Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edmar sto lat i dużo dużo zdrówka! 🥰
Kić Tobie również ❤️
A czy są tu mamy dzieci które nie są „mamowe”? Nie wiem czy nie zrobiłam jakiegoś rodzicielskiego błędu bo moje dziecko jest totalnie za tatem.. Ostatnio jak byliśmy z mężem na pasowaniu przedszkolaka to pierwsze co przyszedł się przytulić do męża mimo to że ja stałam pierwsza przed mężem, a inne dzieci nie mogły się oderwać od mam.. nie powiem było mi trochę przykro że poszłam w odstawkę 😔 a dzisiaj z kolei mial przedstawienie i poszłam sama a moje dziecko przybiegało przytulało i cieszyło się na mój widok 🙈🥰
DMG bo gdzieś przeoczyłam, gratuluję ❤️ rośnij zdrowo i daj nam czasem jakiś update ☺️
emdar lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Qunai u nas na 3 urodzinki jeździ już przodem czyli od grudnia 🙈 chociaż chciałabym żeby jeździł tyłem ale wydawało mi się że już ma ciasno w nóżkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 21:36
Ounai lubi tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Kurcze a znacie jakiś fotelik tyłem dla takiego dziecka ok 104cm który bedzie się nadawał do takiego małego auta jak Skoda Fabia? W czym jeżdżą Wasze dzieci tyłem? Annia to wiem że Axkid, a reszta? Może przesadzam i jednak ma jeszcze dość miejsca, natomiast na pewno w Britaxie na nogi ma o połowę miejsca mniej niż w axkidzie tyle że Britax jest do 105cm a axkid do 125cm więc jest różnica. Marta nosi ciuchy na 104, więc obstawiam, że ma tak ok 100cm teraz czyli w Britaxie powinna się jeszcze zmieścić do wakacji jak nic. Już nawet pytałam kiedyś na forum 8 gwiazdek Ale nie dostałam podpowiedzi. Nasze auto nie jest popularnym samochodem do przewożenia dzieci 😂
Btw, dzisiaj dzwonił mechanik. Auto wezmą na kanał 8 stycznia tak więc miesiąc w Fabii się szykuje. Będzie wesoło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 22:29
-
Iryska wrote:Ounai , ja jeżdżę nową Skodą fabia i mamy jakiś Maxi Cosi . Nie pamiętam dokładnej nazwy ale mogę poszukać jak chcesz .
-
Mikołaj ma mocno zgięte nogi bo mu przysuneliśmy fotelik trochę bardziej, bo inaczej pasażer z przodu miał bardzo niewygodnie, a mamy stosunkowo duże auto. Ale on w ogóle na to nie narzeka, myślę że po prostu dla niego jazda w foteliku równa się siedzenie ze zgiętymi kolankami a stopy oparte oparciu kanapy i nie wie, że mogłoby być inaczej.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai, Matylda też ma Britaxa. Tak jak Tomson ma rozmiar 98 i jeszcze trochę pojeździ tyłem. Myślę, że następny fotelik wjedzie latem/jesienią i będzie już przodem do kierunku jazdy. Foteliki do jazdy tyłem dla większy dzieci nie są obrotowe, a ja sobie nie wyobrażam wsadzać do takiego fotelika 4latki 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 08:38
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Emdar , Kic sto lat dziewczyny, dużo zdrowia i miłości ❤️
Dokładnie jak dziewczyny piszą zgięte nogi nie przeszkadzają i może taki fotelik jeszcze długo posłużyć.
Ania jeździła do skończonych 4 urodzin tyłem , Bartek myśle ze zmienimy mu na jesien.
Wzrostowo i wagowo moje dzieci to średniaki w okolicach 50 centyla.
Patrycja raczej bym się nie przejmowała takimi wahaniami dziecka. Moje dzieci raz są „ mamowe „ a wczoraj Np jak mąż ich przyprowadził do domu po przedszkolu i musiał wyjść to Bartek wpadł w istny szał i krzyczał „ tata chodź ja nie chce do mamy !!!! „ 😁😁 ja korzystam z takich chwil i czytam sobie wtedy książkę albo gotuje :0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 08:48
patrycja92, Lalia, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Tomek tez ma britaxa i jezdzi tylem, nosi ubrania 98.
Niby mówią że to że dziecku Zginają się nogi nie znaczy że trzeba zmienić fotelik i nie wpływa to na bezpieczeństwo. Chyba ze Marcie jest strasznie nie wygodnie tak.
Verita, ile miała wzrostu Twoja córka jak ja przesadziłaś? W jakim foteliku jeździła? Marta tak jak pisałam, ma 3,5 roku i ok 100cm (ubrania 104)
Bo wiecie, ja nie mam problemu ze zgietymi nogami tylko z tą przestrzenią w tym Britaxie, że jest mała. No i z tym, że nie mogę znaleźć rwf który mi nie skasuje fotela przedniego a pasażer musi gdzieś siedzieć bo z tyłu pomiedzy fotelikami już nie ma miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 09:39
-
Ounai Nie wiem ile dokładnie miała wzrostu ale wagowo już nie wchodziła w ten fotelik. Dość mocno ściśnieta byla a szła zima.
Mieliśmy axkid Modukid on jest tez do 18 kg a Ania w tym czasie ważyła właśnie jakoś 18,5 kg. Z tego głównie powodu przeszliśmy na kolejny fotelik przodem.
Teraz Bartek jeździ w tym axkidzie i on tez wzrostowo ma zapas - nosi ciuchy 98 głównie. Wazy 16 kg . 3,5 roku będzie miał w lipcu i być może wtedy zmienimy mu ten fotelik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 10:43
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Emdar wszystkiego najlepszego! 😘
Wiem, że to było wiele razy pisane... Ale Julek to małyEmdar, totalnie!42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
veritaa wrote:Ounai Nie wiem ile dokładnie miała wzrostu ale wagowo już nie wchodziła w ten fotelik. Dość mocno ściśnieta byla a szła zima.
Mieliśmy axkid Modukid on jest tez do 18 kg a Ania w tym czasie ważyła właśnie jakoś 18,5 kg. Z tego głównie powodu przeszliśmy na kolejny fotelik przodem.
Teraz Bartek jeździ w tym axkidzie i on tez wzrostowo ma zapas - nosi ciuchy 98 głównie. Wazy 16 kg . 3,5 roku będzie miał w lipcu i być może wtedy zmienimy mu ten fotelik. -
Ounai, my przesadziliśmy Julka do fotelika przodem jak miał 3,5 roku. Mieliśmy Axkid,i strasznie marudził na to,że mu niewygodnie itd....Ale on jest dość wysoki ( 108 cm ma,ubrania na 110/116 nosi) i długie nogi i faktycznie było mu niewygodnie.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai wrote:I też w takim małym aucie go mieliście?
Mamy Hyundai i30 sedan. Mam dwa foteliki z tylu ten Axkid i Ania swój Nuna. I jeszcze szczupła osoba wejdzie pomiędzy. Wiadomo nie jest to komfortowa jazda ale da się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 13:39
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Mamy Hyundai i30 sedan. Mam dwa foteliki z tylu ten Axkid i Ania swój Nuna. I jeszcze szczupła osoba wejdzie pomiędzy. Wiadomo nie jest to komfortowa jazda ale da się.
veritaa lubi tę wiadomość