Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, trzymam kciuki! Wierzę, że uda się Wam wszystko załatwić. Daleko macie do tego nowego przedszkola?
Zulu, co tak cichutko siedzisz? Może jesteś w ferworze prasowania ubranek? 🤪 od dawna chcę Cię zapytać, czy planujesz dzień przed szpitalem zjeść ostrą pizzę? W końcu tradycja to tradycja 🍕🍕
Motylku, sto lat dla Matyldzi! 🥳 Pokaż nam swoją 3latkę! Co u Ciebie? Jak Matyldzia po szpitalu? Jest już w przedszkolu?Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, pobudka o 6 musi być męcząca, ale mimo wszystko zazdroszczę tego wczesnego zasypiania. Matyldy zasypianie ze złego zamieniło się na baaaardzo złe 😔 Wiążę to z odpieluchowaniem, od 2,5 tygodnia nosi majtki i równocześnie popsuł się sen, zrobiła się w opór nerwowa, nie chce iść spać, wieczory to nawet 2godzinny płacz i awantura o wszystko. Wiecie, ja rozumiem, że ona musi się przyzwyczaić do tej zmiany, w sumie każda większa zmiana w jej życiu zawsze wpływała na sen. Jak rok temu poszła do żłobka to zaczął się totalny horror z przerwami w nocy i trwało to ok. 3 miesięcy. Teraz w nocy nawet śpi, ale wieczorem marzę o teleporcie do czasów bezdzietnej lambadziary. Ciężko być wspierającą mamą, jak dziecko płacze o 23, że nie chce iść spać, a mój budzik do pracy dzwoni o 5.30 😵💫 Lucek też ma dość, praktycznie ze sobą nie gadamy, bo jesteśmy wypluci. Mam wrażenie, że cofnęła się do zachowań 2latki, gdy złamany banan był największym życiowym dramatem.'90
06.05.2020 r. II 🦄
Laila, podziwiam za determinację. Robisz kawał dobrej roboty dla swojego dziecka!
Zulu, to już tylko 10 dni i będzie 👶
Karolina, współczuję tych wieczorów. To musi być męka dla osoby pracującej, która rano powinna wstać wypoczęta i pełna energii. Widać córka jest osobą bardzo wrażliwą i pewne zmiany musi sama w swojej głowie przepracować. Niektóre dzieci tak mają. Mój najstarszy syn podobne sceny mi fundował, gorzej sypiał po jakichś przebodzcowaniach, przeżyciach. Teraz ma 5 lat, nadal jest dosyć wrażliwy, ale już to nie objawia się histeriami czy gorszym snem, lecz o prostu większą empatią.Lalia lubi tę wiadomość
-
U nas dziś mały przełom z jedzeniem. Rano się umówiłam z Igą że przyjdę po nią po obiedzie. Jak przyszłam to akurat jedli, ale Iga oczywiście nie, tylko się patrzyła w talerz. Panie mi powiedziały żebym spróbowała ją pokarmić. Przy stoliku z dziećmi probowałyśmy 15min, potem ją wzięłam w inne miejsce sali gdzie dzieci nie widać, no ale za nic w świecie nie chciała zjeść. Powiedziałam jeszcze paniom że wyjdziemy do holu spróbować, to od razu jak wyszlysmy zaczęła pokazywać że chce najpierw mięso a potem ziemniaki a potem jedno i drugie. I zjadła całą porcję. A później w już sali wypiła kompot. Dla mnie to niesamowite, prawie się popłakałam jak zjadła 🥹 jedna pani pomoc jak weszła i zobaczyła że Iga pije kompot to ją wytuliła i powiedziała że jest z niej dumna, tak mnie to wzruszyło! Iga potem wszystkim opowiadała że jadła w przedszkolu i piła kompocik ❤️
Ounai, Zulugula, KarolinaMaria, veritaa, Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko zale dobra wiadomość. Rozumiem Cię bo mam taki sam problem z Tymkiem. Nie chcę jeść w szkole, tyle, że on tam jest od 8 do 16:30. Wczoraj skończyło się to telefonem że świetlicy że proszą o od3branie dziecka bo boli go brzuch.
Natomiast ja zostałam przeniesiona na inny projekt. A konkretniej zamieniona z koleżanką. Miałam ochotę wyściskać szefa, mimo, że w trakcie rozmowy znowu wspomniał, że w trakcie okresu próbnego były pewne niedociągnięcia 🙄 Tak czy siak, chwilowo zostałam wyzwolona z mobbingu. Ale tak czy siak szukam pracy, bo skoro szefostwo przymyka oczy na takie zachowania (przede mną był chłopak, który zgłosił mobbing do kadr i... odszedł do mojej starej firmy) to atmosfera raczej się nie poprawi. -
Zulu, kolejny krok to chyba podawanie melatoniny przed snem, a nie chcę iść w farmakologię. Wierzę, że zdąży z tego wyrosnąć zanim wywiozą mnie w kaftanie.
Suszi, trafiliście na naprawdę wspierające przedszkole z indywidualnym podejściem. Super się to czyta 😍 gratulacje dla Igi za ten mały kroczek!'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria - dziękujemy ❤️
Tak, moja mała żabka skończyła 3 latka ❤️🩷🩷
W sobotę była imprezka dla dziadków, w niedziele mieliśmy imprezkę dla przedszkolaków (przyszło 10 osób z grupy), a wczoraj była jeszcze imprezka w orzedszkolu 🔥 także hucznie w tym roku!
https://zapodaj.net/plik-EfEVBIb8iTWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 11:02
Ounai, Ania81, Lalia, Iryska, kiniusia270, KarolinaMaria, Zulugula, dmg111, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
-
Moti ależ zajebiście wyglądasz, ta fryzura i okulary, mega Ci to pasuje! 🤩 Sto lat dla Matyldy!
Dzięki dziewczyny, nasze przedszkole jest naprawdę wspaniałe, a ciocie przekochane ❤️MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia trzymam za Was mocne kciuki !
Suszarko macie cudowne przedszkole, naprawdę . Moim zdaniem wcale nie łatwo takie znaleźć ! Super ze Iga się przełamała i zjadła
Z tym snem u nas bardzo różnie ale szczerze pójście spac o 18 dziecka czy tam po i wstanie o nawet 5.30 uważam za luksus :0 u nas czasami Bartek wstaje 5.30 a idzie spac o 20.30 -21
Motylku super wyglądasz, naprawdę ! Mega fryzura. Sto lat dla Matyldy
U mnie wczoraj awantura. Jakieś dziecko przyszło z akcja cukierek albo psikus. Jak Ania to zobaczyła
To wpadła w istna histerie, ze ona tez chce chodzić ( wcześniej nie komunikowała nic takiego ) . Przyznam ze po cichu p tym myślałam, ale mieszkamy tu raptem 3 miesiące i nie znam za bardzo jeszcze sąsiadów. Obiecałam Ani ze za rok zorganizuje to i tez będzie wędrować po domach jak to określiła….
Chyba w przedszkolu pomiędzy sobą o tym rozmawiali , to mała grupa i większość mieszka na jednym osiedlu. Generalnie serce mi się krajało bo naprawdę 30 dobrych minut płakała ….
Z dobrych informacji Bartus jest prawie odpieluchowanyMoTyLeK🦋, KarolinaMaria, Ounai, Lalia, dmg111, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziękujemy za komplementy… 🩷
Mój mąż wyprowadził się z corka jakiś czas temu. Myśle, ze oboje potrzebowaliśmy chwili oddechu, zastanowienia.
Wiecie, duuuuzo pracy przed nami, ale jednogłośnie stwierdziliśmy, ze przecież się kochamy. Tworzymy rodzine. Ja nie wyobrażam sobie życia bez niego mimo wszystko i na odwrót…
Na razie nie wprowadzi się do nas, ale próbujemy małymi krokami coś naprawiać…Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 14:32
-
Z tego co się orientowalam to na osiedlach gdzie właśnie dużo dzieci jest to po
Prostu rodzice się umawiają i kilka dzieci przebranych chodzi. Nie każdy ma ochotę na wizytę dzieciaków co tez rozumiem.
Rozmawiałam z Sasiadka właśnie ktorej córka wczoraj u nas była. Mówiła ze na naszym osiedlu była mega miło przyjęta i większość ludzi była
Przygotowana …. Zebrała reklamówkę słodyczy, owoce i pieniądze …:
W przyszłym roku mamy zamiar przebrac dzieci, może ktoś się jeszcze znajdzie chętny ale na ogólnej grupie naszego osiedla uprzedzę mieszkańców i powiem ze jeśli ktoś nie ma ochoty to absolutnie nie przyjdziemy . Chce tez uszanować zdanie innych.
Trochę się boje jutrzejszego dnia, ze dzieciaki w przedszkolu będą sobie opowiadać gdzie byli i w ogole a Ania znowu będzie płakać. Twierdziła ze tylko ona i Leon nie wędrują po domach 🙈bo rodzice nie pozwolili. A nigdy nie mówiła nic na ten temat, w przedszkolu również mieli po prostu dzień dyni a nie hallowenCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021