Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaKK wrote:Dziękuje za słowa otuchy ale ciężko mi uwierzyć, ze jest ok, to naprawdę niewielka wartość i nie rozumiem, czemu lekarka powiedziała, ze jest super jak na tem tydzień. Owszem testy ciemnieją już teraz, ale wartość... eh... dziewczyny od kiedy beta w ogóle się pojawia? Zaraz po zapłodnieniu a zapłodnienie jest od razu po owulacji?
Nie, beta zaczyna rosnąć dopiero po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy , a to mogłaś mieć zwyczajnie później. Tak jak dziewczyny mówią, patrz czy prawidłowo przyrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:23
AsiaKK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma się dobrze. Luteinę będę chyba brać do końca 😟 ma zapobiec skracaniu się szyjki, choć mam się nie martwić na zapas, bo na razie wszystko jest w porządku - jest twarda i zamknięta, a 3cm długości na ten moment jest ok. Połówkowe sam mi zrobi.
Następna wizyta 22 lipca.
Doomi, wow 😃 byłam przekonana, że to będzie mała wstydnisia 😄 co za niespodzianka 😊 ale chłopcy też są fajni, mają siurki 😁😁
Magdullina, dobrze obliczyłaś sobie termin USG genetycznego? Nie będzie za późno?
U mnie już 1,5kg na plusie. 😱 A nic po mnie nie widać. Lekarz się śmiał, że chyba we włosy mi poszło. 😊Lalia, Inaa89, doomi03, Magddullina2, kic83, Gagatka, Ounai, kar_oliv, SzalonaOna, Ewa88 , edka85, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:No właśnie popatrzyłam teraz, a wcześniej zdążyłam już napisać do kobiety, że kłamie w ogłoszeniu.. te hormony, wstyd!!
Też zaliczyłam niedawno podobną wtopę... Zamawiałam od dwóch dziewczyn sadzonki bylin. I jedna wysłała mi duże piękne, jeszcze z jakimś gratisem. I na drugi dzień doszła druga paczka. Jakoś spojrzałam, że to niby od jednej osoby. I na kolejny dzień pisze do tej pierwszej że nie mam od niej paczki i boję się, że przyjdą w złym stanie. Ona mi mówi, że zawsze dochodziły na drugi dzień, że nigdy się jej to nie zdarzyło. Poszłam sprawdzić i co... Te piękne sadzonki, które doszły dzień wcześniej były od niej. 😬😬
A tej drugiej zdążyłam napisać dwustronicowe podziękowania za dwie paczki (?!) i nawet chciałam dopłacić. A po tym jak obczailam pomyłkę, to napisałam jej tylko "pomyliłam się, przepraszam" 😂😂
To jest chyba baby brain?? 😊😊 -
Edyciak wrote:U mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma się dobrze. Luteinę będę chyba brać do końca 😟 ma zapobiec skracaniu się szyjki, choć mam się nie martwić na zapas, bo na razie wszystko jest w porządku - jest twarda i zamknięta, a 3cm długości na ten moment jest ok. Połówkowe sam mi zrobi.
Doomi, wow 😃 byłam przekonana, że to będzie mała wstydnisia 😄 co za niespodzianka 😊 ale chłopcy też są fajni, mają siurki 😁😁
Magdullina, dobrze obliczyłaś sobie termin USG genetycznego? Nie będzie za późno?
U mnie już 1,5kg na plusie. 😱 A nic po mnie nie widać. Lekarz się śmiał, że chyba we włosy mi poszło. 😊
A Ty miałaś jakies ogolnie problemy z szyjka od początku ze masz ta luteinę? Byla dluzsza i się skróciła?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Super wiesci 🥰
A Ty miałaś jakies ogolnie problemy z szyjka od początku ze masz ta luteinę? Byla dluzsza i się skróciła? -
Edyciak wrote:U mnie wszystko w porządku, dzidziuś ma się dobrze. Luteinę będę chyba brać do końca 😟 ma zapobiec skracaniu się szyjki, choć mam się nie martwić na zapas, bo na razie wszystko jest w porządku - jest twarda i zamknięta, a 3cm długości na ten moment jest ok. Połówkowe sam mi zrobi.
U mnie już 1,5kg na plusie. 😱 A nic po mnie nie widać. Lekarz się śmiał, że chyba we włosy mi poszło. 😊
Nie nie 🙂 12+4 będzieEdyciak lubi tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Edyciak wrote:😂😂😂😂😂😂
Też zaliczyłam niedawno podobną wtopę... Zamawiałam od dwóch dziewczyn sadzonki bylin. I jedna wysłała mi duże piękne, jeszcze z jakimś gratisem. I na drugi dzień doszła druga paczka. Jakoś spojrzałam, że to niby od jednej osoby. I na kolejny dzień pisze do tej pierwszej że nie mam od niej paczki i boję się, że przyjdą w złym stanie. Ona mi mówi, że zawsze dochodziły na drugi dzień, że nigdy się jej to nie zdarzyło. Poszłam sprawdzić i co... Te piękne sadzonki, które doszły dzień wcześniej były od niej. 😬😬
A tej drugiej zdążyłam napisać dwustronicowe podziękowania za dwie paczki (?!) i nawet chciałam dopłacić. A po tym jak obczailam pomyłkę, to napisałam jej tylko "pomyliłam się, przepraszam" 😂😂
To jest chyba baby brain?? 😊😊
Na moje zarzuty odpisała mega kulturalnie i tak jak dziewczyny napisały okazało się, że pomyliła zdjęcia więc od razu przeprosiłam tą kobietę ze tak na nią naskoczylam 🙈Edyciak lubi tę wiadomość
-
Lalia, Edyciak jesteście świetne 😂 ja mam lekkie problemy z pamięcią, ale wg mnie to nie wina ciąży, tylko tego, że już nie pracuję i nie ćwiczę umysłu. Pamiętacie jak się we wrześniu wracało do szkoły i potrzebny był czas na rozruch
Edyciak lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Cześć dziewczyny. Dalej nie działa mi aplikacja, więc rzadziej mam czas się udzielać bo muszę zasiąść do laptopa.
Gratuluje wszystkim udanych i szczęśliwych wizyt! Anetka - super, że dziewczynka!Doomi - ale Ci synek zrobił niespodziankę.
Motylku zmień mi proszę datę wizyty z 7.07 na 9.07 - ale jestem zła, dobrze, że zadzwoniłam do przychodni gdzie miałam robić to III prenatalne żeby potwierdzić termin. A babka mi mówi, że badanie się nie odbędzie bo mają remont i że do mnie dzwonili, ale nie odbierałam i podaje mi jakiś numer z kosmosu (kompletnie nie mój), który już na ostatniej wizycie mówiłam, że jest zły i żeby zmienili, bo nie wiem skąd oni go wytrzasnęli. Podaje prawidłowy, na co kobieta mówi - a no, że tak ten też mają, ale nikomu nie wpadło do głowy zadzwonić na drugi. 🙄 Gdyby nie to, że zadzwoniłam potwierdzić termin to bym pocałowała klamkę. Teraz w ogóle żałuję, że się zapisałam na to badanie, to było zanim Sylwia napisała, że nasz doktor powiedział, że nie ma sensu bo sam wszystko to posprawdza.
Dziewczyny! Chciałam Wam polecić kontakt z Waszą położną rodzinną. Była dzisiaj u mnie Pani, która jest przewspaniała, będzie do mnie przychodzić do 2-3 tygodnie i zrobimy sobie szkołę rodzenia w dwójkę u mnie w domu, wszystko mi poopowiada, że nie będę musiała iść do zwykłej szkoły rodzenia - tematy, które znam pominiemy, to co mnie bardziej interesuje rozwiniemy. Ta sama Pani będzie później do mnie do synka przychodzić. Nie wiem czy u Was w mieście/waszych rejonach tak to działa, ale jeśli tak to warto skorzystać.Oczywiście w ramach NFZ.
KarolinaMaria, SzalonaOna, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia zawsze możesz wejść na forum przez przeglądarkę w telefonie:) ja tylko tak dzialam, nie mam apki.
Super Ci się trafila położna. Muszę się rozejrzec u siebie. To się wybiera w przychodni, do której dziecko będzie chodzic, czy w swojej czy jak?Edyciak lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Annia zawsze możesz wejść na forum przez przeglądarkę w telefonie:) ja tylko tak dzialam, nie mam apki.
Super Ci się trafila położna. Muszę się rozejrzec u siebie. To się wybiera w przychodni, do której dziecko będzie chodzic, czy w swojej czy jak?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
AsiaKK wrote:Dziękuje za słowa otuchy ale ciężko mi uwierzyć, ze jest ok, to naprawdę niewielka wartość i nie rozumiem, czemu lekarka powiedziała, ze jest super jak na tem tydzień. Owszem testy ciemnieją już teraz, ale wartość... eh... dziewczyny od kiedy beta w ogóle się pojawia? Zaraz po zapłodnieniu a zapłodnienie jest od razu po owulacji?
lekarka ma rację, że jest dobrze
-
Zulugula wrote:Annia zawsze możesz wejść na forum przez przeglądarkę w telefonie:) ja tylko tak dzialam, nie mam apki.
Super Ci się trafila położna. Muszę się rozejrzec u siebie. To się wybiera w przychodni, do której dziecko będzie chodzic, czy w swojej czy jak?
Ja się dziś fatalnie czuję. Chyba przegięłam wczoraj, upał też nie pomagależę i nic nie robię bo naprawdę nie mam sił 😢
-
Ja po usg genetycznym. Wszystko w porządku. Czekam na wynik z wyliczonym ryzykiem. Ma byc do tygodnia
I
Kto zgadnie jaka plec? Ja nie wiem. Nic nie powiedzial ja nie pytalam 🙆♀️🤷♀️[/QUOTE]
Ja widziałam kiedyś artykuł u mamy ginekolog ze po wyrostku idzie poznać nawet miała pokazane 2 zdjęcia jak to wyglada u 👧i👦
Wydaje mi się że u Cb dziewczynka jest 😊KarolinaMaria, Zulugula, kkasia lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Ounai wrote:Beta pojawia się po zagnieżdżeniu a nie zapłodnieniu. Spokojnie, jeśli miałaś pozna owulacje i późne zagnieżdżenie to jest ok. Powtórz betę po 48h jeśli się martwisz i już
lekarka ma rację, że jest dobrze
Owulacje miałam w 18dc, nie później, a dzisiaj mam 39 dzień... panikujemy z mężem, katastrofa, odliczam dni i modlę się, żeby tym razem było wszystko dobrze... ogromny strach. Dziękuje za pocieszenie!😘Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
nick nieaktualnyAsiaKK wrote:Dziękuje za słowa otuchy ale ciężko mi uwierzyć, ze jest ok, to naprawdę niewielka wartość i nie rozumiem, czemu lekarka powiedziała, ze jest super jak na tem tydzień. Owszem testy ciemnieją już teraz, ale wartość... eh... dziewczyny od kiedy beta w ogóle się pojawia? Zaraz po zapłodnieniu a zapłodnienie jest od razu po owulacji?