X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 20:54

Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 marca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:52

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 marca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja zauważyłam że lekarze wcale tak nie do końca są za vbac jakby się nam wydawało. Ja miałam się zgłosić do szpitala w poniedziałek i we wtorek cc. W nocy z niedzieli/poniedziałek zaczęły mi się takie lekkie skurcze, ale regularne. Jak przyjechałam do szpitala to mówię do lekarza, że chyba coś się zaczyna i jakby się rozkręciło samo to chyba chciałabym spróbować SN. A lekarz do mnie „Proszę pani tu nikt nie będzie czekał i się zastanawiał czy się pani uda urodzić naturalnie, ja nie będę trzymał anestezjologów w pogotowiu.” 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny mam ostatnio dość. Przytłacza mnie życie. Nadal mamy masę roboty u teściowej, ona za bardzo nie pomaga więc wszystko na naszej głowie.

Po.fizjo lepiej i nie. Dość mocno mnie wymasowal więc jestem całą w siniakach które też bolą ale świadomie się zdecydowałam. Dzieci mi sprzedały jakiegoś wirusa wiec dodatkowo mam zapchane zatoki i śpię z otwartymi ustami bo taki katar mam. Żeby było zabawniej moja osemka której termin usunięcia mam na maj zaczęła dziś intensywnie boleć.

Oprócz tego we wtorek mam zebranie w przedszkolu na prośbę rodziców. Dyrektorka przyjęła do grupy Dzieci poniżej 2,5 roku (najmlodszema 20 miesięcy). Marta cofa się w rozwoju, ma zachowania rocznych dzieci- zamiast mówić wyje i pokazuje palcem, chce sikać do nocnika, każe się karmić i ubierać. Zaczęła bić innych. To samo mówią rodzice innych 4-latkow. Żeby było śmieszniej ojciec jednego dziecka biega do dyrektorki i pokazuje jej zdjęcia naszych rozmów na rodzicielskiej grupie mówiąc ze rodzice spiskują przeciw niej.

W pracy wcale nie lepiej. Już koleżanki mówią że chłopak na którego już byl donos o mobbing się na mnie uwzial. W pt mam psychiatrę bo już nie daję rady. Podobno najlepszy w naszym mieście. Co prawda wizyta 250zl ale jest mi obojętne, byle pomógł. Po ostatnim ataku tego mobbera płakałam 3 dni, w domu i po toaletach w pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 15:43

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 msc w przedszkolu w grupie z czterolatkami?
    To faktycznie przesada moim zdaniem

Natomiast „cofanie sie” to i ja obserwuje u Gutka, moze to rodzaj takiego buntu 4-latka
    Nagle znowu musze go karmic, zeby cos zjadl, ubierac, no i czesto „bawi sie”’w ten sposob, ze specjalnie sepleni/mowi niezrozumialym jezykiem do nas… taka faza 😅

Oby w pracy sie ulozylo, rozumiem ze generalnie chcesz zmienic

Zulugula lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 marca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dobrze pamiętam, że Marta jest w prywatnym przedszkolu? Pewnie jest nastawiona na zysk. Oby zebranie dało efekt. Choć Mati też ma dzidziusiowe zachowania, fascynują ją wózki, pieluszki itd. 🙃 dbaj o siebie!

Właśnie rekrutujemy Mati do przedszkola. Myślę, że się dostanie do naszego wybranego, ale też mam obawy do jakiej grupy trafi. Jest z początku 2021 r. i boję się, że dołączą ją do grupy z 2020 r., która jest już zgrana, wszyscy się znają, potem te dzieci pójdą rok wcześniej do zerówki/szkoły, a ona zostanie w pkolu z jakąś inną grupą. Już to przerabialiśmy w żłobku. W pierwszym roku była z dziećmi z końcówki 2020 r. i ogólnie było ok, równała do tych niewiele starszych dziecki, ale potem one odeszły do pkola, ją jedyną dołączyli do grupy z I kwartału 2021 r., musiała się na nowo przyzwyczajać do grupy i pań. Było to stresujące. Teraz jest super, fajnie odnajduje się w tej grupie rówieśników i wszyscy rozejdą się do przedszkoli. Dlatego muszę podpytać jak będą wyglądały grupy w przedszkolu. Wiecie, rozterki matki 😁

Zulu, jak Mati była mała to też sprzątałam tylko w czasie wizyt mojej mamy. Brała ją na spacer, a ja relaks na odkurzaczu. Fajnie, że Twoja mama przyjechała, tak rodzi się więź między nimi. Kiedy planujecie chrzciny?

Irysko, cieszę się, że wszystko ok. Ostatni trymestr szybko zleci. Masz całą wyprawkę po Michasiu?

Annia, kiedy wracasz do pracy na pełny etat, czy już wróciłaś? Nie kupiłam sobie nic na dzień kobiet, ale obłowiłam się w kwiaty 💐

Suszi, co tam u Ciebie?

Clover, cieszę się, że spełniłaś swoje marzenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 16:31

Wik89 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 08:52

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 marca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dlatego muszę podpytać jak będą wyglądały grupy w przedszkolu. Wiecie, rozterki matki 😁

No pewnie, zapytaj do ktorej grupy trafi, ile nauczycielek/przedszkolanek, czy panie przechodza z grupa czy sie zmieniaja, itp
    Np u Gucia utworzyli taka grupe maluszkow dla dzieci urodzonych od lipca do grudnia, a druga „pierwsza” jest chyba dla tych z poczatku roku

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 marca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, to zależy od polityki szpitala. U nas jest bardzo proVBAC... Dlatego rodziłam gdzie indziej. :D

KarolinaMaria na pełen etat wracam pod koniec maja. Na razie wychodzi mi tak 1/3 etatu. :)

Ounai, mam nadzieję że ten lekarz Ci pomoże! Co do 20 miesięcznych dzieci w grupie z 3.5 latkami to jestem w szoku. :O

Ladyo lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, a wy daleko się przeprowadzacie? Gucio zostanie w aktualnym przedszkolu, czy będziecie go przenosić?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, gdyby to było moje pierwsze dziecko to może myślałabym że tak.ma być ale to drugie dziecko i dodatkowo nie jestem jedyną osobą która zauważyłam negatywne zachowania u dziecka. Wcześniej nie analizowałam tego pod kątem przedszkola, ale jak zaczęłam rozmawiać z innymi rodzicami którzy zauważyli to samo to już lampka mi się zapaliła. Przedszkole jest prywatne, Tymek też tam chodził. Tylko teraz jest niż demograficzny, dyrektorka ma charakter "tylko ja mam rację" i zawaliła sobie temat reklamy przed naborem i właśnie odczuwa skutki. Jak poszłam do niej poprosić żeby nie kładła Marty na drzemkę (panie z grupy nie klada, robi to tylko dyrektorka), bo później mam problem bo Marta zasypia o 23:30, calq rodzina chodzi niewyspana, a rano nie mogę jej dobudzić i też idzie niedospana i zmęczona do przedszkola tp ki powiedziała "droga Pani, Pani ma tylko 2 dzieci a ja mam całą grupę" 😂 I na tym zakończyła jakiekolwiek dyskusje, zbijała wszystkie moje argumenty. Na innych rodziców też naskoczyla. Natomiast jak za rok się przeprowadzimy to ja będę mieć bardzo daleko do tego przedszkola więc w najgorszym wypadku do kolejnej grupy Marta już pójdzie w innym miejscu. Choć wydaje mi się, że dyrektorka musi odpuścić bo tym razem my już jako rodzice się przygotowaliśmy i nawet dzwoniliśmy podpytać w kuratorium i nie jest to zgodne z prawem. Tzn dyr może przyjąć takie dzieci ale nie mogą być pod opieką nauczyciela, na którego pobiera dofinansowanie.

A nie mówiłam Wam, nauczycielki mi też przekazały, że dyr potrafi fałszować opinie do ppp żeby nie wyszło że jest konieczność zatrudnienia dodatkowego nauczyciela. A tydzień temu przyjęła dziewczynke wyrzucona z innego przedszkola. Marta się jej boi. Ta dziewczynka podobni już raz zalała całą łazienkę i raz całą salę woda (odkręciła.kran w dystrybutorze wody pitnej i wylała cały bukłak 10l. A w łazience zostawiła odkręcone krany we wszystkich umywalkach.

Co do pracy to tak, szukam intensywnie. Niestety ciągle słyszę negatywne odpowiedzi. W tym tyg miałam rozmowę w starej firmie, mam dostać odpowiedź w tym tygodniu.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 marca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KarolinaMaria, Wik89 lubią tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 20.11.2020
    💗 10.11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 marca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki 😙

Annia, pochwal się chociaż jednym zdjęciem! Chyba, że są very hot😈

Clover, świetny tatuaż 🤩

Ounai, tekst o ilości dzieci, to z ust wyjęty paniom z naszego starego przedszkola 🤣 jeśli chodzi o fałszowanie opinii do ppp to u nas też tak było, chociaż trudno nazwać to fałszowaniem, raczej naginaniem prawdy. U nas w opinii z przedszkola, którą trzeba było dołączyć do wniosku w ppp, Olek miał wypisane tak prymitywne cechy niby autyzm, że jak to czytałam to się zastanawiałam czy to nie jest kopiuj wklej z Wikipedii.. U nas przedszkole sugerowało autyzm żeby Olek (a tak naprawdę przedszkole) mógł dostać nauczyciela wspomagającego na wypadek gdybyśmy się nie zdecydowali go przenieść. Na szczęście poradnia patrzy całościowo na dziecko i nikt sobie wiele nie zrobił z takiej opinii, bo każdy specjalista po kilkunastu minutach pracy wykluczał te hasła wypisane w opinii.
    Wasza dyrektorka musi pisać tak opinie żeby nie sugerować spektrum, bo tylko tym dzieciom należy się nauczyciel wspomagający.

Zulu, Kacper też jest bardziej wymagający niż Olek. Wiem w końcu co dziewczyny miały na myśli pisząc o mamozie 🫣 albo chce na ręce, albo wisi mi przy nodze, albo krzyczy "dej dej dej!", albo "to to to!" 😅

Ja się muszę Wam pochwalić, bo zakończyłam całkowicie świadomie (to była moja inicjatywa) przygodę z KP 🥳 od czwartku nie karmie Kacpra już wcale, a w środę kończy 14 miesięcy więc myślę, że i tak mieliśmy super czas 🥰

Iryska, Annia, Wik89, Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 marca, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tak, u 4l są nornalne takie zachowania regresu tak jak Wik pisze. Co nie znaczy, że 20msc w przedszkolu to normalne. ale trochę jednak wątpie że jedno czy dwójka takich dzieci wpłynie tak diametralnie na zachowanie całej grupy. Starszaki mają w nosie maluchy, raczej nie biorą z nich przykładu tylko jest odwrotnie.

T też czasami nagle chce aby go karmić albo ubrać mu buty/ubranie. Wiem że to taki etap.

Ladyo, co do vbac to ja się wcale nie dziwię, że lekarze jednak nie chcą. Jakby coś się stało to nagle wczyscy podjęliby krzyk dlaczego kobietę po cc dopuścili do sn, po co było tak ryzykować itd. Jak Wam mijają kolejne dni?😊
    Zulu u Mafty w grupie jest 5 takich dzieci i jedno z opóźnieniem inteleltualnym na grupę 21 dzieci, czyli 1/4 grupy jest poniżej 2 roku życia. TY mówisz że T czasami chce a u nas do niedawna bo zaczęłam z tym walczyć był czas że każdy jed3n posiłek musiałam karmić Martę, nic nie ubrała ani jie zdjęła sama, sikała tylko do nocnika. I do tej pory nie mówi "mamo podj mi to" tylko jak roczniak "mama yyyyyyyy" I wskazuje palcem. Albo samo "maaamaaa" I ja mam się domyślić. A Marta ma mowę rozwinięta ponadprzeciętnie.

Dzisiaj wychowawca Marty zaniosła L4. Od jutra jedynym opiekunem grupy jest pomoc nauczycielska... w przedszkolu Marty na 4 grupy zostały 3 nauczycielki, 2 pomoce i dyrektorka. Reszta się pozwalniała, od września nikt nie chce przyjść do pracy bo dyr ma takie fatalne opinie jako pracodawca. Rozważamy z rodzicami przeniesienie dzieci do innych przedszkoli.

age.png

age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Wik, a wy daleko się przeprowadzacie? Gucio zostanie w aktualnym przedszkolu, czy będziecie go przenosić?

Karo, tak, tzn jakbysmy mu nie znalezli nic kolo nas, to od biedy bedziemy dowozic, ale mam nadzieje, że nie ;)
    Aczkolwiek zaluję, bo bardzo lubię to przedszkole (wiadomo, jakies tam zastrzezenia czasem mam ale ogolnie jest spoko) i wolalabym nie zmieniac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 06:57

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, to chyba ponizej norm (o ile sa jakies normy przedszkolne?)… :/
    Aczkolwiek co do tych zachowan, to serio wiele podobnych mam teraz u Gucia, taki jakby swiadomy regres ;)
    Choc z nocnika to on nadal korzysta, bo tak mu najwygodniej. Czasem wybiera nakladke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 06:57

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka tez nadal z nocnika korzysta, bo jej wygodniej. Na szybko leci z zabawy, nawet czasami nie wiem kiedy pójdzie. Jest i nakładka, ale z niej korzysta "jak ma czas" 😅

My też juz oficjalnie zaklepalismy miejsce w nowym przedszkolu, 5 minut spacerkiem od bliźniaka. Od września pójdzie juz w nowe miejsce, myślę ze może od sierpnia już na adaptacje, na razie do końca lipca będziemy ja dowozić te dwa miesiące. Na siłę moglibyśmy ją wozić cały czas bo to jakieś 12 minut samochodem, ale najgorzej później wyjechać z osiedla i zaparkować pod przedszkolem, jednak blok na bloku, samochód na samochodzie stoi.

preg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, pomoc nauczyciela nie może sprawować opieki nad dziećmi. Mówili nam to w przedszkolu, ale wiem też to z autopsji: w pracy zawsze nam mówiono, że jak zostawimy dzieci pod opieką pomocy a podczas naszej nieobecności coś się stanie, to my ponosimy odpowiedzialność. W Waszym wypadku dyrekcja.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, pomoc nauczyciela nie może sprawować opieki nad dziećmi. Mówili nam to w przedszkolu, ale wiem też to z autopsji: w pracy zawsze nam mówiono, że jak zostawimy dzieci pod opieką pomocy a podczas naszej nieobecności coś się stanie, to my ponosimy odpowiedzialność. W Waszym wypadku dyrekcja.
    Nie może ale wystarczy że dyr wpisze w papiery że to ona sprawuje opiekę i już może.

age.png

age.png
‹‹ 5785 5786 5787 5788 5789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ