to 200m2 mniejszą działka. No i sama już nie wiem 😞
A jest szansa ze ten widok zostanie? Ze nie zabudują go innymi domami niedługo? Bo mój kuzyn tak zrobił, kupił mieszkanie na 5 pietrze, drożej niż parter z ogródkiem bo z widokiem na zatokę Gdańska. I miał widok 2 lata bo postawili inne wieżowce przed nimi 🫣🔸28 lat
Bardziej mi chodzi o kwestie bezpieczeństwa -
Veritaa, a ja bym nie pojechała. Nie jestem jakąś total trzęsidupą, ale myślę,że zarówno Izrael jak i Rosję stać w zasadzie na wszystko, a to co się dzieje w tej chwili na Bliskim Wschodzie nie napawa optymizmem. Turcja nie zając, można pojechać za parę miesięcy czy tam za rok.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Enigva, ciężko stwierdzić czy coś powstanie. Naprzeciw są pola uprawne. Sąsiad nie ma możliwości zrobienia z nich działek budowlanych bo nie ma jak ustalić służebności przejazdu. Jeśli dogada się z następnym sasiadem i wspólnie zrobią drogę to coś na pewno powstanie. Ale... wiadomo jal to jest z dogadywaniem się starych rolników, raczej tego nie widzę, tym bardziej, że właśnie ta działka na której bedxie nasze osiedle jest od tego sąsiada więc wygląda na to że sprzedał tyle ile chciał i więcej nie potrzebuje. On ma podob o jakieś konie i na tej działce suszy sobie siano dla nich. Liczę, że jeśli będzie chciał to dzielić i sprzedawać to wtedy my odkupimy sobie ten kawałek.
Póki co porobiłam zdjecia w domach sąsiadów i chyba jednak wezmiemy mniejsza działkę z widokiem bo mąż baaaardzo ja chce a ja sama nie wiem czego chcę więc niech jest po jego myśli. -
Verita ja byłam w Turcji 2 razy jak był szczyt wojny w Syrii. Na miejscu było spokojnie. Polska też sąsiaduje z państwem, w którym jest wojna. Moja teściowa była w tym roku i jedno potwierdza, FULL Ruskich i niestety przez to była niezadowolona, mimo wypasionego hotelu.
PS. Ja z tych ostrożnych, co do Egiptu bym teraz nie pojechała.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023