X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😙

Edka, gratulacje!💕

Irysko, zdrówka dla Michałka!🤕

Verita, cieszę się, że wychodzicie na prostą z problemem 💪

U nas grypa 🤒 w piątek zaczęła mnie boleć głowa I było mi zimno, w sobotę rano już gorączka I potworny ból całego ciała, zrobiłam test I pyk grypa typ B. Pojechałam na świąteczna opiekę, dostałam lek, powiedziałam że mam małe dzieci ale powiedział że skoro nie mają objawów to nie ma potrzeby dla nich. No i oczywiście wczoraj po południu Kacperek gorączka, a dzisiaj Oluś 37,5 🥴 na 11:30 jedziemy wszyscy do lekarza.

Ja chłopakom zrobiłam zamówienie w ccc. Zamówiłam im sneakersy z Polo Club i dwie pary trampek z psim patrolem 😅 oczywiście zamówilam im takie same w różnych rozmiarach, a że była promka to za 6 par wyszło mi chyba 460 zł 🤭

Ounai, Ty kupiłaś z Myszką Miki, a ja Championy zielono różowe 😂

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 17 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Lalia to zdrówka dla Was, a lekarz trochę niepoważny bo mógł już wtedy dać lek. Po co czekać na objawy…

Zulu ja smarowałam dokładnie tak jak Lalia pisała. Trochę naciągałam ale nie ściągałam przez pierwszy tydzień i jak się juz samo odklejało co widzieliśmy to ściągaliśmy delikatnie żeby nie bolalo oczywiście i wokoło jak butelkę odkręcić. I każdym dniem widzieliśmy że jest lepiej.

Teraz tylko zastanawiam się bo trochę ten napletek mu tak wisi, ale mąż mówił że on chyba też tak miał jako dziecko a jest ok teraz i nic nie wisi 🙈🙈🙈

Zulugula lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zachodu z tymi napletkami🙈

Lalia współczuję grypy:/ I następnym razem od razu bierz dla reszty rodziny lek, profilaktycznie jest wtedy raz dziennie. A chlopaki mieli juz grypę kiedyś? Bo jak nie to przygotuj się na konkretne plucie lekiem🙈 chociaz juz duzi są chłopcy to z miodem może im wystarczy. Kaja plula dalej jak widziała, na szczęście cos tam chyba zjadła, bo jej nie złapało.

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, byliśmy dzisiaj u lekarza i hit: Kacprowi wyszła grypa typ A 🫣 mi w sobotę typ B 🫣 Olek był z nami bo od tygodnia kaszlał A dzisiaj stan podgoraczkowy więc dostał inhalacje i lek na grype i mój mąż też dostał i to z inicjatywy pediatry, no jak widać da się 🥴
    Ja im ten lek rozpuszczam w mini ilości soku malinowego do herbaty i daję strzykawka i biorą cacy 😅

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 marca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dużo zdrowia. Oby szybko wam przeszło. A byliście szczepieni na grypę?

Michałek już nie ma gipsu ale dalej utyka na tą nogę. Podobno to od unieruchomienia. Mam nadzieję, że fizjo mu to wyćwiczy🙄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • ALA Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z takim tematem z trochę innej beczki. Też się z mężem staramy bezskutecznie, a po drodze wiele niepowodzeń. Jednak po każdym niepowodzeniu staram się wziąść w garść, wyznaczam sobie nowe cele. Juz od dawna moim nie tyle znartwieniem, co rzeczą która mnie naprawdę wkurza są 2 zmiany , które mam na okolicach intymnych. Jedna na wargach sromowych większych z zewnątrz, a druga w środku obok łechtaczki. Jedno, na zewnątrz to wlokniak, a ro w środku to chyba kaszak. Kazdy ginekolog, któremu to pokazuje albo mnie zbywa, że taka uroda, tak ma być, to nic takiego, a mi to rośnie i mnie wkurza. Już nawet zaczęłam się wstydzić przed mężem... nie mam w okolicy żadnej kobiety chirurga i stąd Takie moje pytanie czy nie wstydziłybyscie na moim miejscu pójść z tym do zwykłego chirurga? A jak mnie wyśmieje? Jak odmówi usunięcia zmian w takim miejscu? Zwłaszcza, że jedna jest w środku na sluzówce?
    Powiedziałam sobie, że tym razem muszę zrobić z tym porządek, ale bardzo się wstydzę. Żaden ginekolog nie chce tego usunac, więc chyba muszę pójść do tego chirurga, a bardzo się krępuje.

2016: poronienie 8 tydz.💔
    2017: cc synek ❤️👣
    2020: poronienie 11 tydz., 💔łyżeczkowanie
    2024: ciąża pozamaciczna, usunięty prawy jajowod 💔
    2025: poronienie 6 tydz. 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, nie szczepiliśmy się. Ja grypę ostatnio miałam ponad 15 lat temu a dzieci nigdy. Na szczęście dość łagodnie to u nas idzie, samopoczucie wiadomo do kitu, ale gorączki do max 38,2 i szybko spadają po lekach

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 marca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, gratuluje wyboru. Matka tez musi sie na wiosne wyszykowac ;)

Ja przy grypach od razu wymazuje dzieci i z wlasna diagnoza ide do lekarza. Ale u nas jak goraczka jest to i tak w przyxlchodni wymazuja wiec dzieki temu ozzczedzam czas

Ala, chirurg to lekarz jak kazdy inny. Pochwa mu nie straszna. Nie ma sie czego wstyfzic, idz jesli to Ci przeszkadza w jakikolwiek sposob.

Lalia, u mnie Marta leki na grype zjadala z mlekiem czekoladowym :P

age.png

age.png
‹‹ 5857 5858 5859 5860 5861
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ