Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Ja zamówiłam dziewczynkom ze Strojmisie czapki i kominy z merino. W mybasic są też i na dearsophie. Sobie też planuje kupić na ten sezon merino.
Zulu paradoks polega na tym że akryl wcale nie grzeje 😃 a do tego jest sztuczny na maxa, nie oddycha więc się szybko w nim pocisz. Ja mam jakis tam sweter z dużą domieszką wełny i płaszcz zimowy i tak naprawdę dopiero teraz widzę różnicę w "komforcie termicznym" między wełną a syntetykiem. Żeby nie było, sama mam akrylowe swetry i nigdy na to nie zwracałam uwagi, dopiero niedawno się tym zainteresowałam
Anniu Jagoda w zeszłym roku na Mikołaja i gwiazdkę miała +/- 8-9 m-cy, kupiłam jej zabawkę kąpielową z Yookidoo (takiego słonika, jest hitem do tej pory), dużego Alilo, mini tablicę manipulacyjną i taką wieżę z elementami popit z fat brain toys. Myślałam wtedy mocno o linkimalsach, fajny jest też robocik z Fisher Price, moja siostrzenica go ma i wszystkie dzieci go uwielbiają
Kurcze ja mam podobnie. Ogólnie zaczelam bardzo swiadomie kupować ubrania ( dla siebie ) wole sobie kupić jeden porządny sweter z wełny na zimę niż 4 jakes zwykle właśnie akrylowe
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Oo to Zulu widzę, ze tez nie jest kolorowo. Nie mogę się doczekać, żeby dojść do sprawności i bawić się na podłodze czy wziąć go na ręce. Niby wszystko rozumie jak tłumaczę ale drama goni dramę…🙈
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Suszi, swetry też dla siebie od dawna kupuje tylko merino, kaszmir lub mieszkanki w których dominują, ale... No na czapkę za 300 zł to mi szkoda.
Ewa, no tak ja od razu pomyślałam o nas.
Mikołajowi kupiłam czapkę i szalik w wozy strażackie z CA, nawet nie wiem co ma w składzie. Ja lubię mybasic za to, że to jedyne dresowe spodnie co Mikiemu z tyłka nie spadają.
Irysko, mam duży domek Duplo na święta. Na Mikołaja zastanawiam się nad Playmobil.
Ok, pierwsza dawka Dostinexu łyknięta. O wiele lepiej się czuję jak wiem, że po prostu się już to stało.Lalia, Ladyo, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, Mamsita, czy wasi chłopcy nadal proszą o pieluszkę do kupy? Matylda jest odpieluchowana od 3 tygodni (samo przyszło). Teraz jest już bez pieluchy w dzień i w nocy, miała może z 3 wpadki, ale na kupę zawsze prosi o pieluszkę. Nie daje się przekonać, żeby usiąść na nocnik. Czytamy, zachęcamy, ale nic z tego. W żłobku w ogóle nie robi kupy, czeka do powrotu do domu i zazwyczaj po przyjściu prosi o pieluszkę. Cieszę się, że woła, a nie robi w majtki, ale jest to trochę irytujące. Chciałabym już zamknąć etap kupowania pieluszek i mycia pupki z rozmazanej kupy 🤪 dziś jej powiedziałam, że kończą się nam pieluszki i następnych już nie kupimy, bo jest duża i pani już nam nie wyślę do paczkomatu, bo musi realizować zamówienia mniejszych dzieci 🙄 nie lubię kłamać, ale może jak zobaczy, że się skończyły, to się przełamie. Nie będę chować tych co mamy, bo sama zagląda do szuflady i widzi, że jeszcze trochę ich jest. Może ściema z zakazem sprzedaży coś da 🤔'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Annia, to jest bardzo dobry odruch, że pomyślałaś o ubraniach dla matki, a nie dla dziecka 😂 zdrowa równowaga musi być zachowana.
Matylda ma póki co czapki sztuczne, pasują na nią jeszcze te z zeszłego roku. Na razie nie będę nic dokupować, ale w przyszłości się pochylę nad składem.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anniu, jak mam być szczera, to Kacperek dopiero teraz zaczyna się bawić jako tako bawić, bo do tej pory to było branie do rączki i uderzanie, gryzienie, albo wysypywanie i grzebanie 🤣
Teraz do zabawy sprawdza się super basen z kulkami (Olcio dostał na roczek i myślę, że jeszcze ze 2 lata nam posłuży, bo Olek do tej pory się bawi), taka najprostsza wieża z okręgami które zakłada się od największego do najmniejszego (nie wiem, czy pamięć mnie zawodzi czy coś się wydaje mi się, że w tym wieku to Olek tego na bank nie ogarniał) i Garnuszek na Klocuszek (wrzuca klocki od góry, przykrywa, odkrywa, grzebie, wysypuje i od nowa 😅)
Na mikołajki i pod choinkę mamy dla niego klocki Lalaboom (można je skręcać, spinać, nawlekać ale jeszcze nie testowane) oraz Ciasteczkowego Hipcia (karmi się ciasteczkami, one wpadają Do brzuszka, Hipcio liczy po polsku i po angielsku) 😊 -
Irysko, my mamy dla Olka Albik i Wesoła nauka (to będzie nasz pierwszy Albik więc kompletnie nie wiem jak się przyjmie), drewnianą kasę sklepową (w kooońcu super u nas zaskoczyły zabawy tematyczne i z odgrywaniem roli) i drewniana laweta z autkami. Od innych dostanie jeszcze Duplo i te drewniane tory 😊
-
Zulu, tę fazę stymulujacą wlaczasz na poczatek dopoki nie zacznie mleko plynac z piersi, wtedy powinno sie przelaczyc na fazę odciagania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2023, 21:47
Zulugula lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Karo, u nas tez wciaz 💩 "do pamperska" , u nas ani ksiazki ani nakładki nie chcą przekonać. Raz tez udawałam ze nie mamy bo nie były w miejscu c o zazwyczaj to wpadl w panikę i odpuszczam temat. Ciagle pytam czy sprobujemy na nocniczek czy toalete i ze bede przy nim ale i tak chce pampera. Boję sie zaparc, moj siostrzeniec się z tym borykał i nie chce trafic na ta drogę 😔
Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
U nas również od choinkę wjedzie albik, a do tego planszówka "Zwierzęta na Arktyce". Jagodzia dostanie lodziarnię drewnianą i puzzle dźwiękowe. Na Mikołaja mam dla Igi domek z mebelkami i autko z psiego patrolu, Jagoda dostanie lalkę i jakiś duży zestaw LEGO Duplo. Dla obu mam też zestawy ciastoliny z jakiejś charytatywnej licytacjiIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Irysko, my mamy klocki magnetyczne Kooglo. Moim zdaniem one są fantastyczne, są drewniane, świetnie wykonane ( nie ma zupełnie opcji,że dziecko dostanie się do magnesu), jak dla mnie naprawdę wow. Niestety to tylko moje i męża zdanie( sami często sobie coś z nich budujemy) bo zdaniem Julka...klocki jak klocki 🙃. Coś tam się pobawi,ale żeby jakiś szał był to nie powiem. Ergo: jak dla mnie szkoda kasy:) No, ale jak już wiemy, każde dziecko jest inne i co innego mu podpasuje.
Iryska lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Jakby co to moi uwielbiają też klocki wafle z marioinex, mini. Mamy też mikro, są fajne na wyjazdy bo zajmują mało miejsca. Na razie im nie dokupuję bo mają już dużo. Ale polecam, swietna zabawka
Marta chce jednak lalkę Barbie z karetą i konikiem z Pepco 😂 -
Iryska wrote:My mamy wafle ale duże. Super zabawka😃Właśnie w tej chwili Michałek buduje z nich wieże , w której ma zamiar zamknąć piłki😄
Annia, jak po odstawieniu? Jak się czujesz? Jak Adaś?