Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, bardzo mi przykro 😔 i jestem w szoku jak bardzo szybko to wszystko się potoczyło, jednego dnia nawet tej ciąży pozamacicznej nie widzą, następnego już zabieg, a kolejnego wyjście ze szpitala 🤯
Enigva, Malwinka przerosła swojego na rzeczonego c9 najmniej o głowę! 😂😂😂 Olek ma 108 cm wzrostu, waży 18kg i nosi rozmiar 110😆 Twoja córka jest silna i piękna!! 🤩🤩🤩 a ten warkocz gdy idzie z wózkiem sklepowym, jak prawdziwa księżniczka 🥰🥰🥰 Ty za to kwitniesz, wyglądasz obłędnie!! Wiem doskonale ile pracy Cię to kosztuje, ale wydaje mi się że też obie dobrze wiemy jak niesamowicie ruch wpływa na kondycję psychiczną i na pewno tutaj też czujesz działanie 😉 nie dziwię się, że rozważacie brak powrotu do Polski, zabezpieczenie terapii Malwinki i jakieś poczucie spokoju w tym zakresie, to na pewno też ogólne poczucie bezpieczeństwa dla Ciebie i męża, inny komfort funkcjonowania 😙 -
Lalia o dziwo właśnie Malwina wcale jakoś bardzo duża nie jest. Na miarce też ma 108cm i 18.5 kg. Ale ma kończyny długie i najczęściej jak mi wyrasta to z rękawów i nogawek 😅
Tak, głównie dlatego zaczęłam ćwiczyć, żeby wyjść z domu i odpocząć od codziennych obowiązków i spraw do ogarnięcia. No i bolą mnie plecy, muszę zrobić w końcu diagnostykę, co tam siedzi.. Za tydzień mam zabieg usunięcia żylaka, potem szukam ortopedy/chirurga 🙈
Niemcy dają nam spokój psychiczny bardzo. Możemy planować wakacje a nie fundusz na rehabilitację.. Mogę spokojnie zostać w domu czy iść do pracy na mały etat (teraz pracuję 7h tygodniowo) i nie martwić się o życie, bo spokojnie Mateusz nas utrzyma i mamy z czego odłożyć. W Polsce raczej nierealne… więc mimo że decyzja jeszcze nie zapadła, raczej nie szykujemy się do powrotu
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigva ja bym sie nawet nie zastanawiała, macie tam wszystko, a rodzinę zawsze można jechać odwiedzić. Chyba teściowa też blisko mieszka z tego co kojarzę? Pamiętam, ze język był barierą. Jak sobie radzicie? Malwi pewnie jak pójdzie do przedszkola to załapie od razu. I masz rację, trzeba też żyć nawet z trudną chorobą. Myślę że bardzo dobrą decyzję podejmujecie.
My też wyjechaliśmy daleko od rodziny. Co prawda nadal w kraju ale daleko i nie żałuję bo właśnie dzięki temu stać nas na dużo więcej. Dzięki temu jeździmy na wakacje i mamy dom. Nie stać by nas było na to wszystko gdybyśmy zostali.
Dziewczyny po cc, mam w wypisie mobilizację blizn (mam 4). Jak to ogarniałyście? Wiadomo, jeszcze z 10 dni zanim się zagoi ale nie chcę zaniedbać.
Marta jest taka kochana, mówi "Mamusiu, tata mnie zaprowadzi do przedszkola bo Ciebie brzuszek boli" (mówiłam jej ze miałam operację i mi pan doktor wyciął z brzuszka to co mnie bolało i teraz musi uważać na mój brzuch bo mnie to boli po operacji)👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Meggi, odezwij sie na priv to Ci powiem wszystko co wiem
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ounai bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się Kochana 😔 wiem co czujesz 😔 daj sobie przeżyć każdą emocje , ściskam Cię 🤗🤗🤗
Tak patrzę i czytam o tych waszych dzieciaczkach i moja Ala to kawał baby 🤣 waży 21 kg i ma 121 cm 😅
Wrzucę Wam takie zdjęcie ,bo nie chcę żeby latało po internecie
https://zapodaj.net/plik-R2Q3GtiaS5
Lalia, Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
To mój Michałek jest jakimś chudzielcem - ma ubrania rozmiar 120 a waży 17 kg
Enigvaa fajnie że się odezwałas. Tez bym nie wracała w waszej sytuacji.
A możesz napisać jak u was tam gdzie mieszkacie sytuacja z uchodźcami? Spokojnie jest?12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai ja mam tutaj mamę. Mam większą pomoc niż w PL bo moja mama mało pracuje ze względu na zdrowie. Więc zawsze mogę Malwinę zostawić z nią, staram się tego nie robić bo nie lubię jak z nią spędza dużo czasu. Moja mama jest trudna, więc staram się ograniczać dla własnego zdrowia psychicznego te kontakty na tyle ile się da.
Ja mieszkam pod samą granicą z Holandią i Belgią. Trochę się wzięli za nich, bo nagle poznikało większość ofert pracy gdzie nie trzeba mieć specjalnych umiejętności języka ani w ogóle żadnych 😅 u nas jest dość spokojnie, w zeszłym roku w dzielnicy po drugiej stronie miasta była bomba ale nie jestem pewna czy to podłożona czy z czasów wojny znaleźli (w Koloni jest specjalna jednostka powołana, jak budują nowe budynki, remontują stare to najpierw wzywają saperow, te rejony tutaj były mocno zniszczone, 99% naszego miasta zostalo zniszczone w wojnie, jest mnóstwo pozostałości niewybuchów). A tak to raczej nie słychać o żadnych większych akcjach, wręcz przeciwnie więcej złych wiadomości widzimy z Polski
🔸28 lat
Lalia, oni widzieli, ale ja strasznie płakałam, że mam nadzieję, że to jednak zdrowa ciąża i chyba chcieli mi dać ten jeden dzień na uspokojenie. Bo lekarz już pierwszego dnia mówił, że coś widzi i następnego to potwoerdził. Do tego beta z 1200 przyrosła w ciągu doby tylko o 100 więc wszystko było jasne. A ja im wdzięczna jestem bo miałam czas to przetrawić.
Jak mnie wzięli na badanie to idąc już się rozkleiłam, położna mnie przytulała a na fotelu ginekologicznym tak się rozkleiłam że z płaczu nie byłam w stanie im powiedzieć jak to się w ogóle stało, że tu jestem. Więc mnie się wydaje, że oni wyczuli, ze ta jedna nic nic nie zmieni zdrowotnie ale psychicznie już tak.
Meggi, zaraz zaglądnę👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Co do moich zdolności językowych to nadal są marne 🤪 ale ja jestem w domu z Malwina głównie. Zapisałam się na kurs teraz i czekam na rozpoczęcie, jeśli tu zostaniemy to chce zrobić niemiecką szkołę i otworzyć własną działalność.
W urzędach sprawy ogarnia mąż bo zna niemiecki już na tyle. W reszcie spraw dogadam się po angielsku
Ounai lubi tę wiadomość
🔸28 lat
On trochę chyba zaczyna miec kompleksy, bo jest najmniejszy i często mówi o wysokości, że urośnie duży (hmmm). Ja jestem niska bo 161, mąż "normalny " z 1.85. Ale mój tata ma z 175 i raczej jest drobnej postury jak on. U T dochodzi to że jest jeszcze z końca roku💙
💗 -
Oliwka też jest taki mniejszy średniak.
Ubrania 110, ale nie ma tyle, myślę że może 105, aż zmierzę ja jutro z rana. Waży koło 16kg. Ale tak jak T jest z końca roku, 30.12, więc ja jakos nie przywiązuje uwagi. Ważne że rośnie. Ja mam 165, maz 180, więc takie średniaki. Mój tata wysoki i jego rodzina, ale widać już że Olwika poszła w teściów, a oni niscy, teść może ma z 170 ma, a męża siostry po 150 w kapeluszu.
Zosia widać juz że innej budowy jest, długa jest i chuda, więc chyba ona poszla gębami w rodzinę mojego taty. Tam babcia 180, wszystkie siostry po 180, więc liczę że będzie wyższa ale nie aż tak.
Tak źle i tak nieodbrze 😂O ❤️
Z ❤️ -
Meggi zaakceptowalam

U nas Marta to chyba taki sredniak, ubrania 116, raczej chudzielcem nie jest
Za to jest taką dziewczyną petardą że nudy nie ma. Nasze przedszkole oferuje prganiza ję urpdzin po gpdzinach i Marta chciała takie więc robiliśmy jej w piątek bo to był ostatni możliwy termin. Wracam ze szpitala do domu a Pani mi mówi, że Marta powiedziała, że noe muszą oni piec babeczek (są w cenie) bo mama jej upiecze. To mi się udało naprostować. Ale okazało się, że jezzcze pbiecała że zrobię jej paczkę do zabawy podaj paczkę. I to soę robivtak, że pakuje się mały prezent w papier lub pudełko, potem tp z kolejny w kolejne pudełko itd, taka babuszla ktora dzieci podaja z rak do rak i u kogo soe zatrzyma ten otwiera i zabiera sobie gift. Łooooo panie dzięki Ci za Action!
Wczoraj bylismy na budowie, Marta cichutko soedziala sobie w garazu przy stoliku naszych chlopakow z wykonczeniowki, wchodze zagladnac a tam jalby ktos na..rał dosłownie i rpzdeptał. Spadło jej ciasto czekoladowe.... i rozdeptała. A my jeszcze wody nie mamy. Wyczujcie moje zażenowanie, bo muszę dziś chłopakom napisać, że to nie jest to na co wygląda👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ounai wrote:Meggi zaakceptowalam

U nas Marta to chyba taki sredniak, ubrania 116, raczej chudzielcem nie jest
Za to jest taką dziewczyną petardą że nudy nie ma. Nasze przedszkole oferuje prganiza ję urpdzin po gpdzinach i Marta chciała takie więc robiliśmy jej w piątek bo to był ostatni możliwy termin. Wracam ze szpitala do domu a Pani mi mówi, że Marta powiedziała, że noe muszą oni piec babeczek (są w cenie) bo mama jej upiecze. To mi się udało naprostować. Ale okazało się, że jezzcze pbiecała że zrobię jej paczkę do zabawy podaj paczkę. I to soę robivtak, że pakuje się mały prezent w papier lub pudełko, potem tp z kolejny w kolejne pudełko itd, taka babuszla ktora dzieci podaja z rak do rak i u kogo soe zatrzyma ten otwiera i zabiera sobie gift. Łooooo panie dzięki Ci za Action!
Wczoraj bylismy na budowie, Marta cichutko soedziala sobie w garazu przy stoliku naszych chlopakow z wykonczeniowki, wchodze zagladnac a tam jalby ktos na..rał dosłownie i rpzdeptał. Spadło jej ciasto czekoladowe.... i rozdeptała. A my jeszcze wody nie mamy. Wyczujcie moje zażenowanie, bo muszę dziś chłopakom napisać, że to nie jest to na co wygląda
Dzięki, już napisałam.
Aj Marta to widzę niezle ziółko 😅O ❤️
Z ❤️ -
Myślałam, że z wiekiem się uspokoi ale nie. Nadal trzeba mieć oczy wokół głowy bo jej kreatywność nie zna granic
Tymczasem u nas się dzieje...

Zaczęłam pakowanie kartonów, już dłużej nie da się tego odkładaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 19:36
👩🏻🦰40🧔🏻38
👦🏻2015
👱🏻♀2020
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Ładny kolor tych szafek wiszących 😍 A nie chciałaś ich do sufitu mieć?Ounai wrote:
Haha niezła Marta. Ale ona od urodzenia chyba była małym "diabełkiem"😁12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH