Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ja kupiłam gotowy kalendarz z czekoladkami. 😅😅😅 Patomatka, pozdrawiam! 😎
Wik89, Annia, Lalia, Zulugula, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja kupiłam gotowy kalendarz z czekoladkami. 😅😅😅 Patomatka, pozdrawiam! 😎
Zulu ja obu dziewczynom dawałam Bebilon Advance.
Anniu jak dziś sytuacja z piersiami, dalej masz duże dolegliwości?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Następne pytanie, co dawałyście z mm dziecku?
Bebiko, bebilon, czy któraś dawala od początku capri care? Inga chyba Ty przy Gustawie?
Ja z Gustawem zaczynałam od capri care, ale robił twarde 💩 i się poddałam. Przeszłam na Bebilon profutura, Gaja tez jest na tym. Z polecanych z dobrym składem to jeszcze mleka Kendamil tylko już ten cena dość wysoka -
Zulugula wrote:Dzięki dziewczyny
Lalia, pamiętam że przy Kacperku kupiłaś dużo tych małych buteleczek gotowych. Polecasz to rozwiązanie czy dziś kupiłabyś normalną puszkę?
W ogóle płakać mi sie, zresztą płakałam w nocy. Jest wtorek a mój mąż nadal gorączkuje. Jego pobyt w szpitalu w piątek i kangurowanie stoi mocno pod znakiem zapytania😓
Zulu, polecam i nie polecam 😅
Ja uczciwie przyznam, że jednak nie byłam taka zdeterminowana i w pewnym momencie Kacpi przestał dostawać MM 🙈
Ale już Ci piszę o co mi chodzi z tym poleceniem.
Te buteleczki były świetne jak zostawialiśmy Kacpra u dziadków, bo nie musieliśmy tłumaczyć ile miarek, ile wody, jaka temperatura itd. Zostawialiśmy po prostu butelkę plus buteleczkę mleka i gotowe. Super mi się też to sprawdzało jak jechałam z Kacperkiem do lekarza i np. kolejka się przedłużała. Nie musiałam się wtedy gimnastykować z kamieniem piersią na korytarzu,, tylko też przelewałam mleko do butelki i było gotowe. Mój mąż też zdecydowanie był zadowolony z takiej prostej opcji 🤣
Minusem jest to, że takie noworodzie to na początku mało jedzą, a te buteleczki mają pojemność 90ml (niektóre 200ml) więc mi się sporo tego mleka marnowało.
Moja rada jest taka:
Jeśli wiesz, że będziesz np dwa razy dziennie dawać MM, to ja bym kupiła puszkę plus np 5 buteleczek na wyjścia, dla dziadków, ewentualnie na noc 🙂
Kacpi ma teraz prawie 10 miesięcy i ja już widzę, że z dziennym odstawieniem raczej nie będzie problemu bo on nam super je, ja teraz w dzień karmię go tak naprawdę dwa razy na drzemkę. Jeśli chodzi o noce, to teraz są ciężkie, nie wiem czy to taki wiek czy skok rozwojowy czy idą kolejne zęby ale tych pobudek jest sporo. Mam nadzieję że jak skończy rok, to po prostu przerzucimy się na mleko krowie w bidonie i może się tak uda, że zaczniemy naukę samodzielnego zasypiania i odstawiamy kp naturalnie, jak z Olkiem 🙂
A w ogóle to Wam chyba nie pisałam, ale od jakiś 2-3 tygodni Kacperek czworakuje i siedzi samodzielnie 🥳🥳🥳Inga28, Zulugula, Suszarka, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Zulu ja kupiłam te gotowe buteleczki i ich nie wykorzystałam, tylko ja i tak od początku mm, ale wolałam jakoś zawsze przygotować normalnie.
Brawo dla Kacperka 😍
U nas Gaja zaczęła się już obracać na brzuch, więc w nocy sto razy się obraca, budzi się i tak w kółko 🤡Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zulu, przeciągająca się gorączka u dorosłego to obowiązkowo wysłałabym męża do lekarza znowu. Idzie dzisiaj?
Suszi, dziękuję, że pytasz. Dzisiaj już lepiej, nadal są pełne ale już nie bolą. Myślę, że najgorsze już za mną.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023