X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Zastanawiam sie tez, ile czasu nam zajmie od stanu deweloperskiego do mozliwosci wprowadzenia sie. Mamy dostac mieszkanie w kwietniu, a chcialabym przeprowadzic sie do sierpnia
    Nie wiem czy to realne😕

Nam remont mieszkania 120m zajął 2 miesiące 😊 przerabialiśmy sporo elektryki, zrobione dwie łazienki, położone podłogi i listwy, zamontowane drzwi, zrobione gładzie, pomalowane, kuchnia zamontowana, zamontowane karnisze i blendy, zrobione ściany z dekorami w sypialni i salonie, położone tapety

Więc jak sobie wcześniej dużo rzeczy wybierzesz, poszukasz wykonawców itp. to da się ogarnąć na spokojnie 😊

Wik89, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Zastanawiam sie tez, ile czasu nam zajmie od stanu deweloperskiego do mozliwosci wprowadzenia sie. Mamy dostac mieszkanie w kwietniu, a chcialabym przeprowadzic sie do sierpnia
    Nie wiem czy to realne😕
    Ja odbierałam klucze końcem lipca a wprowadzałam soe 1 września, mieszkanie 63m2. Wszystko zależy jaką masz ekipę.

Ladyo, mój kuzyn jest stolarzem i on będzie mi robić meble.

Inga, zapytam za 3 miesiące jak się użytkuje kuchnię bo chciałam identyczne kolory, to orzech i kaszmir? Zakochałam soe w tym połączeniu. Tym bardziej, se będę mieć w salonie komodę Natasza z lat '60 w orzechowym fornirze i idealnie by mi się zgrała z taką kuchnią.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Wik, tak jak Inga mówi, podstawa to wybrać wcześniej i zamówić. Na wiele rzeczy trzeba czekać, np często na stolarza 2-3 miesiące, na drzwi wewnętrzne 8 tyg, baterie omnires często są na zamówienie, agd, płytki jeśli chcesz hiszpańskie to okres oczekiwania 2-4 tyg itd (właśnie kończę 2 remont w ciągu pół roku więc jestem na bieżąco).

Wik89, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam kolejne badania genetyczne, brak wpływu genów na ryzyko powstania nowotworów. Pani genetyk zleciła badania w kierunku kolejnych 2 genów, wyniki w maju.

Suszarka, Wik89, Iryska, KarolinaMaria, Zulugula, Inga28, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik ekipa wykończeniowa weszła do nas na budowę (dom 118m2) dokładnie 6 listopada, kończą w środę czyli zajęło im to 2 miesiące (w między czasie wypadły 2 tygodnie na święta). No i nasza ekipa składała się z 2 osób, może większe ekipy zrobiłyby to szybciej. Najważniejsze to od razu zamówić kuchnię, drzwi, my w sumie cały sprzęt do łazienki też zamówiliśmy od razu (min właśnie baterie omnires). Myślę że dacie radę spokojnie :)

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik wszystko zależy od tego jaka znajdziesz „ ekipę „
    U nas wykończenie 70 metrów trwało 3 miesiące. My mieliśmy firmę ( 25 pracowników ) którzy w tym samym czasie wykańczają tez inne mieszkania. Pracownicy byli od 7-15 nie dłużej, nie każdego dnia. W weekendy nigdy .
    Od początku o tym wiedzieliśmy, bo generalnie wszystkie prace szły zgodnie z umowa w ktorej mieliśmy zawarte co kiedy będzie zrobione.
    Wygodne to było pod tym względem ze właścicielom przekazaliśmy klucz i w zasadzie tyle, oni wiedzieli co maja robić, mieliśmy projekt taki główny, odbierali materiały ,my tak naprawdę jeździliśmy tylko weekendami zobaczyć co się dzieje i co zostało zrobione.
    Niezależnie mieliśmy gościa od drzwi i podłóg bo to taniej wychodziło, No i stolarza który wszedł na sam koniec .

Wik89 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 lat temu mieszkanie 58m2, ekipa 3 osoby, pracowali od 7-15 bez weekendów. Robili sprawnie, dokładnie i czysto. Dostali projekt od projektanta, ze zmianami elektrycznymi, kanalizacyjnymi itp . Robili wszystko, łącznie z przyczepieniem karniszy, zresztą sami je kupowali, jak większość materiałów i odbierali płytki, panele itp. Ja wtedy po sama byłam, nawet chłopaka nie miałam, więc bez tej ekipy nic bym nie zrobiła. Zajęło im to 3 tyg.
    Stolarz oddzielnie.

Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

preg.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, dzieki wielkie, dalyscie mi troche obraz tego, jak to moze wygladac
    Moze sie wyrobimy :)
    Zeby tylko udalo sie zgrac terminy ekip

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 17:02

KarolinaMaria, Suszarka, Wik89, Ladyo, Annia, Inga28, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Wik wszystko zależy od tego jaka znajdziesz „ ekipę „
    U nas wykończenie 70 metrów trwało 3 miesiące. My mieliśmy firmę ( 25 pracowników ) którzy w tym samym czasie wykańczają tez inne mieszkania. Pracownicy byli od 7-15 nie dłużej, nie każdego dnia. W weekendy nigdy .
    Od początku o tym wiedzieliśmy, bo generalnie wszystkie prace szły zgodnie z umowa w ktorej mieliśmy zawarte co kiedy będzie zrobione.
    Wygodne to było pod tym względem ze właścicielom przekazaliśmy klucz i w zasadzie tyle, oni wiedzieli co maja robić, mieliśmy projekt taki główny, odbierali materiały ,my tak naprawdę jeździliśmy tylko weekendami zobaczyć co się dzieje i co zostało zrobione.
    Niezależnie mieliśmy gościa od drzwi i podłóg bo to taniej wychodziło, No i stolarza który wszedł na sam koniec .
    To długo im zeszło. Nam mieszkanie 63m2 wykończyli w miesiąc, 2 osoby i pracowali 5 dni w tyg od 8 do 11:00

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszła grypa - i ja i Mela i Jaga :( wszystkie byłyśmy szczepione. Ja już dziś lepiej ale dziewczyny mocno gorączkują.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai może i długo ale robią jednocześnie kilka jak nie kilkanaście mieszkań. Nam się nie spieszyło zupełnie a wszystko było zgodnie z kosztorysem, umowa a to było najważniejsze dla nas.

Ladyo dużo zdrowia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 10:53

Ounai lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dam znać :) u nas dokładnie płyta Orzech Okapi Pfleiderer połączone z PŁYTA MEBLOWA KRONOSPAN 7045 SZAMPAŃSKI

Kaszmir w zależność od producenta wpada niekiedy w róż albo szary. Właśnie na grupie ona buduje dom było dużo postów na ten temat :) a mi jednak zależało na czymś bardziej beżowym 😊

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ounai dam znać :) u nas dokładnie płyta Orzech Okapi Pfleiderer połączone z PŁYTA MEBLOWA KRONOSPAN 7045 SZAMPAŃSKI

Kaszmir w zależność od producenta wpada niekiedy w róż albo szary. Właśnie na grupie ona buduje dom było dużo postów na ten temat :) a mi jednak zależało na czymś bardziej beżowym 😊

Podasz tą grupę? Jak wygląda, bo mi na fb chyba nie wyszukuje jej🤔

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    U nas wyszła grypa - i ja i Mela i Jaga :( wszystkie byłyśmy szczepione. Ja już dziś lepiej ale dziewczyny mocno gorączkują.
    Ojejej zdrowia dla wszystkich. U mnie w pracy też połowa osób chora na grupę 😬

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:

Głównie o ten orzech mi chodzi, czy nie jest trudny w utrzymaniu. A stół jaki w końcu wybrałaś? Mam na razie stół z obecnego mieszkania, był robiony na zamówienie i zastanawiam się czy nie będzie się gryzł bo jest w odcieniu dębu naturalnego. Ehhh te problemy. Btw, podobne lampy do teściowej kupowałam jak są u Was 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:13

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, nie pamiętam już ile płaciliśmy, ale to było za m2, osobno projekt, osobno nadzór pod klucz. Chyba projekt 120zl, a nadzór 160 zł, ale nie jestem pewna. Ceny na pewnonsię zmieniły bo ja umowę podpisywałam w grudniu 2021. Jak Ci bardzo zależy to mogę sprawdzić faktury.
    W 3 miesiące zdążysz zrobić mieszkanie, zwłaszcza z firmą z opcją pod klucz i nadzorem.

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Aaa Wik, tak jak Inga mówi, podstawa to wybrać wcześniej i zamówić. Na wiele rzeczy trzeba czekać, np często na stolarza 2-3 miesiące, na drzwi wewnętrzne 8 tyg, baterie omnires często są na zamówienie, agd, płytki jeśli chcesz hiszpańskie to okres oczekiwania 2-4 tyg itd (właśnie kończę 2 remont w ciągu pół roku więc jestem na bieżąco).
    Tak, ja te rzeczy zamawiałam w czerwcu, a mieszkanie deweloper oddał w październiku dopiero. Ale to właśnie mi architekt pilnował co, kiedy trzeba zamawiać. ;)

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Podasz tą grupę? Jak wygląda, bo mi na fb chyba nie wyszukuje jej🤔

Dokładnie nazywa się Ona buduje dom! 😊

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki zamówiłam stół, ale finalnie na wzór tego robi mi znajomy :) bo najpierw zamówiłam ten oryginalny ale przesunęli mi dostawę na koniec marca i szukałam rozwiązania żeby jednak mieć stół szybciej 😊 Stół ma być w sobotę to jak będzie złożony do podeśle zdjęcie

34ea59a47724c.jpg

Ounai lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 5760 5761 5762 5763 5764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ