Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Ounai, z czego macie jodelke, drewno, panele winylowe czy laminowane? 😊
Irysko, bardzo dziękuję. Wszystko to moje projektyjak uslyszelismy wycene od projektanta to maz stwierdzil, ze na pewno dam rade
Mielismy jedynie 30 min konsultacji z architektem odnosnie oswietlenia w salonie i doradzila nam wlasnie punktowe zrodla swiatla wzdluz przejscia z przedpokoju na taras. Reszta wspolnie z mezem ogarnialismy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 21:07
Iryska lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
W ogóle to z tą podłogą mieliśmy straszne jaja. Wybraliśmy panele winylowe już bardzo dawno temu. Poinformowaliśmy o tym kierownika budowy ale... nie przyszło nam do głowy żeby maila napisać. No i nie zrobili nam wylewek na 2 poziomach. Efekt byłby taki, ze mielibyśmy różnicę poziomów między podłogami tam gdzie płytki a resztą ok 0,5cm. W mały palec idzie się uderzyć. Kierownik budowy zapewniał, że wyleje sie samopowiom, ale na 100m2 to już kawał kasy. Woęc mój mąż stwierdził, że jak ma tyle dopłacić do plastiku to on chce drewno (a ja się nie sprzeciwiałam bo to od zawsze było moje marzenie). Znależliśmy w Komforcie deskę Barlinecką, górna warstwa 1mm czyli jednorazówka, nie da się cyklinować, ale na promocjach wyszła coś koło 200zł czyli jak dobry panel. Umówiliśmy pomiar, zapłaciliśmy za pomiar i tu się zaczęlo. Montażysta nie chciał przyjechać do nas na pomiary do południa tylko albo po 17:00 albo w weekend. Minęly 2 tygodnie i byliśmy na dniach wnętrzarskich w takiej galerii w Katowicach (tam wlasnie mielismy ta konsultacje z architektem, w ramach tych dni właśnie). I mój mąż z nudów wszedł do Jawora. Ale tam wycenili nam podloge na 400zl/m2. Więc mu mówię, że jak juz w Jaworze byliśmy to chodźmy jeszcze do Dąbexu. A tam gośc nam wycenił na 212zł. Odwołaliśmy te pomiary z Komfortu a sprzedawca nam oddal pieniadze. Ale powiedzialam sprzedawcy, ze moga winic montazyste, bo gdyby przyjechal od razu to bysmy do tego Dąbexu nie zagladneli, bo nie przyszloby nam do glowy ze ktos moze nam dac taka biska cene na prawdziwy, porzadny parkiet. Schody z kolei robił nam taki stolarz z Ukrainy i też lepiej i taniej niz wiekszosc firm ktore nam robily wyceny. Tak wiec nasz parkiet wylądował u nas bo kilka osób zawaliłoSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Mamy wszedzie drzwi ukryte
🙄🙄🙄🙄🙄
Że też 7 lat temu takich drzwi nie było. Właśnie znajomi są świeżo po wykończeniu swojego domu i mają takie drzwi. Meeeeega. Ogólnie wszytsko co mają to mega, bo duzo nowoczesnych rozwiązań. Ale tak jak Ounai pisala wcześniej. Po 5 lat człowiekowi sie juz opatrzy to co ma w domu i planuje się zamiany.
Kiedy planujecie sie wprowadzić?30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Martt95 wrote:🙄🙄🙄🙄🙄
Że też 7 lat temu takich drzwi nie było. Właśnie znajomi są świeżo po wykończeniu swojego domu i mają takie drzwi. Meeeeega. Ogólnie wszytsko co mają to mega, bo duzo nowoczesnych rozwiązań. Ale tak jak Ounai pisala wcześniej. Po 5 lat człowiekowi sie juz opatrzy to co ma w domu i planuje się zamiany.
Kiedy planujecie sie wprowadzić?
Meggi no niestety cena drzwi to jedno, ale je musisz kupic zaraz po tynkach, musisz juz wtedy wiedziec jakiej wysokosci bedzie podloga. Potem ta oscieznice musza Ci zabudowac płytą gips kartonową, zaszpachlować a na koniec malujesz oscieznice i drzwi albo przyklejasz tapetę. Więc do samych drzwi jakby trzeba doliczyć koszt ich obróbki. A cenę musiałabym sprawdzić. Niewiele chyba droższe były od zwykłychSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Były już tylko dużo droższe.
A widzisz a mój mąż mi zawsze kit wciska że czegoś nie było jak mówie ze cos fajne i czemu nie zrobiliśmy...😄 a kontakty jak montujecie? Pionowo czy poziomo? Właśnie znajomi mają wszytsko juz pionowo. Na poczatku to dla mnie bylo takie dosyc nietypowe ale ogólnie bardzo praktyczne i pozniej mi sie spodobały. Duzo mniej ściany zajmują... I tak ostatnio Mirucia nowe odcinki sobie z mężem oglądaliśmy i też w pionie już robi 😀30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Haha nie były za bardzo popularne wtedy więc mógł nie kojarzyć i też wtedy jakość jeszcze pozostawiała wiele do życzenia.
Kontakty będziemy mieć różnie. W przedpokoju mamy 5 włączników obok soebie woęc będą pionowo, ale np w sypialni obok łóżka poziomo. Właśnoe wczoraj mi przyszły ramki w różnych kolorach i będziemy dziś dobierać, żeby w przyszłym tygodniu eleltryk mógł zamontować już.Martt95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Dziewczyny, nie moge wyksc z szoku, nie mam pojecia co tu sie zadzialo. Od 3 dni mam mdlosxi, dzis zwymiotowalam wiec maz wracajac z budowy kupil mi 2 testy. Testy sa roznej czulosci: 10, 20 i 25. Spodziewalam sie bieli no bo co mogloby byc w max 6dpo. A tu taka akcja. Nie mam pojecia co tu sie zadzialo
Martt95 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Meggi110818 wrote:Byc może tamto nie była to miesiączka tylko plamienie implantacyjne, ja tak miałam z Oliwka.
A to co widział lekarz pewnie to było ciało żółte. Możliwe że miala pozna implantacje.
Więc znowu gratulacje 🥰
To plamienie nie bylo, mialam silne skurcze brzucha i krew ze skrzepami. A potem jeszcze plamienie, ltore trwalo w sumie 9 dniSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Kurvze, jakos mi to nie przyszlo do glowy w ogole
Ja trzymam kciuki żeby to jednak nie była.
Przy takich ubjawach musi być wysoka beta, pewnie juz dużo ponad tysiac , więc jutro jedz na usg, ono wyjaśni wszystko. Ale do dobrego ginaO ❤️
Z ❤️ -
Iryska, jestem w Katowicach, jak mnie nie zbadaja tu to odpuszczam, pojde z pzu. Podejscie polskiej ginekologii to jednak nadal dramat i dno. U nas w szpitalu wojewodzkim mi poqiedzieli ze oni mnie musza na oddzial przyjac bo na wyniki badan czeka sie godzinami.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Irysko, brawo za czujność.
Ounai, wierze w to że teraz po tym rollercoasterze zaświeci dla ciebie słońce. A ten lekarz u którego byłaś za pierwszym razem.... brak słów.30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Jestem wykonczona, spalam moze z 3h. Pobrali krew na druga bete. Mam byc na czczo gdyby trzeba bylo usunac jajowod. Ciagle mam mysli w glowoe "a co jesli jest za wczesnie?" Mam taki mentlik w głowie. Chcialabym juz wrocic do mezaSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔