Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to co ja mam powiedzieć... Widzą koło mnie 3 dzieci, od razu mają w myślach "1500+". Okej. Dostaje te pieniądze, ale przez to 2x tyle zostawiam w sklepach bo wszystko takie drogie!
A słyszałyście o tym, że podatki na artykuły dla dzieci od dziś są niższe? Podobno Biedronka, Lidl, Stokrotka zadeklarowały zmianę cen, w sensie obniżenie o ten podatek.... Ciekawe 🤔
KarolinaMaria, Inaa89, Sylwucha, kkasia lubią tę wiadomość
-
Sylwia wiem o co chodzi, ja miałam tak samo jak mnie pierwszy raz Pani w rejestracji poradni diabetologicznej źle potraktowała, że nie miałam siły walczyć. Ale później, jak ochłonęłam to poszłam po swoje. (To jeszcze era przed wirusem była więc nie balsam się tam iść drugi razSylwucha wrote:Już byłam tak zmęczona, że wszystko było mi obojętne. Nawet glukozę musiałam pić w samochodzie 😐 Jedynie co mi Pani powiedziała, to żebym nie chodziła, żeby nie spalać glukozy. Normalnie jesteśmy społeczną zarazą. Wyskrobię im opinię, bo to niepoważne. W śląskich, w błękitnej wstędze Pani była przemiła, ale niestety pojawiłam się za późno. Coś mi się w głowie ułożyło, że śląskie nie robią krzywej i nawet nie brałam ich pod uwagę. Pojechalam tam ze zwykłej bezradności i bardzo żałowalam, że nie pojechałam od razu.
). Żeby w taki upał ciężarna trzymać 2 godziny w aucie na słońcu to skandal!
A dzieci niby za mało się rodzi i nie będzie komu pracować na emerytury, a kobiety w ciąży traktuje się jak jakiegoś menela czy coś... 😠
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, to ja znów, największa panika świata... mam druga bete: 751!!! Po niecałych 38-40 godzinach podwoiła się!!! Nadal mam z tylu głowy ze jak na 22 dp jakoś tak mało, ale może faktycznie u mnie zagnieżdżenie było jakoś tak w 12 dp bo wtedy miałam spadek temp. I skurcze takie lekkie, modlę się każdego dnia, żeby ze mną zostało 🙏💕🍀
kłot, doomi03, Ounai, Inaa89, dmg111, kar_oliv, kkasia, suzi1994 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
Asia beta rośnie pięknie, widzisz lekarka miała rację. Nie denerwuj się bo to nie pomaga. Nie panikuj jak brzuch będzie bolał jak na okres, większość z nas miała takie bóle na samym początku.AsiaKK wrote:Dziewczyny, to ja znów, największa panika świata... mam druga bete: 751!!! Po niecałych 38-40 godzinach podwoiła się!!! Nadal mam z tylu głowy ze jak na 22 dp jakoś tak mało, ale może faktycznie u mnie zagnieżdżenie było jakoś tak w 12 dp bo wtedy miałam spadek temp. I skurcze takie lekkie, modlę się każdego dnia, żeby ze mną zostało 🙏💕🍀
A co do 500+ to ja uważam, że to powinno być w formie ulgi podatkowej.
Ech zjadłam brokuły, trochę fasolki szparagowej, mizerię, trochę kaszy i malutkiego kotleta i 135 cukier. Słodkie mamy jak brokuł Wam służy?
kłot, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
To chyba normalne u dużej ilości kobiet. Ja sama mam tak że jak nie będę miała orgazmu wciągu pierwszych 5min normalnego seksu to już nie dojdę w ogóle. Chba że ręką albo oralnie. Ja z góry powiedziałam mężowi że jeśli nie będzie normalnego seksu ani nie dam rady pomóc mu inaczej np że względu na mdłości to ma moje pozwolenie na radzenie sobie samemu. Naszczascie na razie nie ma takich problemówkłot wrote:Ja faktycznie mam orgazmy dużo lepsze, ale niestety ja nigdy nie miałam orgazmu przez zwykły sex, tylko oralny. Chyba za bardzo skupiam się przy sexie żeby mojemu było dobrze 🤔 ale jakoś mi to nie przeszkadza, jestem widocznie z tych co nie przeżywają orgazmu podczas "normalnego" seksu. A libido faktycznie spadło...
Faktycznie dziewczyny to była chyba siara bo sprawdzałam piersi i miałam wyciek czegoś mokrego... Ale to mnie cieszy a nie martwi 😁
kłot lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8

-
No już naprawdę ten brokuł wydawał mi się twardawy.Iryska wrote:Mi fasolka szkodzi na cukry. Brokuł też, ale jak jest przegotowany 😉
Ja dzisiaj obiad u teściów, teściowa nie ogarnia mojej diety i cukier 151🤭
Fasolkę jadłam wcześniej i było ok.
W sensie wiem, że wynik jest jeszcze w normie, ale jak miałam 70% posiłku zieleniny to spodziewałam się lepszego. 😂
Iryska to co Ci teściowa zafundowała? W ogóle tak się zastanawiałam jak ginekolog kazał ci się oszczędzać to co z ruchem? Chodzisz na jakieś spacery? Bo z kolei moja diabetolog ciągle podkreśla jak ważny jest ten ruch przy cukrzycy ciążowej, co w takiej sytuacji jak twoja?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A propos opalania 😆 oczywiście mam filtr i zaraz schodzę ze słońca żeby nie przegrzać ciała. Czytałam u mamy ginekolog że można się opalać z umiarem i mając filtr UV

kiniusia270, Iryska, SzalonaOna, kic83, doomi03, Lalia, Sylwucha, Inaa89, Stokrotka027, patrycja92, Edyciak, dmg111, kar_oliv, kkasia, Magddullina2, Julik lubią tę wiadomość

29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40

24.01 Beta 2646

Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ounai wrote:Mam wyniki. Próby wątrobowe spadły. Przed wizytą za dwa tygodnie mam powtórzyć jeszcze raz. Na razie nie ma tragedii

Super, gratulacje
Ounai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Ania ja mam trochę ciemniejsza karnacje po tacie i nie mam tendencji do przebarwień, jeśli ktoś ma to w ciąży tym bardziej musi uważać, spf 50 i kapelusz i powtarzać smarowanie co 2 godziny (jestem kosmetologiemAnnia wrote:Ja się w tym roku nie opalam bo boję się przebarwień po tej akcji z plamkami na nosie. 🙄 Moje pierwsze lato od dawna, gdzie będę blada jak ściana.
Kłot piękny kolorek już złapałaś.
)

29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40

24.01 Beta 2646

Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
AsiaKK wrote:Dziewczyny, to ja znów, największa panika świata... mam druga bete: 751!!! Po niecałych 38-40 godzinach podwoiła się!!! Nadal mam z tylu głowy ze jak na 22 dp jakoś tak mało, ale może faktycznie u mnie zagnieżdżenie było jakoś tak w 12 dp bo wtedy miałam spadek temp. I skurcze takie lekkie, modlę się każdego dnia, żeby ze mną zostało 🙏💕🍀
Na pewno wszystko jest dobrze!!!
AsiaKK lubi tę wiadomość
[/url]

kłot wrote:
Witaj w klubie
Ja tez się opalam, jak jestem na działce to od rana biegam w kostiumie ! ☀️👙
kłot, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]

AsiaKK wrote:Dziewczyny, to ja znów, największa panika świata... mam druga bete: 751!!! Po niecałych 38-40 godzinach podwoiła się!!! Nadal mam z tylu głowy ze jak na 22 dp jakoś tak mało, ale może faktycznie u mnie zagnieżdżenie było jakoś tak w 12 dp bo wtedy miałam spadek temp. I skurcze takie lekkie, modlę się każdego dnia, żeby ze mną zostało 🙏💕🍀
Beta supee rośnie, więc tylko sie cieszyć i wierzyć za maluszek będzie dalej ładnie rosl
I bez zbednej paniki bo kopne w tyłek 😘
AsiaKK lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny prawi cały dzień byłam u rodziców na wsi 😁 mama mi zrobiła pierogi ruskie, z jagodami, z wiśniami a do domu dała gołąbki z grzybami 🤩🤩🤩
Skorzystałam też ze słoneczka, no i wróciła skwarka 🙈 a tylko wypiliśmy kawę na słoneczku i to po 10 rano!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 19:41
kłot, SzalonaOna, Inaa89, Gagatka, kic83, dmg111, kkasia lubią tę wiadomość
-
Powiem Ci, że nigdy nie miałam przebarwień wcześniej, a może nie mam ciemnej karnacji, ale bardzo dobrze się opalam i dobrze moja skóra tolerowała zawsze słońce. Taki jaszczur ze mnie trochę był.kłot wrote:Ania ja mam trochę ciemniejsza karnacje po tacie i nie mam tendencji do przebarwień, jeśli ktoś ma to w ciąży tym bardziej musi uważać, spf 50 i kapelusz i powtarzać smarowanie co 2 godziny (jestem kosmetologiem
)
Pisałam już wcześniej, że w marcu 2 razy sobie pospacerowałam bez filtra (bo co słońce w marcu może zrobić he he, takie słabe) i zrobiły mi się drobne przebarwienia na nosie. Tak, teraz smaruje całą twarz, szyję, dekolt 50spf i pilnuje już się, ale wiesz przeszła mi ochota na opalanie w ciąży.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny