Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja bym dopłaciła.

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia Inga Patrycja dużo Wam poszło paczek pieluch rozmiar 1?

Oj dokładnie nie pamietam, ale trochę używałam, na pewno dużej niż z Guciem. Ale Gaja jednak urodziła się mniejsza i ona tez wolno przybiera. Zapasów dużych nie miałam, kupowałam na bieżąco. Bo z Guciem mi zostały bo szybko wyrósł

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to nadal używamy dwójek jeszcze 😊

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja bym pewnie nie dopłaciła, ale ja kocham długie firanki i zasłony na oknach :) ale jak masz mieć odsłonięte i jasne drewno będzie Ci pasowało to takie na pewno są bardziej eleganckie 😊

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja bym dopłaciła jeśli miałabym luzem te 10 000, ale jeśli miałabym brać przez to większy kredyt to nie. Za te pieniądze weźmiesz sobie panią do mycia okien ;) poza tym ramy ramom nie równe. Ja mam białe od środka, takie jakby lekko matowe i nie widać na nich palców.

veritaa, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię niestety .

Ounai gratulacje ! Opinia mamy się nie przejmuj, moja jest identyczna i zgadzam się z Annia jedyne co możemy zrobić to nie być taka mama dla swoich dzieci :)
    Co do ram okiennych to mam identyczne zdanie jak Karolina. Jeśli masz te środki to ok wez takie jakie chces, jeśli nie to brałabym białe :)

My jak wykanczalismy mieszkanie to staraliśmy się złoty środek wybrać mając ograniczone fundusze. Cos kosztem czegoś i wyszło całkiem spoko ;)

Ounai lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    Zulu 1 mamy dalej i myśle ze jeszcze 2 tyg ponosimy 😊 ale F urodził się malutki wiec na początku były pampersy 0 przez 1,5 tyg. F wazy 3,5 wiec go troszkę utuczylam 😀
    Qunai za jasne drewno dopłacilibym bo tez mi się podoba 🥰 fajnie ze takie rzeczy możecie jeszcze dokupić sobie, ten dom pewnie się buduje tak?
    My już elektryki troche dodaliśmy i oczywiście za to zapłaciliśmy a dopiero zebraliśmy wszystkie dokumenty do kredytu 🙈
    Suszareczko trzymam kciuki za nowa rekrutacje! W jakiej branży szukasz pracy?
    Rusza z budową jak wpłacimy opłatę rezerwacyjną. W czerwcu dostaniemy klucze, żeby móc wchodzić z wykończeniówką a oni będą w tym czasie załatwiać odbiory. Myślę, że przeprowadzka za rok.

Verita, nie przejmuję się jakoś bardzo, ale wiesz, mój rata i teść nie żyją, teściowa mnie nie lubi a mama nie wspiera. To jednak sprawia przykrość. Na szczęście mąż jest cudownie wspierający, mimo że czasami głośno narzeka ze wszystko na jego głowie bo ja trenuję 😂

No i dalej nie wiem co z tymi oknami robić, głosy podzielone 😂 Ach te problemy ludzi pierwszego świata:P

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam biale matowe od srodka i nie widac jakiegos brudu za specjalnie, zawszenajpierw szyba jest brudna i tak :P
    A z zewnatrz sa takie orzechowe i kurz na nich widac

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dla mnie białe od środka najlepsze, z niczym się nie gryzą i do wszystkiego pasują 😊

Meggi, ja bym poszla też do neurologa z takimi objawami...często takie bóle mają właśnie podłoże neurologiczne

6cs
    11.04 II kreski ❤️
    14.07 będzie dziewczynka ❤️
    08.12 3685g i 56cm szczęścia ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ounai dla mnie białe od środka najlepsze, z niczym się nie gryzą i do wszystkiego pasują 😊

Meggi, ja bym poszla też do neurologa z takimi objawami...często takie bóle mają właśnie podłoże neurologiczne

Bylam już, nic nie stwierdził 😐

preg.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jeśli Wam zależy na innych oknach to myśle ze warto dopłacić, bo prędko okien wymieniać nie będziecie :) myślałam ze pisałaś ostatnio ze właśnie przelaliscie opłatę rezerwacyjna. Zaczęliście już działać z kredytem? Teraz jest tragedia z tymi terminami :(

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita i jak po urlopie? Warto było jechać?

veritaa lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Verita i jak po urlopie? Warto było jechać?

Karolina super było ! Naprawdę ekstra. Lecieliśmy we 4 wszyscy za cenę 6300 zł już z ubezpieczeniem które wykupiłam . Ekstra hotel, plaża prywatna przy hotelu, woda w morzu 24 stopnie, temperatura powietrza przez ten tydzień od 25-29 stopni. Jedzenie przepyszne, w hotelu czysto. Nie wydaliśmy tak złamanego grosza bo nie było potrzeby. Wszyscy bardzo wypoczęliśmy. Fajne animacje dla dzieci , jakieś dyskoteki dla dzieci takie
    Po 30 minut, malowanie twarzy, robienie bransoletek, naszyjników itp itd.
    Hotel w super scenerii po jednej stronie góry a po drugiej morze :) było przepieknie i polecam !!
    Nawet moj anty mąż się przekonał i mówił ze za rok tez możemy tak polować na okazje i poleciec :)

Lecieliśmy z Wrocławia o sensownych godzinach dla nas, żadnych opóźnień , hotel 50 km od lotniska wiec tez to wszystko bardzo sprawnie nam poszło. Wylatywalismy o 11.15 a o 16 stej już byliśmy zakwaterowani w hotelu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 19:09

Ladyo, Annia, KarolinaMaria, Zulugula, Iryska, Suszarka, dmg111, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Veritaa ale cena! Mega okazja! Teraz tyle to w sezonie od osoby 🤣

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Wow, Veritaa ale cena! Mega okazja! Teraz tyle to w sezonie od osoby 🤣

Oferta oscylowała w granicach 7700 -8200 jeszcze za tyle była w piątek wieczorem. Nagle w sobotę rano o 8 cena spadła do 6120 za nasza 4 i wtedy rezerwowalam :D znajomi chcieli lecieć z nami z dwójka dzieci ale niestety nie było już miejsc.

KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam dziewczynki z krzywej cukrowej, po wypiciu glukozy! Trzymajcie kciuki za dobre wyniki :)

Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai pamiętaj, że ile ludzi tyle gustów i opinii :) Finalnie to Twój dom i to Tobie ma się podobać 😊

My odebraliśmy w środę klucze, ale oczywiście zaczynają nam się schody… Jak podpisywaliśmy umowę to mówili, że na 3 miesiące mamy jeszcze od nich prąd budowlany, oczywiście okazało się że jednak już prądu budowlanego nie ma, a Tauron ma do miesiąca czas na zamontowanie skrzynki 🤡

Znalazłam już firmę od mebli, wszystko super, projekt zrobiony, pomiary zrobili, wysłali umowę a tam taki zapis:

10. Usterki powierzchni nieistotne dla użytkowania mebli i niewidoczne po zamontowaniu zabudowy nie mogą być podstawą do roszczeń.

Dla mnie nie do przyjęcia, bo według mnie to oznacza że jak będzie w środku porysowany front albo uszkodzona półka to nie podlega to pod wymianę

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, doprecyzuj z nimi. Moim zdaniem to się tyczy powierzchni na plecach, te które są odwrócone w stronę ściany.

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, szukam pracy w finansach, księgowość, podatki itd., biorę też pod uwagę jakieś stanowiska związane z obsługą klienta. Mam magisterkę z ekonomii i robiłam teraz w wakacje taki duży kurs księgowy, ale doświadczenia w tym nie mam żadnego. Co prawda pracuję od początku studiów ale najpierw był to marketing internetowy, potem organizacja eventów a przed dziećmi właśnie obsługa klienta i wyceny/wsparcie sprzedaży.

Ladyo, kciuki za wyniki.

Inga, dobrze że w ogóle przeczytałaś umowę, ciekawe ilu ludzi tego nie zrobiło. Dla mnie również zapis nie do przyjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 10:46

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Inga, doprecyzuj z nimi. Moim zdaniem to się tyczy powierzchni na plecach, te które są odwrócone w stronę ściany.

Oczywiście napisałam do nich, czekam na odpowiedź, ale zapis nie jest jasny i powinno być dokładnie opisane czego on dotyczy, bo tak to można pod niego wiele rzeczy podciągnąć

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 5696 5697 5698 5699 5700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ