X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatka wrote:
    Co do ćwiczeń - polecam Wam jogę z Małgorzatą Mostowską
    Ja jeszcze czekam te 2-3 tygodnie i też będę wracać do jogi, bo wcześniej ćwiczyłam praktycznie codziennie.
    Też z nią ćwiczyłam. Ma cały panel ćwiczeń dla ciężarnych, ale średnio mi to wychodziło, jestem za mało rozciągnięta, więc zaczęłam od prostszych rzeczy, żeby się wprawić. 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Was podziwiam, że Wam się chce! Ja przy takim tempie życia jeszcze na początku dawałam radę... No może jak już się przeprowadzimy, to będę w stanie wrócić do takiej aktywności, albo chociaż do bardzo długich spacerów. Bo teraz to jak stara babcia jestem 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ty masz trójkę dzieci w domu...
    Ja mam teściową, która gotuje mi obiady i nie pozwala nic robić. 😂😂
    Także ćwiczę z nudów. 😂

Fragaria, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudniowkach i styczniówkach rozgrywają się dramaty... Dwie dziewczyny mają wysokie ryzyko ZD i czeka je amniopunkcja.
    A jedna dziewczyna miała nieprawidłowy kariotyp u dziecka, wiele wad anatomicznych i zaśniad częściowy, więc usunęła ciążę, a do tego w biopsji tarczycy wyszło jej podejrzenie nowotworu..

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujące 😊

Maniaaa., Wik89 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ale jestem na etapie planowania wykończenia 🏡 i muszę zapytać - Sylwua, z czego masz schody? To drewniane stopnice? Jakie drewno? 😉

Ounai, super ze jesteś już w domku 🥳

Co do basenu to ja też miałam plany chodzić na aerobik w wodzie (jak byłam w drugiej ciąży to rozmawiałam z instruktorka i powiedziała mi na którą grupę robi lżejsze zajęcia które będą odpowiednie dla ciężarnych), ale najpierw przez pandemię baseny zamknięte, a teraz ze względu na przodujące łożysko nie chce ryzykować i odpuszczam.

Ewa, super. Gratuluję Dziewczynki 😊

Miłego dnia 👋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 07:40

Ounai, Gagatka lubią tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Tescie jadą a raczej lecą dopiero dzisiaj. Jeszcze muszę ich odstawić na lotnisko 🤦‍♀️

Ale już niedługo :)

Jak Wasze teściowe się zwracają do Waszych dzieci, które już mają? Ja jak słyszę swoją to mam ochotę jej coś powiedzieć! Odkąd Olek sie urodził to słyszę 'laleczko' 'najdrozszy' 'najukochanszy'. A najgorsze że za 2 mce będziemy u nich w Polsce w odwiedzinach 🤦‍♀️

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki 😁 witam was w ten piękny słoneczny dzień 🌞 dzisiaj w końcu mamy połówkowe 😁🥰😍 już się nie mogę doczekać 😁 a z drugiej strony mam stres nie stej ziemi 🙈 o 12 mam do odbioru powtórny wynik crp i na 16.20 widzimy się z dzidziolem ❤️ mam nadzieję że małej nic nie wyrosło między nóżkami 😂🙈 tym bardziej że wpadłam w szał zakupów i mamy bardzo dużo różu 😂🤷‍♀️

SzalonaOna, doomi03, dmg111, Wik89, Lalia, Sylwucha, Ounai, kic83, Fragaria, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, w ten deszczowy dzień! ❤️

Głowa mnie tak napieprza, aż mi niedobrze. Pobieranie krwi mam dopiero na 10.30... Także jeszcze muszę zaczekać.

Miłego, spokojnego dnia :)

Maniaaa. lubi tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj 6 miesiącu 😊... Kolejny krok bliżej celu 😃

fe36ed8cfb3b.png

Maniaaa., SzalonaOna, Lalia, Sylwucha, Ounai, kic83, Gagatka, Fragaria, Annia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Hej hej, w ten deszczowy dzień! ❤️

Głowa mnie tak napieprza, aż mi niedobrze. Pobieranie krwi mam dopiero na 10.30... Także jeszcze muszę zaczekać.

Miłego, spokojnego dnia :)

Mnie napieprza codziennie już bez znaczenia jaka pogoda :(

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, eh, smutne takie wiesci zawsze... :(
    ja nie wchodze juz od kilku miesiecy na fiolet, bo nie chce sie denerwowac i porownywac z dziewczynami na moim etapie ciazy, tu mamy pełen rozstrzał i tak jest mi dobrze :)))
    Ja chyba ide dzisiaj na basen. Ale najpierw spytam lekarza na wizycie
    Motylku to juz lada moment Twoj dzien! Super:)

SzalonaOna, Edyciak, Annia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi gratulacje ❤️

U mnie jutro dzień ważenia - czuję że lecę na ostro, bo brzuch od kilku dni jakby wypchał się czymś 😂

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy na pappa + usg musze być bez jedzenia ? Bez śniadania ? Mam na 8 rano ale i tak ciężko mi wyjść bez jedzenia z domu a zdania są podzielone .. jak robiliście ?

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Wybaczcie, ale jestem na etapie planowania wykończenia 🏡 i muszę zapytać - Sylwua, z czego masz schody? To drewniane stopnice? Jakie drewno? 😉

Ounai, super ze jesteś już w domku 🥳

Co do basenu to ja też miałam plany chodzić na aerobik w wodzie (jak byłam w drugiej ciąży to rozmawiałam z instruktorka i powiedziała mi na którą grupę robi lżejsze zajęcia które będą odpowiednie dla ciężarnych), ale najpierw przez pandemię baseny zamknięte, a teraz ze względu na przodujące łożysko nie chce ryzykować i odpuszczam.

Ewa, super. Gratuluję Dziewczynki 😊

Miłego dnia 👋
    Schody całe drewniane - dębowe 🌳

Fragaria lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Edyciak, eh, smutne takie wiesci zawsze... :(
    ja nie wchodze juz od kilku miesiecy na fiolet, bo nie chce sie denerwowac i porownywac z dziewczynami na moim etapie ciazy, tu mamy pełen rozstrzał i tak jest mi dobrze :)))
    Ja chyba ide dzisiaj na basen. Ale najpierw spytam lekarza na wizycie
    Motylku to juz lada moment Twoj dzien! Super:)
    Też nie wchodzę na fiolet. Same przytłaczające informację i w ogóle jakoś źle się to czyta.

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny , czy na pappa + usg musze być bez jedzenia ? Bez śniadania ? Mam na 8 rano ale i tak ciężko mi wyjść bez jedzenia z domu a zdania są podzielone .. jak robiliście ?
    Normalnie możesz jeść :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:

Nie trzeba byc na czczo:)

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, nie trzeba być na czczo do Pappy. 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w kolejce do labu. Muszę się wepchnąć, bo zaraz zwymiotuje. Nie dość że chodzenie na czczo mi nie służy, to jeszcze te mdłości od bólu głowy... Marzę o apapie ❤️

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ