Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wik89 wrote:Zastanawiam sie tez, ile czasu nam zajmie od stanu deweloperskiego do mozliwosci wprowadzenia sie. Mamy dostac mieszkanie w kwietniu, a chcialabym przeprowadzic sie do sierpnia
Nie wiem czy to realne😕
Nam remont mieszkania 120m zajął 2 miesiące 😊 przerabialiśmy sporo elektryki, zrobione dwie łazienki, położone podłogi i listwy, zamontowane drzwi, zrobione gładzie, pomalowane, kuchnia zamontowana, zamontowane karnisze i blendy, zrobione ściany z dekorami w sypialni i salonie, położone tapety
Więc jak sobie wcześniej dużo rzeczy wybierzesz, poszukasz wykonawców itp. to da się ogarnąć na spokojnie 😊
Wik89, Annia lubią tę wiadomość
-
Wik89 wrote:Zastanawiam sie tez, ile czasu nam zajmie od stanu deweloperskiego do mozliwosci wprowadzenia sie. Mamy dostac mieszkanie w kwietniu, a chcialabym przeprowadzic sie do sierpnia
Nie wiem czy to realne😕
Ladyo, mój kuzyn jest stolarzem i on będzie mi robić meble.
Inga, zapytam za 3 miesiące jak się użytkuje kuchnię bo chciałam identyczne kolory, to orzech i kaszmir? Zakochałam soe w tym połączeniu. Tym bardziej, se będę mieć w salonie komodę Natasza z lat '60 w orzechowym fornirze i idealnie by mi się zgrała z taką kuchnią. -
Aaa Wik, tak jak Inga mówi, podstawa to wybrać wcześniej i zamówić. Na wiele rzeczy trzeba czekać, np często na stolarza 2-3 miesiące, na drzwi wewnętrzne 8 tyg, baterie omnires często są na zamówienie, agd, płytki jeśli chcesz hiszpańskie to okres oczekiwania 2-4 tyg itd (właśnie kończę 2 remont w ciągu pół roku więc jestem na bieżąco).
Wik89, Annia lubią tę wiadomość
-
Odebrałam kolejne badania genetyczne, brak wpływu genów na ryzyko powstania nowotworów. Pani genetyk zleciła badania w kierunku kolejnych 2 genów, wyniki w maju.
Suszarka, Wik89, Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, Inga28, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Wik ekipa wykończeniowa weszła do nas na budowę (dom 118m2) dokładnie 6 listopada, kończą w środę czyli zajęło im to 2 miesiące (w między czasie wypadły 2 tygodnie na święta). No i nasza ekipa składała się z 2 osób, może większe ekipy zrobiłyby to szybciej. Najważniejsze to od razu zamówić kuchnię, drzwi, my w sumie cały sprzęt do łazienki też zamówiliśmy od razu (min właśnie baterie omnires). Myślę że dacie radę spokojnie
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Wik wszystko zależy od tego jaka znajdziesz „ ekipę „
U nas wykończenie 70 metrów trwało 3 miesiące. My mieliśmy firmę ( 25 pracowników ) którzy w tym samym czasie wykańczają tez inne mieszkania. Pracownicy byli od 7-15 nie dłużej, nie każdego dnia. W weekendy nigdy .
Od początku o tym wiedzieliśmy, bo generalnie wszystkie prace szły zgodnie z umowa w ktorej mieliśmy zawarte co kiedy będzie zrobione.
Wygodne to było pod tym względem ze właścicielom przekazaliśmy klucz i w zasadzie tyle, oni wiedzieli co maja robić, mieliśmy projekt taki główny, odbierali materiały ,my tak naprawdę jeździliśmy tylko weekendami zobaczyć co się dzieje i co zostało zrobione.
Niezależnie mieliśmy gościa od drzwi i podłóg bo to taniej wychodziło, No i stolarza który wszedł na sam koniec .
Wik89 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
7 lat temu mieszkanie 58m2, ekipa 3 osoby, pracowali od 7-15 bez weekendów. Robili sprawnie, dokładnie i czysto. Dostali projekt od projektanta, ze zmianami elektrycznymi, kanalizacyjnymi itp . Robili wszystko, łącznie z przyczepieniem karniszy, zresztą sami je kupowali, jak większość materiałów i odbierali płytki, panele itp. Ja wtedy po sama byłam, nawet chłopaka nie miałam, więc bez tej ekipy nic bym nie zrobiła. Zajęło im to 3 tyg.
Stolarz oddzielnie.Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
veritaa wrote:Wik wszystko zależy od tego jaka znajdziesz „ ekipę „
U nas wykończenie 70 metrów trwało 3 miesiące. My mieliśmy firmę ( 25 pracowników ) którzy w tym samym czasie wykańczają tez inne mieszkania. Pracownicy byli od 7-15 nie dłużej, nie każdego dnia. W weekendy nigdy .
Od początku o tym wiedzieliśmy, bo generalnie wszystkie prace szły zgodnie z umowa w ktorej mieliśmy zawarte co kiedy będzie zrobione.
Wygodne to było pod tym względem ze właścicielom przekazaliśmy klucz i w zasadzie tyle, oni wiedzieli co maja robić, mieliśmy projekt taki główny, odbierali materiały ,my tak naprawdę jeździliśmy tylko weekendami zobaczyć co się dzieje i co zostało zrobione.
Niezależnie mieliśmy gościa od drzwi i podłóg bo to taniej wychodziło, No i stolarza który wszedł na sam koniec . -
Ounai może i długo ale robią jednocześnie kilka jak nie kilkanaście mieszkań. Nam się nie spieszyło zupełnie a wszystko było zgodnie z kosztorysem, umowa a to było najważniejsze dla nas.
Ladyo dużo zdrowia !Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 10:53
Ounai lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ounai dam znać u nas dokładnie płyta Orzech Okapi Pfleiderer połączone z PŁYTA MEBLOWA KRONOSPAN 7045 SZAMPAŃSKI
Kaszmir w zależność od producenta wpada niekiedy w róż albo szary. Właśnie na grupie ona buduje dom było dużo postów na ten temat a mi jednak zależało na czymś bardziej beżowym 😊 -
Inga28 wrote:Ounai dam znać u nas dokładnie płyta Orzech Okapi Pfleiderer połączone z PŁYTA MEBLOWA KRONOSPAN 7045 SZAMPAŃSKI
Kaszmir w zależność od producenta wpada niekiedy w róż albo szary. Właśnie na grupie ona buduje dom było dużo postów na ten temat a mi jednak zależało na czymś bardziej beżowym 😊
Podasz tą grupę? Jak wygląda, bo mi na fb chyba nie wyszukuje jej🤔 -
Inga28 wrote:Ounai dam znać u nas dokładnie płyta Orzech Okapi Pfleiderer połączone z PŁYTA MEBLOWA KRONOSPAN 7045 SZAMPAŃSKI
Kaszmir w zależność od producenta wpada niekiedy w róż albo szary. Właśnie na grupie ona buduje dom było dużo postów na ten temat a mi jednak zależało na czymś bardziej beżowym 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:13
-
Wik, nie pamiętam już ile płaciliśmy, ale to było za m2, osobno projekt, osobno nadzór pod klucz. Chyba projekt 120zl, a nadzór 160 zł, ale nie jestem pewna. Ceny na pewnonsię zmieniły bo ja umowę podpisywałam w grudniu 2021. Jak Ci bardzo zależy to mogę sprawdzić faktury.
W 3 miesiące zdążysz zrobić mieszkanie, zwłaszcza z firmą z opcją pod klucz i nadzorem.Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Aaa Wik, tak jak Inga mówi, podstawa to wybrać wcześniej i zamówić. Na wiele rzeczy trzeba czekać, np często na stolarza 2-3 miesiące, na drzwi wewnętrzne 8 tyg, baterie omnires często są na zamówienie, agd, płytki jeśli chcesz hiszpańskie to okres oczekiwania 2-4 tyg itd (właśnie kończę 2 remont w ciągu pół roku więc jestem na bieżąco).
Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023