X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, zobaczycie, ja bylam na wizycie u pediatry tuz przed Swietami, wlasnie jak Lucja miala jeszcze maly katar, a pare dni wczesniej goraczkowala przez 2 dni. I pediatra przelozyla nam szczepienia na styczen, ale nie ze wzgledu na sam katar, tylko na tę goraczke i zaczerwienione gardlo

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ounai, czy Millennium tez juz ma oferte ze zmiennym oprocentowaniem? Ja bralam w pierwszych dniach wrzesnia i wtedy mieli tylko stałe
    No i gratulacje:)
    Meggi rowniez :)
    Tak, mają dwie, że stałym i zmiennym. My stwierdziliśmy że korzystny czas na stałe już minął i teraz lepszą opcją jest zmienne. A czy to dobra decyzja czas pokaże.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam, że za 2 lata będę mieć 40 lat i postanowiłam się częściowo przebranżowić. Odbyłam kilkanaście rozmów o pracę i za każdym razem słyszę, że jestem za droga. Chcą mi płacić mniej niż obecnie. Więc stwierdziłam że skoro nie mogę więcej zarabiać robiąc to co teraz to czas się ogarnąć i zaczęłam się uczyć... elektroniki. Kiedyś coś tam umiałam, nawet tworzyłam proste układy, lutowałam, pracowałam chwilę ale nie lubiłam tego i wszystko zapomniałam, więc zaczynam od nowa. Stwierdziłam, że w świecie naszpikowanym elektroniką to podstawa do znalezienia pracy. Kolejnym krokiem będzie programowanie.

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Meggi a dużo taniej sprzedaliście?
    30tys, ale Ci od kredo nie są pewni czy mają zdolność kredytową jeszcze i myślą ze moze sprzedadzą mieszkanie albo rodziców wezmą do kredo, ake kredo na 35 lat chcą to znając z autopsji to wiek rodziców moze im nie pozwolić na to. Więc sporo niepewnych danych

preg.png
  • DominikaB Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama :) 
    https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    30tys, ale Ci od kredo nie są pewni czy mają zdolność kredytową jeszcze i myślą ze moze sprzedadzą mieszkanie albo rodziców wezmą do kredo, ake kredo na 35 lat chcą to znając z autopsji to wiek rodziców moze im nie pozwolić na to. Więc sporo niepewnych danych
    Czasami lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Ja też podpisałam umowę z pośrednikiem i też stracę ok 30tys na tym właśnie po to żeby szybciej sprzedać. Swoją drogą nie rozumiem jak ktoś szuka nieruchomości nie sprawdzając wcześniej czy ma zdolność kredytową. My pierwsze co to sprawdzaliśmy mniej więcej jaką mamy zdolność i w ten sposób określaliśmy budżet. Plus sprawdzaliśmy jak duża będzie rata, bo zdolność to jedno a rata to drugie.

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, podziwiam za chęć przebranżowienia. Ja myślę, że obecnych czasach nic nie jest dane na zawsze. Sama się zastanawiam, czy będę potrzebna na rynku pracy za 10-15 lat, a jeśli będę to z jakim wynagrodzeniem 🙄 dobrze mieć coś w zanadrzu.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ounai, podziwiam za chęć przebranżowienia. Ja myślę, że obecnych czasach nic nie jest dane na zawsze. Sama się zastanawiam, czy będę potrzebna na rynku pracy za 10-15 lat, a jeśli będę to z jakim wynagrodzeniem 🙄 dobrze mieć coś w zanadrzu.

Karolina wśród moich znajomych masa się przebranżowila. I to nie tylko po moim zawodzie , ale w różnych. Koleżanka skończyła budownictwo i pracowała 7 lat w zawodzie a od tero roku zaczęła w informatyce .
    Inna z kolei pracowała jako technolog w firmie farmaceutycznej z 6 lat i również się przebranżowila- tez cos z analiza danych, informatyka.

Suszarko super ze tak się udały urodziny Igi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 07:30

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi też zmieniają branże głównie na IT.

Zulu jak K udało się zaszczepić? Aa i mam prośbę o link do Waszego laptopa vtech, chyba zamówię Stasiowi.

Dzisiaj mieliśmy mieć oststnia rehabilitację z B ale Stasiu wymiotował w nocy i zostałam z 2 w domu. Mąż hit przyszedł o 7:20 z hasłem Stasiu ubierzmy się do przedszkola 🤦‍♀️

Byliśmy z B we wtorek u laryngologa. Oczywiście wędzidełko typu 3 🙈 mamy masować i za 2 tygodnie może uda się podciąć.

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 17:02

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️
    Stanley miał podcinane tyle, że lekarka nic nie mówiła o masażach i jest jakie było 🤦‍♀️ mamy za rok przyjść do laryngologa jak będzie bardziej współpracować i ma też mieć założony aparat na podniebienie 🙈

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik chyba wprowadziłam Cię w błąd, mój mąż mi teraz mówi że w Millenium jest tylko stałe 🤭

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wik chyba wprowadziłam Cię w błąd, mój mąż mi teraz mówi że w Millenium jest tylko stałe 🤭

U Nas chyba najkorzystniej wychodzi ING, stałe weźmiemy. Mieliśmy na 20 lat ale weźmiemy na 15, bo wtedy duzo dużo mniej odsetek wyjdzie.

preg.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Rzadko wpadam, ostatnio dużo się u nas dzieje.
    Wybaczcie że tak z autoreklama wpadam 🙈
    Ale nowy rok, więc w tym roku także chciałam Was prosić o przekazanie 1,5% dla Malwinki.

https://sercadlamaluszka.pl/nasi-podopieczni/malwina-makuch

https://www.siepomaga.pl/malwina-makuch

Ounai, Iryska, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas chyba najkorzystniej wychodzi ING, stałe weźmiemy. Mieliśmy na 20 lat ale weźmiemy na 15, bo wtedy duzo dużo mniej odsetek wyjdzie.
    Jakie macie oprocentowanie przy stałym?

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko macie już imię dla Bobasa?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Irysko macie już imię dla Bobasa?
    Jeszcze nie. Mamy kilka typów, wśród nich jest też Adam😃😃

Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy kupca na działkę i to sam się zgłosił, bez udziału pośrednika 😍 Pośrednik niepocieszony, ale powiedzieliśmy mu, że chcemy być uczciwi i zwrócimy mu koszty które poniósł w celu sprzedaży działki. Myślę, że to uczciwe podejście. Teraz tylko umowa rezerwacyjna, kredyt i mamy to! Mówię Wam, ale się cieszę 😃

Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle uwaga, z cyklu tekstów dzieci. Mój mąż miał covid więc pracował zdalnie. Marta wstaje rano i...
    Marta: Mamo, jesteś chora?
    Ja: Nie jestem Martusiu.
    Marta: Jesteś mamo (twierdząco)
    Ja: Nie córeczko, nie jestem chora
    Marta: Jesteś mamo (znowu twierdząco)
    Ja: Nie jestem chora. A co, chciałabyś żebym była i żebyśmy zostały w domu?
    Marta: taaaak
    Ja: Tatuś jest chory, możesz zostać z tatą
    Tymek: (krzyczy z łazienki myjąc zęby) Tatą naprawdę jest chory, ma koronę!
    Marta: A dziadek też był chory i umarł
    Ja: I myślisz, że tata też umrze?
    Marta: (jakby to była najnormalniejsza rzecz na świecie, ze stoickim spokojem) No nie wiem mamo, zobaczymy...

Mało nie ryknęłam śmiechem, za to mąż średnio zachwycony 😂

Iryska, Zulugula, Annia, Wik89, kiniusia270, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szok, mam już rok! 🥹💙

20240113-094048.jpg

Nie cytujcie

Zulugula, Iryska, KarolinaMaria, Ladyo, Ounai, Wik89, Enigvaa, Ewa88 , kiniusia270, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 5756 5757 5758 5759 5760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ