Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edyciak wrote:Anetka, u mnie się zawsze mówiło, że jak boli, to rośnie. 😊 Ja mam cały czas wrażliwe sutki, zrobiły się twarde i powiększone.
KarolinaMaria, Nikaa92, dmg111 lubią tę wiadomość
-
To jest unijny pomysł, że tata powinien mieć możliwość wzięcia 2 miesięcy urlopu na wyłączność, czyli nie może oddać go mamie. Ale w zamyśle miało być to coś dodatkowego. Czyli u nas mama siedzi w domu 12 miesięcy, a potem tata może sobie posiedzieć z dzieckiem jeszcze 2 miesiące. Sama idea ok, bo tak jak piszecie, mężczyźni często zarabiają więcej, płacą wyższe składki, dłużej pracują, to jeśli chcieliby z tego skorzystać to ok. Jak nie, to nie ma tematu. Natomiast uszczuplanie urlopu mamom to dziwny pomysł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:39
Annia, Iryska, Inaa89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anet.kaa wrote:Właśnie mam takie wrażenie, że one cały czas rosną! Edyta, ja mam takie sutki już teraz (zawsze miałam spore) że boję się że dziecko mi się nimi zadławi
Roześmiałam się na głos 😂 dobrze, chociaż maluch nie będzie miał problemu z uchwyceniem sutka'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anet.kaa wrote:Żal post :
Dziewczyny, czy to normalne że bolą mnie cały czas piersi? Sutki cholernie podrażnione, a w piersiach czuje od czasu do czasu jakby mi ktoś igiełki wbijał.
Martwię się wynikiem posiewu, to już 5 dzień A jego nadal nie ma. Dziś podczas sikania zaczęło mnie boleć z boku tak dość mocno, boje się że przez nie leczoną tyle dni infekcje coś stanie się dzidziusiowinaczytałam się o przedwczesnych porodach itp
Najadłam się śledzi, a później wypiłam kawę z mlekiem... możecie sobie wyobrazić co mi się dzieje w brzuchu..
Co do jedzenia, ja aktualnie jem jogurt z truskawkami, ale już mnie korci kiełbasa 😎
Na pęcherz kup sobie sok z żurawiny, ale taki naturalny. Kwaśny jak cholera, ale bardzo pomaga przy infekcjach pęcherza. Od dzieciaka miałam problemy z pecherzem. Oczywiście na początku ciąży od razu stan zapalny i antybiotyk. Później jak tylko poczułam jakieś pieczenie, to żurawina do picia i butelka z ciepłą wodą między nogi, i pod koc. Przechodziło 😊 -
Ja już po wizycie 😊 Bobas rośnie, już prawie 9 cm 😄 niestety płci dalej nie poznałam bo dzisiaj dzidzia stanął sobie na głowie 😄 szyjka długa, zamknięta 😊
Annia, KarolinaMaria, Gagatka, Sylwucha, edka85, Lalia, kar_oliv, Zulugula, Edyciak, SzalonaOna, doomi03, Ounai, Inaa89, kkasia, dmg111, kic83, Magddullina2 lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Sylwucha wrote:Dziewczyny, a tak z innej beczki. Jak to jest 13 wypłatą jak jesteśmy na l4? Podobno w danym roku musi być 6 miesięcy przepracowanych efektywnie żeby dostać dodatkowe wynagrodzenie.
Macierzyński też odbiera prawo dodotatkowego wynagrodzenia?
Kic, Ty pewnie jesteś zorientowana w tych tematach.
Sylwucha dokładnie jak piszesz 😯 13stka tylko jak przepracowane pełne 6 miesięcy, i na macierzyńskim też nie dostaniesz 😐12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
U Natisz na 90% zdrowy chłopczyk 💙💙💙💙💙
KarolinaMaria, Gagatka, Annia, Sylwucha, Ewa88 , Lalia, kar_oliv, Iryska, Zulugula, luthienn, Edyciak, SzalonaOna, Ulaa, doomi03, Ounai, Inaa89, dmg111, kic83, Julik, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
Annia, KarolinaMaria, edka85, Lalia, Iryska, kar_oliv, Zulugula, Stokrotka027, luthienn, Edyciak, SzalonaOna, Ulaa, Nikaa92, doomi03, Ewa88 , casteam, Ounai, Inaa89, kiniusia270, kkasia, dmg111, kic83, Magddullina2, Maniaaa. lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Ewa, Natisz - gratuluję dobrych wieści!
Sylwia - wyglądasz kwitnąco! Pięknie Ci w tym błękicie. 😍
Ale tak się najadlam, że czuje się jak 🐷 lub 🐋, albo jakiś mix tych stworzeń 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 19:25
Annia lubi tę wiadomość
-
Bez jaj z tym urlopem. Teraz ojciec może wziąć dobrowolnie, jeśli matka ma też taką wolę. A oni chcą to zmieni i zmusić matki do oddania 2 miechów. Bo tak im każe Unia... Żeby ojcowie mieli prawo... No tak, ale to prawo nie powinno nam zabierac tak cennego czasu z dzieckiem. Wiele dzieci jest po 10 miesiącach nadal karmione piersią. Jeszcze nie chodzą do żłobków i są na etapie, że potrzebują matki. No tak, ale jak się robi takie rozdawnictwo jak teraz w czasie korony, to nie dziwne, że brak w tym kraju kasy.
Annia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Tak, 2x Luteina, 2x duphaston. Lekarz myslal miesiac temu o odstawieniu ale uznal, że dla bezpieczeństwa lepiej abym jeszcze pobrała. Mam nadzieję, że już teraz będziemy odstawiać.
Dziewczyny, mnie tam kikut jakoś nie odrzuca, gorsze dla mnie są kolki i wzdęcia i niby jakieś super pomagające na to rureczki wkładane do pupy 🤯🤯🤯
Jestem po wizycie. Pan doktor dziś był nie w humorze. Generalnie mała sobie fiknęła i siedzi głową do góry. Do tego mam podejrzenie cholestazy i jest baaaardzo duże prawdopodobieństwo, że zostanie potwierdzona jednak. Jeśli próby wątrobowe wyjdą źle a kwasy dobrze to będę mieć monitorowaną ciążę i wprowadzone leczenie, ale jeśli kwasy wyjdą źle to będzie trzeba rozpatrzyć wcześniejsze wywołanie porodu bo to niebezpieczne dla dziecka. Muszę chyba przycisnąć przygotowania.
Rozmawiałam też o porodzie. I mój lekarz mówi, że u niego w szpitalu jeśli mam rodzić z mężem to nie ma za bardzo możliwości, jedyna opcja to wywołanie i wstrzelenie się z wymazem. Tak, że mam mentlik w głowie i nie wiem co teraz z tym robić.SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Bez jaj z tym urlopem. Teraz ojciec może wziąć dobrowolnie, jeśli matka ma też taką wolę. A oni chcą to zmieni i zmusić matki do oddania 2 miechów. Bo tak im każe Unia... Żeby ojcowie mieli prawo... No tak, ale to prawo nie powinno nam zabierac tak cennego czasu z dzieckiem. Wiele dzieci jest po 10 miesiącach nadal karmione piersią. Jeszcze nie chodzą do żłobków i są na etapie, że potrzebują matki. No tak, ale jak się robi takie rozdawnictwo jak teraz w czasie korony, to nie dziwne, że brak w tym kraju kasy.
Ounai a skąd podejrzenie cholestazy? Coś Ci się dzieje?Kurczę jak maleńka będzie miednicowo to też masz rodzić SN?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Sylwia jakie włosy 😍 zawsze chyba w spiętych nam się pokazywalas
tak jak pisze Ania, pięknie Ci w błękicie 🤩
Dziękuję za miłe słowa 😘😘😘
Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kupilam w końcu nowe staniki, bo mam tylko jeden, w który się mieszcze. w reserved 2pak czarny i beż , i czarny z materiału taka satynka z koronką mhrr 😀
Powinny wystarczyć na kolejny etap rośnięciaIryska, Sylwucha, Lalia, Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023