X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)

Wybór podstawowki juz spędza mi sen z powiek. Mam wrażenie że szkoly w moim małym rodzinnym miescie miały wiecej do zaoferowania niz w wielkim Krakowie.

Irysko to chyba jestes jedna z nielicznych z takimi odczuciami co do dwójki dzieci 😃 ale moja dwójka jest jak czwórka, bo K robi za 3🙈 Ladyo piątka hajnidowa 👋 ale i tak jest bez porównania lepiej niz jej pierwszy rok zycia, pewnie dlatego że chodzę do pracy , ona do żłobka i nie widzimy się 7h 😄 ale jest super, K jest straszny nerwus i mocno charakterna, już współczuję jej facetowi 🤣
    Leje nas, szantazuje, nie toleruje słowa nie, jest wesoło 🤡
    Ma trzy włosy na krzyż ale wrocila dziś z kitką-palmą na głowie, bo ciocie czesały dziewczynki i tez chciała 😄 jest strasznie kumata , komunikatywna , spoleczna i rozumna, mówi juz ok 15słów, ostatnio wpadło jej "cycy" 😃

Meggi, u nas czasem T jeszcze "dzidziusiuje" ale najbardziej poprawilo się odkąd K zaczęła chodzić czyli jak miala 13msc. Teraz to są juz na szczęście krótkie akcje do zniesienia. Trzymam kciuki, to jest strasznie wkurzające...

Edka, gratuluję kolejnego rosnącego Bobasa😉

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo gratuluję 4kg. Ja mam do zrzucenia 2kg i mi totalnie to nie wychodzi... nie jem dużo ale ruszac tez się mało ruszam. Nie umiem się zmobilizować do ćwiczeń, wieczorem nic mi się juz nie chce. Cwiczylam tylko trochę na rozejscie kresy, miałam tejpy, a i tak mam rozejście jeszcze na 2,5cm i fizjo mówi, że uda nam się tylko max 0.5cm jeszcze zejsc, bo mam tak strasznie rozciągnięte.

Ladyo lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja chodzę do gina- endokrynologa i on mi zlecił cały panel hormonalny, amh też, no i wywiad. Wszystko się układa w całośc. Ja teraz miesiączki potrafię mieć takie po 2-3 dni, wiecznie plamienia jakieś no i poziom estrogenów niski, jak to doktor powiedział estrogeny leżą na podłodze ... a one też nakręcają cały metabolizm , libido również. dają jakąś taką energię do życia . U mnie z tym wszystkim jest problem.

Ladyo brzmi fajnie, cała szkoła to jest 310 osób. Dyrektor podkreślał na drzwiach otwartych że żadne dziecko nie jest anonimowe.
    Wyniki mają wysokie jeśli chodzi o test 8 klasisty - 14 szkoła podstawowa we Wrocławiu , 7 wśród szkół publicznych.
    Też w samej szkole jest bardzo mało patologii , jednak jak ktoś już decyduje się wozić dziecko do szkoły to jest dość świadomym rodzicem i raczej nie pojawiają się tam dzieci z przypadku .. czego nie można powiedzieć o naszej rejonowej. Świetlica też dobrze działa, nie jest to przechowywalnia dzieci tylko mają fajne, kreatywne zajęcia na świetlicy, dopiero od godziny 16 jest łączona a tak to do 16 maja jedną swoją Panią świetlicową jako klasa.
    Jedyny minus to dojazd , sam dojazd rano samochodem to jest jakieś 25 minut od nas. Będziemy dojeżdżać tramwajem równe 19 minut , plus dojście na tramwaj i do szkoły, trzeba będzie o 6,50 wychodzić z domu żebym ja zdążyła na 8 do pracy. Pierwsze 2-3 lata będą wyzwaniem, Bartek w innej części miasta w przedszkolu … ale damy radę .

Gratulacje za takie wspaniałe corki, brzmisz jak dumna matka ale co w tym złego ? 😄 gratuluję utraty wagi, dla mnie 4 kg to sporo :) super !

Edka gratuluję !

Ja też uważam że z dwójką dzieci jest łatwiej niż z 1… chociaż już nie pamiętam jak to było z 1 :) ale wydaje mi się że u nas duża robotę robi to że dziewczynka jest starsza i Bartek też jest przez to dość łagodny.
    Ostatnio jechaliśmy samochodem we 4 i w radiu coś mówili o jakiś dzieciach co umieszczone zostały w domu dziecka bo coś tam z rodzicami było nie pamiętam dokładnie, Ania słuchała tego z wielkimi rumieńcami i szeroko otwartymi oczami po czym mówi mega poważnie na głos . - Bartek my mamy szczęście trafiliśmy na dobrych rodziców 🥹 a Bartek z pełną powagą - tak Ania mamy dobrych rodziców 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 22:30

Ladyo lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! Ja czytam ale ciągle mało czasu żeby pisać 🫣

Zulu, zbijam piątkę, my z mężem ciągle mówimy że z samym Olkiem to byłby taaaki luz 😂 Kacper to jest wichura 🫣🫣 a jak się z Olkiem nakręcą to są nie do zatrzymania 😅😅😅

Nas w marcu przeorała grypa i od tamtej pory jest stabilnie jeśli chodzi o choroby 🤭
    Ja mam w pracy jakieś tornado 😶 miałam lekcję dla rodziców, jakieś projekty, trudną sytuację rodzinną u jednej uczennicy i mam wrażenie że dni mijają jak mrugnieecie 🫣
    Od września chcemy żeby Kacper poszedł do przedszkola tam gdzie Olek jako 2,5latek, mam nadzieję że się uda bo on uwielbia jeździć po Olka a szkoda mi żeby cały rok siedział z teściem w domu i czekał na swój rocznik 🫣
    Oluś pięknie pracuje na zajęciach, obecnie ma 1xrehabilitację z integracją sensoryczną i 4xlogopedie w tygodniu, buzia mu się nie zamyka, najgorzej w samochodzie jak nie mogę uciec 🤣 nadal mówi bardzo niewyraźnie ale problem stanowi ruchliwość języka a nie inne problemy, to już kwestia ćwiczeń i żmudnej pracy. Mówi całymi zdaniami, buduje dłuższe wypowiedzi, pięknie się bawi. Ja średnio co tydzień zmieniam zdanie i albo nabieram pewności o spektrum autyzmu albo poddaję totalnie w wątpliwość 🫣 więc obserwujemy, wspieramy i czekamy na diagnozę w Poradni Autyzmu za 2 lata. Nie wiem czy pisałam że mamy wyniki rezonansu i w główce czyściutko, bez najmniejszych zmian 🥳

Verita, ta szkoła brzmi super 🤩 mnie myśl o podstawówce przeraża, najchętniej zahibernowalabym Olka w przedszkolu bo ja kocham to miejsce całym sercem i boję się w szkole nie będzie ani 20% tak dobrze..

Ladyo, Ty masz tak cudne dziewczyny że ja się wcale nie dziwię że tak je zachwalasz 😍

Edka, spokojnej ciąży! 🥰

Karolina, a jak tam teraz że spaniem u Matyldy? 😊

Ounai, mi się chyba coś popierniczyło, ale wydaje mi się że u nas w podstawówce trzeba dziecko odprowadzać do ukończenia 3 klasy 🤨🤨 ale bardzo możliwe że coś pomieszałam 🤣🤣

Ja dziewczyny chudnę i tyje na zmianę 🫣 w październiku dobilam do 63 kg i to była moja najwyższa waga nie licząc ciąży, byłam już na granicy wymiany ubrań bo ledwo w spodnie wchodziłam i to był sygnał żeby się ogarnąć 🫣 do marca schudłam ponad 5 kg ale potem ta grypa, zero ćwiczeń, dużo jedzenia i 2kg wpadły na plus 😅😅 ale pomału, to nie wyścig, powoli powoli i te 2-3kg też zejdzie 😅

veritaa, Zulugula, Ladyo lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia super że u Olcia takie postępy ! Gratuluję .
    Co do Kacpra też bym próbowała dać do przedszkola, nie to że uważam że opieka dziadka nie jest wartościowa ale mimo wszystko przedszkole daje dużo więcej moim zdaniem . Bartek też poszedł jako 2,5 latek i nie żałuje absolutnie. Czasami zastanawiam się czy nie będę się starała nawet żeby zaczął o rok wcześniej szkole… na razie tylko po cichu o tym myślę ale nie wiem czy będzie to w ogóle możliwe się rekrutować nie będąc rocznikiem szkolnym. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 06:20

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, u Mati coś kliknęło zimą + przestała spać w przedszkolu (powiedziałam jej, że przez drzemki nie może zasnąć wieczorem, więc niech powie pani, że nie chce leżaka i rzeczywiście sama powiedziała to pani, pani nie zmusza do spanka i się udało 🥹). Zasypia przy dobrych wiatrach o 20, czasem ok. 21. Ale wreszcie bez afer, płaczków itd. Odzyskaliśmy wieczory, oglądamy seriale, ja dużo czytam. Po 4 latach dożyłam tego momentu i jestem z tego bardzo zadowolona. Natomiast tak ogólnie to bywa różnie, afery i przywiązanie do rutyny nadal dają nam w kość. Było trochę lepiej, ale ostatnio znów jest trudniej. Idziemy w przyszłym tygodniu na wizytę do pedagoga i już bez odwlekania i ociągania się idziemy z nią prywatnie na diagnozę. Mam dokładnie tak jak Ty z Olkiem, są takie dni, że myślę 'złote dziecko, czego ja od niej chcę', po czym przychodzi dzień, gdy mam ochotę zadzwonić na pogotowie i poprosić o zabranie mnie do wariatkowa. Nie ma się co oszukiwać, zrzucać tego na bunty lub trudny charakter. Coś jest na rzeczy. Oboje z mężem to widzimy.
    Mati sie ogólnie super rozwija, jej przedszkole dużo jej daje, tak jak pisałyście o szkołach, ono jest kameralne, żadne dziecko nie jest anonimowe. O szkole oczywiście też już myślę, pójdzie pewnie na to osiedle, gdzie chodzi do przedszkola. Nie jest to nasz rejon, ale mieszka tam mój brat... więc pewnie podamy jego adres 🫣 wiem, kombinatorstwo. Myślałam o społecznej, jest wpisana na listę, ale słyszę ostatnio złe opinie o niej. Poza tym jeśli okaże się, że Mati potrzebuje wsparcia, to wolałabym mieć ją w publicznej placówce.

Ladyo, jesteś cudowną matką wariatką! Pięknie się to czytało 🥹 ja Mati puszczam moje hity z dzieciństwa, słuchamy np Fantazji Fasolek, albo Majki Jeżowskiej i ona jest podjarana, że mama tego słuchała jak była mała. Tylko nie potrafię jej wytłumaczyć, że babcia nie puszczała mi tego w tv na żądanie, bo kto słyszał o youtubie w latach 90tych 🤣🤣🤣

Clover, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm

Wysłany: 16 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertia, gratuluję udanej rekrutacji. Przeraża mnie to, że to jest taki wyścig. Co do oświadczenia dochodu to bez sensu wymóg, skoro tego nie sprawdzają. Przecież łatwo to zweryfikować pitem lub zaświadczeniem z pracy. Tak jak pisałam wyżej, być może my też uciekniemy się do kombinacji z adresem Mati, ale usprawiedliwiam się w duchu, że wielu rodziców tak robi, podaje np. adres dziadków 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 10:20

veritaa lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. Ja czasem zaglądam, chociaż albo nie mam czasu napisać, albo nie wiem co mam napisać 🙈 Fajnie, że się odezwałyście, może nam wątek trochę odżyje, byłoby super ☺️

U nas raz lepiej, raz gorzej. Mąż znów zmienił pracę i ma trochę wyjazdów służbowych, a z czasem będzie więcej. Czasami ciężko nam to zgrać z moją pracą, ale jakoś dajemy radę. Jest to wyczerpujące, no ale zawsze sobie jakoś radziliśmy, to czemu mielibyśmy sobie nie poradzić teraz. Teściowa zaczęła nam pomagać przy Olku, czasem go odbiera z przedszkola czy siedzi u niej trochę na dole, kiedy np. ja muszę już jechać do pracy, a mąż jeszcze nie wrócił. To naprawdę ogromna pomoc. Od września Olek idzie też do innego przedszkola, w mieście gdzie pracuje mąż a ja mam je po drodze do swojej pracy. Nie będziemy już musieli nadrabiać drogi tak jak teraz, więc będzie nam dużo łatwiej :)

Byliśmy niedawno z Olkiem u laryngologa i mamy migdały do podcięcia. Na razie jeszcze nie wiem gdzie będziemy to robić. Muszę na dniach podzwonić i się dowiedzieć o terminy i ceny (bo raczej się zdecydujemy iść prywatnie, terminy na nfz to kosmos z tego co słyszałam). Musimy też zacząć chodzić do logopedy, bo pozycja języka w dalszym ciągu jest nieprawidłowa.

Niedawno robiłam badania okresowe w pracy i bardzo mi się wyniki poprawiły. Cukier w normie, cholesterol i trójglicerydy też, z wątroby też super. W porównaniu do zeszłego roku jest ogromna zmiana na lepsze. Jestem już 17 kg na minusie, w krytycznym momencie (w maju zeszłego roku) ważyłam już 85 kg, teraz mam 68 i ważę w końcu mniej, niż kiedy zaszłam w ciążę 😅 Przy wzroście 172 cm jest to już waga prawidłowa, a przecież od dawna byłam już w nadwadze i nie mogłam z tego zejść. Niedługo mam wizytę kontrolną, u diabetolog, ciekawe co ona powie. Powiem Wam że czuję się naprawdę super, w końcu mnie kręgosłup codziennie nie boli, mam lepszą kondycję. Wiadomo, że ciało już nie takie jak kiedyś - rozstępy i rozciągnięta skóra na brzuchu nie wyglądają super, ale i tak jestem mega dumna 😁

Byłam ostatnio na wizycie u gin, wiadomo, profilaktyka. Umówiłam się tym razem do babeczki która jest bardzo polecana tu w mojej okolicy, bo miałam wrażenie, że poprzedni lekarze zwyczajnie olewali to, co mówię. Na wyniki cytologii jeszcze czekam, usg piersi ok. Mam problem z "dziwnymi" miesiączkami - na kilka dni przed mam plamienia, samo krwawienie jest bardzo obfite i bardzo boli mnie brzuch i kręgosłup, a później znowu są plamienia. Czasem trwa to wszystko nawet 10-11 dni. No i okazało się, że winowajcą jest adenomioza 😥 Wiem, że to dość częste niestety, ale jakoś tak mnie to przytłoczyło. Ja od jakiegoś czasu coraz częściej myślę o drugim dziecku ale myślałam, że będziemy mogli na spokojnie podjąć decyzję a tu okazuje się, że w moim przypadku im prędzej, tym lepiej. Dla mojego męża to jest temat tabu i w ogóle woli tej kwestii nie poruszać. To są ciężkie decyzje ale chciałabym, żeby się określił w możliwie niedługim czasie w którą stronę idziemy, bo tu chodzi o moje zdrowie i samopoczucie. Nie chcę naciskać, ale każda rozmowa kończy się stwierdzeniem, że on jeszcze nie myślał, bo ma dużo spraw na głowie. Widzę, że to odsuwa jak tylko może. A ja chciałabym po prostu, żeby szczerze powiedział co o tym wszystkim sądzi, ale jak mu to tłumaczę to jest ok, pomyślę i pogadamy - ale nie gadamy 🤷🏻‍♀️

veritaa, Iryska, Ladyo lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie miej żadnych wyrzutów, ja teraz widzę że w takiej rekrutacji to wszystkie chwyty dozwolone. Dosłownie. Sama szukałam kogoś z adresem aby się zameldować tymczasowo w okolicach szkół ale nie znalazłam niestety.

Clover ogromne gratulacje ! Tyle kg to naprawdę szacunek, jak to zrobiłaś ? Pytam zupełnie poważnie .
    Ja cały czas odkładam Bartka logopedę … nie mam teraz na to zasobów i czasowych i pieniężnych. Mam trochę wyrzuty ale naprawdę robię wszystko co mogę, też jestem często sama, mój mąż dużo wyjeżdża ale musi. Jak mam 3-4 dni że jestem z nimi sama i muszę ich ogarnąć do przedszkola , lecieć do pracy, wrócić, pojechać na zajęcia dodatkowe to jesteśmy wypompowani. Jedyny plus z tego że w taki dzień dzieci obydwoje padają mi o 19.30 . Z drugiej strony co z tego jak ja też wtedy idę z nimi spać i mówię całkiem poważnie bo nie daję rady inaczej. ..
    co do adenomiozu to ja też niestety ja mam… mam Endo, adeno, przedwczesne wygasanie jajników i trombofilie 😅😅😅 kto da więcej ? Nie no to trochę śmiech przez łzy , staram się nie dołować ale czasami jest turbo ciężko.
    Fajnie że się odezwałaś .

Synek styczeń 2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Oliwka zaczynamy za tydzień diagnozę SI , logo Nas wysłała, bo skupienie , usiedzenie w miejscu leży. Prywatnie idę, ale jednocześnie zobaczę jak terminy w PPP żeby całościowo ją sprawdzili.
    Oliwka też za jakieś 3 miesiące (zależy kiedy logo da zielone światło, bo pożyje języka i połykanie musi być prawidłowe, więc ćwiczymy) bedzie miała zakładamy aparat bioblok bo ma za wąskie i za wysokie podniebienie.

I uwaga uwaga zrobiłam sobie piersi:😍
    Całe życie miałam zero , ciągle ukrywanie, po ciąży nic nie urósło a było gorzej. Jestem 3 tyg po i super się czuje i już wiem że będą piękne.

Zulugula, KarolinaMaria, Lalia, Iryska, Ladyo lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow Meggi, fajnie🍒 😃

My z kolei bylismy u ortodonty, bo T ma ładne ząbki 😄 wiecie,mało przere miedzy zębami. Ale cos tam ma i w jego przypadku nie trzeba aparatu teraz. Za to mi wycenil ten niewdzialny na 20k 😉

Jeśli chodzi o spektrum, to psycholog z wwr nie widzi nic niepokojacego u T, ale go nie zna dobrze, i bazując na tym co my mówiliśmy i to co logo mowi, poddamy go jeszcze konsultacji psychiatry i on zdecyduje co dalej, czy zgłębiamy temat czy konczymy w sierpniu wwr. Bo logopedycznie nie ma juz żadnej potrzeby

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu Pamela to nie jestem, mam pełne duże B, może małe C, ale mając same plecy to jest dla mnie super. Mam ergonomiczne i już wyglądają mega naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 12:43

Zulugula lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu my idziemy w ortotropie jeśli chodzi o aparat, żeby stale zęby miały miejsce

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 16 kwietnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, niech Ci pięknie sterczą 🍊🍊! Super, że zrealizowałaś swoje marzenie. Medycyna poszła do przodu w każdej dziedzinie, wierzę, że są piękne i bardzo naturalne ;) a co mąż na to? Zadowolony? ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 15:45

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ale czaad 🤩🤩 kusi mnie napisać: "pokaż " ale się wstydzę 🤭 w sensie w ubraniu pokaż 🤣
    Super że się zdecydowałaś, niech się pięknie goją i dobrze noszą 😍😍 gwarantuję Ci że wydasz fortunę na nowe ubrania bo biust ma ogromne znaczenie na to jak się wszystko układa 😊

Ja z 70E/F zeszłam na 70C/D 🫣 z jednej strony mi troszkę szkoda, ale z drugiej to co zostało jest spoko, są mniejsze o połowę ale dość pełne, oczywiście jak leżę na plecach to idą pod pachy 🤣, ale w staniku czy w stroju są więc nie narzekam. Bardziej mnie cellulit wkurza bo ćwiczę, jem całkiem nieźle a tyłek I tylna część ud to pomarańczka 🥴 😅

Meggi, Zulu a z dziećmi byłyście po prostu u ortodonty czy to musi być ktoś kto się specjalizuje w małych dzieciach?

Ladyo lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 tyg chodzę w tym operacyjnym staniku to ubrania wszystkie są ok, nawet ostatnio na chwile zmierzyłam strój kąpielowy to jeden nadal jest ok, wyciagnelam tysiąc wkładek, doszywanych poduszek i akurat jest plus trochę widać bardziej biust. Pod ubraniami myślę że nikt nie zauwazy. Zawsze bez dekoltów chodziłam, ubrania po szyję, 3x push up plus wkładki żeby się trzymał w ogóle stanik. A teraz w końcu kupię miękki stanik i sukienki jakie mi się podobają.

Ja chodziłam do ortodonty typowego dla dzieci, szukałam też pod kątem ortotropi bo ja najlepiej do max 6 roku , bo tak nakłada się aparat na 3 miesiące i już jest ok. Oliwka też ma zabek przy ząbku, brakuje jej 8mm do prawidłowego podniebienia i szerokości szczęki, przez ro że ten język długo miał zła pozycje i nie leżał na podniebieniu

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, na pewno jest pięknie 😍😍😍 biust to najbardziej niesprawiedlliwa część kobiecego ciała, b9 nijak nie da sie na niego wpłynąć,więc jak są teraz możliwości trzeba korzystać 🥰🥰🥰

Dzięki za wiadomość o orto, wczytam się w temat 😊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, mąż nie widział jeszcze, serio one codziennie się zmieniają, pokaże jak będzie 6tyg po, będą wtedy wyglądać już bardziej na docelowe. Zaraz po operacji starsznie wyglądało to, opuchnięte, kwadratowe, ale teraz już 3 tyg i ładnie już jest, jeszcze mięsień nawet do pół roku będzie się układał.

Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa, a w przedszkolu nie mają logopedy, który ćwiczyłby z Bartkiem?
    Ja załatwilam Michałkowi WWR w poradni PP i w ramach tego ma logopedę w przedszkolu 2 x tyg za darmo.
    Ma też psychologa i zajęcia SI.

Lalia, gratulacje dla Olka! Moja siostra ma taki sam problem z synkiem jak wy, ma 3 latka i nic nie mówi. Więc dajesz mi nadzieję,że u niego też ta mowa ruszy bo narazie kiepsko to wygląda 😕

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dzieci mogą od 7 roku życia same zostawać w domu i chodzić do szkoły. Jak Tymek miał 6 lat (ostatnia grupa przedszkola) pozwoliłam mu samemu wychodzić na podwórko tylko miał zakaz zbliżania się do ulicy. Jak miał 7 lat chodził sam do żabki po drobne zakupy a teraz jak ma 9 jeździ sam autobusem. Ale w jego szkole są dzieci ktore jezdzily ssme aurobusami juz rok temu.

Verita, jak czytalam Twoj wpis to jakby o mnie bylo. Ja totalnie Cie rozumiem, ale probuje sobie tlumaczyc, ze nawet jak te 50g tygodniowo spada to przeciez spada. Smutne jest to, ze chudne 800g miesiecznie a przed owulacja w 1 dzien tyje 2kg :P

Meggi ale cudownie, gdzie robilas? Ja tez rozwazam taka inwestycje w siebie. Moje rozmiar maja ok, ale sa blizej pepka niz ramion. Moj maz mowi ze finansowo nie ma nic przeciwko ale jesli zamierzam schudnac to sugeruje zebym jednak dobila do tej wagi jaka ma byc i wtedy sobie strzelila zabieg. Mi znajoma polecala czeska klinike.

Zulu, drogo Ci wycenil, u nas max koszt invisilign to 15tys. Natomiast zwykly tez tyle kosztuje, bo nosisz dluzej i masz czesciej wizyty. Niewidoczny ma ten minus ze po kazdej kawie, herbacie i posilku musisz umyc zeby.

age.png

age.png
‹‹ 5860 5861 5862 5863 5864
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ