Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Oczywiście napisałam do nich, czekam na odpowiedź, ale zapis nie jest jasny i powinno być dokładnie opisane czego on dotyczy, bo tak to można pod niego wiele rzeczy podciągnąć
Ladyo, przyznam szczerze że ze względu na sprzedaż działki gramy trochę na czas. W sumie to dla mnie ten długi okres oczekiwania na kredyt też jest ok bo mogę czekać na klienta na działkę. Gorzej jak klient będzie też kredytowy 😂 -
Ewa88 wrote:Verita z jakiego biura byliście? Jaki hotel?
Meggi, a miałaś rezonans glowy?
Ewa ofert szukałam na wakacje.pl bo tam jest najwiecej ofert z różnych biur podróży. Wymagania miałam takie żeby opinie były conajmniej 8,5 na 10, ludzkie godziny wylotu i wylot tylko z Wrocławia. Budżet do 7 tys.
Nasza oferta akurat była z biura anex tour
Nasz hotel to ten
https://www.google.com/search?q=Ma%20Biche%20Kemer%20by%20Werde%20Hotels&ludocid=57853110271657520&ibp=gwp;0,7&sa=X&ved=2ahUKEwiLgIPdiZaCAxUsgP0HHUEDBQIQ_coHegQIOBAB&biw=414&bih=848&dpr=2#lpg=cid:CgIgAQ%3D%3D
I naprawdę ja nie mam się do czego doczepić, wszystko co pisali ludzie się sprawdziło. Minus to już dość stare łazienki, ale dla nas to było nieistotne, było czysto a do hotelu chodziliśmy tylko spacEwa88 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai wrote:Verita, jest aquapark w tym hotelu? Od kiedy przejeżdżałam przez Kemer marzę żeby spędzić tam wakacje
Na Zewnątrz są 3 baseny :
- jeden taki główny basen , duży głębokość na nim była mi do szyji - mam 169 cm .
- drugi brodzik dla dzieci 40 cm
- trzeci z trzema dużymi zjeżdżalniami głębokość jakos mi do pasa.
I jeden basen wewnętrzny ale tam nie byliśmy w ogole
Ja nie mam porównania z innymi miejscówkami w Kemer bo to był nasz pierwszy raz w Turcji w ogole .
Mam tylko porównanie z Grecja 2 razy byliśmy na Rodos i Na Korfu oraz z Chorwacja bo byliśmy 3 razy w tym raz zwiedziliśmy cała Chorwację i przyznam ze Turcja i okolice Kemer to taka zdecydowanie tańsza Chorwacja naprawdę bardzo nam się podobało
Synek styczeń 2021 -
Z innej beczki po odstawieniu od cycka przez 4 miesiące przytyłam 4 kg … dramat. A byłam i tak na plusie 4 kg bo nie wróciłam do wagi sprzed ciazy co skutkuje tym ze mam 8 kg na plusie w ogole . Ech. I jestem uzależniona od słodyczy.
Jakie rady na ten stan ? Oprócz silnej motywacji ktorej mi brakuje ?Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Z innej beczki po odstawieniu od cycka przez 4 miesiące przytyłam 4 kg … dramat. A byłam i tak na plusie 4 kg bo nie wróciłam do wagi sprzed ciazy co skutkuje tym ze mam 8 kg na plusie w ogole . Ech. I jestem uzależniona od słodyczy.
Jakie rady na ten stan ? Oprócz silnej motywacji ktorej mi brakuje ?
Ja przeszłam na okno żywieniowe, czyli jem przez 8h a 16h nie, zaczynam o 10:00!a kończę o 18:00. Mi po obu ciążach zostało 4 kg i nic nie chciało ruszyć, teraz w 3 tygodnie mam -1,5kg a jem to na co mam ochotę 😊veritaa lubi tę wiadomość
-
Verita, osobiście uważam że motywacja to bull shit który działa może na parę godzin, albo parę dni. Badania naukowe mówią też że 90% osób nie potrafi utrzymać wagi i kilogramy czy to pojedyncze czy dużo więcej u 50% osób weacaja po roku a nawet do roku i znowu trzeba przechodzić na dietę, a u pozostałych 40% do 5 lat.
Ja od roku uczę się intuicyjnego jedzenia, polecam dziewczynę z "Lżejsze jutro". Od niedawna zaczęłam chudnąć, na razie mam -2kg. W szufladzie mam karton prince polo, 10 batonikow czekoladowych, żelki, pianki marschmallow, 2 czekolady w lodówce, kilka Fantasii z czekoladą i jeszcze mnóstwo innych słodyczy jak ciasta które kupuje mąż czy cukierki. Jem jak mam ochotę, a wcześniej musiałam mieć puste szuflady bo jak było to się rzucałam na nie. Nie gotuję, mam w pracy catering, zamawiam to na co mam ochote- kurczak z różna, kluski, krokiety, dania indyjskie.
Na śniadania owsianki z czekoladą, na kolację białe pieczywo, głównie bułki. Nie chodzę głodna, a waga leci. Wszystko właśnie dzięki tej dziewczynie. -
Wiecie ja nigdy nie byłam jakos bardzo szczupła ale wyglądałam Ok. Ważyłam 66 kg przy 169 cm jestem typowa gruszka , obfite biodra i mały biust , wąski pas
Zachodząc w ciąże z Ania miałam 66 kg które przy kp znowu zobaczyłam na wadze 4 miesiące po porodzie. Później po odstawieniu od piersi Ani przytyłam 3 kg i z Bartkiem w ciazy startowałam z 69 Kg. Przytyłam 16 kg czyli 85 kg miałam do porodu . Zeszło do 73. Teraz po odstawieniu kp przytulam kolejne kg. Wazę 11 kg więcej niż 5 lat temu i złe się ze sobą czuje. jednocześnie mam problem z dojadaniem po dzieciach i mało regularnym jedzeniu. Często nie jem od 12 do 19 stej i po 19 rzucam się na jedzenie .Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Verita, ja walczyłam z podobnymi rzeczami. Po pierwsze zadaj sobie pytanie czemu dojadasz po dzieciach. Pewnie dlatego żeby nie wyrzucać. Jeśli tak to zastanów się co ma dla Ciebie większą wartość- wyrzucenie dwóch kęsów czy zdrowa relacją z jedzeniem i szczupła sylwetka. Po drugie warto się zastanowić, czy naprawdę nie masz te 20 min w ciągu dnia żeby zjeść? Mnie też się tak wydawało, a potem okazało się, że da się tak ustawić i zajęcia w pracy i w domu żeby znaleźć czas na spokojne zjedzenie, na stołówce, przy stole. Jak wracam do domu to też nie biorę się za porządki tylko jem. Często już potem nie dojadam slodyczy bo wiem że jestem syta I te słodycze miałyby na celu jedynie zaspokojenie potrzeb emocjonalnych a nie fizycznego głodu.
Nauczyłam się też zostawiać resztki na talerzu. Nawet w restauracji jak zamówię drogie danie i jestem już pełną to nie jem do końca tylko zostawiam.
A to moje zapasy 😂 (bez czekolad, bo czekolady trzymam w lodówce)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 16:57
-
Tak dojadam bo mi szkoda wyrzucić…
Pewnie i masz racje i znalazłabym te 15 minut żeby zjeść posiłek… a z tymi słodyczami to jest po prostu uzależnienie : (
Teraz jak patrzę na swoje stare zdjęcia z tych 5 lat temu to płakać mi się chce .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 16:52
Synek styczeń 2021 -
Szuszarko to moja branża 😈 ja pracuje w księgowości i jeżeli to Twoje początki to co mogę Ci doradzić to idz nawet na pół roku do jakiegoś biura rachunkowego na asystentkę lub jak masz jakieś doświadczenie to na młodsza księgowa aby zobaczyć z czym księgowość się je. W biurze możesz się dużo nauczyć bo tam jest dużo różnych firm czy spółek (chodzi mi o to czy handel czy produkcja itp). Ja tak zaczynałam swoją przygodę z księgowościa 😉starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Verita, uzależnienie pojawia się, kiedy nie potrafisz sobie radzić w I ny sposób z emocjami. Alkoholik pije bo: ma poczucie winy, nie radzi sobie ze stresem, nagradza się, odbija sobie trudny dzień, zapija smutki. Tak samo jest że slodyczami. Jemy je jako nagrodę (ooo, rąk mi dzisiaj dobrze poszło w pracy, zasłużyłam na duże lody), jako nagrodę po ciężkim dniu, bo jesteśmy smutni. Wystarczy, że się zastanowisz skąd ta chęć na słodycze i spróbujesz wymyślić coś innego co można zrobić w zamian żeby soe właśnie nagrodzić albo poprawić sobie humor. Nie jest to łatwe, ale zadziała na zawsze, a nie tylko wtedy kiedy będziesz mieć silną wolę.
-
Wiele osob chwali jedzenie w oknie, moja dobra koleżanka tez mi to polecała. Może sprobuje 😁
Ounai super czapka
My właśnie wróciliśmy z 3h spaceru. I super bo zaczyna padaćOunai, Iryska lubią tę wiadomość
Synek styczeń 2021 -
Verita, ale skoro Ty nie jesz cały dzień tylko wieczorem to przecież już jesteś w oknie. Dodatkowo jeśli masz problem z jedzeniem regularnym i z rzucaniem się na słodycze to okno nic nie zmieni, będziesz się rzucać na słodycze w oknie, ale oczywiście mogę się mylić i życzę Ci tego. Albo będziesz mieć wyrzuty sumienia że miałaś pilnować okna a i tak zjadłaś coś poza godzinami tego okna. Skoro teraz uważasz, że brakuje Ci silnej woli, to jaką zmianę wprowadzi okno, gdzie będziesz tak samo musiała wykazać się silną wolą, żeby nie tylko nie jeść słodyczy w tym czasie ale mimo głodu nie jeść nic. No i pytanie czy zamierzasz być na tym oknie do końca życia? Bo jeśli nie yo co będzie jak z niego zrezygnujesz? Nie pisze Ci tego złośliwie, ja tam po prostu byłam i efekt okna żywieniowego u mnie to dodatkowe 4kg
Annia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Verita, ale skoro Ty nie jesz cały dzień tylko wieczorem to przecież już jesteś w oknie. Dodatkowo jeśli masz problem z jedzeniem regularnym i z rzucaniem się na słodycze to okno nic nie zmieni, będziesz się rzucać na słodycze w oknie, ale oczywiście mogę się mylić i życzę Ci tego. Albo będziesz mieć wyrzuty sumienia że miałaś pilnować okna a i tak zjadłaś coś poza godzinami tego okna. Skoro teraz uważasz, że brakuje Ci silnej woli, to jaką zmianę wprowadzi okno, gdzie będziesz tak samo musiała wykazać się silną wolą, żeby nie tylko nie jeść słodyczy w tym czasie ale mimo głodu nie jeść nic. No i pytanie czy zamierzasz być na tym oknie do końca życia? Bo jeśli nie yo co będzie jak z niego zrezygnujesz? Nie pisze Ci tego złośliwie, ja tam po prostu byłam i efekt okna żywieniowego u mnie to dodatkowe 4kg
Nie No jem śniadanie w pracy, drugie śniadanie tez . Mam problem z przerwa właśnie 7h od 12 do 19 stej kiedy wpadam do domu i wtedy do brzucha wlatuje co popadnie bo jestem już zbyt głodna i niestety najszybsza opcja są słodkości, kanapki itp
Synek styczeń 2021 -
Wiesz, zawsze możesz spróbować. U mnie było tylko ogromne jojo po tym. A poza tym chciałam w końcu móc trzymać słodycze i wszystko inne w domu i przestać się bać, że jak leży to muszę zjeść. I chcę też nauczyć Tymka i Martę, że słodycze mogą sobie leżeć ale to nie znaczy że trzeba je od razu wszystkie zjeść. Inaczej będą walczyć z tym tak jak ja.
A czemu uważasz że kanapki są złe? Przecież to normalny posiłekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 15:38
-
Verita, jakbym czytała o sobie! Ja też wpadam do domu tak głodna, że jem cokolwek, nie potrafię poczekać na obiad. Wrzucam w siebie bułkę, gofra z zamrażarki itd. Walczę z tym w ten sposób, żebym mieć ugotowaną chociaż zupę dzień przed. Ale różnie bywa.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm