Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGagatka wrote:Dziewczyny, jeszcze jedno - czy któraś z Was pracuje czy macie zwolnienia?
Pytam, bo będę chciała pogadać z dr, że jak wszystko dobrze pójdzie, chciałabym popracować do września a potem nie. Nie nadaję się do powrotu do biura a do września mogę pracować w home office i wyprostować projekty -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
https://amc.sklep.pl/pl/p/Lozeczko-dzieciece-z-szuflada%2C-materac-/273
Ale zastanawia mnie jedna kwestia : gdy łóżeczko jest na tym najwyższym poziomie, to między materacem a szufladą robi się ta przerwa i nie dość, że to średnio wygląda, to jeszcze tam się chyba zbiera kurz.
Myślicie ze taka falbana maskująca to dobry pomysł??
Ja takie lozeczko mialam i żadnej falbanki. Po prostu częściej odkurzałam ta przestrzeńLalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
Ale zastanawia mnie jedna kwestia : gdy łóżeczko jest na tym najwyższym poziomie, to między materacem a szufladą robi się ta przerwa i nie dość, że to średnio wygląda, to jeszcze tam się chyba zbiera kurz.
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:Chodzę do dwóch lekarzy jednego na NFZ i drugiego prywatnie .. dziś miałam wizytę NFZ.. ogólnie nawet usg bym nie miała gdyby nie to ze lekarz zobaczyła ze bez tego nie wyjdę z gabinetu
dzidzia żyje, serduszko bije .. ale pomiarów żadnych nie zrobiła zdjęcia tez nie bo powiedziała ze nie ma papieru ..
Karta ciąży założona .. jestem oficjalnie ciężarkowka -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
Lalia lubi tę wiadomość
-
Przeglądając ovu zobaczyłam ten wątek i widzę, że jest ciekawie. Nawet znajome "twarze" są
Można się dopisać? Na 31.08, będzie 👸.
Inaa89, Annia, Lalia, casteam, kkasia, SzalonaOna, kłot, kic83, Ounai, Magddullina2, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Przeglądając ovu zobaczyłam ten wątek i widzę, że jest ciekawie. Nawet znajome "twarze" są
Można się dopisać? Na 31.08, będzie 👸.
Tu już ostatnie miesiące, jak się czujesz? Imię dla księżniczki wybrane? Wyprawka gotowa? 🥰edka85 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
Mi dalej nie działa apka, muszę wchodzić na laptopa.
Kicku - wrzucę Ci zdjęcia jak mąż złoży, z góry ostrzegam , że to pewnie połowa lipca pewnie będzie znając jego "pośpiech".Cieszę się, że Ci się podoba.
Lalia - bardzo współczuje Ci dolegliwości, dla mnie początek drugiego trymestru też nie był łaskawy. Wymioty i lepsze samopoczucie nadeszły koło 16 tygodnia dopiero.
Edka - heeej!Jasne, że możesz!
Słodkie mamy - Iryska, Ounai - mam doła - dzisiaj rano cukier na czczo 91 (nigdy takiego nie miałam jak nie zaspałam), po 8 godzinach od kolacji przed spaniem - ale zwaliłam to na to, że zjadłam placuszki twarogowe, a nie twaróg. ALE! Od kilku dni jem na śniadanie to co zawsze i jak ZAWSZE miałam po tym cukry około 105-115, to teraz mam 125-135.Martwię się, że nadchodzi to co mówiła diabetolog, że nieważne jak jem cukry same z siebie zaczną się pogarszać. 😥 I naprawdę nie jest tak, że sobie pofolgowałam z dietą, bo z tych 3kg co przytyłam w ciąży został mi tylko 1 kg. No mam nie za dużo ruchu, bo boję się żeby nie przesadzić to prawda.
Czy u Was też tak zaczynały się gorsze cukry?
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny podziwiam wszystkie które pracują w ciąży .. tym bardziej te w 1 trymestrze .. ja od 6 tyg mam takie mdłości ze płakałam !! Nie wyobrażam sobie ze byłabym wtedy w pracy, po prostu nie umiem sobie tego nawet wyobrazić ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Dzięki dziewczyny! W takim razie falbankę odpuszczam
Postanowiłam, że w końcu zacznę spisywać konkretną wyprawkę co muszę kupić, bo jest tyle pierdół, które początkowo nie przychodzą mi do głowy jak np. nożyczki do paznokci, sól fizjologiczna, gaziki jałowe, a to przecież wato mieć
Jak skończę moją listę (pewnie w ciągu paru dni), to wstawię tutaj żeby doświadczone mamy doradziły co mi brakuje jeszcze
P.S. Robię wszystko żeby jednak nie prasować, hahaale wstawiłam pranie, zmywarkę, mięso do piekarnika i pościeliłam łóżko a to zawsze coś, prawda?
haha
Iryska, Inaa89, Annia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luthiene !!!
Zawsze korzystam z aplikacji i dopiero teraz weszłam w przeglądarkę i odczytałam Twoją wiadomość z 12 maja, ale mi wstyd!!!
Kochana, my kupiliśmy tą trawę w Action, taki sklep wielobranżowyi za 1x2 m płacilismy chyba 65 zł
-
nick nieaktualny
-
Irysko mam nadzieję, że uda się wrócić "na prostą". Wiem, że cukry są jeszcze w normie, ale widzę tendencję wzrostową i to mnie niepokoi. Na razie spróbuję odstawić pomidora, i zacząć jeść więcej warzyw. Czy mogę jeść surową marchewkę? Surowa jest chyba ok? Wiem, że gotowanej nie można. A kiedy masz diabetologa?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny ogolnie ile płacilyscie za badania prenatalne? Musze juz pomału zacząć czegos szukać, i się umawiać bo slyszalam za terminy odlegle.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g