Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, bardzo mi przykro 😔 i jestem w szoku jak bardzo szybko to wszystko się potoczyło, jednego dnia nawet tej ciąży pozamacicznej nie widzą, następnego już zabieg, a kolejnego wyjście ze szpitala 🤯
Enigva, Malwinka przerosła swojego na rzeczonego c9 najmniej o głowę! 😂😂😂 Olek ma 108 cm wzrostu, waży 18kg i nosi rozmiar 110😆 Twoja córka jest silna i piękna!! 🤩🤩🤩 a ten warkocz gdy idzie z wózkiem sklepowym, jak prawdziwa księżniczka 🥰🥰🥰 Ty za to kwitniesz, wyglądasz obłędnie!! Wiem doskonale ile pracy Cię to kosztuje, ale wydaje mi się że też obie dobrze wiemy jak niesamowicie ruch wpływa na kondycję psychiczną i na pewno tutaj też czujesz działanie 😉 nie dziwię się, że rozważacie brak powrotu do Polski, zabezpieczenie terapii Malwinki i jakieś poczucie spokoju w tym zakresie, to na pewno też ogólne poczucie bezpieczeństwa dla Ciebie i męża, inny komfort funkcjonowania 😙 -
Lalia o dziwo właśnie Malwina wcale jakoś bardzo duża nie jest. Na miarce też ma 108cm i 18.5 kg. Ale ma kończyny długie i najczęściej jak mi wyrasta to z rękawów i nogawek 😅
Tak, głównie dlatego zaczęłam ćwiczyć, żeby wyjść z domu i odpocząć od codziennych obowiązków i spraw do ogarnięcia. No i bolą mnie plecy, muszę zrobić w końcu diagnostykę, co tam siedzi.. Za tydzień mam zabieg usunięcia żylaka, potem szukam ortopedy/chirurga 🙈
Niemcy dają nam spokój psychiczny bardzo. Możemy planować wakacje a nie fundusz na rehabilitację.. Mogę spokojnie zostać w domu czy iść do pracy na mały etat (teraz pracuję 7h tygodniowo) i nie martwić się o życie, bo spokojnie Mateusz nas utrzyma i mamy z czego odłożyć. W Polsce raczej nierealne… więc mimo że decyzja jeszcze nie zapadła, raczej nie szykujemy się do powrotuLalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigva ja bym sie nawet nie zastanawiała, macie tam wszystko, a rodzinę zawsze można jechać odwiedzić. Chyba teściowa też blisko mieszka z tego co kojarzę? Pamiętam, ze język był barierą. Jak sobie radzicie? Malwi pewnie jak pójdzie do przedszkola to załapie od razu. I masz rację, trzeba też żyć nawet z trudną chorobą. Myślę że bardzo dobrą decyzję podejmujecie.
My też wyjechaliśmy daleko od rodziny. Co prawda nadal w kraju ale daleko i nie żałuję bo właśnie dzięki temu stać nas na dużo więcej. Dzięki temu jeździmy na wakacje i mamy dom. Nie stać by nas było na to wszystko gdybyśmy zostali.
Dziewczyny po cc, mam w wypisie mobilizację blizn (mam 4). Jak to ogarniałyście? Wiadomo, jeszcze z 10 dni zanim się zagoi ale nie chcę zaniedbać.
Marta jest taka kochana, mówi "Mamusiu, tata mnie zaprowadzi do przedszkola bo Ciebie brzuszek boli" (mówiłam jej ze miałam operację i mi pan doktor wyciął z brzuszka to co mnie bolało i teraz musi uważać na mój brzuch bo mnie to boli po operacji)SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się Kochana 😔 wiem co czujesz 😔 daj sobie przeżyć każdą emocje , ściskam Cię 🤗🤗🤗
Tak patrzę i czytam o tych waszych dzieciaczkach i moja Ala to kawał baby 🤣 waży 21 kg i ma 121 cm 😅
Wrzucę Wam takie zdjęcie ,bo nie chcę żeby latało po internecie
https://zapodaj.net/plik-R2Q3GtiaS5
Lalia, Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
To mój Michałek jest jakimś chudzielcem - ma ubrania rozmiar 120 a waży 17 kg
Enigvaa fajnie że się odezwałas. Tez bym nie wracała w waszej sytuacji.
A możesz napisać jak u was tam gdzie mieszkacie sytuacja z uchodźcami? Spokojnie jest?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai ja mam tutaj mamę. Mam większą pomoc niż w PL bo moja mama mało pracuje ze względu na zdrowie. Więc zawsze mogę Malwinę zostawić z nią, staram się tego nie robić bo nie lubię jak z nią spędza dużo czasu. Moja mama jest trudna, więc staram się ograniczać dla własnego zdrowia psychicznego te kontakty na tyle ile się da.
Ja mieszkam pod samą granicą z Holandią i Belgią. Trochę się wzięli za nich, bo nagle poznikało większość ofert pracy gdzie nie trzeba mieć specjalnych umiejętności języka ani w ogóle żadnych 😅 u nas jest dość spokojnie, w zeszłym roku w dzielnicy po drugiej stronie miasta była bomba ale nie jestem pewna czy to podłożona czy z czasów wojny znaleźli (w Koloni jest specjalna jednostka powołana, jak budują nowe budynki, remontują stare to najpierw wzywają saperow, te rejony tutaj były mocno zniszczone, 99% naszego miasta zostalo zniszczone w wojnie, jest mnóstwo pozostałości niewybuchów). A tak to raczej nie słychać o żadnych większych akcjach, wręcz przeciwnie więcej złych wiadomości widzimy z Polski🔸28 lat
Lalia, oni widzieli, ale ja strasznie płakałam, że mam nadzieję, że to jednak zdrowa ciąża i chyba chcieli mi dać ten jeden dzień na uspokojenie. Bo lekarz już pierwszego dnia mówił, że coś widzi i następnego to potwoerdził. Do tego beta z 1200 przyrosła w ciągu doby tylko o 100 więc wszystko było jasne. A ja im wdzięczna jestem bo miałam czas to przetrawić.
Jak mnie wzięli na badanie to idąc już się rozkleiłam, położna mnie przytulała a na fotelu ginekologicznym tak się rozkleiłam że z płaczu nie byłam w stanie im powiedzieć jak to się w ogóle stało, że tu jestem. Więc mnie się wydaje, że oni wyczuli, ze ta jedna nic nic nie zmieni zdrowotnie ale psychicznie już tak.
Meggi, zaraz zaglądnęSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Co do moich zdolności językowych to nadal są marne 🤪 ale ja jestem w domu z Malwina głównie. Zapisałam się na kurs teraz i czekam na rozpoczęcie, jeśli tu zostaniemy to chce zrobić niemiecką szkołę i otworzyć własną działalność.
W urzędach sprawy ogarnia mąż bo zna niemiecki już na tyle. W reszcie spraw dogadam się po angielskuOunai lubi tę wiadomość
🔸28 lat
On trochę chyba zaczyna miec kompleksy, bo jest najmniejszy i często mówi o wysokości, że urośnie duży (hmmm). Ja jestem niska bo 161, mąż "normalny " z 1.85. Ale mój tata ma z 175 i raczej jest drobnej postury jak on. U T dochodzi to że jest jeszcze z końca roku💙
💗 -
Oliwka też jest taki mniejszy średniak.
Ubrania 110, ale nie ma tyle, myślę że może 105, aż zmierzę ja jutro z rana. Waży koło 16kg. Ale tak jak T jest z końca roku, 30.12, więc ja jakos nie przywiązuje uwagi. Ważne że rośnie. Ja mam 165, maz 180, więc takie średniaki. Mój tata wysoki i jego rodzina, ale widać już że Olwika poszła w teściów, a oni niscy, teść może ma z 170 ma, a męża siostry po 150 w kapeluszu.
Zosia widać juz że innej budowy jest, długa jest i chuda, więc chyba ona poszla gębami w rodzinę mojego taty. Tam babcia 180, wszystkie siostry po 180, więc liczę że będzie wyższa ale nie aż tak.
Tak źle i tak nieodbrze 😂O ❤️
Z ❤️ -
Meggi zaakceptowalam
U nas Marta to chyba taki sredniak, ubrania 116, raczej chudzielcem nie jest
Za to jest taką dziewczyną petardą że nudy nie ma. Nasze przedszkole oferuje prganiza ję urpdzin po gpdzinach i Marta chciała takie więc robiliśmy jej w piątek bo to był ostatni możliwy termin. Wracam ze szpitala do domu a Pani mi mówi, że Marta powiedziała, że noe muszą oni piec babeczek (są w cenie) bo mama jej upiecze. To mi się udało naprostować. Ale okazało się, że jezzcze pbiecała że zrobię jej paczkę do zabawy podaj paczkę. I to soę robivtak, że pakuje się mały prezent w papier lub pudełko, potem tp z kolejny w kolejne pudełko itd, taka babuszla ktora dzieci podaja z rak do rak i u kogo soe zatrzyma ten otwiera i zabiera sobie gift. Łooooo panie dzięki Ci za Action!
Wczoraj bylismy na budowie, Marta cichutko soedziala sobie w garazu przy stoliku naszych chlopakow z wykonczeniowki, wchodze zagladnac a tam jalby ktos na..rał dosłownie i rpzdeptał. Spadło jej ciasto czekoladowe.... i rozdeptała. A my jeszcze wody nie mamy. Wyczujcie moje zażenowanie, bo muszę dziś chłopakom napisać, że to nie jest to na co wyglądaSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Meggi zaakceptowalam
U nas Marta to chyba taki sredniak, ubrania 116, raczej chudzielcem nie jest
Za to jest taką dziewczyną petardą że nudy nie ma. Nasze przedszkole oferuje prganiza ję urpdzin po gpdzinach i Marta chciała takie więc robiliśmy jej w piątek bo to był ostatni możliwy termin. Wracam ze szpitala do domu a Pani mi mówi, że Marta powiedziała, że noe muszą oni piec babeczek (są w cenie) bo mama jej upiecze. To mi się udało naprostować. Ale okazało się, że jezzcze pbiecała że zrobię jej paczkę do zabawy podaj paczkę. I to soę robivtak, że pakuje się mały prezent w papier lub pudełko, potem tp z kolejny w kolejne pudełko itd, taka babuszla ktora dzieci podaja z rak do rak i u kogo soe zatrzyma ten otwiera i zabiera sobie gift. Łooooo panie dzięki Ci za Action!
Wczoraj bylismy na budowie, Marta cichutko soedziala sobie w garazu przy stoliku naszych chlopakow z wykonczeniowki, wchodze zagladnac a tam jalby ktos na..rał dosłownie i rpzdeptał. Spadło jej ciasto czekoladowe.... i rozdeptała. A my jeszcze wody nie mamy. Wyczujcie moje zażenowanie, bo muszę dziś chłopakom napisać, że to nie jest to na co wygląda
Dzięki, już napisałam.
Aj Marta to widzę niezle ziółko 😅O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:
Haha niezła Marta. Ale ona od urodzenia chyba była małym "diabełkiem"😁12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️