Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem na L4. Miałam przymus home office do sierpnia, z dziećmi nie daje rady. Poza tym bałam się, z eobniza mi etat albo pensje i byłby problem.Gagatka wrote:Dziewczyny, jeszcze jedno - czy któraś z Was pracuje czy macie zwolnienia?
Pytam, bo będę chciała pogadać z dr, że jak wszystko dobrze pójdzie, chciałabym popracować do września a potem nie. Nie nadaję się do powrotu do biura a do września mogę pracować w home office i wyprostować projekty -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
https://amc.sklep.pl/pl/p/Lozeczko-dzieciece-z-szuflada%2C-materac-/273
Ale zastanawia mnie jedna kwestia : gdy łóżeczko jest na tym najwyższym poziomie, to między materacem a szufladą robi się ta przerwa i nie dość, że to średnio wygląda, to jeszcze tam się chyba zbiera kurz.
Myślicie ze taka falbana maskująca to dobry pomysł??
![big_fal-szar-pier-bial.jpg?lm=1582631858[\img]](https://www.darland.pl/media/products/fa05b7032cf5b85a4ff55f107afdfdd5/images/thumbnail/big_fal-szar-pier-bial.jpg?lm=1582631858[\img])
Ja takie lozeczko mialam i żadnej falbanki. Po prostu częściej odkurzałam ta przestrzeń
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja tez mialam podobne i wyglądało dobrze, nie miałam żadnej falbany, poprostu częściej czyściłam 😉Lalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
Ale zastanawia mnie jedna kwestia : gdy łóżeczko jest na tym najwyższym poziomie, to między materacem a szufladą robi się ta przerwa i nie dość, że to średnio wygląda, to jeszcze tam się chyba zbiera kurz.
![big_fal-szar-pier-bial.jpg?lm=1582631858[\img]](https://www.darland.pl/media/products/fa05b7032cf5b85a4ff55f107afdfdd5/images/thumbnail/big_fal-szar-pier-bial.jpg?lm=1582631858[\img])
Lalia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
nick nieaktualnySuper ❤️ kiedy kolejna wizyta?suzi1994 wrote:Chodzę do dwóch lekarzy jednego na NFZ i drugiego prywatnie .. dziś miałam wizytę NFZ.. ogólnie nawet usg bym nie miała gdyby nie to ze lekarz zobaczyła ze bez tego nie wyjdę z gabinetu
dzidzia żyje, serduszko bije .. ale pomiarów żadnych nie zrobiła zdjęcia tez nie bo powiedziała ze nie ma papieru ..
Karta ciąży założona .. jestem oficjalnie ciężarkowka
-
nick nieaktualny
-
Na pewno ukryje to co w środku ale kurz i tak będzie się zbierać.Lalia wrote:Dziewczyny, mamusie, mam pytanie do tych które miały łóżeczko z szufladą 🤔
Podoba mi się bardzo to:
Lalia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Przeglądając ovu zobaczyłam ten wątek i widzę, że jest ciekawie. Nawet znajome "twarze" są
Można się dopisać? Na 31.08, będzie 👸.
Inaa89, Annia, Lalia, casteam, kkasia, SzalonaOna, kłot, kic83, Ounai, Magddullina2, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Witaj 😊 i rozgość sie 😉edka85 wrote:Przeglądając ovu zobaczyłam ten wątek i widzę, że jest ciekawie. Nawet znajome "twarze" są
Można się dopisać? Na 31.08, będzie 👸.
Tu już ostatnie miesiące, jak się czujesz? Imię dla księżniczki wybrane? Wyprawka gotowa? 🥰
edka85 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g

-
Mi dalej nie działa apka, muszę wchodzić na laptopa.

Kicku - wrzucę Ci zdjęcia jak mąż złoży, z góry ostrzegam , że to pewnie połowa lipca pewnie będzie znając jego "pośpiech".
Cieszę się, że Ci się podoba. 
Lalia - bardzo współczuje Ci dolegliwości, dla mnie początek drugiego trymestru też nie był łaskawy. Wymioty i lepsze samopoczucie nadeszły koło 16 tygodnia dopiero.
Edka - heeej!
Jasne, że możesz! 
Słodkie mamy - Iryska, Ounai - mam doła - dzisiaj rano cukier na czczo 91 (nigdy takiego nie miałam jak nie zaspałam), po 8 godzinach od kolacji przed spaniem - ale zwaliłam to na to, że zjadłam placuszki twarogowe, a nie twaróg. ALE! Od kilku dni jem na śniadanie to co zawsze i jak ZAWSZE miałam po tym cukry około 105-115, to teraz mam 125-135.
Martwię się, że nadchodzi to co mówiła diabetolog, że nieważne jak jem cukry same z siebie zaczną się pogarszać. 😥 I naprawdę nie jest tak, że sobie pofolgowałam z dietą, bo z tych 3kg co przytyłam w ciąży został mi tylko 1 kg. No mam nie za dużo ruchu, bo boję się żeby nie przesadzić to prawda.
Czy u Was też tak zaczynały się gorsze cukry?
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny podziwiam wszystkie które pracują w ciąży .. tym bardziej te w 1 trymestrze .. ja od 6 tyg mam takie mdłości ze płakałam !! Nie wyobrażam sobie ze byłabym wtedy w pracy, po prostu nie umiem sobie tego nawet wyobrazić ..DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Dzięki dziewczyny! W takim razie falbankę odpuszczam

Postanowiłam, że w końcu zacznę spisywać konkretną wyprawkę co muszę kupić, bo jest tyle pierdół, które początkowo nie przychodzą mi do głowy jak np. nożyczki do paznokci, sól fizjologiczna, gaziki jałowe, a to przecież wato mieć
Jak skończę moją listę (pewnie w ciągu paru dni), to wstawię tutaj żeby doświadczone mamy doradziły co mi brakuje jeszcze
P.S. Robię wszystko żeby jednak nie prasować, haha
ale wstawiłam pranie, zmywarkę, mięso do piekarnika i pościeliłam łóżko a to zawsze coś, prawda?
haha
Iryska, Inaa89, Annia, Edyciak, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luthiene !!!
Zawsze korzystam z aplikacji i dopiero teraz weszłam w przeglądarkę i odczytałam Twoją wiadomość z 12 maja, ale mi wstyd!!!
Kochana, my kupiliśmy tą trawę w Action, taki sklep wielobranżowy
i za 1x2 m płacilismy chyba 65 zł
-
nick nieaktualny
-
Irysko mam nadzieję, że uda się wrócić "na prostą". Wiem, że cukry są jeszcze w normie, ale widzę tendencję wzrostową i to mnie niepokoi. Na razie spróbuję odstawić pomidora, i zacząć jeść więcej warzyw. Czy mogę jeść surową marchewkę? Surowa jest chyba ok? Wiem, że gotowanej nie można. A kiedy masz diabetologa?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny ogolnie ile płacilyscie za badania prenatalne? Musze juz pomału zacząć czegos szukać, i się umawiać bo slyszalam za terminy odlegle.02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g