X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa podziwiam waszą dojrzałość i gotowość. Cofnęłam się trochę to starych wpisów by być bardziej w temacie. To piękne co robicie dla waszego dziecka🥹
    Życzę wam dużo zdrówka i wytrwałości ❤️❤️❤️

Enigvaa lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtube.com/shorts/nG_dRVQuGdM?si=Dl7U2iW1p_VYf20C

https://youtube.com/shorts/EVpeg2qpmX8?si=O00E2ypK-1WT5lSb

Radzi sobie dobrze, nadal są to dość krótkie dystanse i tylko w ortezach. Ale spora frajda i mały krok w stronę większej samodzielności :)

Ladyo, Martt95, Iryska, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, buzia sama mi sie cieszy widząc jak sobie pięknie radzi 🥹❤️❤️

Enigvaa lubi tę wiadomość

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa Malwinka jest piękna, a te włosy, ojejuu co ja bym dala za takie. I świetnie sobie radzi, trzymam kciuki za tą nową terapię.
    Z tego co piszesz to ja na Twoim miejscu nawet bym nie brała pod uwagę powrotu. Teraz masz i będziesz miała więcej możliwości i wsparcia.

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nawet połowy takiej objętości jak ona 😂

Taak, nawet samo przedszkole, jest integracyjne. 10 dzieci w grupie, 4 panie. W przedszkolu będzie miała fizjoterapię, logopedę, ergoterapie, mają też hipoterapię i dogoterapię a przedszkole ma basen w piwnicy… za całość płacimy aż 11€ miesięcznie, za produkty na śniadanie bo śniadanie jest w formie bufetu, kupują produkty i dzieci same wybierają co chcą zjeść i w jakiej formie (np.sa 3 rodzaje pieczywa, masło i serek w stylu almette, wędlina i ser, warzywa i dziecko samo sobie robi kanapkę, oczywiście gdy potrzebuje pomocy to Panie pomagają ale uczą samodzielności w ten sposób).
    Podsumowując, żyje się tu łatwiej, mniej stresów. I może nie jest to tak wysoki poziom fizjo i specjalistów jak w Polsce ale jednak dzieci tu też robią postępy, Malwina robi postępy. Więc całkowicie do bani też nie jest :)

🔸28 lat

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, usuneli jajowod

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, przykro mi Ounai 😢

🔸28 lat

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, 🥺😢

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Juz po, usuneli jajowod

Przykro mi. Obyś szybko doszła do siebie.
    Pewnie beta dużo urósła było ryzyko pęknięcia?

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urosła duża, ale lelarz powiedział, że jest ryyko że pęknie zanim poronię i rekomenduje usunięcie, tym bardziej, że skoro ciąza tam utknęła to znaczy ze cos jest nie tak z tym jajowodem. Decyzja należała do mnie. Ale ze względu na Tymka i Martę powiedziałam, że nie będe ryzykowac i podpisałam zgodę na zabieg.
    Godzinę później juz poszlam na stol

Być może jutro już mnie wypuszczą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:49

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, przykro mi 🫤 Na pewno ciężko to znosisz. Nie wiem jaką decyzję podejmiesz w przyszłości, ale jeśli będziesz chciała nadal się starać, to pamiętaj, że z jednym jajowodem to nadal możliwe. Jest mnóstwo pozytywnych historii po takich zabiegach na wątku "ciąża pozamaciczna".

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze moge sie starac z jednym ale dzisiaj nawet nie chce sie zastanawiac czy wrocimy do staran. Prawdpodobnie dostane wypowiedzenie jak wroce z wychowawczego wiec sytuacja mocno sie zmieni. O po ostatnich 2 miesiacach nie wiem czy w ogole chce.

Ogolnie nie jest zle. Polozna byla w szoku bo zapamietalam godzine na sali pooperacyjnej. Staram sie nie ubolewac nad soba bo chcialabym jak najszybciej wrocic do domu. Juz wstalam, przebralam sie w swoje ubrania. Bol tez jest znosny wiec nie ma tragedii.

Enigva Malwina radzi sobie swietnie, ogladnelam filmiki. Ja tez bym nie wracala do Polski juz. Rozumiem Wasza decyzje.

Martt, ale Ty masz piekne te córki!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dobrze ze juz po wszystkim! trzymaj się i zdrowiej nam ❤️

Ounai lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ounai, dobrze ze juz po wszystkim! trzymaj się i zdrowiej nam ❤️
    Irysko bardzo Ci dziekuje, to dzieki Tobie. Gdybys nie napisała o tym nie przyszłoby mi to nawet do głowy. A tak juz jest po wszystkim.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • veritaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę dzisiaj i jestem w szoku

Ounai trzymaj się ! Bardzo mi przykro że tyle się zadziało przez te 2 tyg u Ciebie ! Bez względu jaką decyzję podejmiesz na pewno będzie dobra dla Ciebie i Twojej rodziny, przesyłam wirtualne uściski !

Enigva ale Malwina jest cudowna ! Naprawdę rozumiem Twoją decyzję , z tego co piszesz tez bym nie wracała bo po co . Jesteście wspaniałymi rodzicami .

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:10

Ounai lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
‹‹ 5875 5876 5877 5878 5879
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ