Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, trzymam kciuki za mamę. Jest mi cholernie przykro, że musisz się teraz tak stresować, ale wierzę, że niedługo będzie to tylko złe wspomnienie. Dobrze, że masz wsparcie w mężu i dziewczynkach ❤️
Ladyo lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, a może to jakiś skok rozwojowy? Albo po prostu kolki? Te pierwsze trzy miesiące są mega trudne przytulam Cię mocno ❤️ A może np wprowadź na luzie butelkę np na 2 karmienia dziennie, żeby się po prostu nie spinać, a pozostałe karmienia piersią? Jesteś super mamą, tego jestem pewna ❤️
Annia, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Zulu, a nie masz szybkiego wypływu? Wtedy dzieci też się odrywają jak zaczyna im tryskać pod ciśnieniem.
Ladyo, wszystko musi być dobrze. Przytulam. Operacja we Wrocławiu, dobrze pamiętam?Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu u mnie Baśka się odrywa od piersi jak zaczyna mieć kolkę… szaleje gryzie i krzyczy, że obawiam się, że ktoś z sąsiadów wezwie pomoc społeczną. Dziwne tylko jest to, ze zazwyczaj zdarza się to, jak karmie cyckiem z nakładką i już myślałam, że wkurza ją ten silikon ale nie to jednak problemy z brzuszkiem. W nocy zaaplikowałam już espumisan z bezsilności, wyprutala się, dojadła i przespała 2h.
Ja już też nie wiem co z tymi cyckami bo mam flaka to daje na dobite druga pełna pierś i co 2-3h mam 2 pełne piersi 🤦♀️Zulugula lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulugula wrote:Tez się nad tym zastanawialam ale tylko wieczorem i tylko podczas napadu jej nie pasuje. Może to po prostu też element tej pieprzonej kolki. Mikolaj tak nie miał?
Jak ci zależy na kp to umówiłabym się na konsultację z CDL, a jak ci nie zależy to dałabym wtedy butlę i pobawiła się z Tomkiem w czasie jak tata karmi.
Adaś zaszczepiony Nimenrixem, czyli w tym roku życia mamy komplet. Klopsik waży 8,6 kg...Wik89, Lalia, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja myśle ze te wszystkie kręcenia, napady w czasie kp nie wynikają z niczego innego jak z problemami brzuszkowymi w tym okresie.
Ja nigdy nie miałam pełnych piersi , piersi to raczej flaki były. Nie jest to wg mnie wyznacznik ilości pokarmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 12:37
Iryska, Annia, Wik89, Lalia, Ulaa, Zulugula lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulu, mam to samo, zaczelo sie wlasnie po jakichs 4 tygodniach, glownie wieczorami Lucja marudzi i odrywa sie od piersi, czasami tez w ciagu dnia. W nocy je spokojnie w 99 procentach wypadkow.
Ja to wiaze z tym, ze mam czasem za duzy wyplyw i ona sie denerwuje. No albo nie jest tak glodna i po prostu odrzuca piers. Albo lekkie problemy brzuszkowe.
Bo kolek na pewno nie ma
Nie konsultowalam z CDl, choc na pewno nie zaszkodzi, ja po prostu kontynuowalam tylko kp (moze z 5 razy dostala butelke przy okazji moich wyjsc) i staram sie karmic co 3 h, ale czasami oczywiscie wychodzi czesciej i to akceptuję
I jakos sie uklada
Karolina - co do kp przy dwojce dzieci, to mnie sie ciagle wydaje, ze kp jest duzo latwiejsze niz karmienie butelkaUlaa, Zulugula lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu ja nie karmiłam piersią a Gaja też mi się odrywała od butelki i karmienie to był dramat 🤡 więc może to faktycznie bardziej od brzuszka
Teraz tak się odrywa od butelki jak jest zmęczona, wtedy nie ma szans że zje. Muszę ją położyć i dopiero jak się panna wyśpi to może wypić mlekoZulugula, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Prolaktyna jest wydzielana przez przysadkę w odpowiedzi na stymulację piersi poprzez ssanie na zasadzie sprzężenia zwrotnego . To biologia. Jest ssanie i stymulacja będzie pokarm . Oczywiscie to duże uproszczenie ale jeśli gospodarka hormonalna dobrze działa to tak się właśnie dzieje.
Zulugula lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021