X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzięki, niestety nie będę pytać o jakość bo widzę ze nie mają takich duzych :(
    A jaka wielkość?
    Ja to łóżko kupilam na kilka lat, pewnie koło 7 roku życia zmienię Oliwce, później je Zosia przejmie.

O ❤️
    Z ❤️
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadam z inną polecajka z Lidla ;) wpadam dziś do naszego lidla a tam akcesoria urodzinowe z psim patrolem za złotówkę- kupiłam balony, obrus, czapeczki, taką girlandę z trójkątów itp. i zapłaciłam 9 zł. Co prawda Meli urodziny w maju ale schowam i będzie idealnie :)

Ounai lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A jaka wielkość?
    Ja to łóżko kupilam na kilka lat, pewnie koło 7 roku życia zmienię Oliwce, później je Zosia przejmie.
    120x200 albo 140x200

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Co u Was? Wypatrujecie wiosny czy zaczynacie ferie (my juz po)?

Ja sobie powolutku pracuje, częściej zdalnie bo K juz miała grubą trzydniowke a teraz ma zapalenie płuc i uszu, możliwe ze z mykoplasmy. Ale wygląda całkiem zdrowo,nieraz przy zwykłym przeziębieniu była bardziej chora. Cos zasmarka,coś zakaszle,nic szczególnego, nic intensywnie. Do pójscia do lekarza sklonilo mnie to, że podczas spania skacze jej temp, a potem spada, w dzień nic. Takie 37 z hakiem, zrzucalam na ząb bo się przebijał ale jakieś dziwne mi się wydalo. Nawet mialam odwołać wizytę, no bo jak to tak isc z 37 do lekarza jak jakis nowicjusz 😃 a tu takie kwiatki wyszły

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie hulajnogi dla dzieci? Zastanawiam się dla Tomka nad cariboo lub scootem i nie wiem co wybrać. Znacie, polecacie?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle Wam powiem,

Marta końcem grudnia
    IMG-20250203-WA0003.jpg

Marta początkiem lutego:
    20250203-075351.jpg

A co u Was?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jakie macie hulajnogi dla dzieci? Zastanawiam się dla Tomka nad cariboo lub scootem i nie wiem co wybrać. Znacie, polecacie?
    Z devathlonu

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, OMG, biedna Marta...
    A szczepiliscie się na grypę??
    Zulugula, oby szybko przeszło Kai.
    Mnie przerażają te choroby wszędzie, wszyscy wkoło chorzy..
    My w tamtym tygodniu mieliśmy coś, ale testy ujemne, na szczęście po 3 dniach dzieci były już zdrowe.

Ale tu cicho ostatnio.
    Ja czekam wiosny, już mnie wkurza to ubieranie kurtek😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 19:33

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, OMG, biedna Marta...
    A szczepiliscie się na grypę??
    Zulugula, oby szybko przeszło Kai.
    Mnie przerażają te choroby wszędzie, wszyscy wkoło chorzy..
    My w tamtym tygodniu mieliśmy coś, ale testy ujemne, na szczęście po 3 dniach dzieci były już zdrowe.

Ale tu cicho ostatnio.
    Ja czekam wiosny, już mnie wkurza to ubieranie kurtek😂
    No wlasnie nie :( dzis prawie zeszlam ze stresu, maz poszedl do pracy spakowac sie w delegacje, Marta spala, obudzila sie, mierze jej temp a tu 40 stopni. I jeszcze wypluwala syrop. Teraz spadlo jej do 39 i nie chce isc dalej. Chyba bede musiala ja wybudzic i wsadzic do kapieli. Co jeszcze mozna przy tak trudnej temperaturze?

U nss ferie za 2 tyg, wybieramy siena 5 dni do Zskopanego, a potem moze tesciowa przyjedzie posiedziec z Tymkiem.

Zulu, jak Ty dajesz rade pracowac z Kaja? Ja nawet z Marta nie umiem. Jakbym miala z nia pracowac, to bylabym w pracy max 4h bo tak sie domaga uwagi.

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a dawałaś pyralginę? Podobno działa dobrze na taką trudną temp.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze 4-latki tez są takie upierdliwe i nie potrafią same się bawić??
    Mój ciągle domaga się żeby siedzieć przy nim jak się bawi , mimo że sam np układa klocki, puzzle to i tak trzeba siedzieć i mu towarzyszyć.
    I ciągle tekst "idziemy się bawić"! Mimo że całe dnie nic innego nie robimy tylko się bawimy😂

Tłumacze mu że samemu też jest fajnie czasem się pobawić, że ja jestem już dorosła i nie potrzebuje tyle się bawić, że muszę odpocząć, itd ale niestety te argumenty nie trafiają.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai a dawałaś pyralginę? Podobno działa dobrze na taką trudną temp.
    Nie dawalam, na szczescie spadlo tylko dopiero po 2h. Nie wiedzialam ze mozna podawac, tylko nie mam w domu. Jest w jakiejs innej formie niz tabletki?

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, tak Marta ostatnio jest bardxo absorbujaca. Za to Tymek juz w druga strone, zaczyna mnie wymieniac na kumpli.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai o rety współczuję:(
    Bierzecie lek na grypę?

Kaja jest przylepa okropna, nie da się z nią pracować, na szczęście nie mam nic do roboty więc dlatego jestem z nią na zdalnej 🤣 jakieś pojedyncze sprawy jestem w stanie ogarnąć i tyle.

Irysko, T czasem się zajmie sobą, ale i tak zwykle się z nim bawimy. Mąż bardzo aktywnie, ja "towarzysze" leżąc obok 🤣 odpoczywam dopóki Kaja mi nie zacznie siadać na twarzy lub dobierac mi się do cycy 🤡

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie dawalam, na szczescie spadlo tylko dopiero po 2h. Nie wiedzialam ze mozna podawac, tylko nie mam w domu. Jest w jakiejs innej formie niz tabletki?
    Jest w kroplach ale chyba na receptę

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Ounai u Nas wszyscy RSV, Oliwka skończyła z zapaleniem płuc (osłuchowo i rtg) I antybiotykiem, a Zosia, mimo że starszono szpitalem u małego dziecka udało się tylko na inhalacjach. Mnie i starego poskładało równo 🙈

Ja Oliwce robię okłady na kark, na zgięciach ramion i kolan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 09:06

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai o rety współczuję:(
    Bierzecie lek na grypę?

Kaja jest przylepa okropna, nie da się z nią pracować, na szczęście nie mam nic do roboty więc dlatego jestem z nią na zdalnej 🤣 jakieś pojedyncze sprawy jestem w stanie ogarnąć i tyle.

Irysko, T czasem się zajmie sobą, ale i tak zwykle się z nim bawimy. Mąż bardzo aktywnie, ja "towarzysze" leżąc obok 🤣 odpoczywam dopóki Kaja mi nie zacznie siadać na twarzy lub dobierac mi się do cycy 🤡
    Tak, mam dla niej lek na grypę, ale podanie każdej dawki to 2h walki. Nie chce jeść bo niedobre. Na szczęście dziś już lepiej.

Zazdroszczę sytuacji w pracy. Ja mam wrażenie, że nawet gdybym jechała na dwie zmiany to bym się nie odrobiła. Uczę się odpuszczać i robić tylko 8h. Tym bardziej, że miałam ocenę roczną i niby szef napisał w komentarzach, że robiłam tyle ile się ode mnie wymaga po czym w każdym z punktów dał mi 80%, pozq jednym, w którym robiłam rzeczy powyzej swoich kompetencji, tam mi dal 90%. Tak, ze korpo tak bardzo!

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomkowi dawaliśmy lek na łyżeczce z miodem/musem/jogurtem/nawet cukrem. Nie było z nim problemu. Ale Kaja.. pluła dalej jak widziała i nawet cukier nie pomógł 🙈
    Dobrze ze dziś u Was lepiej. My mamg jutro kontrolę ale K na oko jest bardziej zdrowa niż jak ma tylko przeziębienie. Ja nie wiem skąd u niej wzięło się to zapalenie płuc 🤦‍♀️

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Tomkowi dawaliśmy lek na łyżeczce z miodem/musem/jogurtem/nawet cukrem. Nie było z nim problemu. Ale Kaja.. pluła dalej jak widziała i nawet cukier nie pomógł 🙈
    Dobrze ze dziś u Was lepiej. My mamg jutro kontrolę ale K na oko jest bardziej zdrowa niż jak ma tylko przeziębienie. Ja nie wiem skąd u niej wzięło się to zapalenie płuc 🤦‍♀️
    Marcie tez tak daje, ale ona jest maruda straszna, a wiadomo, to lek na receptę więc nie mogę sobie pozwolić na ewentualne wyplucie :/

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam, że już można składać wnioski na 800+ na nowy okres. Hue hue Hue 🤡 Karo, nie przypomniałaś mi w tym roku😅

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 5852 5853 5854 5855 5856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ