Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Na marzec planujemy przeprowadzkę 😍
Ulaa, dobrych musisz na rok wczesniej. Ja gdzies w styczniu rezerwowalam na koniec pazdziernika wykonczeniowke. Z budowa to chyba jeszcze gorzej jest kuzyn jest stolarzem, tez rok temu mu mowilam ze w grudniu bedziemy juz zaklepywac projekty, montaz w lutym. Oczywiscie w lrptszym czasie tez znajdziesz ale jakosc wykonania wtedy to loteria. Pamiwtaj tylko ze jesli sama budujesz, to kierownika budowy bierz osobno a murarzy/ekipe osobno. Na pewno bardzo dlugie terminy sa u dekarzy i firm od okien. Ale tez czasami podlaczenie pradu to rok do 2 lat w zaleznosci od regionu, pozwolenie na budowe to ok rok jesli wezmiesz sobie dobrego architekta ktory Ci to szybko ogarnie. Projekt wjazdu na dzialke to kilka miesiecy potrafi byc, w gminie mojej mamy niektorzy czekaja juz 1,5 roku.
Moja przyjaciolka zaczela budowe rok przed nami, zaczeli za pozno szukac murarzy i efekt taki, ze postawili im parter i poszli na inna budowe, gdzie mieli juz wczesniej podpisana umowe, wiec w 2 lata maja pociagniete do parteru, a plan zakladal ze zamkna SSO
Ja to potrzebuję na wykończeniówkę właśnie. Czyli jak teraz zaklepiemy to jest szansa, że wejdą od lipca z robotą i może nawet święta Bożego Narodzenia 2025 uda nam się śledzić już w nowym domu 🤭
Kupiliśmy dom z rynku wtórnego, jest trochę do zrobienia, działamy już z architektem co do jakiejś przebudowy, burzenia ścian, adaptacji poddasza, mamy już też projektantkę wnętrz, hydraulika i elektryka mamy, stolarz też umówiony, ale inni fachowcy dopiero w trakcie szukania 🙈 -
Ulaa wrote:Ja to potrzebuję na wykończeniówkę właśnie. Czyli jak teraz zaklepiemy to jest szansa, że wejdą od lipca z robotą i może nawet święta Bożego Narodzenia 2025 uda nam się śledzić już w nowym domu 🤭
Kupiliśmy dom z rynku wtórnego, jest trochę do zrobienia, działamy już z architektem co do jakiejś przebudowy, burzenia ścian, adaptacji poddasza, mamy już też projektantkę wnętrz, hydraulika i elektryka mamy, stolarz też umówiony, ale inni fachowcy dopiero w trakcie szukania 🙈Ulaa lubi tę wiadomość
-
Zulu, w pracy ok, nastąpiło jakieś przesilenie, kto 'na górze' miał się z kim pokłócić to się pokłócił, dali sobie po przysłowiowym razie i od razu inaczej się pracuje 😁 atmosfera się oczyściła, zobaczymy na jak długo.
Co do prezentu dla Kai (#alejaktozezarazroczek🤯) to może jakiś fajniejszy wózek dla lalek? Mati ma spacerówkę z konges slojd. No cukiereczek! Jest wytrzymała i dobrze pasuje do naszych wnętrz😂😂 ogólnie nie szłabym w zabawki dla maluchów, tylko juz coś na później, fajna lala też jest spoko.
U nas zmiany, bo Matylda od 2 dni jest w...nowym przedszkolu!!! Tak jak Wam pisałam wcześniej, od wiosny czułam, że źle wybraliśmy, w sierpniu próbowałam rekrutacji uzupełniającej, ale się nie udało. Osiedlowe przedszkole okazało się przechowalnią, w której rodzice zbierają się na wyposażenie sal, do tego Mati przynosiła różne dziwne zabawy, bawiła się w przedszkole i pokrzykiwała na pluszowego królika, że będzie stał w kącie jak będzie niegrzeczny 🤯 ciągłe gadki o byciu niegrzecznym, połajanki, ciężko się tego słuchało, po drodze doszło kilka innych 'minusów', zadzwoniłam do pkola, o które starałam się w sierpniu, dyrektorka nas pamiętała, okazało się, że jedno dziecko nie chodzi i nie ma kontaktu z jego rodzicami, tym samym równo po miesiącu zwolniło się miejsce. Mati poszła wczoraj pierwszy raz 😍 inna jakość, inne podejście, jest tam trójka dzieci z jej żłobka, więc weszła w grupę jak dzik w żołędzie. W poprzednim pkolu nawet nie wnikali dlaczego odchodzimy, mam wrażenie, że wychowawczyni wręcz odetchnęła z ulgą, bo byłam tą straszną, czepialska matką, która żądała rozszerzenia grupy whatsappowej o ojca mojego dziecka🫣 #takbyłoniezmyślam. Można z tego zrobić mema 'Panie Areczku, grupa przedszkolna jest tylko dla matek' 😂😂
Wyszło na to, że intuicja matki nigdy nie zawodzi ❤️ czuję, ze to jest to miejsce. Chodzi tam też córka mojej koleżanki z pracy, podpytałam przed zmianą o wszystko, co było dla mnie ważne i rzeczywiście po tych 2 dniach widzę, że to jest to. Wiadomo, że będą minusy, zawsze coś może nie pasować, ale dobrze mieć dziecko w przedszkolu przez duże P, a nie placówce, dla której najważniejsze są dyplomy i nagrody, a stosuje się metody wychowawcze z lat 90.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 17:42
Iryska, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Ula gratuluję zakupu domu!🥂
Kupilscie nowoczesny/klasyczny dom czy taki w sopockim stylu? Uwielbiam te typowo sopockie kamienice i domy😍
Daleko będziecie mieszkać od dotychczasowego miejsca?
Ounai, idziecie z budową jak burza! Super ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 17:58
Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulugula wrote:Meggi jestes? Jak u Was? Mała się trochę ogarnęła? 😃 pamiętam, że miała podobny temperament do K 😉
Kiniusia, niedlugo roczek naszych dziewczyn, uwierzysz w to?🧐
Dekoracje na temu zamówione 😁
Iryska Adaś nadal taki spokojny? Życie jest niesprawiedliwe😄
Karo jak w pracy? Poprawilo się cos?
I zaczął pivotować od paru dni 😃
A kiedy wracasz do pracy? Kaja idzie do żłobka?
KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
U mnie bardzo trudny czas, mamy tak trudną sytuację w firmie, że siedzę po 12h. Mąż rozwozi rano dzieci a potem odbiera, jak wracam to oni już się kąpią, albo już są wykąpani.
Jutro zaczynają nam robić elektrykę, dzisiaj byliśmy rano na budowie żeby pokazać gdzie będą światła a gdzie gniazdka. Na piętro wchodziliśmy po drabinie przez okno 😂 niestety muszę zmienić projekt jednej łazienki, bo mi postawili drzwi w innym miejscu i po przemyśleniu okazało się, ze pion kanalizacyjny wypadł by mi ma środku przedpokoju 😂 A szczerze nie mak pomyslu jak to ogarnac, nie chcecie cos podpowiedziec? -
Zulugula wrote:Ula gratuluję zakupu domu!🥂
Kupilscie nowoczesny/klasyczny dom czy taki w sopockim stylu? Uwielbiam te typowo sopockie kamienice i domy😍
Daleko będziecie mieszkać od dotychczasowego miejsca?
Kupiliśmy właśnie w stylu sopockim 🤭
Bardzo niedaleko od dotychczasowego mieszkania, właściwie po sąsiedzku. Z okna widzę nasz domek 🙈😅KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Dla mnie drewniana gondola to wizja poobijanych rogów i mebli, a tego bym nie zniosła 😂 poza tym wydaje mi się mało skrętna. A przynajmniej dla takiego maluszka. Matylda czasem siada w tym kongesie, wygląda jak staruszka z domu starców, póki co jeszcze sie nie połamała, jest metalowa, więc bardziej wytrzymała.'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulugula wrote:Karo śliczny ten wózek! Muszę sobie zapisać na przyszły rok, bo w tym roku boję się, że Toms będzie pchał do niego 4litery🙈
A te drewniane gondole są praktyczne czy tylko ładne? Na podwórko chyba trochę szkoda brac? 😃 -
KarolinaMaria wrote:Zulu, dużo zdrowia dla Was!
Ula, zerknęłam na suwaczek Gabi, i nie wierzę, że ona jest już taka duża 🫢
Nie dziwię Ci się, że nie wierzysz, bo mi samej ciężko jest uwierzyć 🙈
I wciąż zadaję sobie pytanie.. Kiedy?! Kiedy to zleciało? 🙄
A co więcej.. Mój najstarszy syn za kilka dni skończy 11 lat 🫠 to dopiero szok!
A ja wciąż taka młoda 😅Iryska, KarolinaMaria, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję postępów z budowy domów , wykończenia etc
Karolina super że w pracy lepiej oraz że znalazłaś satysfakcjonujące przedszkole dla Matyldy. Czasami warto posłuchać intuicji. Myślę że przedszkoli tego typu jak to Wasze pierwsze jest multum. Dziwię się tylko że rodzicom jest wszystko jedno czasami gdzie jego własne dziecko przebywa pół dnia …
Zulu super że coraz łatwiej Tobie z Kają i ze wakacje się udały.
Irysko cieszę się że Adaś jest radosnym chłopcem oby tak dalej
U nas też w porządku. Ostatnio byłam 4 dni sama z dziećmi i oprócz trudów logistycznych - siedzieli już od 7 w przedszkolu a ja i tak nie dawałam rady być na czas w pracy to był to super czas.
Bartek wchodzi w jakiś ciężki wiek … nie mieliśmy dotąd z nim żadnych problemów ale widzę że teraz stał się mocno agresywny, bije głównie Anię , mnie też, ma w sobie okropnie dużo złości, uderzył też ostatnio chłopca w przedszkolu pięścią w twarz 🙈🙈 na szczęście porozmawiałam z mamą chłopca i wszystko jest ok no ale sam fakt .
Byli ostatnio na zajęciach kulinarnych w przedszkolu, fajne zajęcia prowadzi to dietetyk , terapeuta żywieniowy i przynieśli cały słoik takiej zdrowej nutelli z cieciorki i daktyli 😅 pyszna. Bartek mówi że zostanie kucharzem 😅 oprócz tego zapisaliśmy go też na karate żeby trochę dał upust swoim emocjom .
Ania pozbyła się pierwszej jedynki mlecznej więc uwierzcie że było to ogromne wydarzenie dla naszej rodziny a mi aż łezka w oku się zakręciła że mam już takie duże dzieci .
Za dwa tygodnie zaczynamy urlop i jedziemy na tydzień do Turcji jeszcze z jednymi znajomymi i dziećmi ich. Nie mogę się doczekać 😀😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 16:11
Ounai, Zulugula lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita, myślałam co tam u Ciebie Ania to już poważna zerówkowiczka! Matylda jak praktycznie równolatką Bartka i też miewa trudne zachowania. W pkolu jest ok, ale w domu jest strasznie nerwowa i też zdarza się jej nas uderzyć ;/ trudne to wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 07:31
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm