X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Dziękuje za słowa otuchy ale ciężko mi uwierzyć, ze jest ok, to naprawdę niewielka wartość i nie rozumiem, czemu lekarka powiedziała, ze jest super jak na tem tydzień. Owszem testy ciemnieją już teraz, ale wartość... eh... dziewczyny od kiedy beta w ogóle się pojawia? Zaraz po zapłodnieniu a zapłodnienie jest od razu po owulacji?

Nie, beta zaczyna rosnąć dopiero po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy , a to mogłaś mieć zwyczajnie później. Tak jak dziewczyny mówią, patrz czy prawidłowo przyrasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:23

AsiaKK lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma się dobrze. Luteinę będę chyba brać do końca 😟 ma zapobiec skracaniu się szyjki, choć mam się nie martwić na zapas, bo na razie wszystko jest w porządku - jest twarda i zamknięta, a 3cm długości na ten moment jest ok. Połówkowe sam mi zrobi.
    Następna wizyta 22 lipca.

Doomi, wow 😃 byłam przekonana, że to będzie mała wstydnisia 😄 co za niespodzianka 😊 ale chłopcy też są fajni, mają siurki 😁😁

Magdullina, dobrze obliczyłaś sobie termin USG genetycznego? Nie będzie za późno?

U mnie już 1,5kg na plusie. 😱 A nic po mnie nie widać. Lekarz się śmiał, że chyba we włosy mi poszło. 😊

Lalia, Inaa89, doomi03, Magddullina2, kic83, Gagatka, Ounai, kar_oliv, SzalonaOna, Ewa88 , edka85, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    No właśnie popatrzyłam teraz, a wcześniej zdążyłam już napisać do kobiety, że kłamie w ogłoszeniu.. te hormony, wstyd!!
    😂😂😂😂😂😂

Też zaliczyłam niedawno podobną wtopę... Zamawiałam od dwóch dziewczyn sadzonki bylin. I jedna wysłała mi duże piękne, jeszcze z jakimś gratisem. I na drugi dzień doszła druga paczka. Jakoś spojrzałam, że to niby od jednej osoby. I na kolejny dzień pisze do tej pierwszej że nie mam od niej paczki i boję się, że przyjdą w złym stanie. Ona mi mówi, że zawsze dochodziły na drugi dzień, że nigdy się jej to nie zdarzyło. Poszłam sprawdzić i co... Te piękne sadzonki, które doszły dzień wcześniej były od niej. 😬😬
    A tej drugiej zdążyłam napisać dwustronicowe podziękowania za dwie paczki (?!) i nawet chciałam dopłacić. A po tym jak obczailam pomyłkę, to napisałam jej tylko "pomyliłam się, przepraszam" 😂😂
    To jest chyba baby brain?? 😊😊

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    U mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma się dobrze. Luteinę będę chyba brać do końca 😟 ma zapobiec skracaniu się szyjki, choć mam się nie martwić na zapas, bo na razie wszystko jest w porządku - jest twarda i zamknięta, a 3cm długości na ten moment jest ok. Połówkowe sam mi zrobi.

Doomi, wow 😃 byłam przekonana, że to będzie mała wstydnisia 😄 co za niespodzianka 😊 ale chłopcy też są fajni, mają siurki 😁😁

Magdullina, dobrze obliczyłaś sobie termin USG genetycznego? Nie będzie za późno?

U mnie już 1,5kg na plusie. 😱 A nic po mnie nie widać. Lekarz się śmiał, że chyba we włosy mi poszło. 😊
    Super wiesci 🥰
    A Ty miałaś jakies ogolnie problemy z szyjka od początku ze masz ta luteinę? Byla dluzsza i się skróciła?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Super wiesci 🥰
    A Ty miałaś jakies ogolnie problemy z szyjka od początku ze masz ta luteinę? Byla dluzsza i się skróciła?
    Nie, nie... Luteinę dostałam na pierwszej wizycie już, jako profilaktyka po poronieniu. Potem miałam długo plamienia. Dotąd nie wiedziałam nic na temat swojej szyjki macicy. Ale przypuszczam, że może to być efekt łyżeczkowania macicy, a dokładniej rozwierania szyjki do zabiegu...

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Nie nie 🙂 12+4 będzie

Edyciak lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    😂😂😂😂😂😂

Też zaliczyłam niedawno podobną wtopę... Zamawiałam od dwóch dziewczyn sadzonki bylin. I jedna wysłała mi duże piękne, jeszcze z jakimś gratisem. I na drugi dzień doszła druga paczka. Jakoś spojrzałam, że to niby od jednej osoby. I na kolejny dzień pisze do tej pierwszej że nie mam od niej paczki i boję się, że przyjdą w złym stanie. Ona mi mówi, że zawsze dochodziły na drugi dzień, że nigdy się jej to nie zdarzyło. Poszłam sprawdzić i co... Te piękne sadzonki, które doszły dzień wcześniej były od niej. 😬😬
    A tej drugiej zdążyłam napisać dwustronicowe podziękowania za dwie paczki (?!) i nawet chciałam dopłacić. A po tym jak obczailam pomyłkę, to napisałam jej tylko "pomyliłam się, przepraszam" 😂😂
    To jest chyba baby brain?? 😊😊

Na moje zarzuty odpisała mega kulturalnie i tak jak dziewczyny napisały okazało się, że pomyliła zdjęcia więc od razu przeprosiłam tą kobietę ze tak na nią naskoczylam 🙈

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Edyciak jesteście świetne 😂 ja mam lekkie problemy z pamięcią, ale wg mnie to nie wina ciąży, tylko tego, że już nie pracuję i nie ćwiczę umysłu. Pamiętacie jak się we wrześniu wracało do szkoły i potrzebny był czas na rozruch ;D

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dalej nie działa mi aplikacja, więc rzadziej mam czas się udzielać bo muszę zasiąść do laptopa. :D

Gratuluje wszystkim udanych i szczęśliwych wizyt! Anetka - super, że dziewczynka! :) Doomi - ale Ci synek zrobił niespodziankę. :)

Motylku zmień mi proszę datę wizyty z 7.07 na 9.07 - ale jestem zła, dobrze, że zadzwoniłam do przychodni gdzie miałam robić to III prenatalne żeby potwierdzić termin. A babka mi mówi, że badanie się nie odbędzie bo mają remont i że do mnie dzwonili, ale nie odbierałam i podaje mi jakiś numer z kosmosu (kompletnie nie mój), który już na ostatniej wizycie mówiłam, że jest zły i żeby zmienili, bo nie wiem skąd oni go wytrzasnęli. Podaje prawidłowy, na co kobieta mówi - a no, że tak ten też mają, ale nikomu nie wpadło do głowy zadzwonić na drugi. 🙄 Gdyby nie to, że zadzwoniłam potwierdzić termin to bym pocałowała klamkę. Teraz w ogóle żałuję, że się zapisałam na to badanie, to było zanim Sylwia napisała, że nasz doktor powiedział, że nie ma sensu bo sam wszystko to posprawdza.

Dziewczyny! Chciałam Wam polecić kontakt z Waszą położną rodzinną. Była dzisiaj u mnie Pani, która jest przewspaniała, będzie do mnie przychodzić do 2-3 tygodnie i zrobimy sobie szkołę rodzenia w dwójkę u mnie w domu, wszystko mi poopowiada, że nie będę musiała iść do zwykłej szkoły rodzenia - tematy, które znam pominiemy, to co mnie bardziej interesuje rozwiniemy. Ta sama Pani będzie później do mnie do synka przychodzić. Nie wiem czy u Was w mieście/waszych rejonach tak to działa, ale jeśli tak to warto skorzystać. :) Oczywiście w ramach NFZ.

KarolinaMaria, SzalonaOna, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia zawsze możesz wejść na forum przez przeglądarkę w telefonie:) ja tylko tak dzialam, nie mam apki.
    Super Ci się trafila położna. Muszę się rozejrzec u siebie. To się wybiera w przychodni, do której dziecko będzie chodzic, czy w swojej czy jak?

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Annia zawsze możesz wejść na forum przez przeglądarkę w telefonie:) ja tylko tak dzialam, nie mam apki.
    Super Ci się trafila położna. Muszę się rozejrzec u siebie. To się wybiera w przychodni, do której dziecko będzie chodzic, czy w swojej czy jak?
    Koleżanki miały taką położną do dziecka z przychodni dzidziusia (ale mieszkały blisko tej przychodni). Ja sprawdziłam, że ta Pani ma rejon tu gdzie mieszkam (bo za bardzo w mojej dzielnicy nie znam żadnej przychodni 🤨) zadzwoniłam i ona będzie do mnie przychodzić. Ona jakby nie jest z przychodni, ale z takiej praktyki położniczej? Tak wygląda ta strona: http://femmina.pl/polozne-rodzinne/

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia też słyszałam o takiej edukacji przedporodowej, muszę się tym zainteresować.

Nie wiem, czy już kiedyś o tym pisałaś, ale chciałam zapytać, czy macie już imię dla synka?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Dziękuje za słowa otuchy ale ciężko mi uwierzyć, ze jest ok, to naprawdę niewielka wartość i nie rozumiem, czemu lekarka powiedziała, ze jest super jak na tem tydzień. Owszem testy ciemnieją już teraz, ale wartość... eh... dziewczyny od kiedy beta w ogóle się pojawia? Zaraz po zapłodnieniu a zapłodnienie jest od razu po owulacji?
    Beta pojawia się po zagnieżdżeniu a nie zapłodnieniu. Spokojnie, jeśli miałaś pozna owulacje i późne zagnieżdżenie to jest ok. Powtórz betę po 48h jeśli się martwisz i już :) lekarka ma rację, że jest dobrze

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Położna wybierasz gdzie chcesz. Nie musi być ani w przychodni do której Ty chodzisz ani dziecko. Od 21tc należy Ci się edukacja ze strony położnej. Niektóre do tego jeszcze dają jakieś próbki, gadżety swoim podopiecznym. Moja np prowadzi szkołę rodzenia online i jest doradcą laktacyjnym więc będzie mi pomagać przy próbach KP.

Ja się dziś fatalnie czuję. Chyba przegięłam wczoraj, upał też nie pomaga :( leżę i nic nie robię bo naprawdę nie mam sił 😢

age.png

age.png
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg genetycznym. Wszystko w porządku. Czekam na wynik z wyliczonym ryzykiem. Ma byc do tygodnia :)
    I
    Kto zgadnie jaka plec? Ja nie wiem. Nic nie powiedzial ja nie pytalam 🙆‍♀️🤷‍♀️[/QUOTE]

Ja widziałam kiedyś artykuł u mamy ginekolog ze po wyrostku idzie poznać nawet miała pokazane 2 zdjęcia jak to wyglada u 👧i👦
    Wydaje mi się że u Cb dziewczynka jest 😊

KarolinaMaria, Zulugula, kkasia lubią tę wiadomość

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • _lucky_ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizyte mam 22.07 :) moze wtedy sie dowiem. A przeczucia mam raz tak raz tak :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Beta pojawia się po zagnieżdżeniu a nie zapłodnieniu. Spokojnie, jeśli miałaś pozna owulacje i późne zagnieżdżenie to jest ok. Powtórz betę po 48h jeśli się martwisz i już :) lekarka ma rację, że jest dobrze

Owulacje miałam w 18dc, nie później, a dzisiaj mam 39 dzień... panikujemy z mężem, katastrofa, odliczam dni i modlę się, żeby tym razem było wszystko dobrze... ogromny strach. Dziękuje za pocieszenie!😘

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Beta pojawia się około 24h po ZAGNIEZDZENIU. Do zagnieżdżenia dochodzi około 8-12 dni po owulacji. Zakładając że mogłaś mieć Zagniezdzenie 12 dpo, to jest to dobry wynik. Nie stresuj się, zbadaj po 48h i sprawdź przyrost :)

• Iryska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 08:02

doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 08:03

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ