X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, wspolczuje☹️ trzymaj się, najważniejsze że jesteś w szpitalu pod opieką. W Katowicach w końcu czy Tychy?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, trzymaj się ciepło! ❤️

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai o nieeee, przykro mi 🥲
    Sama miałam cp i 3 tyg z nią chodziłam bo też lekarz myślał że to poronienie i nic na usg nie widział. Mi metotreksatem potraktowali. Dwie duże dawki. Obyło się bez laparoskopii, ale 4 tyg prawie leżałam w szpitalu bo mogli wypuścić dopiero jak beta spadła poniżej 10, a tak ciągle pod kontola i usg.

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, wspolczuje☹️ trzymaj się, najważniejsze że jesteś w szpitalu pod opieką. W Katowicach w końcu czy Tychy?
    W Katowicacb, w uniwersyteckim. Nie zostalabym w Tychach, tragiczne podejscie tam mieli, nie wyobrazam sobie tam tracic ciaze. Tu od wejscia lelarka byla empatyczna.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, chociaż tyle w tym... "dobrego" że lekara empatyczna 🙄😪

Jak się dzisiaj czujesz? Nadal masz te mdłości?

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai i jak ta druga beta?

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza 1196, druga po 7h 1201. Nie znalezli cp. Zostawili mnie do jutra i rano znowu pobiora mi krew na bete. Tak strasznie sie poplakalam ze stresu idac na badanie ze nie moglam lekarzom opowiedziec co w ogole sie stalo. Ale tu wszyscy bardzo mili j empatyczni sa.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, trzymaj się. To musi być straszne ☹️
    A boli Cię coś?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, trzymaj się. To musi być straszne ☹️
    A boli Cię coś?
    Wlasnie nie, nic w ogole mnie nie boli.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pierwsza 1196, druga po 7h 1201. Nie znalezli cp. Zostawili mnie do jutra i rano znowu pobiora mi krew na bete. Tak strasznie sie poplakalam ze stresu idac na badanie ze nie moglam lekarzom opowiedziec co w ogole sie stalo. Ale tu wszyscy bardzo mili j empatyczni sa.
    U mnie też nie znaleźli. A miałam z 10 razy usg przez różnych lekarzy. Możliwe że była gdzieś w otrzewnej nawet, wyszla poza jajowody. Niby tak mogło być po poronienie trabkowym czy jakoś tak.

A jaki mają plan na Ciebie?

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U mnie też nie znaleźli. A miałam z 10 razy usg przez różnych lekarzy. Możliwe że była gdzieś w otrzewnej nawet, wyszla poza jajowody. Niby tak mogło być po poronienie trabkowym czy jakoś tak.

A jaki mają plan na Ciebie?
    Jutrzejsza beta wyjasni. Jesli rosnie to chyba poczekamy czy pojawi sie jeszcze zarodek. Jesli nie to w sumie nie wiem. Dzis na usg mowili ze widza cos malutkiego ale nie wiem gdzie. Mozliwe z3 beda laparoskopowo szukac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 19:48

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wakacji i miałam sprawdzić co u Ounai - wszak jak ostatnio z nią pisałam, to miała testować... Kurde, takiego obrotu akcji się nie spodziewałam 🫤 Jeszcze pół biedy, jakby to była cb. Sama dwukrotnie miałam i tylko się modliłam, żeby się oczyściło i mieć to z głowy. Bo raz miałam cp. Też nie można było zlokalizować na USG, gdzie się umiejscowiła. Beta mi skakała i tak się bujałam 2 miesiące z tą ciążą. Na szczęście obyło się bez szpitala i zabiegu. Poronienie trąbkowe l. Beta w końcu spadła do zera, ale bardzo powoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:12

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam.
    Dzis podczas kąpieli pomyślałam co u Was i na myśl mi przyszła Ounai. Ściągnęłaś mnie myślami, więc wysyłam wsparcie ❤️‍🩹

Ounai, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 4 sierpnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, byłam tu dawno temu 🤔 postaram się częściej zaglądać!

Ladyo, widzę że masz 3 córeczkę, to wspaniale! Gratuluję!

Mania Tobie także gratuluję synka! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 23:02

Ladyo, Maniaaa. lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 4 sierpnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po krotce co u nas, Malwina co raz większa. Już taka panienka z niej 🥹 co raz więcej chodzi, w ortezach, ale się wzmacnia cały czas, za 3 tygodnie zaczynamy przedszkole. Od 2 miesięcy śpi w swoim pokoju, nawet się zdarza że przesypia całe noce! Myślałam zenkifdy się tego nie doczekam! 🤪
    Ja zrobiłam formę życia, w sumie oboje, podjęliśmy współpracę z trenerem.
    Mamy nowego członka rodziny 🐕 Mambo, ma 6msc, od 3 jest z nami, Malwina zakochana po uszy.
    I to chyba tyle, postaram się wrzucić filmik, jak Malwina drepta. Nawet zrobi 3 kroki samodzielnie, choć nadal mocno się boi i nie ma stabilności, nad czym pracujemy.

IMG-0386.jpg IMG-5490.jpg IMG-9111.jpg IMG-8831.jpg IMG-8841.jpg IMG-8511.jpg IMG-9517.jpg

Martt95, Ladyo, Iryska, KarolinaMaria, Maniaaa. lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 sierpnia, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Enigva wygladasz swietnie. Na pewno kosztowało Cię to ogrom pracy. Malwinka cudowna, ona wyglada jakby była dużo starsza niż jest. Wy już wróciliście do Polski?

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa Jak dobrze słyszeć że u was wszystko dobrze...❤️❤️ nie mogę napatrzeć sie na te piękne długie włosy Malwinki i jej powalakący uśmiech 🤩🤩

Edit:
    Podsyłam te moje wyrośnięte córeczki. Chociaż Asia nadal rośnie swoim tempem i raczej bedzie należeć to tych mniejszych dzieci. Alicja zaczyna szkole od września i trochę mnie to stresuje 🫣

Grid-Art-20250805-082245269.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 08:32

Enigvaa, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Wow, Enigva wygladasz swietnie. Na pewno kosztowało Cię to ogrom pracy. Malwinka cudowna, ona wyglada jakby była dużo starsza niż jest. Wy już wróciliście do Polski?

Dziękuję. We wrześniu mija rok jak skupiłam się trochę bardziej na sobie. Niestety na ból pleców nie pomogło więc muszę ruszyć diagnostykę co się dzieje, że mnie ciągle bolą… za tydzień mam usunięcie żylaka z nogi i myślę że potem poszukam ortopedy…

Wszyscy nam to mówią, jest duża, teraz zaczyna nosić 122 rozmiar już…

Nie wróciliśmy i prawdopodobnie nie wracamy. Doprowadziliśmy dom do stanu deweloperskiego, zostało wykończenie i na razie się wstrzymujemy. Mamy 2 lat aby podjąć decyzję czy wracamy. Ale szczerze mówiąc nie mamy po co 🤷

Im dłużej jesteśmy tutaj tym więcej widzimy swobody jaką nam to daje. Tutaj nie muszę się martwić o sprzęt, o fizjo, o asystencje osobistą. W Polsce większość musimy finansować sami, więc ciągłe zmartwienia skąd wziąć takie kwoty.. w tym roku Malwina dostała nowy wózek inwalidzki, tylko 5tys €, może na 1,5 roku wystarczy.. rozmyślając, doszliśmy do wniosku, że nie tego byśmy chcieli od życia, chcemy pokazać Malwinie świat, kupić przyczepę kempingową, zwiedzić Europę. W Polsce raczej nasze marzenia odejdą na bok bo zwyczajnie będzie trzeba zapewnić wszystko Malwinie, sam koszt fizjo to ok.2-3tys miesięcznie…

Do tego asystencja osobista, która w tym momencie nie istnieje w Polsce praktycznie. Co zrobimy gdy Malwina będzie chciała być samodzielna? Iść na studia a nie ciągle z mamą albo tata do pomocy? Wyjść jako nastolatka ze znajomymi? Tutaj gdy ja nie dam rady sprawować opieki lub już nie będę chciała/Malwina będzie chciała niezależności, zgłaszam to do odpowiednich organów i Malwina dostanie pielęgniarkę-asystenta.

Dochodzi kwestia terapii. Właśnie toczy się postępowanie o dopuszczenie kolejnej terapii, tym razem wspomagającej do zatwierdzenia w europie. Od zatwierdzenia, Niemcy mają ograniczony czas jaki mają aby refundować terapię (chyba coś ok.30dni od ustalenia umowy z koncernem). Więc w przyszłym roku Malwina prawdopodobnie dostanie dodatkową terapię wspomagającą porost mięśni. W Polsce wiemy, że nie ma co liczyć na refundację tego leku w najbliższych latach. I co zrobić? Pozwolić jej brać, uzyskać postęp i potem jej to zabrać bo wracamy, czy nie pozwalać jej tego brać i ograniczyć jej możliwości? Wyniki w próbach klinicznych wyszły na prawdę spore…

I tak, daliśmy sobie 2 lata, bo tyle musi minąć aby nie płacić podatku po sprzedaży domu, ale raczej nie szykujemy się do powrotu wcale…

🙃🙃

🔸28 lat

Wysłany: 5 sierpnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, jakie one do siebie podobne! Myślałam że to jedna na zdjęciu 😆 wyrosły Ci piękne panny!
    Na pewno dacie radę ze szkołą :)

Co do włosów, Malwina chce być roszpunka aktualnie i nie pozwala ściąć. Trochę już przeszkadzają bo ma do pasa, no ale jej włosy i jej wybór :)

Martt95 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 5 sierpnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać ze Maliwinka ma duże predyspozycje do Roszpunki❤️
    Moim dziewczyna słabo rosną włosy 🫣. W sumie to obie należą do niskich dzieci. Alicja w listopadzie kończy 7 lat. Nosi rozmiar 116/122. Asia znowu jako 4 latka ma rozmiar 98/104 a czasem jeszcze 92 😅

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
‹‹ 5876 5877 5878 5879 5880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ