X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ja sobie włączam jogę Małgosi Mostowskiej na YT. Ma cały cykl dla kobiet w ciąży. Nie sądziłam, że po jodze można mieć zakwasy. 😆 Muszę się wziąć za siebie. Bo się zasiedziałam.
    Ja z Gosią też ćwiczę - uwielbiam ją i jej głos. Fajna jest też Basia Tworek i ma tam jedną Jogę dla kobiet w ciąży, daje w.kosc bardziej niż Gosia :D

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Motylku, to Cię zapytam o coś 😁😘

Lekarz mi powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, a koleżanka na to, że w takim razie będę dużo później czuła ruchy dziecka 🤔

Domyślam się, że Ty tak szybciutko czułaś ruchy i teraz to pływanie, bo masz łożysko na tylnej ścianie?? Czy to jednak nie ma znaczenia 😅
    To ma znaczenie. Ja w 1 ciąży z łożyskiem na tylnej czułam wcześniej i dużo mocniej niż w drugiej mimo że dokładnie wiem czego się spodziewać. Ty w 1 ciąży możesz poczuć nawet koło 21 tygodnia mając na przedniej.

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂
    Ooooo dobre! Zastosuje tą metodę:D u mnie zazwyczaj są 4.miejsca gdzie mogą być jego rzeczy.ktorych szuka, ale ZAWSZE musi pytać!

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny lekarz mi napisał "proszę się przewodzić, np. Wodą Jana" czyli że mam jej po prostu dużo wypić ;P?
    Tak. Dużo się nawadniaj

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
    Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
    Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zulu, mi z OM termin wypada na 28 grudnia, a z usg prenatalnego wyszło, że jednak 22 grudnia.
    I lekarz mi powiedział, że tak naprawdę dzidziuś ma gdzieś fakty naukowe, że ciąża trwa 40 tygodni, więc możemy wyznaczyć i 5 terminów, a i tak się urodzi wtedy, kiedy zechce 😂 no chyba, że ktoś ma planowaną cesarkę 😉 niby ten termin z usg prenatalnego jest najbardziej wiarygodny, bo można najlepiej zmierzyć całe dziecko, bo potem jest dość duże i ciężko je uchwycić całe, ale chyba nie ma się co bardzo przywiązywać do konkretnego terminu 🤔
    Mamaginekolog pisała, że ten termin z USG I trymestru powinien być traktowany jako taki ostateczny, bo do tego terminu będzie się porównywać potem, jak ciąża się rozwija, więc ten termin jest głównie po to.. a kiedy dziecko się urodzi to już inna kwestia. 😉
    Lalia, ja wczoraj wymiotowałam jeszcze 3 razy .. a już myślałam, że mi przechodzi, bo dwa dni był spokój.

Lalia lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja zawsze jak czegoś szuka i pyta gdzie to jest, to odpowiadam, że na miejscu i mam radochę jak patrzę jak mu mózg paruje 😂😂😂

U mnie pada zawsze tekst "tam gdzie zostawiłeś".

Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Tak. Dużo się nawadniaj
    Ok, dzięki:) doktorek chyba przeoczył mojego smsa. Kazał na to moje sikanie brać nospe, przewodnić się tą wodą Jana (20 zł za.5.litrów) i zrobić posiew moczu.

Dodatkowo zapisałam się na 10.07 do endokrynologia, oraz na połówkowe 22.07.
    Idę robić jogę, a później do fryzjera. Wracam do blond, czuje lekki stresik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:13

SzalonaOna, Lalia, Wik89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mój sobie obral teraz krzeselko od biurka (kiedyś przy nim pracowałam) i tam wiesza i kładzie na nim wszystko i skarpety oczywiście na podłogę kolo krzesla, albo kolo kubla na pranie 🤦🏼 najbardziej mnie rozbraja jak zostawia te skarpety po calym dniu i ja zauważę i próbuje je wrzucić do kubla to gada ze przecież jeszcze na jutro do roboty się nadadzą 🤦🏼 no ściana! A potem wielce zdziwiony czemu mu buty walą starym kapciem. W szafie tez nie potrafi zachować porządku, ja mu namiętnie układałam rzeczy :koszulkibw jednym miejscu, spodnie osobno, bluzy osobno... Ale sobie odpuscilam bo mnie szlag trafiał jak widziałam że wrzuca potem i tak wszystko byle gdzie jak podanie.. Ale w sobotę przyjeżdżają nowe meble, dostanie tam swoją mała szafę, a ze swojej go wyeksmituje, zebym nie musiała na to patrzeć, a w swojej niech se robi co chce, nawet nie będę tam zaglądać xD
    O nie, szafa u nas to dramat. 😟 Wczoraj akurat robił segregację rzeczy letnich i zimowych, więc co nieco poukładał, ale jak za kilka dni jego półka wróci do normy, to zrobię wam fotę. 😂 Mój mąż gdy szuka np jakiejś koszulki, to wyrzuca po kolei ciuchy z półki, a gdy ja znajdzie, to zbiera tę kupkę z podłogi, ugniata i ciska nią z powrotem do szafy.. 😬 kiedyś mu też układałam, ale to walka z wiatrakami, trzeba przywyknąć. Więc dałam sobie spokój.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja się Lalia nastawiam zeby już od 35/36 tygodnia być w gotowości 😂 bo to nigdy nic nie wiadomo.

Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍

Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂

Mąż był zachwycony 😂😂😂

Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦‍♀️
    W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?

Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:20

Inaa89, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny lekarz mi napisał "proszę się przewodzić, np. Wodą Jana" czyli że mam jej po prostu dużo wypić ;P?
    Przewodzić.. skąd on wziął to słowo? 😁 A co to jest woda Jana?

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, Maggi, dobre wieści, super!

Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak

Ja nie miałam żadnego innego termin porodu wyliczonego, tylko z pierwszego usg w 7 tygodniu ciąży. Z OM mi wychodziło 31.10, ale po usg lekarz wpisał 1.11 i tak póki co zostało

W ogóle dopiero jak spojrzałam na kartę ciąży po wizycie wtorkowej, to się zorientowałam, że lekarz dopisał na okładce symbol płci ♂ :D

Robiłam wczoraj ciasto z rabarbarem i truskawkami, pycha. Ale takie kruche z truskawkami też bym zjadła

Lalia my też mamy pokój-graciarnie i trzeba pomału się brać za odgracanie, a tak mi sie nie chce.. :P Póki co ma dzis przyjść stolarz zrobic wymiary pod szafę, bo to chcemy miec akurat na wymiar. Resztę bede ogarniac pewnie od 2 polowy lipca dopiero

Jogę z Małgosią Mostowską też polecam, w tym tyg pierwszy raz z nią ćwiczyłam, ale odczulam od razu ulgę w plecach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:23

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Zdarzały Wam się plamienia po wizycie u lekarza?
    Pytam bo wczoraj badanie, dziś plamie. A lekarz mówił że gdyby tylko pojawiły się plamienia jakiekolwiek mam jechać do szpitala.
    Ale jeśli może tak być po badaniu to nie chce histeryzować na zapas 😉
    Tak, mi mnie się zdarzały. Nawet ostatnio jak lekarz powiedział, że żadnego plamienia już nie mam, to wieczorem było sporo brunatnej treści. Może głowicą coś się narusza albo wziernikiem.

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Przewodzić.. skąd on wziął to słowo? 😁 A co to jest woda Jana?
    Nie mam.pojecia ale też mnie zdziwiło to słowo :D
    Może odpisywał mi na smski podczas wizyty Ingi :D

https://www.ceneo.pl/8362068 to jakaś woda dobra na nerki - tak napisał. Mam ją pić 3x1 szklanka dziennie + dużo innej wody.

Dziewczyny A jak chcę jutro zrobić posiew to dziś pić tak bardzo duzo tej wody czy może w normalnych ilościach jak piłam wcześniej A od jutra zacząć przewodnienie?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mój mąż kombinuje żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu po moim porodzie, to wtedy miałby 2 tygodnie opieki, 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie zaległego urlopu 👍

Ale już mu zapowiedziałam, że w sierpniu mija połowa ciąży i bierzemy się za wózek i odgruzowywanie pokoju przeznaczonego dla dziecka, ale wcześniej trzeba ogarnąć piwnice bo cześć rzeczy trzeba tam schować, a ja chce mieć do końca października pokój dziecka gotowy 😂😂😂

Mąż był zachwycony 😂😂😂

Ale najlepszy hit odnośnie pokoju dziecka 🤦‍♀️
    W tym mieszkaniu gdzie mieszkamy, kiedyś mieszkał mój mąż ze swoimi rodzicami, oni się wyprowadzili, a my sobie odświeżyliśmy mieszkanie pod swój gust, ale stary pokój mojego męża tak naprawdę tylko pomalowaliśmy, bo wiedzieliśmy że dopóki nie będzie dziecka, to będzie nam służył za graciarnie 😅 więc zostały tam stare meble mojego męża, książki itd (meble sprzed 10 lat) i mówię mu ostatnio, że trzeba będzie opróżnić te meble i posegregować, a on do mnie : ALE TO CHCESZ WYRZUCIĆ WSZYSTKIE MEBLE? NAWET REGAŁ NIE ZOSTANIE?

Dziewczyny, serio?! 🙈🙈🙈 Ja się pytam: SERIO?! 🙈🙈🙈
    Laila, to u mojej teściowej kupili mieszkanie w 1997 i od tamtego czasu są tam takie tapczaniki jak kiedyś były, i ona do mnie czy jak się tam wprowadzimy to pomogę jej SPRZEDAĆ te tapczany 😂😂😂
    Na co ja żeby je pod śmietnik wystawiła, to się oburzyła że przecież może będzie chciał ktoś kupić:D
    Także znam temat pięknych, nowoczesnych mebli :D

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze - dzidziuś rośnie❤️
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙

SzalonaOna, Zulugula, KarolinaMaria, doomi03, kic83, Anet.kaa, Inaa89, Wik89, Lalia, kiniusia270, Magddullina2, dmg111, Edyciak, Julik, kar_oliv, Ewa88 , patrycja92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙
    Oooo oo gratuluję!!!! 😍😍😍

Też marzę o synku ❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    I będzie chłopak!!! 💙💙💙
    Jaki masz termin porodu? I kiedy kolejna wizyta? To dopisze Cię na 1 stronę :)

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Jaki masz termin porodu? I kiedy kolejna wizyta? To dopisze Cię na 1 stronę :)

Termin porodu na 7 grudnia, kolejna wizyta 10 lipca 😊

SzalonaOna, Lalia, patrycja92 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Inna, Maggi, dobre wieści, super!

Co do usg połówkowego to mi lekarz zalecił się umawiać od 21+1, nie wiem w sumie czemu ale tak zrobiłam i mam we wtorek czyli 21+2. Ale widze, że wiekszosc z Was ma wczesniej jednak
    Wik ja miałam usg połówkowe w 21+5, powiedział że im większy dzidziuś tym lepiej do oceny. 🤨

Ja też mam na karcie ciąży wpisany termin z OM, w USG ciągle inaczej wychodzi.

Inga gratuluję. :)

Inga28, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ