X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi, że mnie i Adasia pamiętacie ☺️
    U nas sporo się działo przez ten czas, trochę walki, trochę zmian, ale w podsumowaniu jesteśmy w sumie w tym samym miejscu 😉 tylko do pracy jeżdżę w inne miejsce 🤭
    Adam z alergią nadal walczy, ale jest dużo lepiej. Dochodzimy teraz do momentu kiedy z testów wychodzi mu co raz mniej i może my prowokować nowe produkty. Rozszerzamy dietę stopniowo, z małymi potknięciami ale idziemy w dobra stronę.

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Oliwki. :)
    Meggi co u Was?
    Tajka, jestes tu jeszcze?
    Motylku co u Ciebie?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Oliwki. :)
    Meggi co u Was?
    Tajka, jestes tu jeszcze?
    Motylku co u Ciebie?

Ojej dziękuję, że pamiętasz ❤️ Oliwcia wysyła buziaka 😙

Właśnie sprzątamy po imprezie urodzinowej😊 Młoda z emocji padła już spać ☺️
    12 osób było, Oliwka 13. To samo rodzeństwo męża, chrzestni i dziadkowie. Chciałabym więcej osób zaprosić, ale już nie miałam miejsca. Za rok zrobię większe urodziny 😁
    Jesteśmy w trakcie sprzedaży mieszkania i kupna bliźniaka, jak dobrze pojdzie to Wielkanoc w nocym domku.
    A tak to brak czasu na nic, praca jedna, druga, zapisałam się na angielski i zaczęłam psychoterapię (może w końcu zacznę jeździć po wypadku samochodem - taki jest jej cel)

Oliwka trochę choruje, ale nie mocno, więc frekwencja w przedszkolu jest nawet nawet. Ostanio jakiegoś gluta tylko złapała, ale nie mocnego więc nawet nie została w domu. Chodzi raz w tyg na logopedie, ale w 2 miesiące duże postępy zrobiła, "k" pięknie wskoczyło ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 18:53

preg.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, wszystkiego dobrego dla Oliwki, pamiętam jak szłaś do szpitala 🙂 a tu już sprzątasz po 3 urodzinkach! Świetna wiadomość o zakupie domu. To ten duży, który pokazywałaś?? Powodzenia w terapii, to bardzo odważny krok, jestem z Ciebie dumna ;)

My dziś zamówiliśmy tort na 13.01. Planujemy urodziny typowe 'dziecięce'. Oprócz Matyldzi będzie piątka dzieci. Zapowiada się dużo sprzątania 😂 ale to fajne uczucie planować urodziny dla świadomego dziecka. Matylda mówi ile chce balonów, codziennie przypominamy sobie listę gości, dziś sama podała pani zaliczkę za tort. Żyłyśmy tutaj roczkami, jaki wybrać motyw, jaki tort, jaki strój, a teraz widzę, że prawdziwe, pełne radości imprezki dopiero przed nami 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 18:58

Wik89, Nowastaraczka, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi, wszystkiego dobrego dla Oliwki, pamiętam jak szłaś do szpitala 🙂 a tu już sprzątasz po 3 urodzinkach! Świetna wiadomość o zakupie domu. To ten duży, który pokazywałaś?? Powodzenia w terapii, to bardzo odważny krok, jestem z Ciebie dumna ;)

My dziś zamówiliśmy tort na 13.01. Planujemy urodziny typowe 'dziecięce'. Oprócz Matyldzi będzie piątka dzieci. Zapowiada się dużo sprzątania 😂 ale to fajne uczucie planować urodziny dla świadomego dziecka. Matylda mówi ile chce balonów, codziennie przypominamy sobie listę gości, dziś sama podała pani zaliczkę za tort. Żyłyśmy tutaj roczkami, jaki wybrać motyw, jaki tort, jaki strój, a teraz widzę, że prawdziwe, pełne radości imprezki dopiero przed nami 😁

Nie, tamten nie. Znaleźliśmy w lepszej lokalizacji 4 letni z działką 9ar. Mniejszy 135m użytkowej, ale wystarczy nam akurat.
    Oj tak, Oliwka od 2 miesiący codziennie pytała kiedy moje urodzinki i że chce tort. Zrobiliśmy zrzutkę na woom 2 zamiast tysiąca pierdół (ale tez też przemycili, ale juz nie w ogromnej ilości).
    U Nas motyw Krainy lodu, tort, balony W temacie bajki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 19:11

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:53

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Meggi, a w domu dużo ćwiczyłas z Oliwką żeby do "k" wyćwiczyć? Jesteś w stanie napisać jakie np ćwiczenia maciw u logopedy? Bo jestem ciekawa jak wy to ćwiczycie. U nas nie ma żadnych postępów, on nie umie tego języka tak ułożyć , żeby wyszło "k"😕

Tak w domu 2x dziennie staramy się ćwiczyć. Mamy ćwiczenia takie wibracyjne ( taki ruch wibracyjny ręki) na brodę, górne i dolne zęby) i ćwiczenia typowo na język, oblizywanie, zdejmowanie płatka z różnych części np podniebienie, kacikow ust, brody i pod nosem. Tez ćwiczenia typu nabieranie powietrza w usta, buziaki, robienie io-io, eo-eo, liczenie językiem zębów. Sporo jest, ja je robię z zeszytem bo się tyle nazbierało, co zajęcia dostajemy nową kartkę do wklejenia. Jeszcze czekają masaże pod językiem, żeby dno rozluźnić, ale logo stopniowo wchodzi do buzi. Literki P też nie umiała, ale na zajęciach wpadło przez werboglosy czy jakoś tak. Logo mówiła że jak nie udaje się K to później jakoś mechanicznie język się naprowadza, ze dziecko leży i szpatułka, "mówimy" na ista ma film właśnie o tym, jak wywołać K

Iryska lubi tę wiadomość

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 30 grudnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, świetny pomysł ze zrzutką. Jak się ma dzieci z okresu okołoświątecznego to tym bardziej 😀 Matylda nie dostanie od nas nic, będą balony, będzie imprezka. Myślę, ze to fajny 'prezent'. Mamy naszych gości pytały, co chcemy, podesłałam tytuły książek. Uzbieramy m.in. całą serię ulicy Czereśniowej.

Edit nieustannie podziwiam Cię za Twoją pracę z Oliwką. My mamy 3 proste ćwiczenia na mięśnie brzucha od fizjo i ciężko nam codziennie je zrobić. Albo Matylda nie współpracuje, albo dzień zleci i przypomina się nam wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 21:04

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi, świetny pomysł ze zrzutką. Jak się ma dzieci z okresu okołoświątecznego to tym bardziej 😀 Matylda nie dostanie od nas nic, będą balony, będzie imprezka. Myślę, ze to fajny 'prezent'. Mamy naszych gości pytały, co chcemy, podesłałam tytuły książek. Uzbieramy m.in. całą serię ulicy Czereśniowej.

Edit nieustannie podziwiam Cię za Twoją pracę z Oliwką. My mamy 3 proste ćwiczenia na mięśnie brzucha od fizjo i ciężko nam codziennie je zrobić. Albo Matylda nie współpracuje, albo dzień zleci i przypomina się nam wieczorem.

Wiadomo nie zawsze się uda te 2x dziennie, ale jak widzę że "to" działa to jest motywacja.

Irysko Synek jest młodszy od Oliwki, więc myślę, że potrzebuje jeszcze chwili, Oliwka od września zaczęła dopiero współpracować i rozumieć po co to jest.

preg.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    No właśnie chyba Michaś jest starszy? Bo on jest z października 😃 Ale on zawsze chodzi swoimi ścieżkami, więc wiek tu nie ma znaczenia 😁
    A jak u was ze staraniami o rodzeństwo? Odpuściliście czy działacie coś?

Zobaczyłam nie na tą datę 🙈 i patrzę że luty dopiero narodziny 😁
    My tez mamy spoko logo, dla mnie aż za miła jest🙈 po pierwszej wizycie zostało Oliwce wytłumaczone dlaczego będziemy ćwiczyć itp. Czasami po ćwiczeniach sama mówi "ćwiczę i juz lepiej mówię, prawda?"

I jedno i drugie, co ma być to będzie, bez spiny, bez niczego😉

preg.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co kochane, cekiny i brokaty z szafy wyciągniete?🥳🍾🍾🍾🎆 . Ja wyciągnęłam czysty dres😁🤭. Szampańskiej zabawy kto tam się bawi, a kto nie, to fajnego czasu :) No i Najlepszego w Nowym Roku ❤️!

Iryska, Meggi110818, Annia, KarolinaMaria, Wik89, Ewa88 , Fragaria lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

emdar, Annia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, super pomysł z tą zrzutką. Oliwka ogarnia już jazdę bez pedałów?

Do nas przyjechali teściowie, jak położymy dzieciaki spać to mamy sushi, może zagramy w jakąś planszówkę. :) nawet włożyłam sukienkę. :D (ale bawełnianą, więc prawie jak dres ;) )

Irysko, ja mam zalecone jakieś 3 łatwe ćwiczenia od neurologopedy dla Adasia, takie żeby mu trochę dno jamy ustnej rozluźnić i nawet u takiego malucha więcej tego nie robię niż robię...

Iryska, KarolinaMaria, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego wspaniałego w Nowym Roku :)

My imprezujemy z przyjaciółmi w dresach :) to raczej kinder party będzie :) co roku było u nich , w tym roku u nas :) jedzonko zrobione , powoli szykujemy wszystko , stroimy mieszkanie i w sumie tyle . Najbardziej nakręcona jest moja Ania.

Annia, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Meggi, super pomysł z tą zrzutką. Oliwka ogarnia już jazdę bez pedałów?

Do nas przyjechali teściowie, jak położymy dzieciaki spać to mamy sushi, może zagramy w jakąś planszówkę. :) nawet włożyłam sukienkę. :D (ale bawełnianą, więc prawie jak dres ;) )

Irysko, ja mam zalecone jakieś 3 łatwe ćwiczenia od neurologopedy dla Adasia, takie żeby mu trochę dno jamy ustnej rozluźnić i nawet u takiego malucha więcej tego nie robię niż robię...

Na biegowym jeździła juz na jesień. Myślę ze ten woom poczeka chwilę i wiosna i lato jeszcze na biegowym i w trakcie zobaczymy czy da radę z pedałami. A urodziny jedyna okazja żeby kupić coś droższego. Na drugie urodziny właśnie biegowy dostała.

U Nas tez dzisiaj sushi, po 17 mąż przywiezie, mamy zimne ognie. Oliwka nie spała, to liczę że po 19 pójdzie spać i może jakiś film wleci 😀

Ja w dresie i to nie świeżo wypranym🙈😂

Annia, emdar lubią tę wiadomość

preg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na promocji w Tezenis nabyłam wyjściowy dres w panterkę, może się później w niego przebiorę. 🤣 Tak, panterka to mój ulubiony print. 😅

veritaa, KarolinaMaria, Wik89, Zulugula, Suszarka, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 31 grudnia 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też życzę Wam pięknego Nowego Roku! W tym wiele się działo. Zobaczcie ile maluszków przywitałyśmy w 2023! Kacper, Gabi, Adaś, Gaja, córeczka Edki, Łucja, Franio, Kaja, Baśka ❤️ rodzina gorących mamusiek stale się powiększa, a i przyszły rok zapowiada się ciekawie! Ladyo, Irysko i Dmg, czekamy na Wasze maluchy 🥳 (mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam)

Edit my dziś pakowaliśmy się na wyjazd, a teraz zamiast dresu wskoczyłam w najluźniejszą sukienkę z szafy. Cel na 2024: wziąć się za siebie i o siebie zadbać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2023, 18:25

Iryska, Wik89, Zulugula, Annia, kiniusia270, Nowastaraczka, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Niech to będzie rok, w którym spełnicie swoje marzenia!

My właśnie wracamy z Mszy Św. W Katowickich Panewnikach, gdzie jest jedna z największych szopek w Europie. Niestety nie załapaliśmy się na szopke ruchomą więc pojedziemy ja zobaczyć jutro do południa. Marta przespała mszę więc myślę że do północy niestety wytrzyma 😂 Jutro po poludniu wpadają do nas znajomi na obiadokolację bo wracają z Sylwestra na Cyprze. Tymek dostał mnóstwo planszowek na urodziny to pewnie zmłócimy do północy z dziećmi 😉

Emdar, powiedz ze masz ten swój różowy dres, przecież on jest idealny na Sylwestra!

Iryska, Wik89, Annia, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 5749 5750 5751 5752 5753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ