X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja sobie włączam jogę Małgosi Mostowskiej na YT. Ma cały cykl dla kobiet w ciąży. Nie sądziłam, że po jodze można mieć zakwasy. 😆 Muszę się wziąć za siebie. Bo się zasiedziałam.
    Ja z Gosią też ćwiczę - uwielbiam ją i jej głos. Fajna jest też Basia Tworek i ma tam jedną Jogę dla kobiet w ciąży, daje w.kosc bardziej niż Gosia :D

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘

Lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, a koleżanka na to, że w takim razie będę dużo później czuła ruchy dziecka 🤔

Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅
    To ma znaczenie. Ja w 1 ciąży z łożyskiem na tylnej czułam wcześniej i dużo mocniej niż w drugiej mimo że dokładnie wiem czego się spodziewać. Ty w 1 ciąży możesz poczuć nawet koło 21 tygodnia mając na przedniej.

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂
    Ooooo dobre! Zastosuje tą metodę:D u mnie zazwyczaj są 4.miejsca gdzie mogą być jego rzeczy.ktorych szuka, ale ZAWSZE musi pytać!

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny lekarz mi napisał "proszę się przewodzić, np. Wodą Jana" czyli że mam jej po prostu dużo wypić ;P?
    Tak. Dużo się nawadniaj

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
    Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
    Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, mi z OM termin wypada na 28 grudnia, a z usg prenatalnego wyszło, że jednak 22 grudnia.
    I lekarz mi powiedział, że tak naprawdę dzidziuś ma gdzieś fakty naukowe, że ciąża trwa 40 tygodni, więc możemy wyznaczyć i 5 terminów, a i tak się urodzi wtedy, kiedy zechce 😂 no chyba, że ktoś ma planowaną cesarkę 😉 niby ten termin z usg prenatalnego jest najbardziej wiarygodny, bo można najlepiej zmierzyć całe dziecko, bo potem jest dość duże i ciężko je uchwycić całe, ale chyba nie ma się co bardzo przywiązywać do konkretnego terminu 🤔
    Mamaginekolog pisała, że ten termin z USG I trymestru powinien być traktowany jako taki ostateczny, bo do tego terminu będzie się porównywać potem, jak ciąża się rozwija, więc ten termin jest głównie po to.. a kiedy dziecko się urodzi to już inna kwestia. 😉
    Lalia, ja wczoraj wymiotowałam jeszcze 3 razy .. a już myślałam, że mi przechodzi, bo dwa dni był spokój.

Lalia lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂

U mnie pada zawsze tekst "tam gdzie zostawiłeś".

Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tak. Dużo się nawadniaj
    Ok, dzięki:) doktorek chyba przeoczył mojego smsa. Kazał na to moje sikanie brać nospe, przewodnić się tą wodą Jana (20 zł za.5.litrów) i zrobić posiew moczu.

Dodatkowo zapisałam się na 10.07 do endokrynologia, oraz na połówkowe 22.07.
    Idę robić jogę, a później do fryzjera. Wracam do blond, czuje lekki stresik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:13

SzalonaOna, Lalia, Wik89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mój sobie obral teraz krzeselko od biurka (kiedyś przy nim pracowałam) i tam wiesza i kładzie na nim wszystko i skarpety oczywiście na podłogę kolo krzesla, albo kolo kubla na pranie 🤦🏼 najbardziej mnie rozbraja jak zostawia te skarpety po calym dniu i ja zauważę i próbuje je wrzucić do kubla to gada ze przecież jeszcze na jutro do roboty się nadadzą 🤦🏼 no ściana! A potem wielce zdziwiony czemu mu buty walą starym kapciem. W szafie tez nie potrafi zachować porządku, ja mu namiętnie układałam rzeczy :koszulkibw jednym miejscu, spodnie osobno, bluzy osobno... Ale sobie odpuscilam bo mnie szlag trafiał jak widziałam że wrzuca potem i tak wszystko byle gdzie jak podanie.. Ale w sobotę przyjeżdżają nowe meble, dostanie tam swoją mała szafę, a ze swojej go wyeksmituje, zebym nie musiała na to patrzeć, a w swojej niech se robi co chce, nawet nie będę tam zaglądać xD
    O nie, szafa u nas to dramat. 😟 Wczoraj akurat robił segregację rzeczy letnich i zimowych, więc co nieco poukładał, ale jak za kilka dni jego półka wróci do normy, to zrobię wam fotę. 😂 Mój mąż gdy szuka np jakiejś koszulki, to wyrzuca po kolei ciuchy z półki, a gdy ja znajdzie, to zbiera tę kupkę z podłogi, ugniata i ciska nią z powrotem do szafy.. 😬 kiedyś mu też układałam, ale to walka z wiatrakami, trzeba przywyknąć. Więc dałam sobie spokój.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja się Lalia nastawiam zeby już od 35/36 tygodnia być w gotowości 😂 bo to nigdy nic nie wiadomo.

Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍

Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂

Mąż był zachwycony 😂😂😂

Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦‍♀️
    W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?

Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:20

Inaa89, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny lekarz mi napisał "proszę się przewodzić, np. Wodą Jana" czyli że mam jej po prostu dużo wypić ;P?
    Przewodzić.. skąd on wziął to słowo? 😁 A co to jest woda Jana?

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, Maggi, dobre wieści, super!

Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak

Ja nie miałam żadnego innego termin porodu wyliczonego, tylko z pierwszego usg w 7 tygodniu ciąży. Z OM mi wychodziło 31.10, ale po usg lekarz wpisał 1.11 i tak póki co zostało

W ogóle dopiero jak spojrzałam na kartę ciąży po wizycie wtorkowej, to się zorientowałam, że lekarz dopisał na okładce symbol płci ♂ :D

Robiłam wczoraj ciasto z rabarbarem i truskawkami, pycha. Ale takie kruche z truskawkami też bym zjadła

Lalia my też mamy pokój-graciarnie i trzeba pomału się brać za odgracanie, a tak mi sie nie chce.. :P Póki co ma dzis przyjść stolarz zrobic wymiary pod szafę, bo to chcemy miec akurat na wymiar. Resztę bede ogarniac pewnie od 2 polowy lipca dopiero

Jogę z Małgosią Mostowską też polecam, w tym tyg pierwszy raz z nią ćwiczyłam, ale odczulam od razu ulgę w plecach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:23

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
    Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
    Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉
    Tak, mi mnie się zdarzały. Nawet ostatnio jak lekarz powiedział, że żadnego plamienia już nie mam, to wieczorem było sporo brunatnej treści. Może głowicą coś się narusza albo wziernikiem.

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Przewodzić.. skąd on wziął to słowo? 😁 A co to jest woda Jana?
    Nie mam.pojecia ale też mnie zdziwiło to słowo :D
    Może odpisywał mi na smski podczas wizyty Ingi :D

https://www.ceneo.pl/8362068 to jakaś woda dobra na nerki - tak napisał. Mam ją pić 3x1 szklanka dziennie + dużo innej wody.

Dziewczyny A jak chcę jutro zrobić posiew to dziś pić tak bardzo duzo tej wody czy może w normalnych ilościach jak piłam wcześniej A od jutra zacząć przewodnienie?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍

Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂

Mąż był zachwycony 😂😂😂

Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦‍♀️
    W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?

Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈
    Laila, to u mojej teściowej kupili mieszkanie w 1997 i od tamtego czasu są tam takie tapczaniki jak kiedyś były, i ona do mnie czy jak się tam wprowadzimy to pomogę jej SPRZEDAĆ te tapczany 😂😂😂
    Na co ja żeby je pod śmietnik wystawiła, to się oburzyła że przecież może będzie chciał ktoś kupić:D
    Także znam temat pięknych, nowoczesnych mebli :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze - dzidziuś rośnie❤️
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙

SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, doomi03, kic83, Anet.kaa, Inaa89, Wik89, Lalia, kiniusia270, Magddullina2, dmg111, Edyciak, Julik, kar_oliv, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙
    Oooo oo gratuluję!!!! 😍😍😍

Też marzę o synku ❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙
    Jaki masz termin porodu? I kiedy kolejna wizyta? To dopisze Cię na 1 stronę :)

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Jaki masz termin porodu? I kiedy kolejna wizyta? To dopisze Cię na 1 stronę :)

Termin porodu na 7 grudnia, kolejna wizyta 10 lipca 😊

SzalonaOna, Lalia, patrycja92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Inna, Maggi, dobre wieści, super!

Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak
    Wik ja miałam usg połówkowe w 21+5, powiedział że im większy dzidziuś tym lepiej do oceny. 🤨

Ja też mam na karcie ciąży wpisany termin z OM, w USG ciągle inaczej wychodzi.

Inga gratuluję. :)

Inga28, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ