Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Ja sobie włączam jogę Małgosi Mostowskiej na YT. Ma cały cykl dla kobiet w ciąży. Nie sądziłam, że po jodze można mieć zakwasy. 😆 Muszę się wziąć za siebie. Bo się zasiedziałam.
Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘
Lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, a koleżanka na to, że w takim razie będę dużo później czuła ruchy dziecka 🤔
Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
dmg111 wrote:Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂
u mnie zazwyczaj są 4.miejsca gdzie mogą być jego rzeczy.ktorych szuka, ale ZAWSZE musi pytać!
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Zulu, mi z OM termin wypada na 28 grudnia, a z usg prenatalnego wyszło, że jednak 22 grudnia.
I lekarz mi powiedział, że tak naprawdę dzidziuś ma gdzieś fakty naukowe, że ciąża trwa 40 tygodni, więc możemy wyznaczyć i 5 terminów, a i tak się urodzi wtedy, kiedy zechce 😂 no chyba, że ktoś ma planowaną cesarkę 😉 niby ten termin z usg prenatalnego jest najbardziej wiarygodny, bo można najlepiej zmierzyć całe dziecko, bo potem jest dość duże i ciężko je uchwycić całe, ale chyba nie ma się co bardzo przywiązywać do konkretnego terminu 🤔
Lalia, ja wczoraj wymiotowałam jeszcze 3 razy .. a już myślałam, że mi przechodzi, bo dwa dni był spokój.Lalia lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂
U mnie pada zawsze tekst "tam gdzie zostawiłeś".Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Tak. Dużo się nawadniaj
Dodatkowo zapisałam się na 10.07 do endokrynologia, oraz na połówkowe 22.07.
Idę robić jogę, a później do fryzjera. Wracam do blond, czuje lekki stresik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:13
SzalonaOna, Lalia, Wik89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Mój sobie obral teraz krzeselko od biurka (kiedyś przy nim pracowałam) i tam wiesza i kładzie na nim wszystko i skarpety oczywiście na podłogę kolo krzesla, albo kolo kubla na pranie 🤦🏼 najbardziej mnie rozbraja jak zostawia te skarpety po calym dniu i ja zauważę i próbuje je wrzucić do kubla to gada ze przecież jeszcze na jutro do roboty się nadadzą 🤦🏼 no ściana! A potem wielce zdziwiony czemu mu buty walą starym kapciem. W szafie tez nie potrafi zachować porządku, ja mu namiętnie układałam rzeczy :koszulkibw jednym miejscu, spodnie osobno, bluzy osobno... Ale sobie odpuscilam bo mnie szlag trafiał jak widziałam że wrzuca potem i tak wszystko byle gdzie jak podanie.. Ale w sobotę przyjeżdżają nowe meble, dostanie tam swoją mała szafę, a ze swojej go wyeksmituje, zebym nie musiała na to patrzeć, a w swojej niech se robi co chce, nawet nie będę tam zaglądać xD
-
doomi03 wrote:Ja się Lalia nastawiam zeby już od 35/36 tygodnia być w gotowości 😂 bo to nigdy nic nie wiadomo.
Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍
Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂
Mąż był zachwycony 😂😂😂
Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦♀️
W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?
Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:20
Inaa89, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inna, Maggi, dobre wieści, super!
Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak
Ja nie miałam żadnego innego termin porodu wyliczonego, tylko z pierwszego usg w 7 tygodniu ciąży. Z OM mi wychodziło 31.10, ale po usg lekarz wpisał 1.11 i tak póki co zostało
W ogóle dopiero jak spojrzałam na kartę ciąży po wizycie wtorkowej, to się zorientowałam, że lekarz dopisał na okładce symbol płci ♂
Robiłam wczoraj ciasto z rabarbarem i truskawkami, pycha. Ale takie kruche z truskawkami też bym zjadła
Lalia my też mamy pokój-graciarnie i trzeba pomału się brać za odgracanie, a tak mi sie nie chce..Póki co ma dzis przyjść stolarz zrobic wymiary pod szafę, bo to chcemy miec akurat na wymiar. Resztę bede ogarniac pewnie od 2 polowy lipca dopiero
Jogę z Małgosią Mostowską też polecam, w tym tyg pierwszy raz z nią ćwiczyłam, ale odczulam od razu ulgę w plecach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:23
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉 -
Edyciak wrote:Przewodzić.. skąd on wziął to słowo? 😁 A co to jest woda Jana?
Może odpisywał mi na smski podczas wizyty Ingi
https://www.ceneo.pl/8362068 to jakaś woda dobra na nerki - tak napisał. Mam ją pić 3x1 szklanka dziennie + dużo innej wody.
Dziewczyny A jak chcę jutro zrobić posiew to dziś pić tak bardzo duzo tej wody czy może w normalnych ilościach jak piłam wcześniej A od jutra zacząć przewodnienie?
-
Lalia wrote:Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍
Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂
Mąż był zachwycony 😂😂😂
Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦♀️
W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?
Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈
Na co ja żeby je pod śmietnik wystawiła, to się oburzyła że przecież może będzie chciał ktoś kupić
Także znam temat pięknych, nowoczesnych mebli
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze - dzidziuś rośnie❤️
I będzie chłopak!!! 💙💙💙SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, doomi03, kic83, Anet.kaa, Inaa89, Wik89, Lalia, kiniusia270, Magddullina2, dmg111, Edyciak, Julik, kar_oliv, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wik89 wrote:Inna, Maggi, dobre wieści, super!
Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak
Ja też mam na karcie ciąży wpisany termin z OM, w USG ciągle inaczej wychodzi.
Inga gratuluję.Inga28, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023