Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:Ja też na bieżąco w temacie kredytów więc może to też Wam coś podpowie, my mamy oprocentowanie 7,15 (w tym marża 2.02) w banku PKO BP, oprocentowanie stałe PKO BP i Santander za „naszych czasów” czyli w listopadzie wychodziły najkorzystniej.
To ładne masz %.
Nam w listopadzie tez symulacje robili i tez inaczej było. Wtedy mieliśmy jakis kredo z dopiskiem "jesień".
W pko ponoć najdłużej się czeka na decyzję, ale nie wiem czy to prawda.
A masz możliwość nadpłaty od razu?
Ja od dawna jestem w Santanderze, tam 1 kredo mieliśmy, ale teraz gorzej wyszedł przy ostatniej symulacji.
-
Ogólnie to była oferta z prowizja 0.5% ale my mieliśmy promocję bez prowizji dla służb mundurowych więc nam się udało. Myślałam że teraz są jeszcze lepsze oferty z niższymi stopami niż w listopadzie! Wtedy czekało się długo, chociaż w porównaniu np z Pekao są to wcale nie było źle, bo wtedy było dużo wniosków o ten kredyt 2%. Teraz podobno się wyrabiają w ustawowych 21 dni. Można nadpłacać bez żadnych opłat od początku bo to też było dla nas ważne. Edit: przypomniało mi się że ta prowizja była taka niska (0,5 % lub 0% dla służb) ale zamiast tego trzeba było wykupić ubezpieczenie na życie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 09:56
-
Ladyo wrote:Jejkuuuu ja też już niedługo będę zaczynać myśleć o powrocie do formy po ciąży 🤦♀️😂 chociaż o dziwo na chwilę obecną mam dużo mniej na plusie niż w poprzedniej ciąży, bo poprzednio przytyłam 25 kg, a teraz „tylko” 15 … w 8 i 9 miesiącu już nie tyłam 😂 i tym razem startowałam z niższą wagą niż poprzednio…
Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Aniu! Dziękuję za wsparcie ❤️ po ciąży z Amelka się zawzięłam i waga ładnie spadała (oczywiście jej bez problemów, ale dużo ruchu plus dieta dały efekty). Już nie mogę się doczekać aż będę mieć normalną wagę. Teraz jak ważę 15 kg więcej to zastanawiam się jak ciężko musi być ludziom, którzy mają taką wagę na codzień. Przecież to jest strasznie męczące - bolą nogi, kręgosłup itp. Gratuluję Ci powrotu do formy, bo to na pewno była ciężka praca ❤️
-
Ladyo wrote:Ogólnie to była oferta z prowizja 0.5% ale my mieliśmy promocję bez prowizji dla służb mundurowych więc nam się udało. Myślałam że teraz są jeszcze lepsze oferty z niższymi stopami niż w listopadzie! Wtedy czekało się długo, chociaż w porównaniu np z Pekao są to wcale nie było źle, bo wtedy było dużo wniosków o ten kredyt 2%. Teraz podobno się wyrabiają w ustawowych 21 dni. Można nadpłacać bez żadnych opłat od początku bo to też było dla nas ważne. Edit: przypomniało mi się że ta prowizja była taka niska (0,5 % lub 0% dla służb) ale zamiast tego trzeba było wykupić ubezpieczenie na życie.
Annia brawo, gratulacje! -
Ladyo, to już chwila moment i będziecie u siebie.
Co masz na podłodze w kuchni?
Wiecie moze jak jest z użytkowanie gresu w salonie? W zimie spoko, bo podłogówka, ale w lecie?
W tym bliźniaku jest gres, takie duże płyty marmurkowe (białe z takimi szarymi mazakami) , nie wiem czy nie przykryje je panelami winylowymi, żeby było przyjemniej dla stopy 🙈 ale nie wiem, takie luźne pomysły mam, jakos ten gres zimny mi się wydaje -
Meggi110818 wrote:Ladyo, to już chwila moment i będziecie u siebie.
Co masz na podłodze w kuchni?
Wiecie moze jak jest z użytkowanie gresu w salonie? W zimie spoko, bo podłogówka, ale w lecie?
W tym bliźniaku jest gres, takie duże płyty marmurkowe (białe z takimi szarymi mazakami) , nie wiem czy nie przykryje je panelami winylowymi, żeby było przyjemniej dla stopy 🙈 ale nie wiem, takie luźne pomysły mam, jakos ten gres zimny mi się wydaje
My mieliśmy gres. I latem było nieprzyjemnie, czuć chłodek. Zwlaszcza jak Malwina na podłodze się bawiła to ciągnęło. Teraz już nie robimy gresu. Wydawało nam się to dobrym pomysłem, ale zanim się wprowadziliśmy to już było kilka odprysków, w dodatku mieliśmy matowy i żłobiony i był ciężki w utrzymaniu.
🔸28 lat
Meggi, są zwolennicy i przeciwnicy. Jedni są zachwyceni chłodną podłoga w lecie, inni (np ja) nie znoszą mieć zimnych stóp. Ja nawet przy panelach noszę kapcie bo mi zimno. Mój mąż też nie lubi więc będziemy kłaść panele. Co prawda przewodnictwo cieplne jest gorsze niż przy płytkach ale jestem w stanie to przeżyć. No i ja podejmując decyzję kierowałam się odczuciami jakie miałam w poprzednim domu, rodzinnym. Jak wchodziłam do kuchni latem przy 35 stopniach to nawet było spoko, ale... będziemy mieć klimatyzację więc temp będzie taka jak wiosną, a wtedy chodzenie po płytkach już nie będzie komfortowe dla mnie.
Ladyo, pięknie tam będziecie mieć. Mela się cieszy na łóżko domek? Z czego robiłaś kuchnię? Ile płaciłaś za meble? Mnie kusi fornir orzechowy ale cena może być zaporowa i nie wiem jak w użytkowaniu, czy się nie zajadęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:03
-
Ounai wrote:Meggi, są zwolennicy i przeciwnicy. Jedni są zachwyceni chłodną podłoga w lecie, inni (np ja) nie znoszą mieć zimnych stóp. Ja nawet przy panelach noszę kapcie bo mi zimno. Mój mąż też nie lubi więc będziemy kłaść panele. Co prawda przewodnictwo cieplne jest gorsze niż przy płytkach ale jestem w stanie to przeżyć. No i ja podejmując decyzję kierowałam się odczuciami jakie miałam w poprzednim domu, rodzinnym. Jak wchodziłam do kuchni latem przy 35 stopniach to nawet było spoko, ale... będziemy mieć klimatyzację więc temp będzie taka jak wiosną, a wtedy chodzenie po płytkach już nie będzie komfortowe dla mnie.
Ladyo, pięknie tam będziecie mieć. Mela się cieszy na łóżko domek? Z czego robiłaś kuchnię? Ile płaciłaś za meble? Mnie kusi fornir orzechowy ale cena może być zaporowa i nie wiem jak w użytkowaniu, czy się nie zajadę
Gdybym od podstaw robiła to na 100% byłby panel i ten sam co mam w mieszkaniu quick step, ale tutaj nie mam takiej możliwości. Na górze jest drewno, ale dół w tym marmurowy jasnym gresie -
Enigvaa wrote:Po zakończeniu kp naturalnie, ile jeszcze miałyście mleko? 🤔
Mam do dzisiaj … oczywiście nie tak ze mi wylatuje ale wystarczy ze nacisnę mocniej sutek i wylatuje .
Dziewczyny gratuluje Wam decyzji kredytowych, pięknych wnętrz itp
Dla solenizantow spóźnione sto lat !!
Jeśli chodzi o powrót do formy to pewnie pamiętacie w październiku jak się żalilam na swoją wage . Od listopada wzięłam się za siebie, liczę wszystko w Fitatu, jem 4 posiłki dziennie, chodze dwa razy w tyg na fitness. Na razie od listopada mam 4 kg na minusie. Oczywiście może to i mało i mogłoby być więcej ale robię to wszystko powoli mam wrażenie z głowa. Dla mnie ważne ze sukcesywnie spada a po drodze były święta, sylwester wiec wiadomo 🤣 słodycze ograniczyłam do minimum, pilnuje białka w diecie i jem w granicach 1900 kcal. Jest naprawdę ok. Najadłam się , widzę ze mam więcej sił i nie chodze zła jak osa
Chce zrzucić jeszcze 10 kg w tym roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:59
Ounai, Ladyo, Wik89, KarolinaMaria, Suszarka, emdar, Lalia, Annia lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita, ekstra!!!
Gratulacje
Annia, a Ty jakim sposobem tak fajnie schudlas? Masz jakies rady?
Choc tak naprawde wiem, co powinnam zrobic, troche mniej jesc (troche, bo jednak karmie piersia i nam duze zapotrzebowanie;)) i cwiczyc wiecej (chodze tylko na pilates/joge 1-2 razy w tyg, musze wrocic do czegos intensywniejszego)
Mi zostalo juz tylko 2 kg do wagi sprzed ciazy, aczkolwiek chcialabym zrzucic 4 kg. No i widze, ze po pierwszej ciazy to ta waga leciala mi w dol i juz chyba po 3 miesiacach wazylam mniej niz przed ciaza, a teraz to wolniej idzie jednak
Przy okazji, Lucja skonczyla wczoraj 4 miesiace. Jak ten czas leci!!!KarolinaMaria, Ounai, Lalia, emdar, emdar, Annia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Enigvaa wrote:Po zakończeniu kp naturalnie, ile jeszcze miałyście mleko? 🤔42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Wik, mi samą dietą waga nie leciała tak jakbym chciała. Od września poszłam na siłownię i to był strzał w dziesiątkę, mogę więcej zjeść a waga i tak spada. Tzn teraz stoi, ale chwilowo robię mięśnie a mniej kardio. Ciało wygląda zupełnie inaczej przy takim treningu siłowym. Czasami jestem 5 razy w tygodniu na siłowni, a czasami tylko 2 razy jak mamy więcej obowiazków z mężem.
Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023