X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko ma oczywiście ale to trochę za mało. Z drugiej strony rozmawiałam z tą logopedą i mówiła że nie jest to nic skomplikowanego, raczej standard. Seplenienie międzyzębowe. Mówił zamiast k - t ale to już mamy za sobą.
    Ania jeszcze sepleni, tzn jak to kontroluje to nie, ale jak mówi spontanicznie to niestety tak.

Meggi gratuluję !

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam w moim mieście. Byłam u trzech lekarzy i wszyscy zaproponowali praktycznie to samo, jak to jeden powiedział " tego nie da się zepsuć "😅
    I wybrałam tego najbardziej ludzkiego, do którego nie mam krępacji dzwonić w nocy o północy z pytaniem, albo jak coś mnie niepokoiło. Polecały też mi dwie osoby z otoczenia lekarskiego i pielęgniarskiego. Przed operacja i po w ciągu doby przychodził z 6 razy. Nie czułam się zaopiekowana i nie anonimowa dla niego, gdzie jedna z dziewczyn która tego dnia też miała operacje najpierw była w klinice u szczyta i czuła się jak nieproszony gość.
    Lifting, podniesienie z implantem to już większa i droższa robota, że 4h wtedy, mnie w godzinę ogarnęli. Ale ceny z roku na rok droższale 25tys mnie wyniosło. A 10 lat temu jak byłam na pierwszej konsultacji w Warszawie dostałam cenę 11tys, więc jest różnica...
    Czechy też słyszałem że ok i taniej, ale nie wyobrażam sobie jeździć na zmianę opatrunku, kontole blizny tyle, albo jak coś się dzieje. Mi komfort psychiczny dało to że lekarz jest ciągle pod telefonem i na wyciągnięcie ręki.

KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszego rejonu duzo osob jezdzi do Czech bo mamy blisko. Tu nawet ludzie jezdza sobie do Czech na jednodniowe wypady z dzieckiem. Do Czech mam blizej niz do centralnej Polski. Z tego co wiem w Czechach teraz 15tyś. Na razie i tak odpada ze względu na budowę domu i moją wagę, ale kiedyś na pewno rozważę. Terqz to te 15tys albo wielokrotnosci slysze jak robie wyceny :P

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, dobrze Cię 'widzieć'! Eh, mężczyźni. Wiem co czujesz, bo ja mojego Lucka też muszę dociskać, żeby podjął jakokolwiek decyzję. W waszym przypadku decyzja o drugim dziecku to jednak ważna sprawa i rozumiem, że chcesz mieć poczucie, że to Wasza decyzja, a nie tylko Twoja. Trzymam kciuki, żebyście się dogadali w tej kwestii. Podziwiam Cię, że tak pięknie schudłaś i dbasz o siebie. Bo to już nawet nie chodzi o kg, tylko właśnie o samopoczucie. Dajesz motywację ❤️

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm

Wysłany: 17 kwietnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak jak mówi Ounai, zakupy w Ikei w Ostravie w niedzielę? Wsiadam i jadę 🤣😁 dużo osób ze Śląska robi też w Czechach operację na zaćmę.

Meggi, super, że tak trafiłaś. Naprawdę gratuluję decyzji ❤️

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu taki ruch , to polećcie proszę tenisowki, przewiewne, tkaninowe, zgodne ze sztuką dobrych butów 😄

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Lalia, dzieci mogą od 7 roku życia same zostawać w domu i chodzić do szkoły. Jak Tymek miał 6 lat (ostatnia grupa przedszkola) pozwoliłam mu samemu wychodzić na podwórko tylko miał zakaz zbliżania się do ulicy. Jak miał 7 lat chodził sam do żabki po drobne zakupy a teraz jak ma 9 jeździ sam autobusem. Ale w jego szkole są dzieci ktore jezdzily ssme aurobusami
    To mój starszak 6,5 oraz starsza córka 4,5 (zresztą w wieku Twojej Marty) sami wychodzą na podwórko. Mamy zamknięte osiedle. No i oczywiście wiedzą, że poza bramę im nie wolno.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 17 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jest tu taki ruch , to polećcie proszę tenisowki, przewiewne, tkaninowe, zgodne ze sztuką dobrych butów 😄
    Dobrze gada! Podbijam pytanie!

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dobrze gada! Podbijam pytanie!

Karo , fajne są z mido, ale coś nie pasują na Tomka. Kajci wzięłam barefooty a Tomkowi flow, niestety do zwrotu.
    Po świętach będę próbować z 3f denver cross i mido barefoot dla niego.
    Ale szukam jeszcze alternatyw

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    To mój starszak 6,5 oraz starsza córka 4,5 (zresztą w wieku Twojej Marty) sami wychodzą na podwórko. Mamy zamknięte osiedle. No i oczywiście wiedzą, że poza bramę im nie wolno.
    Marty bym jeszcze samej nie puściła, ona jak widzi kolezanki to nie patrzy czy cos jedzie. Robi głupoty a potem przeprasza. Ja dzis licze ze uda mi sie pojechac po buty dla dzieci. Nie mam zasobow zeby szukac na necie.
    W ogole w takiej dooopie jealstesmy z wszystkim. Mamy wybrany parkiet ale nie zamowiony. Plytki to samo, oswietlenie tez. Wieczorami padam ze zmeczenia. Nie myslalam ze wykonczeniowka tak mi da w kosc.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, u nas ruszyło jak lawina jak zaczęliśmy WWR I Olek poszedł do przedszkola integracyjnego. Zaczęliśmy w marcu 2024 i miał wtedy logopede w przedszkolu 2xchyba 20 min i 1x60 min w ramach WWR plus 1x60 min rehabilitacja z integracją sensoryczną.
    Wtedy w marcu mówił ta naprawdę kilkanaście słów i to głównie dźwiękonaśladowczych, w kwietniu nazywał już wszystko dookoła pojedynczymi słowami, ma wakacjach zaczął mówić pełnymi zdaniami, a jesienią opowiadać. Teraz od marca doszła mu jeszcze jedna godzina logopedii bo szkoła w której ma wwr prowadzi taki projekt dla młodszych dzieci i ma te zajęcia z tą samą panią co wwr. Na ten moment ilościowo mówi już super, z wymową jest jeszcze ciężko, chociaż lepiej, ale nam mocno utrudnia robotę język, teraz mamy dużo ćwiczeń, ale być może będzie potrzebne podcięcie wędzidełka. Ale zmiana jest ogromna 😊

Iryska lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyna za mile słowa i odbiór.
    W najbliższym otoczeniu wspominałam tylko jednej koleżance (wtedy o samym zamiarze, nie wie ze zrobiłam), to usłyszałam od niej (ma swoje G), że ona nigdy by nie zrobiła bo głupota, szkoda kasy itp. No super ja mając chociaż A to też bym nigdy nie zdobila...
    A tak to wie mąż i rodzice, bo tydzień pomagali mi przy Zosi, bo podnosić jej nie mogłam. A tak nikt więcej i raczej nikomu nie powiem, bo obawiam się tych relacji i braku zrozumienia. Żałuję bardzo zlatuje, ale tego że nie zrobiłam ich 10 lat temu, bo tyle mnie to kosztowało wyrzeczeń i wstydu, nie wspomnę o wysmiewaniu w liceum itp. Każde wakacje to koszmar był.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 18 kwietnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja mam duże piersi, do tego mam lekką asymetrię i one też są moim dużym kompleksem. Teraz może już mniejszym, bo zaczęłam bardziej siebie akceptować, ale każdy zakup bielizny przy małym obwodzie to koszmar, nie mogę sobie pozwolić na każdą sukienkę, na każdy dekolt, muszę tak dobierać ubrania i staniki, by asymetria była jak najmniej widoczna. Dlatego rozumiem co to znaczy kompleks piersi i absolutnie akceptuję Twój wybór. Myślałam o zmniejszeniu i wyrywaniu tej asymetrii, właśnie tak do ładnego C/D. Teraz mam 65I.... ale ostatnio mniej mi na tym zależy no i boję się operacji. Dlatego naprawdę gratuluję decyzji, odwagi i cieszę się, że zrobiłaś coś dla siebie ;) szczególnie, że tak jak pisałam, że teraz te rozbione cycuszki wyglądają świetnie, ja sama oglądam się na plaży za dziewczynami z ładnymi 🍊🍊🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 07:52

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina czekaj czekaj jaki masz rozmiar🙉? Aż musiałam przeliterować sobie do tej litery, nawet nie wiedziałam, że takie istnieją 😉
    Ja też się bałam, ale w dniu operacji poszłam jak na autopilocie. Dwie doby byl dyskomfort, a tak bylo serio ok, myślałam, że dłużej leki będę brała i długo źle będę się czuła. A potrzebowałam łącznie 4 tabletek od bólu. Później czuć uczucie jakby zakwasów jak się rękoma ruszą, ale dlatego trzeba ograniczyć te ruchy przez pierwsze dni

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja popieram, bo tak jak pisałam, biust jest cholernie niesprawiedliwy, nie da się z nim zrobić absolutnie nic. Tyjesz to nie rośnie, chudniesz to flaczeje, to bzdury że ćwiczeniami można go ujędrnić.
    Ja jestem pełna podziwu że zdecydowałaś się na tak naturalny efekt, bo jak czasem widzę na IG zdjęcia przed i po, to ogrom jest "od zera do milionera " co nie wygląda ani estetycznie, ani sexy.
    Ja pamiętam jak po porodzie z Olkiem wróciłam do domu i stanęłam przed lustrem i zobaczyłam dwie wielkie DYNIE to sobie pomyślałam: "Ja prdl..która dziewczyna świadomie robi sobie AZ takie "..
    Mega że Ci się to tak pięknie goi🥰

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet Przez chwilę myślałam że na NFZ będę próbować, od psychiatry zaświecenie i jako niedorozwój piersi, ale mega dużo zachodu i gorzej dostać refundacje niż na zmniejszenie piersi.
    Mi w ciąży nie drgnely, laktacja wyglądała jak wyglądała, nie było praktycznie. Hormony też nic nie Dały.
    Więc moim największym zmartwiłem przed operacja było czy po 35 latach zaakceptuję w ogóle biust.

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 18 kwietnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, bo im mniejszy obwód tym oznaczenie miseczki jest wyższe. Tzn., że mieseczka I przy obwodzie 65 jest jednak mniejsza od mieseczki I przy obwodzie 80 ;) aż takich donic nie mam ;P ale kupno stanika to wyczyn. Kiedyś wydawało mi się, że one są brzydkie obwisłe, nie lubiłam na siebie patrzeć bez stanika, a teraz jednak stwierdzam, że przy mojej kobiecej figurze, nie wyglądają źle, jakaś samoakceptacja mnie dopada w połowie czwartej dekady życia 🤣🤣 niemniej dbanie o garderobę jest męczące.

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 18 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, świetnie napisałaś z tą niesprawiedliwością 🤣 to prawda, biust jest mega niesprawiedliwy!😁

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia tak, mi nawet gram nie poszedł nigdy w cycki tylko w uda i tylek, który mam i tak duży i wystający, więc aż się prosiło o cycek xD

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznawac sie, kto tak jak ja w Wielki Piatek kibluje jeszcze w pracy?

age.png

age.png
‹‹ 5860 5861 5862 5863 5864
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ