Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:A ja mam głupie pomysły 🙈😁 ciągle myślę o trzecim dziecku 🙈 ale nawet staremu nie mówię😀
Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:To lepiej powiedzieć, bo bez niego może być trudno. Mnie też sie czasami zdarza jak jestem w miarę wypoczęta. A jak zmęczona albo niewyspana to mi przechodzi
Właśnie starch mówić, bo ona raczej juz zamknął temat.
Ja sama wiem, że ciezko jest w tym wieku, nieprzespane nocki juz nie wchodzą tak jak miało się te 25-30 lat, koszta ciągle rosnące, organizacja przy dwójce to wyczyn.
Przedwczoraj jak "wstałam" po nocy gdzie Zosia budziła się 15 razy, a w dzień spała 5 minut miałam ochotę wyjść i wrócić za tydzień 🙈 ale jak popatrzę na nią, jaki to słodziaczek i się super rozwija, jak taki mały człowieczek co tydzień umie coś innego i już moja malutka Zosia robi się duża i juz nigdy więcej nie zaznam tego noworodzia to starsznie mi smutno 😭Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Meggi110818 wrote:Właśnie starch mówić, bo ona raczej juz zamknął temat.
Ja sama wiem, że ciezko jest w tym wieku, nieprzespane nocki juz nie wchodzą tak jak miało się te 25-30 lat, koszta ciągle rosnące, organizacja przy dwójce to wyczyn.
Przedwczoraj jak "wstałam" po nocy gdzie Zosia budziła się 15 razy, a w dzień spała 5 minut miałam ochotę wyjść i wrócić za tydzień 🙈 ale jak popatrzę na nią, jaki to słodziaczek i się super rozwija, jak taki mały człowieczek co tydzień umie coś innego i już moja malutka Zosia robi się duża i juz nigdy więcej nie zaznam tego noworodzia to starsznie mi smutno 😭ja sobie daję czas do 40tki. A będę ją mieć w październiku, więc już niedługo klamka zapadnie i raczej czuję, że jednak skończymy z 2 dzieci, psem i kotem
-
Zulu, pytałaś czy Mati zadowolona z prezentów. Nawet tak, ale wiesz jak to jest, chwilę się pobawiła i tyle 😂 ona nigdy nie była wielką entuzjastką zabawek. Pudełka po słodyczach są najlepsze do zabawy w kawiarnię 🫣 najbardziej jest zadowolona z urodzin w przedszkolu, bo jej psiapsi miała tego samego dnia i były dwie królowe w koronach 🥹
veritaa, Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Spóźnione sto lat dla Mataldy.
Meggi, Ounai, ja też miewam takie myśli. Nie, że teraz, ale że może właśnie tak koło 40tki... Pożyjemy zobaczymy.
Ounai przykra sytuacja, ale potwierdza się powiedzenie, że z rodziną to najlepiej się na zdjęciu wychodzi...
Verita ja jako dziecko mialam takie zapalenie płuc jak twoja Ania. Rodzice też myśleli, że to tylko kaszelek od ogrzewania, nie było gorączki itp a to było jakieś paskudne zapalenie płuca. Pamiętam że 2 razy dziennie chodziliśmy na zastrzyki z antybiotyku... 🙄 Pewnie przez te zastrzyki tak dobrze to pamiętam.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
veritaa wrote:Ounai jakoś dacie radę … chociaż fakt niemiła sytuacja.
Ja odebrałam opis RTG płuc Ani. - zapalenie płuca prawego.
Jedynym objawem był/ jest kaszel. Trochę jestem zszokowana. Myślałam że zawsze się ma gorączkę na zapalenie płuc. No ale nic. Ważne że mam diagnozę i można działać .
Moje dzieciaki w listopadzie miały zapalenie płuc. Nawet kaszlu nie miały.. Może jakiś sporadyczny. Jedyny objaw to utrata apetytu i nocne pobudki, za to długie drzemki w dzień i taka apatyczność. W szoku byłam jak dowiedziałam się, że to zapalenie płuc -
Zulugula wrote:Karo, po zastrzeżeniu nr pesel, możesz normalnie używać apki do banku?
Pytanie nie do mnie, ale się wypowiem 😅
Ja mam zastrzeżony pesel i normalnie korzystam z apek banków, w których mam kontaZulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Karo, po zastrzeżeniu nr pesel, możesz normalnie używać apki do banku?
Zulugula, Ulaa lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Verita, jak Twoje dzieci dziś? Lepiej z kaszlem?
Ounai, tak jak Annia napisała, z rodziną to... dobrze, że ogarnęłas lokal. Patrz na to tak, że ominie Was bałagan, sprzątanie itd. Na pewno będzie super! A w nowym domu zrobicie Wigilię'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Verita, jak Twoje dzieci dziś? Lepiej z kaszlem?
Ounai, tak jak Annia napisała, z rodziną to... dobrze, że ogarnęłas lokal. Patrz na to tak, że ominie Was bałagan, sprzątanie itd. Na pewno będzie super! A w nowym domu zrobicie Wigilię
Btw, jutro jedziemy już fronty do mebli wybierać. Moǰ mąż już jęczy jaki to on poszkodowany haha -
Karolina dzięki że pytasz. U Bartka się nie rozwinęło , chyba nebbud w 3 dniu pojawienia się kaszlu zrobił swoje że infekcja zatrzymała się. A inhalowałam go 3 dni sterydem 2 razy dziennie. I praktycznie po kaszlu nie ma sladu.
Ania jeszcze kaszle ale głównie rano, w nocy już się nie budzi i nie kaszle. Myślę że jest lepiej ale nie tak spektakularnie. Jedziemy właśnie na kontrolę się osłuchać u lekarza.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
U nas Kajcia rozłożona. Nawet 39.6 w uchu. I katarek. Bylismy u lekarza, test combo ujemny dzis , czyli w drugiej dobie. Jutro powtórzymy i zrobię jej badanie moczu. Jakieś tricki dla pobierania moczu u dziewczynek? Woreczek czy od razu na zimne plytki/chlodny prysznic?
Z jak wysoką temp spotkalyscie się przy ZUM ?
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:U nas Kajcia rozłożona. Nawet 39.6 w uchu. I katarek. Bylismy u lekarza, test combo ujemny dzis , czyli w drugiej dobie. Jutro powtórzymy i zrobię jej badanie moczu. Jakieś tricki dla pobierania moczu u dziewczynek? Woreczek czy od razu na zimne plytki/chlodny prysznic?
Z jak wysoką temp spotkalyscie się przy ZUM ?
Ja mam taki sposób, że biorę Gabrysię pod kran od razu po przebudzeniu, myję dokładnie z odrobiną płynu do higieny intymnej, później pod bieżącą wodą opłukuję okolice intymne (łącznie z pupą), ustawiam plecami do mnie, nogi w kucki i tak trzymam jedną ręką ją, a drugą ręką trzymam kubeczek w okolicach cewki moczowej, ale staram się nie dotykać kubeczkiem skóry i tak czekam. Czasem jest to dosłownie chwila, a czasem i pół godziny 😄
Gabi miała pierwszy zum w wieku 4 miesięcy, żadnych objawów nie miała, robiłam jej zwykle, kontrolne badania w związku z anemią i dołożyłam mocz po prostu i tak wyszedł nam zum 😐
Od tamtej pory co 2 tygodnie pobierałam jej próbkę moczu przez kilka miesięcy. Teraz robimy co 3-4 miesiące przy okazji badań krwiZulugula lubi tę wiadomość
-
Dzięki, mam nadzieję że jakoś to pójdzie🙈
Co do czopka to odczekałam godzinę i temp nic nie spadla, a po nurofenie w syropie jej fajnie spadało, więc zaaplikowałam jej ponownie. Po godzinie znowu kupa.. ale coś tam juz zdąrzyło spaść💙 11.2020
💗 11.2023