Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeggi, ogromne gratulacje 😍 witaj Zosiu!!
Na nawał: karmić tyle ile mała chce jeść, a po karmieniu zimne okłady. Jeśli między karmieniami napełniają Ci się piersi (zanim mała zglodnieje lub np. w nocy) I musisz odciągnąć, to tylko do uczucia ulgi, tzn. twarda pierś ma tylko delikatnie zmięknąć, i znowu zimne okłady (polecam do pampersa nalać trochę wody i trzymać w lodówce, dla mnie najlepsze okłady) . Jak pierś robi się czerwona, czujesz guzek albo widzisz zatkany kanalik, to delikatnie rozgrzewasz pierś, przystawiasz mała lub sama delikatnie masujesz (głaszczesz) w stronę brodawki, a na koniec zimny oklad plus 3x dziennie ibuprofen -
Dziękujemy za gratulacje.
W sobotę wyszłyśmy że szpitala, uczymy się żyć z większą ekipa☺️
Zosia jest cudowna, oczywiście nie doczekała terminu cc, 18.07 i skurcze zaczęły się 17.07 w południe. Za nim byłam w szpitalu to rozwarcie już 3cm i skurcze że po ścianie chodziłam. Szybko cc zrobili. Szkoda ze mój lekarz nie zrobił bo akurat miał mieć dyzur na moją cc, dzień później, ale z drugiej strony jestem zadowolona, że sama zdecydowała kiedy wyjść na świat i nie była to cc na zimno ☺️Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Zagląda tu ktoś jeszcze? Chyba wszyscy wyjechali na wakacje?
My byliśmy na parę dni w Wiśle, było super , pogoda dopisała, Michałek zaliczył pierwsze górki, nieźle mu poszło nawet i pierwszy szczyt -Rownicę. Ale wjechaliśmy autem oczywiście 😄😄
Adaś był grzeczniutki, spał całe dnie w wózku😄
Ounai jak wasza budowa? Idzie coś do przodu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 19:44
Ounai lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai wrote:Irysko, jak się Michałkowi podobało? Wypoczęliście? Jak tam w ogóle Adaś?
U nas deweloper ciśnie, tydzień temu wylali strop więc pewnie za 3 tygodnie będą ściągać szalunki i stawiać piętro teraz to już fajnie tak, bo coś zaczyna być w końcu widać 😊
Adaś dobrze, rośnie jak na drożdżach , już chyba sporo waży bo ręce bolą od noszenia 😄 i ogólnie jest takim uroczym i pogodnym bobaskiem🙂
A wy już po wakacjach?Ounai lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
My właśnie przed. Przyznam szczerze, że odliczam już dosłownie dni, bo rok temu bylismy w maju i daje się odczuć, że od dawna nie mieliśmy możliwości dłuższego wypoczynku. Patrzę tylko z zazdrością jak kolejne osoby z zespołu znikają na 2 tygodnie a ja muszę czekać.
My dopiero we wrześniu lecimy, ale tym razem na 12 dni więc liczę, że naprawdę super wypoczniemy i zbierzemy akurat siły na wykończeniówkę
No i szukamy czegoś na długi weekend sierpniowy ale już budżetowo.
A jak Tobie na macierzynskim? -
Ounai wrote:My właśnie przed. Przyznam szczerze, że odliczam już dosłownie dni, bo rok temu bylismy w maju i daje się odczuć, że od dawna nie mieliśmy możliwości dłuższego wypoczynku. Patrzę tylko z zazdrością jak kolejne osoby z zespołu znikają na 2 tygodnie a ja muszę czekać.
My dopiero we wrześniu lecimy, ale tym razem na 12 dni więc liczę, że naprawdę super wypoczniemy i zbierzemy akurat siły na wykończeniówkę
No i szukamy czegoś na długi weekend sierpniowy ale już budżetowo.
A jak Tobie na macierzynskim?Ounai lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
W ogóle jakbyście jechali w okolice Pszczyny to polecamy knajpę Warownia Rycerzy Pszczyńskich. Wystrój jakby w prawdziwym zamku była, ogromny, świetnie zrobiony plac zabaw, w środku panie robią zwierzątka z balonow dla dzieci a jedzenie.. obłędne! Ceny nawet znośne jak na tą jakość posiłku. Zupka dla dzieci 16zl, danie główne 50-60, danie dla dzieci ok 28. Myślałam że moich nie wyciągniemy stamtąd
Iryska lubi tę wiadomość
-
Okazuje się, że jednak źle przekalkulowałam i nieco szybciej idą prace, w przyszłym tygodniu wchodza z dachem i zamawiają okna. Jejku, ale się cieszę, już nie mogę się doczekać przeprowadzki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 09:12
Iryska, Meggi110818, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
-
Ounai super tempo mają 😉
Lada moment i będziesz dodatki wybierać.
Podeślesz jeszcze raz projekt? Tak z ciekawości, lubię oglądać projekty 🤣
Powiem Wam, że pakowanie było straszne, ale rozpakowywanie jeszcze gorsze, mieszkamy już od połowy maja, wiadomo jakiś remont itp ale nadal nie mamy nawet krzeseł do stołu xD i 5 pudeł z pierdółami nadal nie rozpakowanych jest. Ale w sumie jak przez taki czas nie były potrzebne, to chyba nie ma sensu już rozpakowywać 😁Ounai lubi tę wiadomość
-
Pewnie Meggi
Już ciśniemy projekty i dużo rzeczy mamy wybranych, mamy gotowy projekt i wizualizacje pokoju Tymka, biuro, łazienkę na parterze, sypialnię, garderobę. 20 sierpnia mamy jazdę próbną kuchni i zostanie mi pokoj Marty, salon i dwie łazienki.
A jak Ty sobie radzisz z dwójką dzieci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 17:05