Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Ok, dzięki:) doktorek chyba przeoczył mojego smsa. Kazał na to moje sikanie brać nospe, przewodnić się tą wodą Jana (20 zł za.5.litrów) i zrobić posiew moczu.
Dodatkowo zapisałam się na 10.07 do endokrynologia, oraz na połówkowe 22.07.
Idę robić jogę, a później do fryzjera. Wracam do blond, czuje lekki stresik
Pokaż się później nam w nowej fryzurze!dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzień dobry dziewczynki,
ja od dzis jestem na L4i nie wiem co mam ze soba zrobic
planuje nadrobic netflixa, ksiazki i cwiczyc angielski
Wczoraj mialam stracha jadac do pracy, gościu przede mną chciał zjechać na prawy pas i nie popatrzyl w lusterko a jechała cieżarówka.. całe szczeście że kierowca miał refleks gwałtowanie hamując i nic sie nie stalo ale caly dzien chodziłam wystraszona..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Inga28 wrote:Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze - dzidziuś rośnie❤️
I będzie chłopak!!! 💙💙💙
Super
Nie ma co, chłopaki zdecydowanie zdominowały wątek 😅💙💙Inga28 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍
Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂
Mąż był zachwycony 😂😂😂
Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦♀️
W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?
Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈
Laila
po porodzie jest tylko 2 tyg na urlop ojcowski.
I oczywiście urlop wypoczynkowy ile chce.
Przysługuje mu również 2 dni z tytułu narodzin dziecka.
Nie ma czegoś takiego jak 2 tyg opieki.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Inga28 wrote:Dziękuje 😊 mi płeć była obojętna ale mąż to dumny, że syn będzie😅💙
Inga
gratulacje dla Was!
Kolejny chłopak na naszym forum na pokładzie 👦Inga28, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
KarolinaMaria wrote:Inga28 gratuluję! Powiem Wam, że na początku ciąży nie zależało mi, żeby szybko znać płeć, ale teraz coraz bardziej mnie to ciekawi i staję się niecierpliwa
Ty mi nic nie mów o niecierpliwieniu się 😂 idąc w 12+5 na prenatalne, a potem 15+1 na wizytę myslalam ze juz poznam dawno płeć... A dalej nic nie wiem 😂 już bym chciała wiedzieć jak mam się zwracać do mojego dziecka kiedy gadam mu do brzucha 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Mąż mnie zabrał do pracy, pogadałam z szefem, z kolegami. Szef mówi, że moi podwładni mówią że tęsknią. Nawet jeśli ściemniał to mi strasznie miło się zrobiło.
A teraz dobieramy fotelik. Do samochodu pasują praktycznie wszystkie ale do auta z tych bezpieczniejszych tylko 2.Lalia, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Mamuśki a czy progesteron 21,8ng jest okej?
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Co do mebli i starych gratów to Lalia musisz wziąć poprawkę, że po pierwsze faceci jak coś jest dobre to nie chcą tego wyrzucać, a dwa jeśli to jego rodzinne mieszkanie, to pewnie ma do tego wszystkiego sentyment, nawet jeśli o tym nie mówi.
My się śmiejemy, że stracimy naszą suszarnię i prasowalnie. Meble, które tam stoją były kupowane z myślą o tym, że kiedyś będzie to pokój dziecięcy. Jest uniwersalna komoda z Ikei itd. Pozostaje nam tylko kupić łóżeczko i zrobić dziecięcy klimat, ale nie będę uderzać w jakiś słodki styl. Nie podobają mi sie typowo dziecięce mebelki, lampki w kształcenie misiów itd. Raczej postawię na kilka obrazków, ładne zasłony i parę innych dodatków. Wtedy co jakiś czas można odświeżyć wnętrze i potem do matury dzieciak się nie wstydzi, że ma komodę w autka ;P
Anetka Twoja teściowa jest moją idolkąOjciec mojego byłego też taki był. Nie mógł wiedzieć, że wyrzuca się coś na śmietnik, bo od razu gadki, że szkoda, że przecież dobre. Nie jestem utracjuszką, też kupuje rzeczy na lata, w stylu, który będzie modny zawsze, ale takie zbieractwo mnie przeraża. Nawet trzymanie starych ubrań, których nigdy się już nie założy... A tapczanik z '97 to ma pewnie tyle roztoczy, że można napisać pracę naukową ;P
Lalia lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ounai wrote:Mąż mnie zabrał do pracy, pogadałam z szefem, z kolegami. Szef mówi, że moi podwładni mówią że tęsknią. Nawet jeśli ściemniał to mi strasznie miło się zrobiło.
A teraz dobieramy fotelik. Do samochodu pasują praktycznie wszystkie ale do auta z tych bezpieczniejszych tylko 2.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inga28 wrote:Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze - dzidziuś rośnie❤️
I będzie chłopak!!! 💙💙💙dmg111 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inga, gratulacje!
Też na początku mi sie nie spieszyło, zeby poznać plec, a potem nagle stałam się strasznie niecierpliwaFajnie wiedzieć, do kogo mozna mówić w brzuchu
Tez pozno sie dowiedziałam w sumie, tzn na 90 procent wiedziałam juz w 16 tygodniu, ale potwierdzenie mialam dopiero tydzien temu
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kic83 wrote:Laila
Nie ma czegoś takiego jak 2 tyg opieki.
Naprawdę??
Bo ja właśnie czytałam na forum na fb jak dziewczyny pisały, że ich faceci dostali ze szpitala opiekę nad nimi, jeden chyba na dziecko 🤔
I moja mama też mi to mówiła, a mąż wczoraj wrócił z pracy i koleżanki też mu mówiły że mężowie mieli opiekę nad nimi po porodzie 🤔 -
Lalia wrote:Naprawdę??
Bo ja właśnie czytałam na forum na fb jak dziewczyny pisały, że ich faceci dostali ze szpitala opiekę nad nimi, jeden chyba na dziecko 🤔
I moja mama też mi to mówiła, a mąż wczoraj wrócił z pracy i koleżanki też mu mówiły że mężowie mieli opiekę nad nimi po porodzie 🤔
Jest taka możliwość, ale lekarze dają zazwyczaj tylko po CC. To jest opieka na partnerkę, jeśli nie może samodzielnie opiekować się dzieckiem, płacone 80%. Pewnie dają to przy wypisie w szpitalu. Twój mąż nie będzie mógł wziąć opieki na dziecko dopóki Ty będziesz na macierzyńskim, to byłaby podwójna opieka.Lalia lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
nick nieaktualnypatrycja92 wrote:Dzień dobry dziewczynki,
ja od dzis jestem na L4i nie wiem co mam ze soba zrobic
planuje nadrobic netflixa, ksiazki i cwiczyc angielski
Wczoraj mialam stracha jadac do pracy, gościu przede mną chciał zjechać na prawy pas i nie popatrzyl w lusterko a jechała cieżarówka.. całe szczeście że kierowca miał refleks gwałtowanie hamując i nic sie nie stalo ale caly dzien chodziłam wystraszona..
No niestety na drogach trzeba uważać. My jedziemy ostrożnie, ale inni niekonieczniedobrze, że finalnie nic się nie stało.
Kiedy masz wizytę u gin? -
nick nieaktualnykic83 wrote:Laila
Nie ma czegoś takiego jak 2 tyg opieki.Lalia lubi tę wiadomość