Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOunai, przy masażu krocza rozciąga się przede wszystkim powięź oraz mięśnie. Są to struktury samokurczliwe, zwłaszcza powięź. Powięź sama w sobie ma tendencję do kurczenia się. Także po porodzie te struktury powinny wrócić do stanu wyjściowego, pytanie tylko, po jakim czasie - bo to już jest sprawa osobnicza. I druga wątpliwość, czy wrócą same bez pomocy do stanu sprzed czy trzeba im będzie pomóc, np poprzez ćwiczenia.
Myślę, że będę wykonywać masaż krocza. Ponadto jeszcze trochę i zacznę rollowanie okolic krocza, by te tkanki były elastyczne.
Większą wątpliwość wzbudzają we mnie te baloniki do rozciągania pochwy. Bo mogą powodować różne mikrouszkodzenia w trakcie używania i one już rozciągają ścianki pochwy tak "na chama".kłot, kkasia lubią tę wiadomość
-
Mnie też to wkurza jak ludzie udają że nie widzą że kobiet W w ciąży stoi i czeka. Mi się zdarzyło na szczęście już parę razy że mnie ktoś przepuścil w kolejce ale zawsze to był facet, kobiety nie przepuszczaja, nawet wczoraj jedna biegła żeby być przede mną jak otworzyli kasę. Ja jak widzę że jest mega kolejka to podchodzę i pytam czy kobiety w ciąży mają jakieś pierwszeństwo 😁
Sylwucha to u Ciebie już pewnie konkretny brzuch przy 2 😁Sylwucha lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, które już miały szpitale doświadczenia. Jak coś wam się dzieje, to piszecie, że jedziecie na IP. Ale do szpitala głównego żeby dostać skierowanie czy już od razu do ginekologicznego?
Pytam z ciekawości. Bo ani nigdy nie byłam w szpitalu, ani nigdy wcześniej nie byłam w ciąży 😉
Edit: na żadna IP gin nie trzeba mieć skierowania, bierzesz tylko dokumenty ciążowe, mają obowiązek cię zbadać jeśli coś cię zaniepokoi.
Oczywiście mam nadzieję, że nie będziesz tam w ogóle musiała jechać, tylko na poród już.
Ja krocza nie będę masować z tych powodów o których pisała Ounai. Opinie są podzielone. A już podobno te baloniki to samo zło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 09:46
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kłot wrote:Hmm trochę mnie przerazilas ale wydaje mi się że ważne jest ćwiczenie mięśni kegla i wydaje mi się że nacięcie krocza jest gorsze pod względem powrotu do sprawności tego miejsca. Bo to jednak przecięte i zszyte mięśnie. I właśnie po to położna doradzala ten masaż żeby żeby nie nacinac krocza
-
Ounai wrote:Nie wiem, poczytaj sobie. Owszem ćwiczenia pomogą, ale będziesz dużo dłużej wracać do formy. Ja miałam naciete i tak mnie zszyli ze sex po porodzie był milion razy lepszy niż przed. No generalnie czytałam że ten masaż to nie najlepszy pomysł.
Więc jeśli nie jest PEWNE, że masaż jest super ja odpuszczam. Zresztą ja się bardzo boję niekontrolowanego pęknięcia i wolę nacięcie.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dzień dobry ☀️
Dziewczyny spałam na działce aż do 9:30!
Najbardziej z całego dnia lubię... pić poranną kawę!!! ☕
Wi, że to dziwne ale piję tylko jedną siekierę sypaną rano.
Dziś mamy gorąc, ja już rozebrana chodzę po działce, wymachuje swoim wielkim brzuchem, a co tam, niech patrzą! 🐋🐳
Ps ja w Luxmedzie nie dość że mam placówkę dedykowana dla kobiet w ciąży to jeszcze do labu na określoną godzinę przychodzę i nie stoję w kolejce.
Przed koronawirusem zawsze na drzwiach było napisane że ciężarne mają pierwszeństwo.
Sylwia
super ubranka dla 👸👸
Jak wroce do Warszawy to w poniedziałek zrobię update brzucha 🤰i pokaże Wam moja wyprawkęcała komoda Ikei już pełna ubranek (po koleżankach)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:25
Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kłot wrote:Mnie też to wkurza jak ludzie udają że nie widzą że kobiet W w ciąży stoi i czeka. Mi się zdarzyło na szczęście już parę razy że mnie ktoś przepuścil w kolejce ale zawsze to był facet, kobiety nie przepuszczaja, nawet wczoraj jedna biegła żeby być przede mną jak otworzyli kasę. Ja jak widzę że jest mega kolejka to podchodzę i pytam czy kobiety w ciąży mają jakieś pierwszeństwo 😁
Sylwucha to u Ciebie już pewnie konkretny brzuch przy 2 😁
Brzuch rośnie jak szalony 😂 Chociaż wczoraj spotkałam też koleżankę z pracy i mówiła, ze jak na bliźniaki, to mały, ale jeszcze trochę czasu przede mną 😉 -
nick nieaktualnySylwucha wrote:Ale dziś dostałam w ciry od dentystki. Mała kropeczka zrobiła się sporym ubytkiem. Musiałam dostać drugie znieczulenie... Łzy mi same leciały po policzkach...
W nagrodę poszłam na małe zakupy i kupiłam coś dla księżniczek 😊
Motyl, gratuluję córeczki 😊 Fajowo 😊 Ale skoro masz imię, to chyba podświadomie coś tam czułaś, że będzie dziewczę?😎
Co do porodu u Ciebie pewnie będą się bali podjąć porodu SN. Jednak jesteś po 2 cc.
Tak jak wspominała Annia jakaś babka urodziła SN po 4 CC, ale to już jakieś ryzykowne zabawy.
Mi lekarz dał cień nadziei, że może się uda SN, bo dziewczynki są odpowiednio ułożone. Jeśli w szpitalu będę miała wybór, to na pewno wybiorę SN.Sylwucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Dziewczyny, które już miały szpitale doświadczenia. Jak coś wam się dzieje, to piszecie, że jedziecie na IP. Ale do szpitala głównego żeby dostać skierowanie czy już od razu do ginekologicznego?
Pytam z ciekawości. Bo ani nigdy nie byłam w szpitalu, ani nigdy wcześniej nie byłam w ciąży 😉Sylwucha lubi tę wiadomość
-
W sumie jeszcze wczesnie na zakupy ale patrzcie trafiłam na vinted na taki kombinezonik za 8zl. Co mówicie bedzie wrazie co nadawał się dla chlopca i dziewczynki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:19
dmg111, Ounai, doomi03, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Wy dziewczyny za każdym razem, jak badacie mocz to robicie posiew? Ja jeszcze nigdy posiewu nie robiłam i się zastanawiam, czy może powinnam?
Ja dwa razy już robiłam, ale dlatego że badania ogólne mi źle wychodzi, bakterie i leukocyty, teraz jakiś lek dostałam i znowu mam zrobić posiewWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:20
-
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:
Jak najbardziej, jest unisexInaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kic większość ciuszków dostałaś? Z takich malutkich cos kupowałaś?
Ja startuje od zera, musze wszystkiego sie dorobić ponownie 😅02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Ja muszę kupić wszystko. Jedyne co mam, to spacerówkę po małej i podgrzewacz do butelek 😂 całą resztę muszę kupić. Ubrania na bieżąco rozdawałam... Także o. Nowa wyprawka
W sumie siostra rodziła w zeszłym roku w sierpniu. Ale miala synka, wiec wolałabym nie mieć takiej mozliwosci korzystać z chłopięcych ubranek 🤣SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyA, zapomniałam Wam napisać! Co do ruchów dzidzi... Łożysko mam już na tylnej ścianie. Stąd szybsze czucie. Poza tym dzidzia jest sporo większą, więc jak najbardziej możliwe jest odczuwanie ruchów, zwłaszcza przy ciąży nr 3. Ogólnie wielorodki dużo szybciej czują ruchy, a jeśli dziecko jest spore, to tym bardziej. Tak mi mówiła gin wczoraj, bo sama trochę nie dowierzałam że to już 🤦♀️
Inaa89, Anet.kaa, Sylwucha, Julik lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ounai, przy masażu krocza rozciąga się przede wszystkim powięź oraz mięśnie. Są to struktury samokurczliwe, zwłaszcza powięź. Powięź sama w sobie ma tendencję do kurczenia się. Także po porodzie te struktury powinny wrócić do stanu wyjściowego, pytanie tylko, po jakim czasie - bo to już jest sprawa osobnicza. I druga wątpliwość, czy wrócą same bez pomocy do stanu sprzed czy trzeba im będzie pomóc, np poprzez ćwiczenia.
Myślę, że będę wykonywać masaż krocza. Ponadto jeszcze trochę i zacznę rollowanie okolic krocza, by te tkanki były elastyczne.
Większą wątpliwość wzbudzają we mnie te baloniki do rozciągania pochwy. Bo mogą powodować różne mikrouszkodzenia w trakcie używania i one już rozciągają ścianki pochwy tak "na chama". -
Dziewczyny gdzie kupowalyscie/macie zamiar kupic rożki?
W ogole jakie sklepy internetowe polecacie, żeby jakosciowo bylo fajnie? Ubranka swoją drogą ale właśnie takie dodatki jak rożki, okrycia kąpielowe, kocyki itp 😊Inaa89 lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyZulugula wrote:Dziewczyny gdzie kupowalyscie/macie zamiar kupic rożki?
W ogole jakie sklepy internetowe polecacie, żeby jakosciowo bylo fajnie? Ubranka swoją drogą ale właśnie takie dodatki jak rożki, okrycia kąpielowe, kocyki itp 😊
Dołączę się, też szukam sprawdzonego sklepu z różkami, kokonami, otulaczami itp☺️