Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigva, a Malwi robi niesamowite postępy. Już wczoraj miałam to pisać.
Co do Marty to ona od początku w kwestii mowy była do przodu. To miła odmiana po 5 latach logopedów z Tymkiem. W ogóle z nią jest tak, że my się z mężem już śmiejemy, że ona ma piosenkę na każdą okazję mówisz o języku i Marta śpiewa o jeżyku. Powiesz mama a ona śpiewa o rodzicach. Powiesz ręce ta zaczyna piosenkę o myciu rąk. Jakiego słowa nie powiesz, Marta znajdzie jakaś piosenkę 😂
Za to jest strasznym urwisem. Jedynie te blond loki ja ratują. Pani w przedszkolu mi już mówiła że one ja uwielbiają bo jest przesłodka , ale strasznie ciężko nad nią zapanować. A jak ja odesłały za karę do innej grupy to ona się tylko cieszyła z nowych zabawek i nowej sali 🙈Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulu, a ty będziesz rodzić u tego profa co naprawiał ci bliznę? Może on ci "załatwi" dogodny termin?
Dziewczyny po CC czy Wasze okresy też są masakrycznie obfite teraz? Dostałam pierwszy raz okres od porodu i dosłownie się ze mnie leje...
Ounai, Martusia ślicznie śpiewa.
Brawo dla Malwi! Jest niesamowita. Engivaa, kiedy wracacie do Polski?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Brawo dla Malwi! Jest niesamowita. Engivaa, kiedy wracacie do Polski?
Jak skończymy dom do końca roku powinien już być ssz. Okna zamówione, niedługo zaczynaja robić dach. W grudniu ustalamy plan hydrauliki i elektryki. Na wiosnę zaczynamy już srodek, ale tu będzie powoli bo niestety fundusze się kończą i będziemy lecieć ze środków na bieżąco. Ze 2 lata nam zejdzie pewnie🔸28 lat
Tak, mój okres po CC to była istna rzeźnia. Ale teraz biorę tabletki i mam tylko dwa dni plamienia albo w ogóle nic 😁 moja siostra po CC też się męczy z obfitym okresem, do tego ma silne bóle, będzie się diagnozować w kierunku endometriozy.
Ma któraś z Was pociąg parowy z Duplo? Fajny jest? Duplo przeżywa u nas renesans, myślę że Mikołaj przyniesie dziewczynom jakiś zestaw, zastanawiam się nad pociągiem albo nad którymś zestawem ze zwierzętami...Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, pociąg parowy z duplo to w sumie pierwsza zabawka, którą naprawdę zajarała się Matylda. Dokupiliśmy jeszcze tory na alliexpress i często się tym bawi, rozkłada sobie tory, albo my jej rozkładamy, a ona jeździ. Pociąg jest świetny, bo jeździ na popych, można używać go nawet bez torów. Często znajduję lokomotywę w kuchni 😜 kupiłam go na allegro za 190 zł, więc do przeżycia.
Edit jeszcze podśpiewuje sobie 'jedzie pociąg z daleka'Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 20:27
Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia, jak Olek? Wyszedł z tego paskudnego kataru? Napisz też co z wwrem, udało Ci się znaleźć jakąś placówkę?
Zulu, jak napisałaś o pani z rejestracji to sobie wyobraziłam taką Panią Halinkę z miną 'Po co mi tu dzwoni? Czego chce?' 😂 Podbijam pytanie Anni, czy da się to jakoś załatwić przed profesorka?
Annia, ja ogólnie zawsze miałam obfite okresy, na pewno ponad normę. Po ciąży są trochę mniej obfite i wreszcie niebolesne, dlatego ciąża zrobiła mi w tej kwestii dobrze. Natomiast nadal trafiają się cykle, po których mnie zalewa, tak jak np. dzisiaj 😒 nie używam tamponów, bo nie wyobrażam sobie chodzić co chwilę je zmieniać. Z podpaskami jest mi łatwiej. Nie wiem od czego do zależy, może od hormonów, a nie do CC? Mi po ciąży na pewno coś się poprzestawiało, bo nie czuję już kiedy mam owu, a przed ciążą czułam to doskonale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 20:37
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Pociąg parowy kupiliśmy na zeszłoroczne Święta na początku był szał, teraz trzeba by było mu o nim przypomnieć 😅
Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Suszi my mamy 2 pociągi parowe, 1 pociąg towarowy l, wiadukt, przejazd kolejowy... I to u nas jest ABSOLUTNY hit.
KarolinaMaria, ja właśnie miałam takie normalne okresy przed 1 ciążą. Suszarko, ja sobie właśnie nie wyobrażam tak żyć, jak kolejne okresy będą tak wyglądać to zakładam wkładkę. Po ciąży w ogóle nie bolą mnie okresy, i często zaskakuje mnie w nocy fala... Przed ciążami ZAWSZE wiedziałam, że nadchodzi okres bo się źle czułam.Suszarka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Niestety na starcie tylko przeciwbólowe miałam cykle co 40-45 dni. We wrześniu zeszłego roku, po poronieniu w ogóle się okres rozregulował albo miałam plamienia 🫤 w styczniu tego roku kupiłam fertistim na regulacje cyklu i po nim miałam książkowy cykl, później w połowie lutego przez 2 tygodnie brałam ovarin i dostałam po nim szalonej owulacji i udało się zajść w ciąże 😅’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Karolina, dziękujemy za pamięć 😘 Olek ma jakieś resztki kataru i kaszlu, ale to już takie poinfekcyjne typowo. Od poniedziałku (wczoraj) wrócił do przedszkola po trzech tygodniach nieobecności i super się odnalazł po takiej długiej przerwie. Jeśli chodzi o WWR to dopiero będziemy wszystko ogarniać, bo dzisiaj dzwoniłam do PPP i u nas to wygląda trochę inaczej chyba: u nas najpierw się zgłasza dziecko do poradni, później wyznaczana jest wizyta z psychologiem, a dopiero po niej składa się wniosek o wydanie opinii o potrzebie WWR, do którego dołącza się dokumentacje i zaświadczenia od innych specjalistów. Musimy mieć zaświadczenie od neurologa, nasza pediatra wystawiła nam skierowanie ale na NFZ to nie ma zapisów na przyszły rok, a prywatnie udało mi się znaleźć na...21 grudnia 🙈 więc jutro uruchamiam gorącą linię i mam zamiar znaleźć gdzieś termin najlepiej na max połowę listopada. Jutro mamy wizytę u osteopaty, więc poproszę żeby mi przygotowała jakieś zaświadczenie. Neurologopeda w przyszłym tygodniu i też mi przygotuje pisemną diagnozę. Tydzień temu zaczęliśmy zajęcia z integracji sensorycznej, Olek uwielbia, więc myślę że też poproszę o aktualizację diagnozy. Mam nadzieję że jak neurolog zobaczy papier od logopedy, terapeuty si i osteopatki, to będzie tylko formalność żeby wypisać nam odpowiednie zaświadczenie do tego wwr.
Olek ma tzw. afazję motoryczną mowy (apraksję mowy) i to podlega pod wwr więc mam nadzieję, że dostaniemy opinie. U mnie w mieście wwr jest w trzech placówkach realizowany więc też mam nadzieję, że ogarniemy. -
Cześć dziewczyny
Gratuluję sukcesów dzieciaków. Trzymam kciuki za 🤰.
Mówi mam nadzieję że to tylko jednorazowo z tym cukrem u Matyldzi.
Co do okresu ja po Bartku pierwszy dostałam w sierpniu myślałam że umrę, a lało się masakrycznie, ale moja ginekolog ostrzegała (zresztą pisałam wam) teraz dostałam 2 i podobnie ale dotego straszne skurcze mam. W grudniu idę do lekarza zobaczymy co tam się dzieje.
Kubuś co raz ładniej mówi jeszcze dużo po swojemu, ale terapeuci mówią że widzą duży skok. Buzią mu się nie zamyka.
Bartek dostał się do żłobka, właśnie dziś dostaliśmy maila. Bartek to niezły ancymon. Nauczył się chodzić i już ciężko go w wózku utrzymać.Iryska, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Hejka, my już w domku. Ostatecznie to ani zapalenie płuc, ani RSV (Pani dr spojrzała na wynik sprzed 2 lat 🙈). Po prostu zapalenie oskrzeli, ale przez ta astmę ona ma zawsze nasilone objawy, kończące się spadkami saturacji.
Inhalujemy się, czyścimy nos, ale jesteśmy już w naprawdę bardzo dobrym stanie.
Ogarniam właśnie resztę zeby ich porozwozic do szkoły i przedszkola
Później będę miała chwilkę, to siądę i napisze o sytuacji z mężem. Może tez Wy chłodnym okiem coś mi mądrego powiecie…asias86, Ounai, Iryska, KarolinaMaria, Wik89, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Moti, dobrze, że już jesteście w domu.
Lalia, terminy do specjalistów dziecięcych to koszmar. Myślę, że neurolog bez problemu wystawi Olkowi opinię. Powodzenia!
Matylda znów zakatarzona 🤐Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2023, 18:53
Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm