Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, postanowiłam wpaść znienacka 😁
Ladyo, wszystkiego najlepszego dla Melci! 🎉 Dużo zdrówka, radości i wspaniałych przygód ☺️
Irysko, gratulacje z okazji narodzin synka! 💙 Dużo zdrówka dla Was, dla Michałka również, oby było już OK.
Moje dziecko też siedzi długo w żłobku, zazwyczaj rano jest pierwszy a odbierany jako jeden z ostatnich 🙈 Mąż pracuje niby od 7 do 15.30 (niby, bo tak naprawdę to czasem różnie to wychodzi) a ja czterobrygadówka, więc jeśli jestem rano w domu, to wiozę go na 9.00, bo wtedy mają śniadanie. Ale kiedy mam dniówkę lub jestem po nocce, to wtedy jest w żłobku już od 6.30 i takich sytuacji jest jednak najwięcej. Ale on na szczęście uwielbia być w żłobku i świetnie się tam czuje, więc absolutnie nie mam wyrzutów. Czasem robię mu wolne kiedy wypada mi wolne w tygodniu 🙂 Uważam, że i tak radzimy sobie świetnie ze spinaniem tego wszystkiego logistycznie, z mężem jeździmy do pracy w zupełnie dwóch różnych kierunkach, każde z nas ma około 25 km dojazdu, a żłobek jest czynny tylko do 16 i czasem ciężko zdążyć, ale zawsze się udaje 😅 Prawda jest taka, że zazwyczaj nasze dzieci lepiej sobie radzą, niż nam się wydaje. Byłam pełna obaw kiedy wracałam do pracy, niektórzy mi to odradzali, a tu nagle okazuje się, że pracuję już ponad rok i jakoś wszyscy żyją 🤣 Czasem jest ciężko, ale i tak jestem zadowolona z obecnego stanu rzeczy i teraz już nie wyobrażam sobie rezygnacji z pracyveritaa, Ladyo, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Widzę, że tematy wakacyjne na fali 😎 My w tym roku wybieramy się na początku lipca do Pobierowa z naszymi przyjaciółmi, mają córeczkę rok starszą od Olusia. Postanowiliśmy, że nie będziemy już jeździć z moimi rodzicami, dwa razy zdecydowaliśmy się jechać z nimi i to było o dwa razy za dużo. Liczyliśmy na trochę pomocy przy Olusiu a wyszło na to, że musieliśmy się jeszcze nimi opiekować. No i dodatkowo moja mama przeginała, jej ulubionym zajęciem na wakacjach było odgadywanie mnie i nabijanie się ze mnie do mojego męża... Chyba myślała, że będzie jej wtórował 🙄
Chcielibyśmy się wybrać na jakieś zagraniczne wakacje, ale o tym pomyślimy może w przyszłym roku, bo na dzień dzisiejszy Olek jest zbyt rozbrykany i się boimy wybrać gdzieś dalej. Ja się bardzo boję latać i ciężko mi ogarnąć siebie, a co dopiero jeszcze jego na dodatek. Może za rok już będzie trochę lepiej, zobaczymy. -
Karolina wiesz ja jestem typowo anty fb, instagram, tik tock czy te inne portale. Nie upubliczniam zdjęć w internecie. Zrobię wyjątek na chwilę dosłownie
Suszarko super , nie miej z tego powodu wyrzutow. Moi siedzą od 8.30 do 15.30-16 ale
Tylko dlatego że pracujemy na zakładkę. Inaczej by siedzieli od 6.45. Gratulacje w związku z umową
Clover fajnie że się odezwałaś. Wszystkiego
Dobrego dla Was ❤️
My jesteśmy teraz nad morzem ale muszę przyznać że jest to w całości finansowany wyjazd przez moich rodziców. Po sytuacji z autem , kupnem nowego byliśmy totalnie spłukani. Cóż nie wstydzę się tego chociaż wiem że może to być różnie odebrane .
Jest super pogoda słonecznie, do południa siedzimy na plaży do oporu, później po południu chodzimy na basen,wieczorem są fajne animacje dla dzieci i nam dzień mija.
Chcemy jeszcze polecieć w tym roku do Turcji szukać czegoś w październiku za maks 9 tys. W ubiegłym roku polecieliśmy za niecałe 6500 zł i było bosko więc jestem pełna nadzieji że w tych 9 tys znajdziemy fajne wakacje.
Ja mam warunek w sumie tylko taki żeby lot był z Wrocławia, plaża przy hotelu , i stosunkowo blisko z lotniska do hotelu. Do maks 2 h jazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 11:18
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Uff u nas to tylko akumulator skończył żywotność, udalo się szybko kupic i wymienić takze juz w trasie
Ounai daj znać jaki kierunek wybraliscie. Ja celuję w Grecję albo Chorwację ale będę patrzeć na ceny, bo 4osoby to już "fajny" wydatek 😃 fajnie byłoby w 10k się zmieścić.
My mieliśmy w sierpniu leciec z dziadkami 🤭 ale pchać się z dziecmi w sezonie w największy upał to juz wolę leciec we wrześniu i bez dziadkow, jakos przeżyjemy 😬😅 a dziadki w szkolnictwie pracują więc nie mogą a drudzy nie chcą na taki zagraniczny wywczas, więc może nad morze z nami z kolei pojadąWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 13:05
-
Ounai mamy paszporty ale Egipt u nas odpada. W ogóle nie kręci mnie ten kraj🙈 poza tym wnuczka naszych znajomych przywiózła zapalenie opon mózgowo- rdzeniowych z Egiptu. Było to 4 lata temu ale jak to usłyszałam to mnie to zniechęciło do tego kraju wtedy już tak na 100 %
Ogólnie wolę zachód Europy, ale powiedzmy że ta Turcja jeszcze jest akceptowanaCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Ounai mamy paszporty ale Egipt u nas odpada. W ogóle nie kręci mnie ten kraj🙈 poza tym wnuczka naszych znajomych przywiózła zapalenie opon mózgowo- rdzeniowych z Egiptu. Było to 4 lata temu ale jak to usłyszałam to mnie to zniechęciło do tego kraju wtedy już tak na 100 %
Ogólnie wolę zachód Europy, ale powiedzmy że ta Turcja jeszcze jest akceptowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 13:34
-
Dziewczyny jak jesteśmy w temacie polecanych miejscówek to ja z kolei szukam czegoś ( może być nad morzem lub w górach ) z wyżywieniem ( chociaż śniadanie i obiadokolacja ) i animacjami dla dzieci.
Po tym wyjeździe widzę że Ania potrzebuje właśnie tych animacji, nawiązywania relacji z innymi dziećmi. Przez ten tydzień cały czas bawiła się z dziiecmi, nie ma żadnych barier w nawiązywaniu kontaktów. Podobało jej się bardziej niż w Turcji ze względu na brak bariery językowej. Płakała jak wyjeżdżaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 17:10
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Dzięki Zulu słyszałam jeszcze o miejscu Tylickie Wzgórza. Tylko że w wakacje przyjmują tylko na turnusy tygodniowe i w sumie za 7 dni mi napisali 8,5 tys zł 🙈🙈 ale oglądałam zdjęcia, czytałam opinie na fb i mega pozytywne.
Może za rok się wybierzemy …Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Veritaa ja polecam Blue Mountain i Platinum Mountain w Szklarskiej Porębie.
Koleżanki polecają jeszcze Cukrownię Żnin i Hotel Primavera w Jastrzębiej Górze.
Zulu, a ty byłaś w Bacówce Radawa? Ja parę razy na nich patrzyłam, ale ceny mają dość zaporowe...KarolinaMaria, veritaa lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Verita, zerknij na La Siestę w Jastrzębiej Górze. Latem i w ferie zimowe mają animacje. Kameralny hotel z małym basenem, jazzuzi, sauną, bardzo dobre jedzenie, super bawialnia wewnątrz. My byliśmy tam już 2 razy zimą i na pewno wrócimy. Nie ma może aż tylu bajerów, jak w niedalekiej Primaverze, ale na pewno jest integracja między dziećmi i jest taniej. W Primaverze byłam tylko na basenie jako klient z zewnątrz i przerażała mnie ilość ludzi tam. Straszny moloch. Dzieciaki na pewno byłyby zadowolone, ale ja bym zwariowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 18:49
Annia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Verita, zerknij na La Siestę w Jastrzębiej Górze. Latem i w ferie zimowe mają animacje. Kameralny hotel z małym basenem, jazzuzi, sauną, bardzo dobre jedzenie, super bawialnia wewnątrz. My byliśmy tam już 2 razy zimą i na pewno wrócimy. Nie ma może aż tylu bajerów, jak w niedalekiej Primaverze, ale na pewno jest integracja między dziećmi i jest taniej. W Primaverze byłam tylko na basenie jako klient z zewnątrz i przerażała mnie ilość ludzi tam. Straszny moloch. Dzieciaki na pewno byłyby zadowolone, ale ja bym zwariowała.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023