Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, gratuluję odstawienia kp! Jak Kacpi to zniósł? Jak Olek w pkolu? Choruje Wam, czy do przeżycia.
My czekamy na wyniki rekrutacji przedszkola. Przeżywam to przejście ze żłobka do przedszkola. Mamy fajny żłobek (miejski) i już wiem, że będzie mi ciężko się rozstać z tym miejscem 🥹 mam nadzieję, że Mati przejdzie to gładko i wybrane przedszkole będzie ok.Lalia, Wik89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Lalia, gratuluję odstawienia kp! Jak Kacpi to zniósł? Jak Olek w pkolu? Choruje Wam, czy do przeżycia.
My czekamy na wyniki rekrutacji przedszkola. Przeżywam to przejście ze żłobka do przedszkola. Mamy fajny żłobek (miejski) i już wiem, że będzie mi ciężko się rozstać z tym miejscem 🥹 mam nadzieję, że Mati przejdzie to gładko i wybrane przedszkole będzie ok.
Karolina, Kacper ostatnich tygodniach miał tragiczne noce. Albo budził się co pół godziny i wisiał na piersi, albo budził się co 15 min , ciumknął sobie raz i szedł spać, a że się ciągle budził, to spał z nami, więc ten cyc pod nosem był. Słabe noce wynikały w dużej mierze z tego że idą mu zęby (jak zawsze grupowo i od miesięcy), a po drugie opanowal chodzenie tak na 80% (potrafi przejść cale mieszkanie, ale jak się spieszy to idzie w czworaki), więc ładuje nowego skilla. Ja miałam już dość, bo nie spałam ciągiem więcej niż godzinę, w dodatku Kacper lubił robić pobudki o 5-6 rano. I zdecydowałam, że kończymy przygodę z kp. Decyzję ułatwił mi fakt, że Kacper w dzień sporo jadł (ja kp już tylko w nocy), a na drzemki zasypiał bujany na łóżku za tyleczek, więc była szansa że ten nocny cyc to po prostu dla niego najłatwiejszy uspokajacz. Ustaliliśmy z mężem że on będzie z Kacprem spać, a najwyżej jak noc będzie ciężka, to ja będę lulac nad ranem. Od pierwszej nocy nie upominal się o pierś, ale ewidentnie miał trudność żeby zasnąć i przejść w głęboki sen. Pierwsze trzy noce spał tylko na rękach albo bujany i robił sobie jeszcze przerwe od 4 do 5 żeby dospać do 6:15.
W niedzielę stwierdziłam że tak nie może być, że musi się nauczyć zasypiał sam i przestaliśmy go bujać. Po prostu kładziemy się z nim, on się kręci, tuli i zasypia zazwyczaj w 10-15 min. Byłam w szoku że to się udało.
Nadal budzi się w nocy ale potrafi robić sety po 2-3h co dla mnie to luksus.
Wik89, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Super @Lalia!
A Kacpi je jeszcze mleko z butelki? I czy ma smoczka w nocy?
Zastanawiam sie jak to u nas bedzie, myslalam zeby karmic piersia jeszcze ze 2 miesiace i przejsc plynnie na butelke, tak bylo z Guciem, ale teraz mam niebutelkowego ssaka, wiec zastanawiam sie, czy po prostu nie wprowadzac kaszek na mleku powoli i w ten sposob ograniczyc a z czasem zejsc z kp
@Annia a Ty z Adasiem jak zrobilas?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik, Kacpi popierniczył smoczka mając 2 miesiące, a butelkę mając 3 miesiące 😅 robię rąk że rano je śniadanie, potem jakaś przekąska, potem obiad, potem zupa lub solidniejszy podwieczorek (np.placuszki, racuchy), a na kolację kaszka. I w nocy nie pije ani mm ani krowiego, czasami wodę 😉
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Lalia, gratulacje z okazji łatwego odstawienia kp😃
Muszę Ci się przyznać że jak przeczytałam dziś rano o tych pobudkach w nocy co godzinę, to zrobiło mi się slabo na wspomnienie naszych pobudek.....Wiem, że matka zniesie wszystko bla bla bla...ale ja nasze spanie nie spanie wspominam tragicznie. Baaardzo doceniam to ze teraz Julek ( jak już w końcu łaskawie zaśnie) to jednak śpi do rana.
A ja w pt rano ( naprawdę rano) jadę z przyjaciółkami na babski weekend 🥳🍾🍸. Żadnych mężów i dzieci 🤣Iryska, Wik89, Ounai, KarolinaMaria, Lalia, Annia, Zulugula, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Wik89 wrote:Super @Lalia!
A Kacpi je jeszcze mleko z butelki? I czy ma smoczka w nocy?
Zastanawiam sie jak to u nas bedzie, myslalam zeby karmic piersia jeszcze ze 2 miesiace i przejsc plynnie na butelke, tak bylo z Guciem, ale teraz mam niebutelkowego ssaka, wiec zastanawiam sie, czy po prostu nie wprowadzac kaszek na mleku powoli i w ten sposob ograniczyc a z czasem zejsc z kp
@Annia a Ty z Adasiem jak zrobilas?
Ounai, gratuluję! Kamień z serca, co?Wik89 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulu, cieszę się! Tak, te sneakersy to takie trochę adidasy. Daj znać, jeśli będziesz miała okazję przetestować trampki.
Ounai, gratulacje! Wracasz do tego samego działu, co wcześniej? Kiedy zaczynasz?'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Ounai mam nadzieję, że wiesz jak hindusi mówią po angielsku?🤭😄
Lalia, gratulacje dość bezproblemowego zakończenia kp:) i fajnego zasypiania Kacperka. Swoją drogą to telepanie pupy to jakieś czary 😄 Kajcia często w ten sposób dosypia jak jej się otworzy oko podczas odłożenia.
Noo a Kajutek ostatnio nie daje mi odejść na metr🙈
Emdar ale wywczasy😃
Suszarki dawno nie było, mam nadzieję że u niej dobrze.
I u Moti.
Swoją drogą mam kolegę z Czech, Hindusa ok 30-tki i on ma aranżowane małżeństwo. Tam to nadal naturalne. -
Hejka, u nas wszystko dobrze, tylko że intensywnie. W lutym zbiorowo przeszliśmy grypę, mój mąż najlżej, dziewczyny gorączkowały tydzień, dostały nadkażenia bakteryjnego i skończyły na antybiotykach. Ja też się oczywiście nadkaziłam i dostałam antybiotyk na 10 dni 🤓 nie mogłam iść na chorobowe bo jeszcze nie przepracowałam 3 miesięcy, więc dłubałam co mogłam na home office. Koszmar. Na szczęście od dwóch tygodni jesteśmy względnie zdrowi. Poza tym cóż, sezon podatkowy w pełni i moje życie mocno wypełnia praca. Odnoszę sukcesy i jestem chwalona, a to mi dodaje skrzydeł za dwa miesiące koniec umowy, ciekawe co będzie dalej.
Moja babcia ma przewlekłe zapalenie płuc i balansuje na granicy szpitala, mam nadzieję że uda się ją wyleczyć w domu, choć możliwości się powoli kończą
miesiąc temu zmieniłam telefon, zapomniałam hasła do of i tak mi zeszło, postaram się teraz regularniej odzywać! Miłego weekendu dziewczyny, jesteście w moim sercu zawsze 🥰Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai, gratulacje! To teraz będziesz gdzieś dalej dojeżdżać do pracy?
Jak ten czas leci, ja patrzę dzisiaj a już mam 30 tc, jakoś mi to umknęło 😃😃
Jakie butleki do mm są najlepsze? Tak żeby nie zaburzyć kp w razie czego? Macie jakieś do polecenia? Podobno Avent są ok?
Ciekawe co u Motylka...
Dmg, jak się czujesz? Odezwij się czasem🙂12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Cześć dziewczynki u nas życie płynie spokojnie, jakoś się wdrożyliśmy w to życie z trzema córkami. Jest wesoło, ale tak bardzo pozytywnie wesoło. W dzień Zosia ładnie śpi, w nocy czasami budzi się 2 razy w czasami 20 🤭Ale przecież tego się spodziewaliśmy. Irysko wow, to już 30 tc? To zaraz powitacie maluszka na świecie!!! Ale to leci! Ja kupiłam butelki z lansinoh, smoczki niby z wolnym przepływem. I
Zosia raz dziennie ładnie zjada z nich mm. Miałam w planie odciągać swoje mleko i jej raz dziennie podawać z butelki, ale jednak przy kolejnym dziecku jest serio większy luz i raz dziennie je mm. Najważniejsze że toleruje butelkę i nie będę uwiązana w domu. Bo np butelek z neno które były z laktatorem jakoś nie zaakceptowała. Suszi bardzo miło się czyta że odnosisz w pracy takie sukcesy! Jak patrzę jakie postępy zrobiłaś w samorozwoju i ogólnie własnej świadomości to serio szacun!!! Ounai gratuluję nowej pracy!!!Ounai lubi tę wiadomość