Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:A jeżeli chodzi o ten fronty to wydaje mi się że nie będą trudne w użytkowaniu 😊
Annia lubi tę wiadomość
-
No to chyba zależy od ludzi, każdemu może przeszkadzać coś innego 😊 Moja znajoma ma czarną kuchnie i sobie chwali a ja sama też bym się nie zdecydowała. Też się staramy wybierać rzeczy na które będą łatwe w utrzymaniu czystości, ale niekiedy trzeba iść na kompromisy. A wiadomo sprzątać trzeba i tak każdy mebel 😊
-
Ounai wrote:Ja miałam obecnie mieszkanie w super modnym w tym okresie stylu loftowo nowoczesnym. Więc dużo ciemnych, czarnych elementów. Dużo luster, fronty frezowane. I... nigdy więcej czerni. Mam dość tego wiecznie widocznego kurzu, łapek moich dzieci odbitych na lustrach. Postanowiłam, że tym razem muszę stworzyć wnętrze które będzie ładne i jednocześnie proste w sprzątaniu, niewymagające. Ale w internecie, na grupach już nie pytam, bo widzę, że ludzie mają ogromny problem, żeby przyznać się, że coś im nie wyszło i idą w zaparte, że np czarne meble wcale nie wymagają poświęcania im więcej czasu niż np jasne drewno. Tak samo dla mnie granitowy zlew. Najwieksza pomyłka jaką popełniłam w kuchni. Nigdy więcej!
A ja mam czarny granitowy zlew i go kocham 😂 raz na 2 tyg go olejem przelecę na noc i od 6 lat jak nowy -
Meggi110818 wrote:Mam tylko Ona buduje dom! Remont - czy to ta?
Jak z aktywnością? Można liczyć na jakieś odpowiedzi?
To ta 😊 tak dużo zawsze pomocnych odpowiedzi
https://www.facebook.com/share/DYwBGLprvekM2svQ/?mibextid=K35XfPOunai lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja miałam obecnie mieszkanie w super modnym w tym okresie stylu loftowo nowoczesnym. Więc dużo ciemnych, czarnych elementów. Dużo luster, fronty frezowane. I... nigdy więcej czerni. Mam dość tego wiecznie widocznego kurzu, łapek moich dzieci odbitych na lustrach. Postanowiłam, że tym razem muszę stworzyć wnętrze które będzie ładne i jednocześnie proste w sprzątaniu, niewymagające. Ale w internecie, na grupach już nie pytam, bo widzę, że ludzie mają ogromny problem, żeby przyznać się, że coś im nie wyszło i idą w zaparte, że np czarne meble wcale nie wymagają poświęcania im więcej czasu niż np jasne drewno. Tak samo dla mnie granitowy zlew. Najwieksza pomyłka jaką popełniłam w kuchni. Nigdy więcej!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja jedyne czego żałuje to białych drzwi wewnętrznych i białych listw przypodłogowych. Bałam się drzwi drewnopodobnych ze za dużo drewna będzie i jego odcieni teraz widzę ze niepotrzebnie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:A ja mam czarny granitowy zlew i go kocham 😂 raz na 2 tyg go olejem przelecę na noc i od 6 lat jak nowy
-
Mi to zajmuje 5 minut raz na 2 tyg i tak trzeba wymyć zlew, biorę olej czy oliwę, ręcznik papierowy i rozcieram. Rano wycieram papierem nadmiar jaki nie wsiakł i tyle. Kamień się tak nie osadza wtedy i trzyma kolor.
Za to Płytki w łazience na ścianie, myje chyba raz na rok, bo na nich nic nie widać xDLadyo lubi tę wiadomość
-
Dlatego właśnie wcześniej pisałam, że to co dla jednej jest niepraktyczne dla drugiej nie stanowi żadnego problemu 😊 my w obecnym mieszkaniu mieliśmy białe drzwi i listwy i teraz też zrobiliśmy.
Stolik z AliExpress poleca się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:32
Ladyo, Lalia, Ounai, Meggi110818, KarolinaMaria, patrycja92, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Inga, a jakie drzwi braliście? Sorry ze Cię tak męczę, ale Twoje mieszkanie w 3/4 odzwierciedla to co mi się podoba 😜 chyba że mogę pisać na to konto które masz na fb, jeśli czytasz wiadomości? Moja siostra ma.drzwi z marketu, mieszkają rok i powiedziała że żałują i za jakiś czas wymienia. My mamy porta verte drzwi ok ale ościeżnice zniszczone i napuchniete po 5 latach. Na drewniane mnie nie stać, bo będziemy mieć 9 drzwi w domu więc kosmos.
No i najważniejsze, masz już pokój Gai? Pokaż... 😍 -
Patrycja, odpisuję Ci już trzeci raz! 🙈 jeżeli Twoja waga stoi, to znaczy, że to co jesz i ile się ruszasz wprowadziło Cię na tzw.utrzymanie. Jeśli chcesz schudnąć, to musisz wejść na tzw. deficyt kaloryczny, a możesz osiągnąć to na dwa sposoby: albo zacząć się więcej ruszać, albo jeść mniej kalorii (oczywiście najlepiej jedno i drugie). Niestety, o ile są konkretne ćwiczenia na rozbudowę konkretnych mięśni, o tyle nie ma ćwiczeń, które powodują spalanie tkanki tłuszczowej z określonych miejsc. Każdy z nas ma miejsce gdzie mu tego tłuszczu odkłada więcej, albo z danego miejsca schodzi najwolniej. Jeżeli lubisz hula hop to to może być fajna forma na zwiększenie aktywności, ale wcale Ci nie daje gwarancji, że poleci tylko brzuch. Na początek spróbuj zmienić jakieś drobne rzeczy typu: trochę mniej słodzić, zamienić słodkie napoje na wodę z cytryną lub herbatę owocową bez cukru, zamienić kawę latte (w której jest głównie mleko) na kawę rozpuszczalną z mlekiem, wydzielić sobie słodycze na każdy dzień itd. Super jesli do tego dodasz jakiś ruch typu: spacery, hula hop, wyrabianie określonej ilości kroków itp. Grunt żeby to było coś co sprawia Ci przyjemność.
Ja na codzień nie liczę kcal i staram się chodzić 3xtygodniu na siłownię (robię tam 1,5-2h treningu siłowego, bez rowerka/bieżni/orbitreka) i zazwyczaj na takim funkcjonowaniu utrzymuję wagę oraz kształtuje sylwetkę. Jak mam gorszy czas, np ostatnio grudzień, gdzie wszyscy chorowaliśmy i była maaasaa rodzinnych spotkań, więc nie chodziłam na siłownię o dużo więcej jadłam, to później żeby zrzucić te nabite 2-3 kg to zazwyczaj wystarcza ta drobna zmiana nawyków. Ja uwielbiam jeść więc nigdy nie rezygnuję z czegoś, tylko po prostu bardziej planuję co zjem.
Natomiast na skórę brzucha to baaardzo Ci polecam szczotkowanie na sucho. Ja po ciąży z Olkiem pilnowałam tego mocno i rok po porodzie miałam ekstra brzuch. A teraz jakoś odpuscilam i ta skóra jest taka jak naleśnik 🤣 ja mam zwykłą szczotkę z Rossmanna, zajmuje to max 3min (sam brzuch) a efekty widać po 2 tygodniach.
Anniu, wooow! 5 razyw tygodniu, pięknie!! Ja uważam, że siłownia genialnie robi na głowę! Naprawdę tyle emocji można tam zostawić!
Verita, ogromnie Ci gratuluję! Super pracę w to włożyłaś 🥰KarolinaMaria, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Inga, piękne wnętrze 😍 mój Olek z chęcią wpadłby na nocowanko do Gustawa 🤣
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego urządzania 😁 my dwa lata temu robiliśmy remont łazienki, nerwów milion, ale skłamałabym pisząc, że nie miałam z tego frajdy 🤭
Edit:
Ja z rzeczy których żałuję w mieszkaniu to panele z fugą w przedpokoju 😅 kiedyś malowaliśmy ścianę i nam się trochę farby chlapnęło, to masakra żeby to doczyścić!
A i narożnika z podłokietnikami z ekoskòry, po 5 latach dosłownie ta ekoskòra zeszła 🙄
I jeszcze mebli w salonie które nie są do samej podłogi, tylko jakieś 3-4 cm nad. Nie da rady tam wjechać odkurzaczem ani mopem a kurzy się baaardzo i niestety to widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 21:55
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Inga, piękne wnętrze 😍 mój Olek z chęcią wpadłby na nocowanko do Gustawa 🤣
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego urządzania 😁 my dwa lata temu robiliśmy remont łazienki, nerwów milion, ale skłamałabym pisząc, że nie miałam z tego frajdy 🤭
Edit:
Ja z rzeczy których żałuję w mieszkaniu to panele z fugą w przedpokoju 😅 kiedyś malowaliśmy ścianę i nam się trochę farby chlapnęło, to masakra żeby to doczyścić!
A i narożnika z podłokietnikami z ekoskòry, po 5 latach dosłownie ta ekoskòra zeszła 🙄
I jeszcze mebli w salonie które nie są do samej podłogi, tylko jakieś 3-4 cm nad. Nie da rady tam wjechać odkurzaczem ani mopem a kurzy się baaardzo i niestety to widać.
Ooo tak meble. Ja mam teraz na takich klockach 4cm, nic z tym zrobić się nie da. Narożnik cały rozbierać trzeba, z łóżkiem w sypialni tak samo, wymyć się nie da, a wchodzi tam wszystko. Tylko ja teraz będę kupowała wszystko na nóżkach 10cm min żeby bobek (Robot) wjechał na luzieLalia lubi tę wiadomość
-
Mamy drzwi Erkado Nemezja 8 mogę jutro zrobić zdjęcie bo takiego dokładnego żadnego nie mam 😊
A u Gai na razie tylko tapeta, myślę ze urządzać będę jej pokój na wiosnę bo na razie i tak śpi z nami 😅🤡 Mam tylko takie zdjęcie ale jeszcze nie było listwy ozdobnej między tapeta a farbą i przypodłogowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 06:00
Ladyo, Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość