X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:27

Julik lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mój sobie obral teraz krzeselko od biurka (kiedyś przy nim pracowałam) i tam wiesza i kładzie na nim wszystko i skarpety oczywiście na podłogę kolo krzesla, albo kolo kubla na pranie 🤦🏼 najbardziej mnie rozbraja jak zostawia te skarpety po calym dniu i ja zauważę i próbuje je wrzucić do kubla to gada ze przecież jeszcze na jutro do roboty się nadadzą 🤦🏼 no ściana! A potem wielce zdziwiony czemu mu buty walą starym kapciem. W szafie tez nie potrafi zachować porządku, ja mu namiętnie układałam rzeczy :koszulkibw jednym miejscu, spodnie osobno, bluzy osobno... Ale sobie odpuscilam bo mnie szlag trafiał jak widziałam że wrzuca potem i tak wszystko byle gdzie jak podanie.. Ale w sobotę przyjeżdżają nowe meble, dostanie tam swoją mała szafę, a ze swojej go wyeksmituje, zebym nie musiała na to patrzeć, a w swojej niech se robi co chce, nawet nie będę tam zaglądać xD
    Hahaha, mojemu też się czasami tak zdarza że skarpetami, ale to jak pochodzi w nich chwilę- zazwyczaj i tak śmierdzą:D
    Ja mojemu za łóżkiem postawiłam kosz na pranie i jak bałagani i nie sprząta za sobą ubrań to jest zrzut do kosza który nazywam kurwidołkiem. Stoi tak wciśnięty że tego nie widzę, i mnie nie wkurza.

A czy Wasi faceci/mężowie też ciągle czegoś szukają j pytają Was gdzie to leży posądzając oczywiście że to Wy schowałyście mu tą rzecz? 😂

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzień dobry.
    Witam się w 28+0! :)
    U mnie deszczowo i pochmurnie w planach cały dzień w łóżku z Wiedźminem. 😁

Ounai - ja nie mierze ketonów rano, tylko przy badaniu moczu raz w miesiącu zerkam czy ich nie ma (nie ma). Na kolację jem najczęściej: chlebek żytni z zielonym ogórkiem i pasztetem sojowym/mozzarella/wędlina. Rzadko tortilla pełnoziarnista z warzywami czy placuszki żytnie. Przed spaniem twaróg albo serek wiejski.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj. 😘

U mnie dzis chyba też wjedzie Geralt, ale na PS4 😅

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że jak w poniedziałek wejdę w II trymestr, to razem z bardzo delikatnymi treningami i obowiązkowo spacer każdego dnia 💪

Wczoraj niestety jeszcze wymiotowalam po herbacie owocowej 🤦‍♀️

Zulu, mi z OM termin wypada na 28 grudnia, a z usg prenatalnego wyszło, że jednak 22 grudnia.
    I lekarz mi powiedział, że tak naprawdę dzidziuś ma gdzieś fakty naukowe, że ciąża trwa 40 tygodni, więc możemy wyznaczyć i 5 terminów, a i tak się urodzi wtedy, kiedy zechce 😂 no chyba, że ktoś ma planowaną cesarkę 😉 niby ten termin z usg prenatalnego jest najbardziej wiarygodny, bo można najlepiej zmierzyć całe dziecko, bo potem jest dość duże i ciężko je uchwycić całe, ale chyba nie ma się co bardzo przywiązywać do konkretnego terminu 🤔

Ja mojemu mężowi tłumaczę to tak, że 40 tc wypada 28 grudnia, ale dziecko może się spokojnie urodzić między 38 a 42 tc więc musimy być w gotowości od 14 grudnia do 11 stycznia 😂

Dziewczyny, gratuluję wizyt, dzisiaj same dobre wieści!! 😍😍😍

Iryska, Zulugula, Inaa89, Edyciak lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja też. Na USG za każdym razem mi inaczej wychodzi trochę, o dwa trzy dni więcej albo mniej.

Ja tez mam tylko z OM właśnie dlatego pytam, bo tu piszą często dziewczyny o tej dacie z usg ale ona jest tak ruchoma, wiec zastanawia mnie kiedy się ją wpisuje w kartę żeby to bylo miarodajne:)

Iryska, doomi03 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    zaraz będziesz miała 30t, i chwila moment i poród, ale ten czas leci!

Lalia, doomi03, Sylwucha, Annia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też musicie mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i je zapisywać?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 08:37

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi110818 wrote:
    Też musicie mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i je zapisywać?

Ja nie ale często mierze codziennie bo lubię 🙈😂
    Tzn lekarz kazal mierzyć ale nie tak restrykcyjnie i żeby aż zapisywać

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Mam dylemat, w co sie ubrać w niedzielę na chrzciny. O ile przejdzie mi z tym okiem. 😥 w cos luznego zeby za bardzo nie było widać, czy coś dopasowanego żeby podkreślić brzuszek. W sumie będę miała jeszcze czas na podkreslanie brzucha 😛
    Ja tam chodzę z podkreślonym. Cieszę się z tej ciąży, nie ma co tu ukrywać

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dzień dobry.
    Witam się w 28+0! :)
    U mnie deszczowo i pochmurnie w planach cały dzień w łóżku z Wiedźminem. 😁

Ounai - ja nie mierze ketonów rano, tylko przy badaniu moczu raz w miesiącu zerkam czy ich nie ma (nie ma). Na kolację jem najczęściej: chlebek żytni z zielonym ogórkiem i pasztetem sojowym/mozzarella/wędlina. Rzadko tortilla pełnoziarnista z warzywami czy placuszki żytnie. Przed spaniem twaróg albo serek wiejski.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj. 😘
    O jaaaa jaki tydzień 😍 pokaż brzusio!

Pomysł, że ja +10 tyg i urodziłam córeczkę 😍😍😍😍

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ja w karcie ciąży mam datę nawet nie z USG tylko z daty OM
    Dokładnie.

Przy cyklach regularnych i tak kierują się data z OM i ta jest wpisana w kartę ciąży.

Gdybyś miała cykle nieregularne itd to wtedy sugerują się 1 usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Hahaha, mojemu też się czasami tak zdarza że skarpetami, ale to jak pochodzi w nich chwilę- zazwyczaj i tak śmierdzą:D
    Ja mojemu za łóżkiem postawiłam kosz na pranie i jak bałagani i nie sprząta za sobą ubrań to jest zrzut do kosza który nazywam kurwidołkiem. Stoi tak wciśnięty że tego nie widzę, i mnie nie wkurza.

A czy Wasi faceci/mężowie też ciągle czegoś szukają j pytają Was gdzie to leży posądzając oczywiście że to Wy schowałyście mu tą rzecz? 😂
    Tak. To jest męska amnezja 😂 nawet jak wie gdzie coś jest to i tak pyta :p

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ja mam nadzieję, że jak w poniedziałek wejdę w II trymestr, to razem z bardzo delikatnymi treningami i obowiązkowo spacer każdego dnia 💪

Wczoraj niestety jeszcze wymiotowalam po herbacie owocowej 🤦‍♀️

Zulu, mi z OM termin wypada na 28 grudnia, a z usg prenatalnego wyszło, że jednak 22 grudnia.
    I lekarz mi powiedział, że tak naprawdę dzidziuś ma gdzieś fakty naukowe, że ciąża trwa 40 tygodni, więc możemy wyznaczyć i 5 terminów, a i tak się urodzi wtedy, kiedy zechce 😂 no chyba, że ktoś ma planowaną cesarkę 😉 niby ten termin z usg prenatalnego jest najbardziej wiarygodny, bo można najlepiej zmierzyć całe dziecko, bo potem jest dość duże i ciężko je uchwycić całe, ale chyba nie ma się co bardzo przywiązywać do konkretnego terminu 🤔

Ja mojemu mężowi tłumaczę to tak, że 40 tc wypada 28 grudnia, ale dziecko może się spokojnie urodzić między 38 a 42 tc więc musimy być w gotowości od 14 grudnia do 11 stycznia 😂

Dziewczyny, gratuluję wizyt, dzisiaj same dobre wieści!! 😍😍😍

Ja też mam poki co rozbieżność w datach porodu az od 12 listopada do 21 listopada i też nie wiem która sie bardziej na ten moment sugerować. Zobaczę jak to wylicza na połówkowych.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Suuuper 😍masz jakąś fotkę? :)

Kiedy teraz masz następna wizytę?

Fotek mam dużo, ale ja nic nie widzę na nich😱, przybliżenia narządów itp. Miałam usg tylko przez brzuch, nie było potrzeby dopochwowo.
    Następna wizyta 21.07.2020, mam nadzieję że płeć poznam.
    Szkoda, że nadal nie może mąż chodzić że mną na wizyty. Dzisiaj było słychać serduszko.

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się Lalia nastawiam zeby już od 35/36 tygodnia być w gotowości 😂 bo to nigdy nic nie wiadomo.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:41

Lalia, Julik lubią tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam śpiący dzień.... Nie dość że nie mogłam zasnąć do 1... Bo mój e mek tak chrapal 😱🤯 to jeszcze obudził mnie o 6 🤷‍♀️😠... Później się dziwi że chodzę wkur***ona...

Anet.kaa lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    To ćwiczenia z hantelkami, jeśli nie masz żadnych to butelki z wodą się nadadzą.
    https://youtu.be/5I9uKulbZQs

Na kręgosłup ten trening
    https://youtu.be/XvZdnRyurwM
    Ja sobie włączam jogę Małgosi Mostowskiej na YT. Ma cały cykl dla kobiet w ciąży. Nie sądziłam, że po jodze można mieć zakwasy. 😆 Muszę się wziąć za siebie. Bo się zasiedziałam.

kic83 lubi tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz mi napisał "proszę się przewodzić, np. Wodą Jana" czyli że mam jej po prostu dużo wypić ;P?

Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ