X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzięki, niestety nie będę pytać o jakość bo widzę ze nie mają takich duzych :(
    A jaka wielkość?
    Ja to łóżko kupilam na kilka lat, pewnie koło 7 roku życia zmienię Oliwce, później je Zosia przejmie.

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadam z inną polecajka z Lidla ;) wpadam dziś do naszego lidla a tam akcesoria urodzinowe z psim patrolem za złotówkę- kupiłam balony, obrus, czapeczki, taką girlandę z trójkątów itp. i zapłaciłam 9 zł. Co prawda Meli urodziny w maju ale schowam i będzie idealnie :)

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A jaka wielkość?
    Ja to łóżko kupilam na kilka lat, pewnie koło 7 roku życia zmienię Oliwce, później je Zosia przejmie.
    120x200 albo 140x200

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Co u Was? Wypatrujecie wiosny czy zaczynacie ferie (my juz po)?

Ja sobie powolutku pracuje, częściej zdalnie bo K juz miała grubą trzydniowke a teraz ma zapalenie płuc i uszu, możliwe ze z mykoplasmy. Ale wygląda całkiem zdrowo,nieraz przy zwykłym przeziębieniu była bardziej chora. Cos zasmarka,coś zakaszle,nic szczególnego, nic intensywnie. Do pójscia do lekarza sklonilo mnie to, że podczas spania skacze jej temp, a potem spada, w dzień nic. Takie 37 z hakiem, zrzucalam na ząb bo się przebijał ale jakieś dziwne mi się wydalo. Nawet mialam odwołać wizytę, no bo jak to tak isc z 37 do lekarza jak jakis nowicjusz 😃 a tu takie kwiatki wyszły

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie hulajnogi dla dzieci? Zastanawiam się dla Tomka nad cariboo lub scootem i nie wiem co wybrać. Znacie, polecacie?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle Wam powiem,

Marta końcem grudnia
    IMG-20250203-WA0003.jpg

Marta początkiem lutego:
    20250203-075351.jpg

A co u Was?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jakie macie hulajnogi dla dzieci? Zastanawiam się dla Tomka nad cariboo lub scootem i nie wiem co wybrać. Znacie, polecacie?
    Z devathlonu

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, OMG, biedna Marta...
    A szczepiliscie się na grypę??
    Zulugula, oby szybko przeszło Kai.
    Mnie przerażają te choroby wszędzie, wszyscy wkoło chorzy..
    My w tamtym tygodniu mieliśmy coś, ale testy ujemne, na szczęście po 3 dniach dzieci były już zdrowe.

Ale tu cicho ostatnio.
    Ja czekam wiosny, już mnie wkurza to ubieranie kurtek😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 19:33

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, OMG, biedna Marta...
    A szczepiliscie się na grypę??
    Zulugula, oby szybko przeszło Kai.
    Mnie przerażają te choroby wszędzie, wszyscy wkoło chorzy..
    My w tamtym tygodniu mieliśmy coś, ale testy ujemne, na szczęście po 3 dniach dzieci były już zdrowe.

Ale tu cicho ostatnio.
    Ja czekam wiosny, już mnie wkurza to ubieranie kurtek😂
    No wlasnie nie :( dzis prawie zeszlam ze stresu, maz poszedl do pracy spakowac sie w delegacje, Marta spala, obudzila sie, mierze jej temp a tu 40 stopni. I jeszcze wypluwala syrop. Teraz spadlo jej do 39 i nie chce isc dalej. Chyba bede musiala ja wybudzic i wsadzic do kapieli. Co jeszcze mozna przy tak trudnej temperaturze?

U nss ferie za 2 tyg, wybieramy siena 5 dni do Zskopanego, a potem moze tesciowa przyjedzie posiedziec z Tymkiem.

Zulu, jak Ty dajesz rade pracowac z Kaja? Ja nawet z Marta nie umiem. Jakbym miala z nia pracowac, to bylabym w pracy max 4h bo tak sie domaga uwagi.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a dawałaś pyralginę? Podobno działa dobrze na taką trudną temp.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze 4-latki tez są takie upierdliwe i nie potrafią same się bawić??
    Mój ciągle domaga się żeby siedzieć przy nim jak się bawi , mimo że sam np układa klocki, puzzle to i tak trzeba siedzieć i mu towarzyszyć.
    I ciągle tekst "idziemy się bawić"! Mimo że całe dnie nic innego nie robimy tylko się bawimy😂

Tłumacze mu że samemu też jest fajnie czasem się pobawić, że ja jestem już dorosła i nie potrzebuje tyle się bawić, że muszę odpocząć, itd ale niestety te argumenty nie trafiają.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai a dawałaś pyralginę? Podobno działa dobrze na taką trudną temp.
    Nie dawalam, na szczescie spadlo tylko dopiero po 2h. Nie wiedzialam ze mozna podawac, tylko nie mam w domu. Jest w jakiejs innej formie niz tabletki?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, tak Marta ostatnio jest bardxo absorbujaca. Za to Tymek juz w druga strone, zaczyna mnie wymieniac na kumpli.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai o rety współczuję:(
    Bierzecie lek na grypę?

Kaja jest przylepa okropna, nie da się z nią pracować, na szczęście nie mam nic do roboty więc dlatego jestem z nią na zdalnej 🤣 jakieś pojedyncze sprawy jestem w stanie ogarnąć i tyle.

Irysko, T czasem się zajmie sobą, ale i tak zwykle się z nim bawimy. Mąż bardzo aktywnie, ja "towarzysze" leżąc obok 🤣 odpoczywam dopóki Kaja mi nie zacznie siadać na twarzy lub dobierac mi się do cycy 🤡

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie dawalam, na szczescie spadlo tylko dopiero po 2h. Nie wiedzialam ze mozna podawac, tylko nie mam w domu. Jest w jakiejs innej formie niz tabletki?
    Jest w kroplach ale chyba na receptę

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Ounai u Nas wszyscy RSV, Oliwka skończyła z zapaleniem płuc (osłuchowo i rtg) I antybiotykiem, a Zosia, mimo że starszono szpitalem u małego dziecka udało się tylko na inhalacjach. Mnie i starego poskładało równo 🙈

Ja Oliwce robię okłady na kark, na zgięciach ramion i kolan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:06

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai o rety współczuję:(
    Bierzecie lek na grypę?

Kaja jest przylepa okropna, nie da się z nią pracować, na szczęście nie mam nic do roboty więc dlatego jestem z nią na zdalnej 🤣 jakieś pojedyncze sprawy jestem w stanie ogarnąć i tyle.

Irysko, T czasem się zajmie sobą, ale i tak zwykle się z nim bawimy. Mąż bardzo aktywnie, ja "towarzysze" leżąc obok 🤣 odpoczywam dopóki Kaja mi nie zacznie siadać na twarzy lub dobierac mi się do cycy 🤡
    Tak, mam dla niej lek na grypę, ale podanie każdej dawki to 2h walki. Nie chce jeść bo niedobre. Na szczęście dziś już lepiej.

Zazdroszczę sytuacji w pracy. Ja mam wrażenie, że nawet gdybym jechała na dwie zmiany to bym się nie odrobiła. Uczę się odpuszczać i robić tylko 8h. Tym bardziej, że miałam ocenę roczną i niby szef napisał w komentarzach, że robiłam tyle ile się ode mnie wymaga po czym w każdym z punktów dał mi 80%, pozq jednym, w którym robiłam rzeczy powyzej swoich kompetencji, tam mi dal 90%. Tak, ze korpo tak bardzo!

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomkowi dawaliśmy lek na łyżeczce z miodem/musem/jogurtem/nawet cukrem. Nie było z nim problemu. Ale Kaja.. pluła dalej jak widziała i nawet cukier nie pomógł 🙈
    Dobrze ze dziś u Was lepiej. My mamg jutro kontrolę ale K na oko jest bardziej zdrowa niż jak ma tylko przeziębienie. Ja nie wiem skąd u niej wzięło się to zapalenie płuc 🤦‍♀️

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tomkowi dawaliśmy lek na łyżeczce z miodem/musem/jogurtem/nawet cukrem. Nie było z nim problemu. Ale Kaja.. pluła dalej jak widziała i nawet cukier nie pomógł 🙈
    Dobrze ze dziś u Was lepiej. My mamg jutro kontrolę ale K na oko jest bardziej zdrowa niż jak ma tylko przeziębienie. Ja nie wiem skąd u niej wzięło się to zapalenie płuc 🤦‍♀️
    Marcie tez tak daje, ale ona jest maruda straszna, a wiadomo, to lek na receptę więc nie mogę sobie pozwolić na ewentualne wyplucie :/

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam, że już można składać wnioski na 800+ na nowy okres. Hue hue Hue 🤡 Karo, nie przypomniałaś mi w tym roku😅

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5852 5853 5854 5855 5856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ